שאלה קצת מוזרה..

schlomitsmile

Member
מנהל
אגב בכל מקרה, גם אם אתה על הספקטרום, אתה בסדר גמור

אני יכולה להבין את הצורך לקבל תשובה, להבין את פשר השונות שאתה חווה כל חייך, רק שלא הייתי מכנה זאת "משהו לא בסדר"

מצב בו אינך יכול לצור קשרי עבודה ומשפחה אינו

תקין. זה בסדר גמור לא לאהוב מסיבות. זה בסדר לרצות גם זמן לבד. זה בסדר גמור לקרוא ספרים. אבל מצב בו אתה עונה להוריך, לאחיך ולעמיתים רק בקצרה ומתוך נימוס אינו מצב תקין. זו הפרעה תפקודית שאפשר לטפל בה.

ענתנוי

New member
בעיה תפקודית?

של מי? של האדם או של החברה או של מערכת היחסים שבינו לבינה?

במי אתה מציע לטפל?...

אני מציע לטפל בשני הצדדים ונאה דורש,נאה מקיים

כשהבן הראשון שלי אובחן כאוטיסט, כל המשפחה עברה טיפולים לשיפור התקשורת.

לטפל בשני הצדדים כמו שעשינו במשפחה שלנו וכמו

שעושים כשנותנים לתלמיד התאמות למידה והבחנות לצד טיפולים אישיים.

ענתנוי

New member
לטפל בכל הצדדים

בבעיות שקשורות לאוטיזם יש תמיד יותר משני צדדים, כי חייבים להתמודד גם עם הקושי של המשפחה מול החברה בכלל....

arana1

New member
ההפרעה התפקודית היא של הסביבה ולא שלו

יכול אדם להיכשל בהשתלבות במערכות הקיימות אבל מי שטועה לחשוב שהמערכות האלה מהוות מופת תיפקודי טועה ומטעה בענק

מי בכלל דיבר על מופת. אתה שם לי שטויות בפה

כדי שתוכל להביע התנגדות לדברים שכביכול אמרתי. תקשורת, כמו גם בעיית תקשורת, היא עניין התלוי בשני צדדים והדרך הטובה ביותר לטפל בבעיות תקשורת היא לשפר את כושר התקשורת של שני הצדדים.

arana1

New member
לצערי איני צריך לעשות את זה

בגלל שלמרות שאתה ואחרים כאן מתקשים להבין את המשמעות היותר רחבה של תפישותיהם ההגדרה של צד אחד כלקוי מניחה בלווא הכי שהצד האחר הוא תקין
ככה זה
לדברים יש משמעויות שלא תמיד האדם ער להם
זו הבעייה
ודווקא אוטיסטים שמאוד ערים להקשרים ומשמעויות שסמויים עדיין לרוב סובלים מחוסר יכולת ההכללה וההפשטה הזאת הרבה יותר מהרוב
למעשה זה פוגע להם ממש בבשר החי

אי אפשר להניח סימטריה כשזה נח ואז לזרוק אותה מהחלון ברגע שזה מתנגש עם תפישות אחרות
אפשר,וזה מה שכולם עושים ביחס לאוטיסטים
אבל זו צביעות וכפל פנים שבמיוחד במקרה של אוטיסטים מהווה את אחד המחסומים התקשורתיים הכי נוראיים

זו לא ההגדרה של המושג לקות. היפניתי אותך כבר

כמה פעמים לחומר מקצועי וגם הסברתי לך כבר כמה פעמים. אתה מתעקש לאטום אוזניים ולהמשיך לשים לאנשים שטויות בפה כדי שיהיה לך קל לומר להם ׳לא נכון׳. אולי תעשה כבר משהוא יותר מועיל עם החיים שלך מאשר לשבת פה ולכתוב ׳לא נכון׳ כמעט לכל הודעה של מי שלא אובחן בתור אוטיסט. אתה מבזבז את הזמן של כולנו.

arana1

New member
עדיף שלא תיכנס למה שאני עושה בחיים

זה לא עניינך בכלל ובלווא הכי אתה לא יודע כלום על מעשי ולא רק שבניגוד לכל מיני אנשים אני מסוגל לעשות דברים רבים ושונים והאחד לא בא אל חשבון השני הערות כמו שלך גם מהוות עבירה על חוקי ההתנהלות בפורום הזה ובכלל בציבור וגם מעידות בעיקר על המידה שבה הטיעונים שלך חלולים,זה שיש להם סימוכין אקדמיים לא מעידים על מוצקותם או נכונותם,האקדמיה הפכה כבר מזמן למרבץ של טיפשים,ביחוד בתחומים של חריגות וחריגים.

