שאלה קצת מוזרה..

את הלעג המורתי שלי אני מפנה לאראנה

שלא חוסך את שבטו מכולנו פה מאחר והוא נביא הזעם של הפורום הזה. אני אמא של אספרגר חמוד ואני מתקוממת מאד נגד מה שאראנה כותב כאן. הוא מצא שיטה מעולה -במקום להיכנס במישהו אישית הוא תוקף את כל הנטי"ם.

abashel13

New member
מאחר והכולנו שלך לא כולל אותי

ואת מורה אז אין כאן שגיאת כתיב אלא דיבור בשם עצמך שמעצים את עצמו

ע"י תוספת של כמעט 7 מיליארד נ"טים...

לשם ההגינות עלי לומר לך שיש אחד פחות לפחות.

ודבר שני היכולת לזהות ביקורת על התנהלות כתחליף לתקופנות אישית

כנגד מיליארי הנ"טים שוב לא עומדת בשום מבחן.

גם אני אב למי שמאובחן כאספרגר אך שלא כמוך היחס בו נתקל בני במשך זמן רב דומה יותר

לתיאור של אראנה מאשר לתיאור שלך. וכבר אמרתי לאראנה יותר מפעם אחת שאיך שהוא מדבר

וכותב, עם סימני פיסוק ובלי, זה מאוד דומה לבן שלי.

אז בהחלט מתוך העובדה שהוא כבר מבלה במציאות החברתית שלנו זמן מה, להגיד שהנסיון שהוא חולק

בפורום הוא תוקפנות מתוחכמת זה קצת לצבוע בוורוד את ההתנהלות החברתית סביב חריגים ומיוחדים.

arana1

New member
שימוש זדוני בהכללה כפרקטיקה מורתית וטיפולית

היא חלק מהסיוט האוטיסטי ואני מאוד מקווה ואפילו מאמין שיש כאן גם אנשים עם אינטלגציה רגשית אמיתית שלכן גם מסוגלים להבחין בין נסיונות למפות את שטח ההפקר המורכב והמסובך שבין הנ"ט לא"ס דרך הכללות שעל נכונותם ויעילותן מותר ואפילו רצוי לדון לבין נסיונות גסים ובוטים ואלימים כמו שלך להכליל רק בשביל לפגוע בפרט ובפרטי ובאישי,
זה גם אופייני לרדת על הדרך שבה אני מנקד במקום לנסות לגלות דרך העובדה שהרבה מאוד אוטיסטים כותבים כך,בנשימה אחת(גם בפורום הזה אפשר לראות שאני לא האוטיסט היחיד שכותב בצורה כזאת) וללא סוף והתחלה משהו מהותי על זהותם ודרך המשהו הזה אפשר היה לנסות באמת לעזור להם ולהבין ולתמוך בצורה יותר יעילה.

אחד הסיבות שאנשי בריאות הנפש גורמים לפגיעות כל כך אנושות לזקוקים ולנזקקים ולחברה כולה היא בדיוק הגישה שלך ששוללת את משמעות הדברים של האחר על רקע מה שהם מדמיינים שהם יודעים על הרקע הנפשי שלו
לא חשוב מה הבן אדם אומר כי הוא הרי חולה נפש
והרי לכם עזרה ורפואה שמתבססת על ביטול והכחדה של הדברים הכי מהותיים להבראתו ורווחתו של האדם
וזה בדיוק גם מה שעושה מערכת החינוך
אז אני לא כותב נקודות ופסיקים
שימי אותי מול כל תלמיד ממוצע ומעלה שמערכת החינוך מנפיקה ואני קורע לו את הצורה כמעט בכל מקצוע שבו תבחרי
את יודעת למה ?
כי בדיוק כמו שהקפדתי להתרחק מאנשי בריאות הנפש והמטפלים כך גם הקפדתי לשמור מרחק ממערכת החינוך
וממורים כמוך
שניקוד נכון והתנסחות תקינה מהווים בשבילם תחליף להתנהגות אנושית

אני לא מכיר את כל המורים אבל כמה שאני מכיר יותר כך אני מגלה שהכללה שלי יותר נכונה
לצערי
ואין כמו תגובות כמו שלך להוכיח את נכונות ההכללות שלי

