שאלה קטנה

asdf37

New member
שאלה קטנה

שלום חברים - שאלה קטנה שאני מתחבטת בה. נניח וקיים חוק שלשונו: " המפר את הסדר בציבורי בעזרת ידיעה כוזבת ומעורר פחד ובהלה - דינו X שנות מאסר" האם זוהי עבירה התנהגותית או תוצאתית? תודה רבה על תשובתכם.

flutter girl

New member
נדרשת פה תוצאה

של סדר מופר, ושל פחד ובהלה. למרות שהניסוח קצת הזוי, הייתי בהחלט מגדירה את העבירה כתוצאתית. לא נדרשת רק ההתנהגות, אלא גם שתיווצר תוצאה - כדי להענש. זה מההבנה שלי, על אף הניסוח הלקוי משהו.

asdf37

New member
תיקון הניסוח וחידוד

לצערי כתבתי את סעיף העבירה מזכרון. הנה הסעיף המדוייק: מי שמפר את הסדר הציבורי תוך באמצעות אימרה או מסרון ומעורר פחד ובהלה בציבור - דינו X שנים. מכיוון שין לי פה הגדרת תוצאה מובהקת בגוף סעיף העבירה אני נוטה לחשוב שזו עבירה התנהגותית. מספיק בהתנהגות שתעורר (לפי אבן שושן לעורר=לדרבן) בהלה ופחד שיכול להיות שבעקבותן תהיה תוצאה (נגיד מישהו מהבהלה יעשה דום לב) או שהתוצאה תהיה שלא יקרה כלום בעקבות הפחד והבהלה. אני נוטה לחשוב שבגלל שיכולות להיות כל כך הרבה תוצאות בעקבות התעוררות ההבהלה והפחד, שזה לא משנה איזו תוצאה תהיה ואם בכלל, הדין יחול רק על ההתנהגות לבדה ולכן אני חושבת שזו עבירה התנהגותית. מי שאומר שזה תוצאתית אומר שלעורר פחד ובהלה זו תוצאה בפני עצמה. אבל לעורר זה תוצאה? לעורר זה לגרום? אני לא חושבת אבל כבר ערערו אותי לגמרי מאוד מאוד אודה על עזרה בנושא

flutter girl

New member
את בטוחה שהניסוח תקין עדיין??

משהו שם עדיין לא נראה לי נכון. אם נראה לי שמספיק בהתנהגות שעלולה לגרום לפחד ובהלה, או בהתנהגות של הפרה שלאו דווקא גוררת תוצאה - אז זה באמת התנהגותי. העניין הוא שאת צריכה לשאול את עצמך מהי ההתנהגות ומהי התוצאה, ומהם יסודות העבירה הנדרשים? באופן טבעי, כדי שיופר הסדר הציבורי, חייב לקרות משהו, לא? לדעתי תתמקדי במפר ולאו דווקא במעורר, תחשבי על סיטואציה של הפרת סדר ציבורי שלא גורמת לאף תוצאה - האם בכלל הופר הסדר הציבורי? את מבינה?
בכ"א אני בטוחה שיש פה מישהו שכבר התמודד בעבר עם השאלה הזו. לדעתי זו עבירה תוצאתית, כי כעבירה התנהגותית גרידא אני לא מצליחה להבין כיצד מתבצעת עבירה (אם אין תוצאה).

asdf37

New member
ראשית תודה על התגובה. שנית בגוף ההודעה:)

העבירה כשלעצמה כוללת גם יסוד נפשי אבל אין צורך להתייחס אליו כי זו עבורה על יסוד עובדתי בלבד. "מי שמתוך כוונה להפר את הסדר הציבורי, ביצירת אמירה כוזבת ומעורר פחד ובהלה בציבו, דינו X שנים" אז יסוד נפשי מתעלמים. מה שיוצא כאן זה או שפחד ובהלה בציבור זה תוצאה או שלא. "לעורר" לפי אבן שושן זה לדרבן ולדברן זה לא לגרום לפי מיטב הבנתי. נכון שצריך משהו להפר את הסדר הציבורי אבל פה מדברים רק לעורר את הקרקע שאולי יקרה משהו. יכול להיות שגם לא יקרה. אבל מפאת האפשרות שאולי יקרה משהו לאור אותה הפרה אל תתנהג ככה בכלל. כי פחד ובהלה זה לא דקירה או פציעה. פחד ובהלה זה מאוד כללי ובתוך זה אני יכולה הרי לכלול אלפי תוצאות אפשרויות שיכולות להיגרם מכך. מה את אומרת?

flutter girl

New member
חמודה!! את משנה את הנוסח!!

כבר נוסח שלישי! שונה לחלוטין משני הנוסחים הראשונים!!! אני מתחננת שתתני נוסח תקין ומקורי של העבירה... העובדה שאת גם לא שמה לב למשמעות של השינויים שאת עושה מאוד מאוד מפריעה לי, כי את ממשיכה לטעון את אותה טענת בסיס, אבל כשאת משנה את הנוסח אז הטענה שלך מתערערת לגמרי. פליז, תתרכזי 2-3 דקות ותרשמי לי את הנוסח התקין של הסעיף. תודה

למעלה