שאלה פילוסופית:

yoavl1

New member
אחי.....מה נפל עליך??

זה גאווה! אנחנו מדינה מתקדמת או מה?

זה מה שחשוב היום?

בזה כולם עסוקים? המרדף אחרי הקדמה? המודרניות? מה קורה לכם? משאירים את הכל מאחורה ורודפים כמו סהרורים אחרי התואר "מתקדמים"? הומוסקסואליות זה לא בסדר, אבל למרות זאת, אין לי בעיה עם האנשים עצמם. במדינה כמו שלנו ובמצב כמו שיש פה, הדבר האחרון שאמור לעניין אותנו זה מה ההוא עשה עם השני.

במדינה שבה רודפים אותך ומתעללים בך

בשל נטיותיך המיניות - חייבים לקום ולצעוק כנגד הזוועה! לא יתכן כי במדינה אשר מכנה עצמה "דמוקרטית" אנשים יסבלו מהתעללות רק בשל נטיותייהם המיניות! ולמה לעזזל זה לא בסדר?

Johnny the Doe

New member
למה זה לא בסדר? כי זו לא דרך הטבע

יחסים בינאישיים חד-מיניים הם דבר לא טבעי, הן מבחינה מנטלית והן מבחינה אנטומית. בני האדם נוצרו במבנה מסויים במטרה להתאים בין הזכר לנקבה, לא הזכר לזכר ולא הנקבה לנקבה (סליחה אם נכנסתי קצת לפרטים). אבל, וזה אבל גדול, לפחות לדעתי האישית אסור לחברה לשפוט את אותם אנשים שבחרו ללכת בדרך זו. הם לא גורמים לאף אחד נזק ועל כן לחברה אסור להתערב בענייניהם האישיים. ולמאמינים שביננו - אם ה´ לא מרוצה מקיומם של זוגות חד-מיניים אז הוא זה שיחליט על גורלם בסוף חייהם.

אוקי.

תראה, אני חושבת שאם הטבע/אלוהים לא התכוון שיהיו הומואים ולסביות אז הם לא היו נוצרים מלכתכילה, כך שהם בהחלט דבר טבעי ונורמלי. עוד דבר, נטיות מיניות זו לא בחירה. כמו שאתה לא בחרת להיות סטרייט, אני לא בחרתי להיות בי. ואני בהחלט מסכימה עם עמדתך שאסור לחברה לשפוט אותם.

Johnny the Doe

New member
אז ככה

קודם כל אני מקווה שקראת קודם את הדיאלוג ביני לבין ענבר שהתפתח מההודעה שלי שעליה הגבת כי זה יחסוך אי הבנות. שנית בקשר למטרתו של אלוהים ביצירת הומואים ולסביות - באותה מידה, כפי שאמרתי לענבר, אני יכול לשאול למה נוצרו אנשים שיש אצליהם באג במוח והם מאוהבים באימם (תסביך אדיפוס) או שאין להם רגשות כלל וכלל, שזה המקרה הכי גרוע. השאלה שהעלית לא נוגעת רק להומואים ולסביות אלא קשורה לכל בן אדם שהרגשות שלו (אם הם קיימים) לא מוגדרים כמו אצל שאר בני האדם. אני יכול להכליל יותר ולשאול למה אלוהים יצר טרוריסטים ושאר evil doers כמו שחביבנו בוש נוהג לומר
אבל אני חושב שזו כבר שאלה ששייכת רק לחלק של אלוהים והטבע לא רלוונטי, כך שאשמור את השאלה הזו לפעם אחרת.

