שאלה עקרונית

לחבך

New member
יש הבדל בין עבודה בשילוב עם לימוד

כמו שהיה בכל הדורות לבין גיוס שדורש ממך את כל הזמן. ב. יש כבר פלוגות של בנישי"ם (בני ישיבות הסדר) שאוכלים הרבה קש והסיפור שסיפרתי לך היה בעקבות תלונה שלהם אלי על הכשרות. ג. אני גם רואה כמה אתה ממהר לחרוץ משפט על מקרה שאתה בקושי מכיר מה שמוכיח כמה דיעותיך מגובשות ומבוססות על חשיבה מעמיקה. כנראה שאתה סתם עוד מסכן שפוט של התקשורת שמסיתה נגד החרדים כל היום.

עמלק

New member
שטויות במיץ עגבניות.

אין שום בעיה בשירות עם מגבלות דת בטח ובטח שפיקוח נפש דוחה הכל, ולהזכירך אתה מגן על המדינה ותושביה, קרי, משפחתך ! ב. אין שום בעיה עם הבני"ש, יש לי חברים רבים, מפקדים רבים, ופקודים רבים שעברו שם בזמן כזה או אחר... אל תבלבל לי את המוח. ג. "כנראה שאתה סתם עוד מסכן שפוט של התקשורת שמסיתה נגד החרדים כל היום" === כן, התשקורת הנוראית הזו, באיזה זכות הם מגלים שהועבר חוק טל, באיזה זכות הם מפרסמים כמה כסף אתם שולקים מהמדינה בטענות מוזרות, איזה נוראיים שהם מגלים את כל השחיתות של ש"ס וכו´...

לחבך

New member
אני לא יודע כמה היית מודע לבעיות של

דתיים בצבא אבל תשאל את החברים האלה שלך אם לאחד כמוך יש בכלל חברים דתיים באמת מענין איזה נושא שיחה משותף יש לך איתם על בחורות או על הלכות שבת ? ב. את הטענה הדבילית של פיקוח נפש שמעתי כבר מיליון פעם בצבא. פיקוח נפש דוחה שבת אבל אין ליצור מצב זה לכתחילה ואם אין אור בחדר אוכל כי שכחו להדליק לפני שבת הדלקתו אינה פיקוח נפש ואם הודלק זה חילול שבת ויש לחייל דתי בעיה לאכול שם. ג. התקשורת. הו מייצגת היושר והאמת טענותיך מבליטות את האמת שבדברי. תיכנס קצת לאתר של מנוף ותחכים קצת ותראה שכשם שהתקשורת שמאלנית היא גם אנטי חרדית. למה תמיד אומרים חרדי גנב ולא אומרים גם חילוני גנב ? 2 תשובות : 1. התקשורת האנטי חרדית. 2. אם חרדי גנב זה חידוש אבל חילוני שגנב זה פשוט.

עמלק

New member
אתה עלוב

ב. הטענה של פיקול נפש היא דבילית ?! יופי טופי, אולי נעשה ניסוי, ניקח אותך ועוד שלושים כמוך ונשים אותכם בהתנחלות בשטחים בלי הגנת הצבא ובלי נשק - ונראה מה יהיה... הצבא שלנו זה הדבר היחיד שמונע ממך למות. ג. אתר "מנוף" שמלא בשקרים וחצאי אמיתות ? זה אמין בעיניך ? אם היית מוסלמי היית גם מאמין לפירסומים של החמאס ואל - קעידה... ד. למה אומרים חרדי גנב ? לא אומרים, אומרים חרדי משתמט (וזה מוכח ובדוק) אומרים שהוא עלוקה (וגם זה מוכח ובדוק - 80 אחוז מהגברים החרדים לא עובדים !)... גנב אומרים על דרעי, וגם זה מוכח... בקיצור, הדמגוגיה שלך לא עובדת...

עמלק

New member
ועוד איך שעניתי

אבל אין לך שום תשובות לסעיפים ב´ ו- ד´, אז אתה מבלבל את המוח...

עמלק

New member
ממש לא חרדי !!!

ואני מצטט :" הבית שבו גדל בנימין-אדמונד היה ארמון מפואר, גדוש בשכיות-חמדה אמנותיות, מסודר במיטב הטעם העדין ומשמש בית ועד לחשובי האמנים וההוגים של פאריס. הנער בנימין, שגדל באווירה זו, נעשה חובב אמנות מובהק וידיד קרוב לכמה מטובי הסופרים וההוגים. בזכות הבנתו הרבה ומומחיותו ביצירות אמנותיות נבחר, ברבות הימים, כחבר האקדמיה לאמנות בפאריס. את השכלתו רכש בנימין בבית ספר מיוחד לאצילים, שבו מצא עניין מיוחד בלימודים ההומאניים-הקלאסיים, הספרות, האמנות וכן בלימודי הטבע. מפי מורה המשפחה, ד"ר אלברט כהן, למד יהדות וספג ממנו אהבה למסורת ולהיסטוריה של עם ישראל." למד "לימודי חול", היה חובב של אומנות לא יהודית (לא תעשה לך...), הוא ממש לא היה חרדי - מקסימום דתי לאומי.

לחבך

New member
הוא היה חרדי בעל השכלה רחבה וכאלה

יש הרבה. קראת את מה שהעליתי ?

לחבך

New member
חוץ מזה כבר אמרתי לך שלא היה אז

דתיים לאומיים. ולהגיד שאני מדבר שטויות זה לא אומר כלום. תביא ראיות כנגד. לא היה אז דתלי"ם

עמלק

New member
אתה מדבר שטויות

הוא עבד למחייתו, עסק באומנות של גויים, עסק בפוליטיקה של גויים, היה הולך לבית הכנסת בעיקר בשבתות וחגים. אולי כדאי שתקרא את הקישורים שאתה מביא !

עמלק

New member
היית פעם מילארדר ?

מה הקשר בין זה לבין זה ? בכל מקרה הוא לא היה חרדי כמו החרדים של היום, נפלת בנושא הזה (כמו בכמעט כל הנושאים) !

לחבך

New member
נכון שהוא לא היה חרדי כמו החרדים של

היום כי הוא חי בתקופה אחרת. אבל אני שמח שאתה מודה כבר שהוא היה חרדי. התקדמנו.

עמלק

New member
אם הוא היה היום הוא היה דתי לאומי.

והוא היה מאוד רחוק מאותם עלוקות שלא עובדים ולא מתגייסים...

לחבך

New member
רגע, כל הטענה שלך זה לגבי עבודה

וצבא ? אז עיין מה שכתבתי לעיל גם על עבודה וגם על צבא.

אשרת

New member
מאיפה לך שבני ישראל היו חרדים

לפני 3000 שנה?! מאיפה אתה מביא את כל השטויות הללו?!

לחבך

New member
אז מה הם היו חילונים ? לא שמרו שבת

לא למדו תורה. גברתי הנכבדה אל תגידי לי שטויות כשהבורות שלך מרקיעה שחקים.

דמגוג עלוב וכסיל

גם אז (אם להאמין לספר המיתולוגיה התנ"ך) הם עבדו למחייתם ונלחמו בצבא שהיה צריך. ומה זה שמרו שבת לפני 3000 שנה חוץ מלא לעבוד בשבת? מה אתה חושב? שהם לא נסעו באוטו לים ולא עשו קניות ב"צומת ספרים"?

לחבך

New member
הקללות הללו מעידות שאתה יודע שאני

צודק. אתה לא יודע מה זה שבת בכלל ולגבי הצבא והעבודה כבר עניתי תחפש ותמצא

למעלה