שאלה קטנה

tontie

New member
זמן...

הקיץ לפני 3 שנים הבנתי שאני לא מבין את הזמן בכלל. כמה פעם רציתי לפתוח על זה דיון במג'יק, אבל לא ממש ידעתי לנסח את השאלה... אני מנחש שיום אחד אני אעשה את זה. אני חושב שהעתיד והעבר הם נורא דומים בהמון מובנים. ואני לא מבין איך דברים משתנים בהווה. לדוגמא, לפני שעה הייתי בטוח לגמרי שאני בקופת חולים עם סבתא שלי, ופתאום שעה אחרי זה, הפתעה! אני בכלל בבית אוכל. אני לא מצליח להבין איך זה יתכן כי בשני המיקרים הזמן היה הווה. ובכל זאת יש שינוי.

MrWings

New member
הזמן...

כן הזמן הוא באמת דבר מוזר. לפעמים קורה לי שאני עושה משהו ואני פשוט מתנתק מהעולם לכמה רגעים(אני עדין ממשיך לעשות את אותו דבר, מה שעשיתי), ואז כאילו חוזר לעצמי ואני רואה שהזמן רץ וכאילו שאני עשיתי משהו בכמה רגעים, קשה לי להסביר את זה... זה כאילו שהתודע שלי שקועה במשהו והגוף הפיזי פשוט ממשיך לעשות את הפעולות שהוא אמור לעשות, אני מקווה שמישהו יבין מה שאני אומר. אני מקווה שאני אבין איך עושים את זה בדיוק, זה יכול לתרום הרבה...חחח למשל בשיעורי ספורט כאשר רצים
. ארדן, רשמת שאתה הצחלת להעביר 6 שעות ב-20 דקות, ניסית לעשות זאת הפוך? להעביר 20 דקות ב-6 שעות?

Bassman

New member
...

קורה לכולנו לפעמים שאנחנו הולכים לאנשהו/נוסעים לאנשהו ולרגע מתעוררים במקום אחר. יוצא לי הרבה לנהוג ולמצוא את עצמי פתאום אחרי כמה יציאות על ההייוויי בלי לשים לב. בקשר להעביר 20 דק' ב6 שעות- לא צריך מגיה. צריך שיעורי ספרות.

ToryMaster

New member
אני חושבת

(ואני מדגישה, זה לא הגורם היחיד, אבל אני חושבת שיש לו השפעה). אני חושבת שכישוף שהוטל בשעה X, "יבטל" כישוף שהוטל בשעה N (שהיא שעה מוקדם יותר, באותו היום), מפני שהוא לכאורה בא מעליו. זה כמו עם צווי גיוס, זה שנשלח הכי מאוחר - הוא זה שתקף.

האפור

New member
לפני איזה שנה...

באחד המפגשים שלנו על גג עזרילאלי, דיברנו על עניין של זמן מאגי, בעקיפין פחות או יותר.. ואז ג'בו אמר שלמישור האסטרלי אין זמן, וכישוף שעובד דרך ההשפעה שלנו על המישור האסטרלי (בלי להיכנס לויכוח של מה הוא מישור אסטרלי..) ולכן כמו שאמרו, כדי כישוף יתבצע בזמן המבוקש צריך להתאים אותו לכך כי אם לא, יכולה אפילו להתבצע פעולה הפוכה, סיפור אישי: ביצעתי כישוף להיות נהג טוב, כשהתחלתי ללמוד נהיגה, בשביל לגמור עם העניין מהר- כי זה יקר.. ולמדתי ולמדתי ולמדתי וזה נמשך ונמשך ונהג טוב יותר לא נהייתי והכרזתי על העניין כאי-הצלחה של הכישוף ולקח לי הרבה מאוד זמן עד שהגעתי לרשיון.. ועכשיו שאני אחרי העניין הזה ואני כבר נוהג פחות או יותר טוב.. פתאום נפל לי האסימון- שבשביל שאני אהיה נהג "טוב" נדרשו ממני הרבה יותר זמן מאשר מה שרציתי ובעצם פגעתי בעצמי- כי אם רק הייתי מודע לרעיון של הזמן כל זה היה נמנע. טוב שזה הועלה, כי זה דגש חשוב בעבודה מאגית.

The Patryn

New member
כמה שאלות

1. מה זה מישור אסטרלי? 2. איך יכול להיות משהו בלי זמן??? אם אין זמן, אז אין תהליכים ובעצם שום דבר לא מתקיים. ולא כל כך הבנתי את הדוגמה שנתת...

RainBird

New member
תשובות קצרות- 1. המישור האנרגטי. המקום ממנו שואבים אנרגיות שהוא שיכבה עדינה יותר מהמציאות- מישור כוכבי בעברית צחה. 2. תחשוב על המינוח זמן. זה דבר מוחשי? האם התהליכים תלויים בזמן, או האם אנחנו מגדירים זמן לפי התהליכים? האם זמן הוא סיפור מתוחכם שבסך הכל נועד למפות את חיינו? מוסכמה חברתית של שעות ודקות? אולי. אני חושב שכן. ארדן.

The Patryn

New member
זמן...