האמת, שרק עכשיו קראתי

פשוט לא היה לי זמן קודם... תראה, נסתרות הן דרכי האל - איננו מסוגלים (לפחות היום) להבין את הטבע במלואו. אתה יכול להסתכל על זה ברמה הרבה יותר רחבה ממה שציינת: לכל אחד יש "באג במוח" כהגדרתך: יש אנשים עם תסביך אדיפוס, יש אנשים עם נטיות מיניות שונות, יש טרוריסטים, יש ששוכבים על רימון כדי להציל את חברייהם, יש שתורמים מזמנם הפנוי להתנדב ולהציל חיים, יש שעושים בייס ג´אמפס עם חתיכת בד מסכנה בתור מצנח, יש שמתכתבים שעות עם אנשים שלא פגשו מעודם אף אחד מאלו הוא לא "באג" לדעתי, כולנו שונים, כל אחד הוא מיוחד (אני נשמעת כמו ערוץ הילדים...), חלק מהדברים אנו תופסים כ"טובים" וחלק כ"רעים", אבל הכל הוא חלק מהטבע ומטבע האדם. לי לדוגמא יש כמה "באגים": אני ביסקסואלית, אני מתנדבת בכל חור שאפשר, אני אוהבת אדם ונותנת לו את כל כולי, אני הולכת 30 ק"מ ביום בהרים ונחלים כדי לחזור לנקודה שממנה יצאתי, אני מתכתבת שעות עם אנשים שאני לא מכירה, אני רצה באמצע המדבר עם ערמת עצים שמכונה "טיסן" ומחוברת לחוט דייג של 50 מטר, ועוד "באגים" רבים וטובים אחרים... אבל אני לא רואה אף אחד מאלו כ"באג", אני רואה אותם כדרכו של הטבע וטבעו של האדם. כדברים הכי נורמאלים שיש. וכל עוד אותם דברים לא פוגעים באף אחד אחר, באמת שאין לי כל בעייה איתם. ואתה יודע מה? גם כשהם פוגעים, אני נלחמת נגד הפגיעה בכל מעודי אבל משלימה עם כך שזו דרכו של הטבע/אלוהים. אחרי הכל, כולנו נבראנו בצלם.

Johnny the Doe

New member
הבדל עקרוני מפריד בין רוב הדוגמאות

שלך למקרה של נטיות מיניות שהן לא הטרוסקסואליות - בעוד שהדוגמאות שלך לא מציינות מיעוט סטטיסטי ולכן הן מאוד כלליות ולא חריגות, הומו-לסביות היא מקרה חריג באופן סטטיסטי ושוב, גם באופן אנטומי, מה שיוצר שוני עצום מהדוגמאות שנתת. המבנה האנטומי של גוף הגבר והאישה מאפשר רק קומבינציה אחת מבין שלוש הקומבינציות (גבר ואישה, גבר וגבר, אישה ואישה). הבעיה שנוצרת עקב קיומה של תכונת אופי זו (הומו-לסביות) בבן אדם היא ברמה יסודית יותר מאשר ה"באגים" שציינת ובעצם ע"י קיומה של אותה תכונה אותו בן אדם מערער למעשה על מבנה הגוף שאלוהים/הטבע נתן לו. ודרך אגב, נתתי את הדוגמה של הטרוריסטים רק כתגובה לטענה שלך ש"אם הטבע/אלוהים לא התכוון שיהיו הומואים ולסביות אז הם לא היו נוצרים מלכתכילה. לא התכוונתי לכלול את הטרוריסטים בדיון כי מקרים אלה לא רלוונטיים כאן (מהסיבה שציינתי בגוף ההודעה הזו).

הבעיה הבסיסית שמנחה את דעתך

ללא דעת, היא שהנטייה המינית היא טווח רחב של נטיות, ולא רק שלוש קבוצות של נטייה (הומו-בי-הטרו), ולכן ההומואים המוחלטים הם מיעוט סטטיסטי בדיוק כמו ההטרואים המוחלטים (משהו בטווח של חמישה אחוזים מהאוכלוסיה, לכל צד).

Johnny the Doe

New member
לא לכך התכוונתי

אני כן מייחס את ההומוסקסואליות לקבוצה של הומו-בי-הטרו. נתתי את הדוגמאות רק כדי להסביר שהן מקבילות להומוסקסואליות בגלל שגם היא דוגמה לתופעה שנגרמת בגלל "באג" (אני מנסה להתנסח בעדינות) בצורת החשיבה של המוח. דרך אגב, יש לך במקרה נתונים מדוייקים לגבי אחוז ההומואים, הביסקסואלים והסטרייטים?

Johnny the Doe

New member
תודה על הלינקים

שמרתי אותם אצלי במועדפים. אחרי שאקרא את הכתוב בהם אחזור אליך.

CANDY MAN

New member
פתאום התעוררתם אה....

