שאלה קטנה

flutter girl

New member
שאלה קטנה../images/Emo178.gif

אני לומדת למבחן דבילי ברמות היסטריות, אבל מה לעשות מצבי חמור...
יש לי שאלה קטנה- בסעיפים בחוק השליחות שמדברים על שליחות נסתרת (ס' 7 וגם 8 בערך), מדובר על "אימוץ הזכויות המשפטיות של השלוח" - אני ממש לא מבינה למה הכוונה. Help?
(אני מרגישה כאילו חזרתי לסמסטר א'... נמחק לי המוח)

flutter girl

New member
יותר אני לא עוזרת לאנשים בפורום הזה!

סתם, אני ממורמרת מהמבחן ואף אחד לא עוזר לי... וואה וואה וואה.

YESbar

New member
אפשרות לתשובה בערבון מוגבל

אני ממש לא בטוחה, ואשמח אם אחרי שתדעי בוודאות תחזרי אלי לכתוב לי אם הייתי בכיוון ואם צדקתי. אז נדמה לי שהכוונה היא לפטור שנותנים למי שהסתמך על שליח וחשב אותו השלוח. למשל, את באה לקנות דירה של א'. והנה כשאת מגיעה לברר עם מי לעשות את חוזה הרכישה אז ב' משחק אותה כאילו הדירה שלו. יכול להיות ש- ב' משחק אותה כאילו הוא השלוח של ב'. בכל מקרה, א' יודע את זה ש- ב' משחק אותה ולא אומר לך כלום, א' שותק ולא מזהיר אותך. ואז במקרה כזה נוצרת לך טענה ש- ב' היה למעשה שלוח של א' ואימץ את זכויותיו של א'. אבל אני ממש לא בטוחה בתשובה, ואני אפילו אתן קישורים ברחבי הפורומים של תפוז להודעה הזאת על מנת שמשפטנים ייחשפו לתגובתי ויגידו לי אם אני טועה או שלא. בכל אופן, רק בצורה כזו להרחיב את הידע - מניסיון לעזור לבנות כמוך. בהצלחה,

sacrament

New member
אני יכולה לנסות אם תכתבי את הסעיפים (-:

אבל בעיקרון אני לא מבינה בזה יותר מדי.../-:

flutter girl

New member
בסוף נפל האסימון

הכוונה למצב של שליחות נסתרת- השולח יאמץ את הזכויות המשפטיות של השלוח. במצב של שליחות רגילה ממילא יש ידיעה כזו. הרי לצד ג' נדמה כי הוא כרת חוזה עם השלוח ולא השולח, והשולח צריך להודיע לשלוח שהוא מאמץ את זכויותיו המשפטיות (של השלוח). בכל אופן - הבנתי

למעלה