שאלה פילוסופית:

תסביך אדיפוס הוא נרכש,

חוץ מזה שהומוסקסואליות לא מתבטאת במבנה המוח. שוב אני מבקש שתעיין במה שכתבתי בינתיים בשרשור הזה.

EverMan

New member
אף אחד לא יודע

מה בדיוק "גורם" לבן אדם להיות הומו. והסיכויים הם לא 50-50 כי אם 90-10. ותתפלא , אני מכיר מספיק אנשים שהם "לא נורמלים" בשביל לדעת שהחברה כן מתייחסת שונה.

Johnny the Doe

New member
למה שאני אתפלא? הרי אמרתי בפירוש

בהודעה הראשונה שלי בשרשור הזה שלדעתי החברה לא צריכה להתייחס להומוסקסואלים באופן שונה מלאשר אנשים רגילים, לא אמרתי שזה המצב במציאות וכשאני מסתכל על ההודעה שלי, שעליה הגבת עכשיו, אני רואה שהניסוח שלי הטעה אותך, אבל למרות זאת היית יכול להבין מההודעה הראשונה שלי שברור לי שהחברה לא צריכה להתייחס להומוסקסואלים באופן שונה מלאחרים, מה גם שאם זה היה המצב הדיון הזה בכלל לא מתקיים.

Johnny the Doe

New member
ומאחר וההודעות שלי תמיד באות בזוגות

אוסיף הערה לגבי מה שנאמר קודם על הגאווה - אין להומואים שום סיבה להיות גאים, לפחות לא יותר משאר בני האדם. המושג "גאווה" בהקשר הזה נוצר רק כדי להוות קונטרה לשמרנות והיחס השונה של החברה כלפי ההומואים והלסביות. כך גם לגבי מצעד הגאווה - זהו מצעד שבו חברי הקהילה ההומו-לסבית הולכים בראש מורם ולא מפחדים להיות מי שהם, אבל מצעד זה לא היה מתקיים בחברה שמתייחסת להומואים כמו שהיא מתייחסת להטרוסקסואלים. כאשר החברה האנושית תגיע למצב בו היחס שמקבלים ההומואים והלסביות זהה ליחס שמקבלים ההטרוסקסואלים לא יהיה צורך במצעד גאווה והמושג "גאווה" יאבד את משמעותו והנחיצות שלו.

EverMan

New member
תראה , גם אני לא חושב

שגאווה זה דבר נחוץ , כי עם כל הכבוד , לא צריך להיכנס לאף אחד למיטה , אני לא רואה אנשי סאדו-מאזו עושים מצעד... מה שעושים במיטה זה זכותם בלבד. אבל... הגאווה כיום נחוצה בשביל שאנשים יבינו שהם בני אדם בדיוק כמונו. ושהם לא משהו פסול.

EverMan

New member
כמעט ../images/Emo13.gif

עדיין אני לא חושב שהומוסקסואליות זה דבר שבוחרים בו או שזה דבר פסול. (לא יודע אם אתה אמרת את זה או לא ...)

Johnny the Doe

New member
ואכן הגענו לידי הסכמה ../images/Emo13.gif

הסכמתי איתך שהומוסקסואליות זה דבר שלא בוחרים בו וגם אמרתי שזה לא דבר פסול (מן הסתם בגלל שאמרתי בפירוש שלחברה לא צריך להיות יחס שונה להומוסקסואלים, מה שאומר שזה לא פסול), אבל כן אמרתי שזה תופעה שהיא לא טבעית, בדומה לפדופיליות, תסביך אדיפוס וכו´.

Johnny the Doe

New member
מסוכנת מאיזו בחינה?

אם התכוונת להשוואה שעשיתי לפדופילים אז אני מצטער אם קיבלת את הרושם הלא נכון בגלל שהשתמשתי בתופעה שמופיעה לרוב בקונוטציות שליליות בגלל המקרים הפליליים הרבים שקשורים אליה.

לא קיבלתי את הרושם הלא נכון.

ההשוואה הזו מסוכנת בדיוק בגלל הקונוטציה השלילית שהפאדופיליה קיבלה עקב מקרים מסויימים של עברות מין.

Johnny the Doe

New member
אז הבנתי בדיוק מה היתה הבעיה שלך

עזוב מה שהתכוונתי לגבי הרושם הלא נכון, התכוונתי בדיוק למה שכתבת עכשיו בהודעה שלך ואני מסכים, זה העיקר. יש לך עוד הערות?

Johnny the Doe

New member
אני יודע

אבל ברוב השרשור הזה אני מנסה להוכיח שהומוסקסואליות היא תופעה לא טבעית (כמה שהניסוח הזה בעייתי...) ונצמדתי לצד הפיסי שבענין כדי למצות את הטיעון הזה.

dylan

New member
אתם מפספסים את הנקודה..

מה זה בכלל משנה אם זה מתוך בחירה או לא?? זכותו של כל בן אדם לחיות איך שבא לו כל עוד הוא לא פוגע באחרים. השאלה אם זה מבחירה או לא היא בכלל לא רלוונטית.

Johnny the Doe

New member
לא אני העליתי את השאלה...

ומה יש לבוב לומר בנושא?

למעלה