כאילו עד עכשיו הכל היה פה טוב ויפה, כאילו אין כפייה דתית, כאילו החרדים לא שולטים בטרור על הממשלה, כאילו יש תחבורה ציבורית בשבת, כאילו קניונים פתוחים בשבת כאילו.... פתאום אנשים נפגעו וזה נגע לתחת שלהם אז מפריע להם אבל אני לפחות אומר בפה מלא שאני ידעתי שדברים כאלו יגיעו (ההתעללות בהומואים שהתנשקו...) ואני עוד מצפה לעתיד רע יותר!

EverMan

New member
מה הקשר חרדים או לא ?

אין פה כל קשר בין הדת למקרה הזה ... זה הזכות של אנשים לחיות בכבוד ובחופש. כמו שנכתב במגילת העצמאות : "ללא הבדל דת גזע ומין." ורק בהודעה מעליך אדם חילוני למדי אומר שהומואים זו מחלה ושזה לא מקובל עליו. זכות קיום חוצה את הגבולות של הדת ולא הדת , ועובר לחיים הממשים , שאדם תוקף בן אדם על נטיותיו המיניות שלא הוא בחר , ללא כל קשר בין אם התוקף הוא דתי או לא.

Johnny the Doe

New member
האם ב"הודעה מעליך" התכוונת אליי?

אני רק רוצה לדעת כדי שאדע אם אני צריך להגיב לכך.

Johnny the Doe

New member
אז במקרה זה...

ענבר, אתה מוכן להסביר למי למה אתה שם מילים בפי? איך אתה מעז לומר שאני חושב שזו מחלה ושזה לא מקובל עליי? אתה בכלל קראת את ההודעה שלי? "יחסים בינאישיים חד-מיניים הם דבר לא טבעי, הן מבחינה מנטלית והן מבחינה אנטומית. בני האדם נוצרו במבנה מסויים במטרה להתאים בין הזכר לנקבה, לא הזכר לזכר ולא הנקבה לנקבה (סליחה אם נכנסתי קצת לפרטים). אבל, וזה אבל גדול, לפחות לדעתי האישית אסור לחברה לשפוט את אותם אנשים שבחרו ללכת בדרך זו. הם לא גורמים לאף אחד נזק ועל כן לחברה אסור להתערב בענייניהם האישיים. ולמאמינים שביננו - אם ה´ לא מרוצה מקיומם של זוגות חד-מיניים אז הוא זה שיחליט על גורלם בסוף חייהם." איפה אתה מוצא בתוכן ההודעה הנ"ל שאני מחשיב הומוסקסואליות כמחלה ואומר שזה לא מקובל עליי? זו לא פעם ראשונה שאתה מבין לא נכון את ההודעות שלי או מעוות את תוכנן.

EverMan

New member
לא דיברתי עליך האמת...

אלא עם מטייל עם סנאים , אבל לא משנה ... "הומוסקסואליות זה לא בסדר". על משפטים כאלה .. אדם לא בוחר להיות הומו , תאמין לי - שהחיים שלהם היו הרבה יותר קלים אם הם היו נמשכים לנשים. אבל הם לא ! ככה הם... וגם אתה הצגת את זה כאילו שהם בוחרים מרצונם להימשך ולצאת עם גברים , שזה פשוט טבעם. ועובדה שזה טיבעי כי יש אנשים כאלה. אם אלוהים לא היה רוצה כאלה אנשים - הוא לא היה יוצר אותם !

Johnny the Doe

New member
ברור שאדם לא בוחר להיות הומו

אבל אתה לא יכול לומר שיש סיכוי של 50-50 שאדם יהיה או הטרוסקסואל או הומו. הטרוסקסואליות היא ברירת המחדל והומוסקסואליות היא תופעה חריגה וכל זאת מבחינה סטטיסטית. ועדיין אני אומר שאין כל קשר בין נטיותיו המיניות של בן אדם ליחסה של החברה אליו.

Johnny the Doe

New member
ועוד משהו ששכחתי לומר קודם

מצטער אם אני פוגע פה במישהו, אבל הומוסקסואליות היא הפרעה מוחית בדיוק כמו תסביך אדיפוס ובדיוק כמו אדם שנולד בלי רגשות כלל. באופן בוטה אומר שזו סטייה.

למעלה