בבית ספר יסודי הייתי התלמיד הכי טוב בכיתה בכל המקצועות
לקרוא למדתי לבד עוד לפני גיל הגן
לכתוב(בכתב יד) איני יודע ולא אדע לעולם(גם אלה מאפיינים משותפים להרבה אוטיסטים)
בתיכון כבר עשיתי בדיוק מה שרציתי ולמדתי בדיוק מה שבא לי ולדעתי אני מועיל לחברה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר ממך ומאנשים שכמותך(יש לי גם לא מעט קבלות על כך וגם תוגמלתי על כך ביד רחבה אבל לדעתי אני הרבה יותר מועיל בדיוק במקומות שעליהן אין קבלות בכלל ואין עליהם תגמול משום מה אלא רק לעג ושנאה ויחס מביש ומשפיל מאנשים כמוך)
וגם אם לא לפחות אני לא מזיק

אתה מרוויח את היחס שאתה מקבל ביושר

מבלי להכנס כאן לתגובות אחרות אני אדגיש שאני יוצאת נגד ההתבטאויות שלך נגד הורים אומללים שכותבים, ומאחר שיש לך משהו נגד נטי"ם אתה מכליל אותו על כל הכותבים. מה שכתבתי על נקודה בסוף משפט היה תוצאה של סתם כעס אמיתי שאתה גורם לי כשאתה משתלח בכל כך הרבה הורים מסורים -וגם מטפלים מסורים -שפועלים ללא ליאות למען הילד /ה האוטיסט. אני אמא לילד אספי סיבירי ואני לא מפסיקה לעשות למענו. הוא התקדם כל כך הרבה מאז האיבחון. מה לעשות שאני נטי"ת , אף אחד לא מושלם. אני לא חושבת שאוטיזם זה שונות. כמו שאני רואה את הבן שלי הוא סובל מהבדידות העצומה , ולא , לא טוב לו בכלל! אני לא מאמינה שהיינו מקבלים גימלה מבט"ל אם זה היה רק שונות.
התנסחות תקינה אינה תחליף להתנהגות אנושית כמו שכתבת אבל אתה מנצל את הפורום הזה לרעה! הפורום הזה מיועד לתת תמיכה לאותם הורים שקשה להם, לתת מידע רלוונטי שיעזור להם למצוא את דרכם בסבך הבירוקרטיה ולתת כל סוג של מענה רגשי ואנושי עד כמה שתקשורת וירטואלית יכולה לתת. אני לא עוקבת אחרי כל מה שאתה כותב (ברוך השם יום יום יש לי דברים יותר עקרוניים לעשות) אבל כשאני נתקלתי בתגובות שלך מעולם לא מצאתי שם מידע או תמיכה באותם הורים עצובים . תנסה פעם לתמוך במקום לתקוף, זה לא כואב!

עכשיו שאת קצת יותר

עניינית אני רוצה להגיד לך שאת טועה בכל אופן מנקודת מבט שלי. אני נטי"ת, יש לי בת עם PDD.NOS ואני חושבת שהוא לא תוקף, הוא מביע את דעתו כמו שאת מביע את דעתך. תנסי לא לקחת את הדברים באופן אישי, אני לא חושבת שהמטרה שלו זה לפגוע או להעליב, הוא מעביר את המסר שלו בצורה הכי ישרה, כאמא לאספרגר את צריכה לדעת, שאין להם את הקטע של משחק או העמדת פנים הם אומרים מה שהם חושבים ללא צורך בלעגל פינות או להיות נחמדים, אמיתיים. אני חושבת שאם תקראי לעומק הדברים שהוא אומר תמצאי תועלת. דרך אגב את כותבת שינסה לעזור, לא פעם פניתי אליו באופן ישיר והוא ענה ושיתף אותי בניסיונו האישי. הכל מנקודת מבט הקורא.
בנוסף, את כותבת שלא היינו מקבלים כסף מביטוח לאומי אילו היה מדובר רק בשונות, אבל את שוכחת מי קובע את הקריטריונים, הנטי"ם, ברור שמנקודת המבט שלנו הנטי"ם זה נחשב לנכות כי הם שונים מהנורמה. אני באמת לא חושבת שהילדים שלנו נכים, לגבי בדידות, אני לא מכירה את הבן שלך, אבל יש כאלה שמבחירה מעדיפים ליהיות בודדים, וכאשר מנסים בכח לחבר אליהם אחרים, או להפוך אותם ל"יצורים חברתיים" יותר אז הם סובלים.באמת ובתמים אני לא מוצאת שום נסיון לפגיע מצדו אלא רצון להביע דעה וזו דרכו בצורה ישירה, מקווה שניתן יהיה להחליף דעות האחד עם השני ללא התנצחויות וללא צורך בפגיע אחד בשני.

