שאלה עקרונית

עמלק

New member
נו שווין...

ומה זה אומר לשמור שבת לפני 2000 שנה ? לא לעבוד... ותאמר לי בבקשה מה זה אומר "מלחמת חובה", האם החרדים שלך מלפני 3000 שנה לא נלחמו בכל פעם שהיה צורך ? מה, הם אמרו "תורתי אומנותי" כששאול יצא למלחמה ונשארו ללמוד ?!

לחבך

New member
מותר לעבוד בשבת על פי ההלכה. הרבה

חרדים עובדים בשבת עפ"י ההלכה כמו הגשת אוכל במוסדות וכדו´ חילול שבת זה לא העבודה אלא מלאכות ספציפיות שאסורות בשבת. עוד דוג´ אם אחליט בשבת להעלות את כל הרהיטים שלי לגג והזעתי והתעייפתי מאוד מזה לא חיללתי שבת. אבל אם רק הדלקתי גפרור חיללתי שבת. למה זה קל ? הוא אשר אמרנו. החרדים מלפני 3000 שנה נלחמו וגם היום הם היו נלחמים אם היה אפשרי לעשות זאת במסגרת הצבא לפתור את הבעיות שאמרתי ולא שכל מיני זבלים יטריפו לנו את המטבח כל הזמן. והדברים יעשו עפ"י ההלכה אתה שוכח שפעם הצבא היה עפ"י ההלכה והיום לא. מעבר לכך יש עוד ענין שראשי הציונות בהקמת המדינה ראו מכשיר ליצור יהודי חדש שכופר בה´ ובתורתו . והצבא הוגדר והוא אכן כזה בית היוצר לזן החדש הזה. כן הוא עדיין חדש כי 50 שנה זה כלום לעומת 3000 שנה של יהודים ח ר ד י ם. אם אתה רוצה לדעת על תכניותיהם תוכל להשיג בשופר דיסק או ק"ו בשם הרצל והציונות תשמע את החומר ותבדוק את המקורות. בעיקרון כתבי הרצל היו חסויים מטעמים מובנים אבל את האמת אי אפשר להסתיר. קח תראה מה שלא לימדו אותך בבית הספר

עמלק

New member
שקרנוביץ

החרדים מסרבים לתרום אף שבועיים בשנה במשמר האזרחי - גוף שיהיה בשליטתם המלאה ולא יגרום להם לשנות פסיק ממנהגיהם !!! על מי אתה מנסה לעבוד ? ושוב אני אסביר לך שהקמת גדוד חרדי, כשר לפי ההלכה זה ממש לא סיפור גדול בצה"ל - מדובר בהתנגדות חרדית שנובעת ממניעים עלוקתיים. " אתה שוכח שפעם הצבא היה עפ"י ההלכה והיום לא." === הלכה לפני 3000 שנה לא הייתה העבודת אלילים שאתה עוסק בה היום. אל תביא לי קישורים של אתרי מחב"תים שמלאים בשקרים ועיוותים, אם אתה רוצה להוכיח את טענותיך הפנה אותי למקורות אמינים.

לחבך

New member
אם הם משקרים במצח נחושה על אליל

המדינה איך זה שלא תבעו אותם עד היום, הא ? תענה לי.

אשרת

New member
בטח אלה שבנו את עגל הזהב בהחלט היו

שומרי מצוות ושומרי תורה, נכון?? ולפני שאתה יורד על רמת המשכל שלי, כדי שקודם כל תסתכל טוב טוב על רמת המשכל שלך לפני שאתה פותח את פה שלך, בכלל.

לחבך

New member
קודם כל סליחה אני מתנצל. ברשותך

אשאל אותך כמה שאלות לגבי חטא העגל : 1. איך אמרו על העגל אלה אלוקיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים אם את העגל הזה הם עשו בעצמם לפני 5 דקות. 2. למה הם חטאו בעגל רק כשמשה לא היה ? מה קשור הימצאות משה לשמירת המצוות שלהם עם שלם פחד מבן אדם אחד. 3. איך אהרון שהיה שנבחר ע"י הקב"ה בעצמו להיות כהן גדול לאחר מכן הוא בעצמו בנה את העגל ? ובכל אופן הרי לאחר מכן הם התחרטו ועשו תשובה שלימה שהרי הקב"ה סלח להם. אין אדם שלא חוטא גם חרדים והקב"ה מוחל לאדם אם עושה תשובה בלב שלם. נ.ב. את לא אשמה פשוט לא לימדו אותך אפילו לימדו אותך את ההיפך.

zoharj

New member
הצילו, גויים!

