שאלה קצת מוזרה...

mesoo

New member
אני דווקא שונאת כלבים

מספיק שאני אראה את הרוק שלהם בכדי להקיא את הנשמה

lirlurim

New member
לתשומת ליבך

אדם ששונא כלבים לא יכול לאהוב חתולים ולהיפך. אד שמצהיר על עצמו שהוא שונא כלבים ואוהב חתולים, מתעניין כנראה ב"יוקרה" של החתול, שניתן להציג לראווה בפני חברים (במקר של חתולים גזעיים). אי אפשר לאהוב חתולים *באמת* ולשנוא כלבים.

stkachov

New member
מאיפה המסקנה הזאת?

אלו 2 חיות שונות לחלוטין, מה הבעיה לאהוב אחת מהן, ולא לאהוב את השניה? זה כמו שתגיד שמי ששונא פיצה, לא יכול לאהוב שווארמה, כי שניהם זה אוכל מהיר.

lirlurim

New member
אין בעיה

אין בעיה להעדיף אחת על פני השניה או לומר שלאדם מסוים מתאים לגדל כלב אבל לא חתול (או להיפך). אבל לאהוב כלב ולשנוא חתול זה דבר לא אפשרי לדעתי. היו פה כמה אנשים שממש מתעבים כלבים/חתולים (יצירי השטן, עדיף שלא היה קיימים וכו') וזה, לדעתי, מעיד משהו על האדם.

lirlurim

New member
יכול להיות

ואם כך, קשה לנחש מי רק מתבטא ככה ומי באמת שונא את החיות. מכל מקום, המשתמשת שקרויה מירב נשמעת לי כמו מישהי שאכן מתעבת חתולים (ואולי כל מי שמפריע לה לחיות חיים רגועים ושבעים).

אני יכולה לומר לך

שאדם שבאופן כללי שונא בעח"י ולא כי היתה לו טראומה מהם, הוא אדם שבדר"כ לא יוכל להסתדר עם אנשים.

lirlurim

New member
נשמע לי הגיוני

אני לא פסיכולוג ולא מתיימר לספק הסברים כאלה אבל נראה לי מוזר שאדם ישנא יצור תמים שקצת מפריע לו לחיות. כלומר, לא מוזר אבל מעיד משהו על האופי. וכמו שכבר אמרתי, אני לא חושב שכל אחד אמור לאהוב חיות ולגדל אותם בביתו, אבל לשנוא אותם זה קצת רע לטעמי...

deathcaster

New member
הנחת העבודה שלך היא שגויה

בכך שאתה חושב שהחתול הוא יצור תמים ושניכם טועים: "אדם שבאופן כללי שונא בעח"י ולא כי היתה לו טראומה מהם, הוא אדם שבדר"כ לא יוכל להסתדר עם אנשים." - טענה לא נכונה ולא מבוססת "אבל נראה לי מוזר שאדם ישנא יצור תמים שקצת מפריע לו לחיות. כלומר, לא מוזר אבל מעיד משהו על האופי" - טוב שכתבת שאינך מתיימר להיות פסיכולוג, ורק כדי לסבר את האוזן, אני מת על בעלי חיים, גדלתי עם כלב בערך בגיל אפס, בעבודה אני מאכיל כלבים תועים, ואף גידלתי כלבה שהייתה על סף מוות מרעב במשך חצי שנה והיא חזרה והבריאה ואף נכנסה להריון. כך שבהחלט יכול להיות מצב שבו אדם שונא חתולים אבל אוהב חיות אחרות וזה לא מעיד כל האופי שלו אני בטוח שאם עשרות שנים היית רואה חתולים (שזה באמת יצור כפוי טובה) שמייללים מדי ערב מטר מחדר השינה שלך וגורמים לך לישון עם אטמי אוזניים, וכמה פעמים בשבוע אתה צריך לנקות את השתן שלהם (נכון הם מחרבנים בחול, אבל משתינים בכל מקום בכדי לסמן טריטוריה) מדלת הכניסה שלך, לא היית מחבב אותם.