arana1

New member
אני לא מתבטא נגד הורים אומללים

אבל להורים האומללים האלה,ביחוד לאלה שאיתם את מזדהה לחלוטין,אין שום בעייה להתבטא כלפי בצורה הכי מחפירה למרות שהם יותר מכל אדם אחר אמורים לדעת משהו על הסבל הכרוך בקיום אוטיסטי
ולמרות הסבל הזה לא רק שאין לי בעייה עם דיון ענייני,כולל גם כזה השולל את דעותי אלא שהוא בעיני רצוי והכרחי ובניגוד לך ולהורים אחרים כאן איני מזהה כל אי הסכמה כהשתלחות או השמצה(מעניין איך יחס כזה תורם להקלת סבלו של אוטיסט בביתו כשבלווא הכי הרי מעצם מהותו וזהותו הוא מתקיים מחוץ לאזור המוסכם,הרי אחד הדברים הכי מזוויעים בקיומו של האוטיסט,זה שתורם לדכאון ולסבל יותר מהכל,זה שאנשים מפרשים,בדיוק כמו כאן,את עצם נוכחות וזהותו כתוקפנות רק בגלל שהיא שונה ואין עוול יותר מדכא מזה,וגם כאן אני מבטא את נסיוני שלפי דעתך ודעת הורים אחרים כאן אסור לבטאה רק בגלל שמשתמע ממנה שיש חס וחלילה גם לא מעט יחס לא נכון כלפי אוטיסטים בסביבה)

אני אומר שמסירות זה לא מספיק,בשביל לדעת איך לעזור לבן אדם צריך לדעת מי הוא,מה שאני מנסה לתרום זה מה שאני יודע על הזהות האוטיסטית,ואז כשבאות אמירות ותגובות ותיאורים של הורים שלדעתי לא רק שאינם תואמים למציאות אלא אף מחריפים את המצוקה והקשיים זה מייד נתקל בתגובות כמו שלך וכמו זה שאת מזדהה איתו

זה שהאוטיסטים סובלים לא אומר שאוטיזם זה לקות ולא שונות
אולי אוטיסטים סובלים בגלל שמתייחסים לשונותם כלקות ?
מותר להעלות כאן את הדעה הזאת בלי לחטוף על הראש ?
ביטוח לאומי לא מהווה בשבילי סמכות בנושאים היותר סבוכים של זהות(מעולם לא שמעתי על פילוסופים שעובדים בביטוח לאומי,זו בעיקר חברת ביטוח שעסוקה בעיקר בלרמות את לקוחותיה,כמו כולן) ואוטיזם לדעתי זה בעיקר בעייה של זהות
בחברה שלא יודעת להבין ולהכיל שונות כל חריגה תהפוך מייד ללקות
מה שאני יודע לעשות זה להסביר איך זה נראה ונשמע מהצד של הדפוקים
את לא רוצה לשמוע,אל תקראי

במקרה של שמת לב אז אני אוטיסט,או לפחות מוגדר שכזה,ולכן בתחומים של מאבקים בירוקרטים אין לי כלום מה לתרום(אני מהצד השני,הייתי יותר מעשר שנים חסר בית)
בניגוד להורים שאיתם את מזדהה ועליהם את מרחמת אני לא מנסה להשתיק או למנוע דיונים בסבכים הבירוקרטים
לדעתי יש מקום וצורך בכל הסוגים של הדיונים והתמיכות
אייקונים של חיבוקים ונשיקות לא עושים לי את זה(אספי,מה לעשות) ולא נחשבים בעיני לתמיכה וזכותי להימנע ממה שמרגיש לי כמו מחוות חלולות
אני תורם מה שאני יודע ובניגוד לך ולחברים שלך לא מנסה להשתיק ולגרש ולסתום את הפה לאחרים כל הזמן(עלה בדעתך אי פעם שאולי גם בגישה הזאת יש תרומה לסבל הניכר שאוטיסטים חווים או שגם אמירה כזאת מהווה השמצה?)