ההגדרה של לקות כמו שאתה מתאר מבטאת בדיוק את הנסיון היותר מדי שגור ועלוב ללכת עם ולהרגיש בלי וגם היא מבטאת בדיוק בדיוק את אותו כפל המשמעות הבזוי שמוציא את האוטיסטים מהכלים ולא מאפשר להם התארגנות יותר מהותית על עצמם

אני כותב גם "נכון" לאנשים לא מאובחנים,למיעוט האמיץ,בעל הדעה והמחשבה והעמדה שמאפשרת התחשבות מהותית ועמוקה באחרים ובאחרות,גם כאן המידע הזה גלוי וכתוב ישר מול עיניך ועיני האחרים שבוחרים כמוך להתעלם מהמציאות בדיוק מתי ואיך שנח להם,ולדעתי זה הרבה יותר גרוע מבזבוז זמן,זה השחתה שלו,יצירת זמן שלילי ששואב לתוכו בדיוק את הדברים שהכי נחוצים לקידום ותמיכה אמיתית באנשים

עוד פעם,אל תטיף לי מה לעשות בחיים,אתה לא במצב ולא בעמדה לעשות את זה לדעתי,אתה אפילו מאוד מאוד רחוק מזה

arana1

New member
בלי הפורום הזה הייתי מזמן נובל ומת

בלי התמיכה והאהבה וההבנה שאני מקבל כאן לא הייתי מצליח להחזיק מעמד אפילו שנייה אלא שאיכשהו הסתדרתי עשרות שנים בלי לדעת שהפורום הזה קיים בכלל וההנחות של אנשים כאן על אופיים וזהותם ומניעים וצרכיהם של האחרים הן כל כך מטורפות ומופרכות וחסרות כל קשר למציאות שלדעתי כבר מזמן הגיע הזמן לערוך מחקר שיבדוק את ההבדל בין הנ"ט והא"ס גם בפרמטרים האלה,
התוצאות יכולות להיות מפתיעות מאוד,
לא אותי.

אגב
הפורום הזה גם מביא לי פרנסה והכרה ומעמד ציבורי ועל כל תובנה שאני מספק כאן אני מקבל 500 שקל שזה כמעט כמו מה שמקבלים כל האלילים שכולם כאן נדחקים ונדחפים אליהם בשביל לשמוע בדיוק את השטויות שיהרסו לילדים שלהם את החיים

לגבי המשפט הראשון שכתבת אני מסכימה

אני חייבת לציין שהשיטה שפיתחת מוצלחת: להכנס בכולם באופן גורף ולא במישהו באופן אישי. ככה לא מוחקים אותך מהשרשור ולא נוזפים בך. אני אכתוב על אוטיסטיים שההורים שלהם והסביבה הקרובה (בן קיבוץ, לא?) דפקו להם את החיים ובמקום להשתקם הם משקמים את עצמם על ידי השתלחות בהורים אחרים (כנראה הורים מוצלחים יותר). דרך אגב-לא שאני רוצה להעליב אבל הכתיבה שלך מזכירה לי את כל המאמרים שהייתי חייבת לקרוא באוניברסיטה-הררי מילים ובסוף אתה שואל את עצמך-ראבאק, מה המחבר רוצה להגיד?

arana1

New member
אם אינך מבינה את מוזמנת לחפש את הסיבה אצלך

אלא שבשביל זה נחוצה צניעות מינמלית ולכן גם איני מצפה לזאת ממך

שוב את,כמו יותר מדי אנשים כאן,נכנסת אישית בי ובמניעי במקום להתייחס עניינית,לך ולאחרים כאן זה מותר כי אתם נורא מנומסים ונחמדים(לצבועים בטירוף) אבל למרות שאת אונסת את הפסיכולוגיה הרדודה שלך על סביבתך ומרדדת את כל מניעי ותחושותי למנגנונים שבכיתה ג' כבר למדתי ללעוג להם הייתי מציע לאחרים כאן לפחות לנסות לנהוג במעט יותר יושר והגינות ואנושיות