אני מדברת על שנאת בעח"י

על כל בעח"י ולא רק משהו ספציפי, כמו חתולים. אני דיברתי בכלליות-למה חשבת ישר שאני משייכת אותך לקטגוריה הזאת? נ.ב. נכון זאת הכללה ואמנם לא בדקתי את זה יותר לעומק כמו: ניתוח ממצאים, אבל הספיק לי להיתקל באנשים כאלה. נ.ב. גם אני לא אוהבת את יללות של החתולים ואני אישית יכולה להבין את זה.

deathcaster

New member
לא מספיק

ולא חשבתי שאת משייכת אותי אני אסביר שוב: "אדם שבאופן כללי שונא בעח"י ולא כי היתה לו טראומה מהם, הוא אדם שבדר"כ לא יוכל להסתדר עם אנשים" - זה לא נכון ולא קשור לכך שזו הכללה יש מספיק אנשים שפשוט לא אוהבים בעלי חיים מסיבות שונות שאינן קשורות לטראומה שהם בעלי חיי חברה מצוינים, מנגד יש אנשים והרבה כאלה שחיים את חייהם רק בחברת חיות בית, והם מאוד מסוגרים בפני אנשים אחרים. כמובן שישנם אנשים שעונים על הדוגמה שלך, אך זה לא מעיד על כלום.

stkachov

New member
השאלה היא מה נקרא לשנוא בע"ח

באמריקה למשל(ליתר דיוק בקליפורניה) אסור לבע"ח להסתובב ברחוב ללא הבעלים שלהם...ואם יש כלב או חתול שהלך לאיבוד, מיד העירייה משמידה אותם. האמריקאים מאוד אוהבים בע"ח, אך הם אוהבים אותם כשהם רחוקים מהם, הם אוהבים להסתכל עליהם בגן חיות או לשלם למישהו שייצא לטייל עם הכלב וכדומה. האם זה אומר שהם שונאים בע"ח? לא יודע, ייתכן. אבל האם זה אומר שהם אנשים לא נחמדים או לא אוהבים בני אדם? ממש לא.

זה משהו אחר לגמרי

אתה מבלבל בין שנאה לבין חוקים של אותה מדינה. יש אנשים ששונאים בעלי חיים ולא יכולים לראותם. נתקלת באנשים כאלה? כי אם כן, אז אתה תבין את כוונתי. אבל, שוב יכול להיות שאני טועה, לפי מה שזוהר אמר.

stkachov

New member
אני לא מבלבל

החוקים אינם באים משמיים(אולי באיראן כן...), אלא הם ביטוי לרצונם של האזרחים. האזרחים אינם מעוניינים לראות חתולים וכלבים משוטטים חופשי ברחובות, ולכן המחוקק קובע זאת ע"י חקיקה. כשאמרתי לכמה אמריקאיים שאצלנו בעלי חיים מסתובבים חופשי ברחובות כל עוד אינם חולים או נושכים, הם ממש נחרדו מכך.

stkachov

New member
ברור

שאי אפשר לרצות את כל האוכלוסיה, בגלל זה בדמוקרטיה הרוב הוא זה שקובע.