אני מנסה לתמוך באוטיסטים,לא בהורים,ויש הורים שמבינים שתמיכה כזו מהווה גם תמיכה בשבילם אפילו יותר מאשר ציורים של חיבוקים או הזדהות עם כאבים,כי זה מה שאני יודע ומבין(אגב,בניגוד להשמצות המרושעות שלך הייתי גם ילד מאוד תומך בהורי וגם הם הכירו לי על כך תודה בלי די,הרבה מאוד אוטיסטים הם מאוד מאוד תומכים בהורים רק שהם עושים את זה בשקט ובלי דאויין ובלי לנפנף בכמה שהם טובים ומשקיעים כי זו הדרך היחידה לתת תמיכה אמיתית ולכן מעט מאוד אנשים בכלל מודעים לכך או רואים את זה),גם לא מתיימר שזה לא גרם לי להרבה לאות וכאבים,זה לא בושה להתעייף .

ואת ואחרים כאן מתייגים אותי כנביא זעם ואחרי זה יוצאים נגד התיוג שאתם הפלתם עלי,את המשחקים האלה אני מכיר טוב מדי,זה חסר משמעות ומיותר לחלוטין,אפשר להתייחס עניינית למה שכותבים,וכשהורה כותב שלא משנה לו כל מה שאנחנו כותבים כאן כי הוא המפרנס ולכן הוא הקובע אז זכותי לצעוק שזו הגישה הכי נוראה ומזיקה לא רק כלפי אוטיסטים אלא בכלל,רק שבפורום הזה תגובה כזאת נחשבת להשמצה ותוקפנות כלפי הורים רגישים וסובלים,
אולי יום אחד תביני,תבינו ,שחלק עצום מהסבל האוטיסט זה העיוות הנורא שמתממש דרך הבלבול המתמיד בין תוקפן לקורבן,והרי הדברים גלויים לחלוטין לכל מי שיש לו לב לראות אותם.

יש בעייה שאנשים מצד אחד מתלוניים על הסבל הנורא שהילדים שלהם עוברים אבל מצד שני מגלים את היחס הכי תוקפני ומשפיל מול כל נסיון לגלות מעט מהמנגנונים והסיבות לסבל הזה
את,ואתם בטוחים שהכל יפתר ברגע שהם ילמדו להתנהג נכון ולהשתלב בחברה כמו כולם
נסיוני הכואב אומר שזה הכי לא נכון בעולם
לדעתך הצגת נסיוני כאן זה ניצול הפורום לרעה
אנשים נפלאים בעיני עצמם קראו לי כאן טרול ומישהו שבא לכאן רק בשביל לריב
רוב האספים ניסו לכתוב כאן וברחו עם הזנב בין הרגליים
גם אנשי אמצע מתקשים להחזיק מעמד באווירה הסיוטית שהפורום הזה מוביל מול כל נסיון לבטא את כאב הקיום האוטיסטי
אני לא אשתוק ולא אלך מכאן

ואם לא היית כל כך אגוצנטרית ואטומה אז אולי היית מגלה שזה שאת לא מצאת בדברי כלום לא אומר שאחרים לא מצאו כאן ערך מסויים במה שאני כותב
ואותו הדבר נכון גם לזה שאיתו את כל כך מזדהה

nofaritrit

New member
ממש חבל שאת מתעסקת בסימני פיסוק

במקום לקרוא את התוכן.אני מוצאת את הכתיבה של אראנה חיננית וחופשיה מאוד ויש בה הרבה קסם.
אראנה לא נכנס בכולם באופן גורף, הוא מבטא את התיסכול שלו מעוולות החברה , הממסדיות, חשיבת העדר ודברים שלדעתי ממזמן כבר מישהו היה צריך להטיל בהם ספק.
אינני מבינה למה זה כל כך מאיים עלייך. אני בטוחה שבך גם קיימים צדדים שמוחים כנגד אלו , לפחות הייתי שמחה לדעת שיש לך כאלו בהיותך מורה בישראל.