זמן הוא יותר ממוסכמה חברתית של שעות ודקות. השעות והדקות זה רק סימון שלנו של הזמן, כדי שנוכל לעקוב אחריו ולמדוד אותו. בכל מקרה, כבר הוכח שהזמן אינו דבר מוחלט, ושהוא גם תלוי במהירות. אם תצא לטיסה של עשר דקות במהירות קרובה למהירות האור, כשתחזור לכדור הארץ תגלה שחלפו פה כמה ימים, אם לא יותר מזה. תחשוב שניה על ההגדרה של זמן. אני לא יודע את ההגדרה המדויקת, או איך הפיסיקה תופסת את המונח זמן, אבל לדעתי כדי להגדיר זמן אתה צריך להגדיר יחידה מינימלית של זמן, ואותה תגדיר בתור משהו בסגנון מעבר של אלקטרון באטום ממצב X למצב Y או משהו כזה. שוב, אני לא יודע בדיוק איך מגדירים זמן, אבל אני משער שזה משהו בכיוון הזה. בכל מקרה, לפי ההדרה שאני הבאתי, כל התהליכים ביקום הם תלויי זמן, ושום דבר לא יכול להתקיים בלי זמן.

RainBird

New member
ואם אני בוחר במפגיע להתעלם מן ההגדרה? האם הזמן תלוי בתפישה שלו? כנראה שכן, אם אני מצליח להאט אותו להחריד, ודקה יכולה לעבור כמו שעה, או להאיץ אותו ככה ששמירה של 6 שעות תראה כמו 20 דקות. "כבר הוכח שהזמן אינו דבר מוחלט." כנראה שהוא בכלל לא מוחלט. ארדן.

The Patryn

New member
אתה לא יכול להשתמש בעצמך כמדד

מה זאת אומרת שש שעות שמירה נראות כמו 20 דקות או שדקה נראית כמו שעה? זו לא הוכחה שהזמן לא מוחלט. כשאתה ישן, 6 שעות נראות כמו שניה, ובכל זאת הזמן פועל עליך בדיוק אותו דבר. נסה לעמוד רבע שעה ולא לעשות כלום. זה יראה לך כמו נצח. מצד שני נסה לקרוא רבע שעה, וזה יראה לך כמו שתי דקות. ובכל זאת, בשני המקרים מדובר ברבע שעה, ככה שאתה לא להסתמך על החושים שלך ולקבוע שהזמן אינו מוחלט רק לפיהם. בשביל זה יש שעונים ומדי זמן אחרים אובייקטיבים.

RainBird

New member
יש דבר כזה בכלל אובייקטיביות? אני בספק. ומה זה משנה אם עברה רבע שעה אם זה נראה לך נצח? החשיבות היחידה היא זאת שאתה נותן לה.

Bassman

New member
הזמן אינו מוחלט.

תשאל את איינשטיין
זמן הוא דבר יחסי-איך שתסתכל עליו כ זה הוא יהיה. למשל? שנה נראית זמן ארוך. שנה יחסית לזמן שהיקום קיים היא פחות מחלקיק שניה...

The Patryn

New member
אני יודע שהזמן יחסי

אבל הדוגמה הזאת היא לא מה שממחיש את זה. זה יותר בכיוון של אם תקח סטופר ותמדוד דקה בחללית שנעה במהירות קרובה למהירות האור, פה בכדור הארץ יעברו כמה ימים. בתיאוריה אתה יכול להקיף את כדור הארץ במהירות האור, לחכות פרק זמן שנראה לך קצר (כמה ימים נגיד), ולנחות בכדור הארץ בשנת 3000.

RainBird

New member
אם הוא יחסי אז הוא סובייקטיבי ואם הוא סובייקטיבי הוא ניתן לשינוי מאגי או אחר.

The Patryn

New member
מה פתאום סובייקטיבי!

הזמן הוא לא דבר סובייקטיבי, וזה לא משנה אם זמן מסויים נראה לך ארוך כי משעמם לך או קצר, כי אתה עסוק, הוא עדיין פועל עליך באותה צורה שהוא פועל על כולם. הזמן לא תלוי ברגשות שלך, בתחושות שלך או ברצונות שלך. היחסיות של הזמן נובעת מסיבות פיסיקליות, כמו שכבר אמרתי בהודעות קודמות, וניתן למדוד אותה באמצעות מכשירים (מספיק אובייקטיבים כדי שנוכל להאמין למדידות שלהם, בלי להכנס לקטנות בקטע הזה). שלא לדבר על זה שהיחסיות נתמכת בתאוריות פיסיקליות (ראה תורת היחסות וכו').

ToryMaster

New member
הוא הכי סובייקטיבי בעולם

ואתה הרגע הוכחת את זה. מבחינתי עברה דקה בחללית, אבל מבחינתך עברו אלף שנה וכרגע אתה מת. מה יותר סובייקטיבי מזה?

ToryMaster

New member
הוא הכי סובייקטיבי בעולם

ואתה הרגע הוכחת את זה.מבחינתי עברה דקה בחללית, אבל מבחינתך עברו אלף שנה וכרגע אתה מת. מה יותר סובייקטיבי מזה?

The Patryn

New member
אוקי, אני אנסה להסביר

מה שאת מדברת עליו זה לא סובייקטיביות, זו יחסיות וזה לא לא לא לא ועוד פעם לא אותו דבר! זה לא שרק מבחינתך עברה דקה, באמת עברה דקה! ואם תמדדי בשעון אז הוא יראה לך שעברה דקה ולכל מי שאיתך בחללית עברה דקה. הזמן הוא לא דבר סובייקטיבי, הוא דבר יחסי, וזה לא אותו דבר. כמו שאם אני יותר גבוה ממך אז הגובה שלי יחסית אליך יותר גדול, אבל אין לזה שום קשר לסובייקטיביות, וזה לא משנה מה דעתך בנידון ואיזה רגשות זה מעורר בך, כי מה לעשות אני יותר גבוה וזה אובייקטיבי לחלוטין. אובייקטיבי, אבל יחסי.

RainBird

New member
ואם בדקה הזאת היא עברה משהו כואב ומבחינתה עברה שעה?

למעלה