lirlurim

New member
תגובתי

לפני הכל - אבהיר: אני אכן חושב ששנאת בעלי חיים מעידה על האדם עצמו, אבל ממש לא אמרתי משהו באופן אישי. לא אמרתי שזה מעיד משהו עלייך ובטח שלא אמרתי מה זה מעיד. למען הסר ספק... שנית, בעניין ההשוואה לבובליל ד"ר למתמטיקה. זו כמובן השוואה לא עניינית. אפשר לבדוק די בקלות האם הוא ד"ר למתמטיקה ולשלול או לאשר את הטענה. הטענה שלי בעניין החיות היא דעה. נכון שאני לא יכול להוכיח שהיא נכונה, אבל גם אתה לא. בקיצור, זוהי דעתי בלבד. בעניין ההודעה אליה אני מגיב: נכון, החתול אינו יצור תמים אבל גם אתה ואני לא ייצורים תמימים. אתה יודע מה הכי מציק ביחס של אנשים לחתולים? הרבה אנשים מעדיפים כלב על חתול משום שהכלב "מכיר תודה לאדם", רץ אחריו, אוהב אותו וכו'. מעבר לעובדה שגם החתול הוא כזה (ואנשים פשוט לא יודעים וחיים את הסטיגמה), כשאני מגדל חיה אני לא עושה זאת כדי שהיא תטפח את שיגעון הגדלות שלי. אני לא מגדל כלב או חתול כדי שהם יזכירו לי כל בוקר שאני האדון הכל יכול. לכן כשהחתולה שלי לפעמים עוזבת אותי והולכת לשבת לה בצד אני דווקא שמח. בהתחלה זה היה מעצבן אותי אבל עם הזמן הבנתי שהיא לא חייבת לי כלום. היא ייצור בזכות עצמה והיא לא צריכה כל היום לרדוף אחרי מישהו אחר. אם אדם מגדל כלב כדי להרגיש שיש מי שרודף אחריו וסוגד לו - יש בעיה. לרגע לא אמרתי שאתה אישית שונא בעלי חיים ואני מעריך את זה שאתה מאכיל כלבים במקום העבודה שלך. אני מאמין שאתה מבין שאם החתול מיילל לך ליד הדלת - יש סיבה לכך והוא לא עושה את זה כדי להפריע לך לישון. ואגב, גם הכלב מסמן טריטוריה. ההבדל בין החתולים לכלבים היא שחתולים יש הרבה, וזה אך ורק בזכות בני האדם. אני מניח שאתה יודע שמרבית גזעי החתולים אינם טבעיים אלא הוכלאו בכוונה תחילה על ידי בני האדם. אם היינו קצת יותר אחראיים ומעקרים/מסרסים את החיות, הסבל הזה היה נחסך מאיתנו ומהם. בכל מקרה, השרשור הזה התפתח למשהו שונה לגמרי מכוונתי.

deathcaster

New member
אתה טועה

"הטענה שלי בעניין החיות היא דעה. נכון שאני לא יכול להוכיח שהיא נכונה, אבל גם אתה לא." בודאי שאתה יכול להוכיח (או יותר נכון להפריך במקרה שלך) אותה, וגם אני (להוכיח במקרה שלי). אני מכיר הרבה אנשים שלא אוהבים בעלי חיים, אך הם אנשים נפלאים. והרי לך הפרכה לטענה שלך (מתמטית, צריך רק הפרכה בודד בכדי לסתור את דעתך) דעה צריכה להיות עם בסיס כלשהו, אתה סתם זרקת משפט לאוויר, משפט שעורר התנגדות אצל חלק מחברי הפורום. אתה צריך לקבל את זה שאדם יכול להיות אדם טוב אם אם הוא לא אוהב בעלי חיים ואף אם הוא לא אוהב סוג מסוים של בעלי חיים, יהיה זה חתולים/כלבים/סלמנדרות..... ואם כבר בסלמנדרות עסקינן, בכדי לבדוק את הטענה שלך - האם אתה אוהב נחשים/עקרבים/חשופיות/לטאות ושאר שרצים ? כי אם לא... לדבריך ... אתה לא אדם טוב. ברור שהשרשור התפתח אחרת ממה שהתכוונת, לא חשבת לפני שכתבת את דעתך, בגלל זה.

lirlurim

New member
אתה טועה

ראשית, לא הפרכת את הטענה שלי. אתה מכיר הרבה אנשים שאינם אוהבי בעלי חיים והם עדיין נפלאים. "נפלאים" זה עניין יחסי וזה שהם נחמדים, מצחיקים וכו' לא אומר שלא מסתתרת בתוכם מפלצת. אם אותו אדם נפלא יבעט בחתול שמיילל לו ליד הבית - לא בטוח שהוא נפלא. בקיצור - ההגדרה נזילה, ולכן לא נוכל להווכח על זה. שנית, אתה טועה, דעה לא צריכה להיות עם בסיס כלשהו. עובדה כן. זו הפריבילגיה שיש בדעה, יש לה הגיון פנימי משל עצמה והיא לא מוחלטת. שלישית, אני לא אוהב עקרבים ושרצים אחרים, אבל אני גם לא שונא אותם. אני לא חושב שהם יצרי השטן ואני לא מתעב אותם כמו הבחורה מלמעלה. כאמור, אני לא חושב שאתה צריך לאהוב חיות. לשנוא אותם ולחשוב שהם שורש כל רע - זה משהו אחר. נסיים פה. בהצלחה עם האכלת הכלבים בעבודה.

למעלה