arana1

New member
על "כולנו" כתסמין של הלקות הנ"

אפשר לראות בתגובה זו ובאחרות שלאנשים רבים,ביחוד אלה ששואפים לנורמטיביות ההזוייה בכל מחיר,יש נטייה להסתתר בכל מצב מאחורי איזה סוג של "כולנו" עלום,והם לא יתנו לשום עובדה או מידע שסותר את ההומוגניות המדומה שבה הם מאמינים ושאליה הם בטוחים שהם משתייכים לקלקל להם את השורה(העקומה)

לאנשים כאלה לעולם לא יהיה את האומץ והיכולת לדבר בשם עצמם,זה תמיד בשם כולם,זה לא שהתחשבות בכלל היא חשובה פחות מהתחשבות בפרט,אבל אפשר לצפות למעט בחינה יותר מושכלת ותבונית של תפישת ה"כולנו" הכה נחרצת,ביחוד כשהיא מהווה חלק מדיונים בפורום שעוסק בחריגים,
כנראה שזה עוד אחד מהפרמטרים שהופכים את מה שנחשב לתמיכה בחריגים לכל כך מבזה ולא מועיל ולא יעיל

arana1

New member
עוד על כישורים חברתיים נורמטיבים

אלה שממליצים כאן לאחרים ללמוד אינטלגנציה רגשית וכישורים חברתיים ולהתעלם ממהותם וזהותם רק בגלל שהיא שונה מהממוצע הם גם אלה שתוקפים כאן אותי כל הזמן אישית ,בצורה בוטה ומכוערת תוך נסיון להשפיל אותי,תוך התעלמות מוחלטת מהעובדות ומכל נסיון לדיון ענייני בהשגותי,
כשזה קורה שוב ושוב אז מתגלה תבנית שבסופו של דבר מביאה יותר ויותר אוטיסטים לתחושת זלזול ומיאוס ומרחק מכל מה שהנורמטיביות כמה שנחשב בטעות לכישורים חברתיים מייצגת

בניגוד מוחלט למה שנכתב כאן עלי בנחרצות שחצנית ומבטלת איני שולל כל מה שנכתב על ידי אנשים שלא אובחנו כא"ס
למעשה העובדות הגלויות לכולם כאן היא שאני דווקא מאוד מתנגד להרבה מאוד תפישות המוצגות כאן על ידי אנשים שאובחנו כא"ס (כמו רונן וגור למשל) בזמן שאני מתחבר הרבה יותר דווקא לאנשים שלא אובחנו ככאלה כמו אבאשל ושלומית וכל מיני אמהות שמסוגלות להרגיש ולחוש ולחשוב גם מעט מעבר למה שהוגדר כתקין ונכון על ידי האנשים הנפוחים שמתיימרים להבין באדם אבל אינם מבינים כלום

כשאנשים שמציגים את עצמם כאנשי מקצוע ואקדמיה מתעלמים מהעובדות הכי ברורות וגלויות ועושים זאת תוך גישות ילדותיות ולעומתיות אז אפשר לומר שאת הזלזול בהם ובשכמותם הם הרוויחו ביושר
אלא שהבעייה היא הרבה יותר חמורה מכבוד והתנהגות נאותה כזאת או אחרת
הבעייה היא המספר העצום של אוטיסטים המוזנחים לגורל נורא בין היתר גם בגלל התנהלויות מסוג זה

abashel13

New member
שתי גישות תיקון מוכרות לי

זו של תיקון מכשירים ומכונות וזו של תיקון העולם.

הראשונה מתקנת מכונה לתפקודה שהתקלקל והשניה

מתקינה באופן יצירתי העצמות לכישורים קיימים.

