תגובתי
לפני הכל - אבהיר: אני אכן חושב ששנאת בעלי חיים מעידה על האדם עצמו, אבל ממש לא אמרתי משהו באופן אישי. לא אמרתי שזה מעיד משהו עלייך ובטח שלא אמרתי מה זה מעיד. למען הסר ספק... שנית, בעניין ההשוואה לבובליל ד"ר למתמטיקה. זו כמובן השוואה לא עניינית. אפשר לבדוק די בקלות האם הוא ד"ר למתמטיקה ולשלול או לאשר את הטענה. הטענה שלי בעניין החיות היא דעה. נכון שאני לא יכול להוכיח שהיא נכונה, אבל גם אתה לא. בקיצור, זוהי דעתי בלבד. בעניין ההודעה אליה אני מגיב: נכון, החתול אינו יצור תמים אבל גם אתה ואני לא ייצורים תמימים. אתה יודע מה הכי מציק ביחס של אנשים לחתולים? הרבה אנשים מעדיפים כלב על חתול משום שהכלב "מכיר תודה לאדם", רץ אחריו, אוהב אותו וכו'. מעבר לעובדה שגם החתול הוא כזה (ואנשים פשוט לא יודעים וחיים את הסטיגמה), כשאני מגדל חיה אני לא עושה זאת כדי שהיא תטפח את שיגעון הגדלות שלי. אני לא מגדל כלב או חתול כדי שהם יזכירו לי כל בוקר שאני האדון הכל יכול. לכן כשהחתולה שלי לפעמים עוזבת אותי והולכת לשבת לה בצד אני דווקא שמח. בהתחלה זה היה מעצבן אותי אבל עם הזמן הבנתי שהיא לא חייבת לי כלום. היא ייצור בזכות עצמה והיא לא צריכה כל היום לרדוף אחרי מישהו אחר. אם אדם מגדל כלב כדי להרגיש שיש מי שרודף אחריו וסוגד לו - יש בעיה. לרגע לא אמרתי שאתה אישית שונא בעלי חיים ואני מעריך את זה שאתה מאכיל כלבים במקום העבודה שלך. אני מאמין שאתה מבין שאם החתול מיילל לך ליד הדלת - יש סיבה לכך והוא לא עושה את זה כדי להפריע לך לישון. ואגב, גם הכלב מסמן טריטוריה. ההבדל בין החתולים לכלבים היא שחתולים יש הרבה, וזה אך ורק בזכות בני האדם. אני מניח שאתה יודע שמרבית גזעי החתולים אינם טבעיים אלא הוכלאו בכוונה תחילה על ידי בני האדם. אם היינו קצת יותר אחראיים ומעקרים/מסרסים את החיות, הסבל הזה היה נחסך מאיתנו ומהם. בכל מקרה, השרשור הזה התפתח למשהו שונה לגמרי מכוונתי.