תגובה ללילי ולמטרניך
בנוגע ליחידה 101 ולפעולה בקיביה - לאחר רצח אישה ושני ילדים ביהוד ערך צה"ל פשיטה בכוחות מעורבים של יחידה 101 והצנחנים לכפר קיביה, בלילה כבשו את כולו ופוצצו עשרות מבתיו על יושביהם, למחרת התברר כ69 תושבים נהרגו, אמנם נעשו דברים נוראים מכך בעבר, אבל אני חושב שזהו עוד חור שחור בהיסטוריה של שרון (שלדעתי נמצא כרגע בתקופה הטובה ביותר שלו, מבחינתי לפחות) ולא קשה לי להבין את העובדה שרודפים אחריו, גם אם עברו 50 שנה. טעות היסטורית היא הטענה שכוחות הלגיון והמצרים ניסו לעשות הכל על מנת לעצור את תופעת הפאדיון. בתחילה היו המסתננים אנשים שרצו לחזור לבתיהם ולשדותיהם, בהמשך החלו לחדור פדאיונים, מרצחים שביצוע פיגועים בקרב אוכלוסיית הספר. הפאדיונים (=מחרפי נפשם) אורגנו על ידי המצרים, זאת ועוד סוכנים מצרים הסיתו את האוכלוסיה המקומית כנגד ישראל. גם בגבול הירדני היה המצב דומה - לאחר מעגל ארוך של פגיעות פאדיונים ופעולות תגמול, הודיעה ירדן (1956) על הצטרפותה לברית הסורית-מצרית (לימים קע"מ) וקיבלו נשק רב, לאחר פעולת תגמול צה"לית בא-רהווה נהרגו עשרות ירדניםף הגיזרה הדרדרה ולאחר רצח פועלים ישראלים בצינור נפט, ופיצוץ בניין משטרה בכפר ירדני כתגובה החלה ירדן לרכז כוחות בגבול הישראלי, וזימנה שגרירים בינלאומיים. בהמשך החלו חיילי הלגיון עצמם לבצע פיגועים כנגד מטרות ישראליות בקיבוץ מעוז חיים, מושב עמינדב ופיגוע בכנס ארכיאולוגי ברמת רחל. צה"ל בתגובה הוציא לפועל את פעולות חוסאן וקלקיליה המפורסמת, והגזרה שקטה פחות או יותר אחרי הרבה הרוגים לשני הצדדים. לכן, זוהי טעות לומר שהלגיון והמצרים ניסו להלחם בתופעה, טעות גסה, מעבר לכך, ישראל יכולה להתמודד גם עם פלשתין וגם עם חמאסתין, אם כי בלי שום ספק עדיף להשאיר את הריבונות במקום לאנשים כמו אבו-מאזן. עראפת, רלוונטי ככל שיהיה, סיים את תפקידו ההיסטורי, יש בכוחם של אבו-מאזן ודחלאן למגר אותו ואת החמאס. הקאסם הינו בדיחה, שאל כל מומחה צבאי, בוודאי שאינו מאיים על הכלכלה הישראלית, במידה והוא אכן יהווה בעיה, דבר שאני לא צופה, אני לא פוסל כניסה חוזרת של כוחות צה"ל והרחקת הגבול באופן פיזי, וכן פעולות יעילות כמו מבצע ליטני או מבצע קדש, שיפגעו בתשתית הלוחמת נגדנו ויחזקו את ההרתעה (שלא כמו פעולות תגמול שמכוונות נגד אזרחים לפי התפיסה השגויה כי אם נכאיב להם יותר הם יתקפלו, אבל בפועל המוטיבציה לטרור רק עולה). ישראל דווקא כן נהנתה מיחס בינלאומי טוב יותר לפני ימי הכיבוש, יתכן והדבר נובע מכך שכוחן של מדינות אופ"ק בימים שלפני אמברגו הנפט הראשון ומשבר האנרגיה היה קטן יותר, אבל היחס היה טוב יותר לישראל. האם כיום צרפת היתה עוזרת לנו בפרוייקט הגרעין? האם כיום צרפת היתה מספקת לנו מטוסי מיראז' שהיוו קלף מנצח במלחמת ששת הימים? האם היחסים בינינו לבין מדינות העולם השלישי כיום טובים כמו בתקופה ההיא, שהיינו מודל לחיקוי? יש לזכור, שבהצבעה על תוכנית החלוקה של אונסקו"פ באו"ם, היתה הסכמה נדירה בין שתי מעצמות העל (שהיו בעיצומם של מאבקים בתורכיה ויוון) על הלגיטימיות של קיומה של מדינת ישראל, יש לזכור את הלחץ העצום שהפעיל הנשיא טרומן על רה"מ הבריטי אטלי לטובת העלאת עקורי השואה לאלתר. נכון, לא היה גן עדן, המצב הכלכלי היה גרוע (על אף שהיינו נמצאים בצמיחה מתמדת, הוא עדין היה גרוע) ואיום קיומי ריחף מעלינו, אבל מצבינו מבחינה דיפלומטית-בינלואמית היה טוב בהרבה. העובדה שהאו"ם יצא מסיני ב67 לא מעידה על שנאת-ישראל, כיוון שהאו"ם אינו גוף עצמאי אלא מורכב ממדינות ומאנשים ששייכים למדינות, על אף שזהו תפקידו גם הוא לא שש להתערב בסכסוכים לו לא, ראינו את זה בהתנהגות המחפירה של חיילי יוניפי"ל בפרשת שלושת החטופים, ראינו את זה בהוצאת הכוחות מרואנדה ובטיפול הכושל במשברי קוסובו ויוגוסלביה, וראינו את זה גם אצל נאצר, גם ישראל יכולה לגרש את כוחות האו"ם מדרום לבנון אם היא חפצה בכך. לצערי, שוב קפצתי להגנתם של ישגבול, טלמון ודומיהם, פשוט לא הסכמתי עם מה שכתבתם, אני מבקש לא להפנות אלי דברי גנאי על השמאל הקיצוני, אני מאמין שכבר הכרתם אותי מספיק על מנת להבין שאני לא קרוב להשתייך אליו, אני נמצא לא מעט ימינה גם ממרצ למעשה.