הדוגמא הטובה ביותר לתיקון עולם היא דוגמת הכפית

המשמשת העצמה לכף היד ומאפשרת לכף היד לערבב למשל את הסוכר בקפה

מבלי לגרום כוויה לכף היד.

כך גם ביחס לאוטיזם... אפשר לתקן מכשירים לקויים כהגדרתם... למשל להקנות באופן מכני כישורים חברתיים חסרים לכאורה

ואפשר לתקן עולם, קרי, ליצור התקנים חברתיים המעצימים את הביטוי העצמי של האוטיסט בסביבתו... במובן מסויים זוהי פתיחת ערוצי תקשורת

שעדיין לא מתממשים במציאות המעשית אבל פה ושם ברמה יחידנית מתקיימים.

האומץ האמיתי הוא לשנס מתניים ולהתחיל ליצור דרכי תקשורת ממשיות התואמות את הנפשות הפועלות ולמדוד את יעילותן על פי נורמות אוטיסטיות

ולא על פי נורמות הנ"ט.

אני שמחה שפתאום יותר ויותר הורים

רואים את הדברים כמוני ולא ישר תוקפים אותי כאמא שהרימה ידיים עם הבת שלה, כלא מציאותית, להפך מאז שהבנתי שבעצם הבת שלי היא מי שהיא והיא לא צריכה תיקון, היא צריכה הבנה מהמקום שבו היא נמצאת ולא מהמקום שלי, מאז הבת שלי עושה פלאים, מאז היא מתקשרת איתי ועם הסביבה הקרובה מעולה. זה מדהים עד כמה ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים מרגישה את האנשים ומחליטה מי ראוי ליחס ממנה ומי לא.

abashel13

New member
כשהבן שלי היה בן שנתיים ושמונה חדשים

אני הבנתי שהוא מיוחד מיוחד... זאת אומרת כל אחד הוא מיוחד אבל הוא מיוחד בין המיוחדים...חחח...

עכשיו הוא כבר בן 15 כמעט וחלק מהמיוחדות הזאת מעצבן אותו אבל אני ממשיך להתייחס אליו, פחות או יותר,

באותו אופן: רק אתה יודע מה מתאים לך וגם אם עוד לא מצאת את ההתאמה האופטימלית יש לך עוד הרבה זמן

ומסע חיים מרתק... בזה, אני אומר, לו אתה לא שונה ממני שאף שכבר מצאתי התאמות רבות בין מי שאני ומהו עולמי,

עדיין העצבנות הזאת של "לא מתאים" מתקיימת יום יום.

אני מסכימה

באחד הדיונים פה כעסו עלי כשאמרתי שהיא מיוחדת, נכון כל הילדים שלי מיוחדים בפני עצמם ואני אוהבת את כולם, אבל כשאני מחפשת רוגע ושלווה אני נצמדת למלאכית שלי שם אני נרגעת גם אם אני סתם יושבת ושותקת לידה וגם אם אני משחקת איתה, יש בה שלווה, ותמימות שמקרינה רוגע על הסביבה שלה.

מי שלא חווה את זה לא יבין למה אני מתכוונת ויחשוב כפי שחשבו כאן, שאני מרוממת אותה בגלל שהיא אוטיסטית, זה לא נכון אבל אולי בגלל שהיא כזו היא מקרינה את מה שהיא מקרינה

arana1

New member
זה גם הנסיון שלי וזה גם הגיל להתחיל

כי אם ילדים מקבלים ישר מההתחלה תמיכה אמיתית בתקפות ולגיטימיות ההבחנות והבחירות שלהם,בנכונות תפישתם היחודית את ההדדיות לשמה,אז הפיצול המנוכר,המחליא והממית והרעיל בין העצמי ובין המהותי בלווא הכי נמנע מהם ומניעה תמיד עדיפה על כל תרופה ועל כל טיפול

ילדים שמקבלים תמיכה והעצמה לחיבורים החיוניים להם יוכלו אחר כך להתמודד ביצירתיות ובאהבה עם כל מצב וכל סביבה
וזהו
יותר מזה לא צריך כלום
יש בילדים האלה אין סוף שבדיוק בגלל זה הוא מדוכא על ידי צרי המחשבה

למעלה