הקיבוץ לא דפק אותי והורי היו אנשים מקסימים
לפחות לא במיוחד (במידה רבה לי הקיבוץ דווקא היה טוב מאוד כי הייתי חופשי כמעט לחלוטין לנפשי,הרחק מסמכויות ומומחים ומורים,בטבע החופשי,זה לא נכון לאנשים שדבקים בקונווציות יותר ממני ולכן להם אני מציע להתרחק ממקומות קטנים כמו קיבוצים)
וממה שאני רואה ושומע(ואני רואה ושומע הרבה) בהקשר של יחס לחריגים ,ההורים של היום ,המורים של היום,המטפלים של היום... ממש לא הרבה יותר טובים מאלה של אז
למעשה בחלק מהפרמטרים הם הרבה הרבה הרבה יותר גרועים

ומי אמר לך שאיני משתקם ומשקם ?
את מכירה אותי ? את מעשי ? את התנהלותי ? קשרי עם אחרים ?
מוזר שאדם שמתבטא ומתנהל כמוך מדמה לעצמו שהוא מהווה דוגמא לאיזה שהוא שיקום או משאת נפש או דוגמה להתנהלות והתנהגות נאותה

חיי משוקמים להפליא,חוויה מופלאה ויפהפיה,גם בגלל שהקפדתי כל החיים להתרחק בדיוק מאנשים שכמותך

"אונסת את הפסיכולוגיה הרדודה שלך"..

די, לרמות עומק כאלו אני כבר לא יכולה להגיע. אני ממש שמחה שיצא לך להכיר כל כך הרבה מטפלים וצוותים חינוכיים. אני מבינה שממש יצא לך להכיר את כולם עד האחרון שבהם כך שאתה מרשה לעצמך להכליל. אני גם מבינה שאתה מכיר את כל הנטי"ם עד האחרון שבהם.
אפרופו מורים-אני מורה, אני לא יודעת אם אני גרועה או לא-כדאי שתשאל את תלמידי אבל אני ממליצה לך בחום להתחיל לשים נקודה בסוף משפט. זה משהו שלומדים בבית ספר יסודי. ביקרת שם או "שהיית חופשי לנפשך"?
אני באמת לא מכירה אותך, תודה לאל. אני מעדיפה להתחבר עם אנשים נחמדים יותר ומועילים לחברה .

לא מכירה אותך אבל

אם זו דרך ההתבטאות שלך לתלמידיך ואם כך את מגיבה לתלמידיך כשהם טועים אז אני שמחה שאת לא המורה של ילדי. כמורה את צריכה להיות סבלנית וסובלנית. ואם מורים כמוך מסתובבים בבית הספר אז אולי היה טוב יותר אילו התלמידים יהיו חופשיים לנפשם. דרך אגב שמתי נקודה אחרי המילה "סובלנית" ובתחילת משפט ו', אז מה אני, טיפשה, או איך כמורה את רואה את זה?
אני רק מקווה שאת לא מורה בחינוך המיוחד כי ילד נ"ט אולי יוכל להמשיך הלאה עם תגובות והעלבות כשלך ילד אוטיסט יהיה לו קצת יותר קשה.
ומעניין אותי על סמך מה החלטת שארנה לא נחמד או לא מועיל לחברה, כמו שאמרת את לא מכירה אותו אז תניחי לזה. יהיה הרבה יותר נחמד עם לא תתעסקו בלחמה אישית אם מקיימים דיון אז שיהיה ענייני. עד כמה שלי זכור, ארנה כשהו עונה גם אם הוא נגד הוא לא תוקף אף אחד אישי הוא יוצא נגד משהו יותר רחב, וחבל אם הייתם מקשיבים קצת ( בכוונה כתבתי מקשיבים" ולא רק קוראים, הייתם רואים שמאחורי דבריו יש הרבה מאוד מן האמת. שוב את לא חייבת להסכים אבל עד עכשיו לא ברור לי מה קפצת עם השאלה ששאלת אותו, אם אין לך משהו חכם לאמר עדיף שלא תאמר.

abashel13

New member
מאחר ואת יודעת איפה צריכה להיות הנקודה

את יכולה לשים אותה במקום, בסוף המשפט, בכדי לשמור על התקינות וקלות הקריאה

ואת הלעג המורתי שלך שבודאי דירבן לא מעט תלמידים להיות מועילים יותר לחברה

כדאי לך להפנות לשיטתך לאיש מקצוע שינחה אתך איך לדבר בגובה העיניים כשיטה חינוכית.

זה תמיד יותר יעיל ומלווה את התלמיד גם אחרי שהמורה שיחרר אותו לדרכו.

למעלה