נתגלו פניך האמיתיות. אתה חרדי מזרחי מתוסכל הפוחד מהעולים החדשים שכמובן קורא לנו גזענים. כמובן שאנו האשכנזים החילוניים מערערים את תפיסת עולמך ומעוררים רגשי טינה, המתבטאים מעל דפי הפורום. מעניין למה אני לא מופתע? -----------

לחבך

New member
אני פוחד מזה שנהפוך למיעוט בארץ

ישראל גם ככה הערבים מתרבים בקצב מבהיל, וחבל שאין ילודה גדולה אצל החילונים גם כן ולא רק אצל החרדים. אתה לא תצליח לערער את תפיסת עולמי היא מגובשת מאוד בניגוד לכם שתפיסת עולמכם מקורה בבטן ואני ממש לא שונא אתכם אלא מרחם עליכם

עמלק

New member
אתה מרחם עלינו, תודה רבה.

אם הייתי חרדי, גם אני הייתי מרחם עלי : תראו את האומלל הזה, נולד, הוריו נלחמו כדי לפרנס אותו ואחיו, עבדו כל אחד במשרה וחצי כדי לממן לו לימודים טובים, עזרה לפעמים עם מורים פרטיים, תיכון טוב, מחשב כדי שיהיה לו נוח בלימודים, אחר כך שלחו אותו לצבא הוא שירת 3 שנות חובה ועוד X שנות קבע כקצין, נפצע בשירות כשהגן על הישבן שלי בשעה שאני התנודדתי הלוך ושוב בישיבה, אחר כך השתחרר, טס לחודש לחו"ל לנשום קצת אוויר, חזר ישר לתחילת שנת הלימודים האוני´, למד תואר ראשון והתחיל לעבוד, עבר לגור עם מישהי, עבד משרה מלאה תוך כדי לימודים, שילם חצי מהכל למדינה, הביא ילדים, למד תואר שני תוך כדי עבודה, עשה עבודת מחקר רצינית ועזר לקדם דברים, נלחם בשיניים כדי שהילדים ילמדו בבית ספר טוב, שיהיה להם עזרה..... וחוזר חלילה... בעוד אני (שמרחם על עצמי באני החרדי החדש שלי) ישבתי בישיבה, לא עבדתי, לא ידעתי איך נשק נראה, קיבלתי צק כל חודש, קיבלתי הנחות בארנונה, שלחתי את אישתי לעבוד איפהשהוא, הבאתי 15 ילדים וצקים כיפיים "קצבאות ילדים" וכו´.... אז לא היה כל כך הרבה כסף ודי חסכנו, אבל מה, הראתי לחילוני הזה - להבא הוא כבר יבין שעדיף לחזור בתשובה... פלא שאתה מרחם עלי ?

zoharj

New member
ואנחנו אכן זקוקים ומשוועים לרחמיך

כמו הסיפור הישן על תינוק שנשבר. אני תינוק שנשב"ז מהשטויות האלה. אז שני דברים לי אליך: 1. אנחנו... אתם... הערבים... עוד אחד שזורע פירוד ופחד. בדיוק מה שאנו צריכים בזמנים כאלה. 2. אז תידבק באורח חייך, תעשה מאתיים ילדים, תלמד תורה כל היום, ותמשיך להאמין שהאל לצידך. רק אל תבוא אלי בטענות שיש פערים חברתיים בישראל ושהעוני הוא בגללי. ---------------

לחבך

New member
תודה על האישור להיות חרדי אני ממש

מודה לך ושמח גם שהתקדמנו

zoharj

New member
הצילו, גויים!

נתגלו פניך האמיתיות. אתה חרדי מזרחי מתוסכל הפוחד מהעולים החדשים שכמובן קורא לנו גזענים. כמובן שאנו האשכנזים החילוניים מערערים את תפיסת עולמך ומעוררים רגשי טינה, המתבטאים מעל דפי הפורום. מעניין למה אני לא מופתע? -----------

80 אחוז

מהיהודים מאמינים במשהו מעל ל70 אחוז צמים ביום כיפור > סקר של מיה צמח לא שלי < אז למה לפלח את השוק לדתי או לא דתי? נפלח את השוק למאמין ולא מאמין

gershon17

New member
זו המדינה שלנו

אותה זכות שיש לאנגלים באנגליה, ולצרפתים בצרפת. לא צריך אלוהים בשביל מדינה.

עמלק

New member
אוגנדה אוגנדה אוגנדה

הסיבה הפשוטה היא שהיינו צריכים מקום, הגולה חיסלה אותנו לאט לאט (ומאוחר יותר - מהר מהר). היינו צריכים מקום, אוגנדה נשקלה, חשבו על מקומות אחרים - התירוץ הכי טוב היה ישראל, למה ? כי זה כתוב באיזה מיתולוגיה ואפשר לשחק על זה. זה למה.

zoharj

New member
../images/Emo8.gif דוקא שם?

למה לא שוודיה? שוויץ? קנדה? ניו-זילנד? איי סיישל? דווקא אוגנדה? מה חסרים מקומות?
------------------

עמלק

New member
את חושבת שהחברה

בחבר הלאומים היו נותנים לנו מקום ירוק ???
מזכיר לי איזה בדיחה על כבדי שמיעה ובלבול בין "כנען" ל- "קנדה"... If you know what i mean....

למעלה