שאלה עקרונית

gershon17

New member
אם נמאס לך ממני

אתה מוזמן לפנות למחוזות אחרים. אני דיברתי מאד לעניין, רק שאתה לא מסוגל להתמודד עם זה כל כך. לא נורא, אני מתייחס אליך בסלחנות מסויימת, הראויה לתינוק שנשבה כמוך.

oferhe

New member
למה אתה צריך צידוק?

ראשית, אני נולדתי פה ואני לא צריך להוכיח את זכותי כאן בפני אף אחד בעולם - זוהי מדינת ישראל, מדינת היהודים וזהו. שנית, כיהודי חילוני, אני לא מתכחש לתורה. התורה היא ספר חשוב למורשת, לחינוך ולהוויה שלי, בנוסף להיותה ספר היסטורי חשוב לעין ערוך. אבל ההכרה הזו לא מביאה אותי לקיים תרי"ג מצוות. ההגדרה הזו של יהודי חילוני (ואולי מצביע שינוי), לא אומרת שאני מתכחש להיסטוריה שלי ולעבר שלי, אלא שאני בונה על בסיסם עתיד חופשי וחדש, בדרך שהיא יהודית לחלוטין. כמו שבימים שהיתה פה מדינה יהודית (בערך לפני 2000 שנה) היהודים האלו היו חילונים (מקסימום כיפה סרוגה), הם בטח לא לבשו ביגוד מזרח אירופאי, הם חגגו מספר חגים, שמרו חלק מהמצוות ועלו מדי פעם לירושלים למקדש. מה שחיבר אותם אז הוא מה שמחבר אותנו היום: בסיס היסטורי ולאומי משותף וזה שכל השכנים שלנו שונאים אותנו.

לחבך

New member
ומה שמחבר אותך לתורה זה כמה שיעורי

תנ"ך ממורה שאני מכניס אותו בכיס הקטן בתנ"ך. אין לך מושג מה זה עם ישראל בכלל מה זו התורה בכלל ואני צריך לנהל איתך דיון מיוחד רק על זה כדי שתבין למה אני מדבר ככה.

לחבך

New member
אתה מנסה ולא כ"כ מצליח (כבר 50 שנה

מנסים לבנות פה זהות חילונית ולא מצליחים)שינוי זה עוד נסיון נפל כי היא עובדת בדרך השלילה - אם לא היו חרדים לא היתה שינוי - ולכן גם היא תכשל. כמה שיותר מהר. אמן. כמו שצומת נכשלה (היא הסתאבה בגלל שאין לה ערך משל עצמה) בקיצור אתה מנסה על יסוד השורשים ההם לבנות דבר שסותר אותם. יהודי וארץ ישראל הפוך מכונת התורה כשארץ ישראל שייכת לעם ישראל לפי התורה זה דבר שמקורו היחיד הבלעדי זה התורה.

לחבך

New member
אתה בד"כ כותב שטויות ואני עובדות אב

אבל יש לך את החוצפה לומר שאני חסר ידע והבנה אותה חוצפה שהיתה לעמלק המקורי ואותה חוצפה שיש למפלגה שלך שבלי להכיר דברים לעומק תוקפים אחרים.

עמלק

New member
בינתים כל טיעון שלך הוכה שוק על ירך

ודבריך הוכחו כשטויות. אתה הוא זה התוקף את כולם, את בג"צ, את הכנסת, את שינוי ואת כל מי שלא נראה לך...

zoharj

New member
עמלק, כל הכבוד

כל הכבוד על הסבלנות שאתה מפגין נוכח המחב"ת התורן. יישר כח. ---------

לחבך

New member
נגמר לך הסבלנות להפעיל את השכל

לטיעונים המעמיקים שלי והמבוססים

עמלק

New member
הלוואי והיה לך טיעונים מבוססים

אז לפחות היה מעניין להפריך אותם אחד אחד, אבל אתה מתעקש להביא שטויות.

zoharj

New member
יהללך זר ולא פיך

מעמיקים? מבוססים? (פיהוק)

לחבך

New member
לא תקפתי את הכנסת. שים לב שלכמה

מהטיעונים שלי כבר נוצרה הסכמה ולהשיג פה הסכמה לדבר הכי קטן זה דבר גדול. בג"ץ ושינוי שניהם שונאים אותי ומשתדלים להציק לי לכן אני מבטא את דעתי כנגד מה שהם אומרים בתקוה שיבינו אותי וכך אולי לפזר מעט מהשנאה שלכם כלפיי.

עמלק

New member
כן, אין ספק.

בג"צ ושינוי די שונאים את הפונדמנטליזם הקיצוני, שילטון הטרור, שילטון או-ההיגיון וחוסר הדמוקרטיה שאתה רוצה להשליט במדינה.... אתה ממש מסכן שלא מאפשרים לך להכריח את שאר האנושות להתגייר ולקיים 613 מצוות פאגאניות... שניה, אני מוציא ממחטה כדי לנגב את הדמעות.... חמודי, אתה היחיד ששונא, אתה משליך את השינאה שלך על אחרים - אבל אתה היחיד ששונא...

לחבך

New member
עוד בורות שלך. היהדות לא רוצה ולא

רצתה מעולם לגייר אף אחד להיפך כשבא גר להתגייר מקשים עליו בהתחלה בניגוד לחילונים שמוכנים לקבל כל מצורע וכל זב חוטם העיקר שיעשה טובה ויסכים שיהיה לו כתוב בת.ז. יהודי

לחבך

New member
אני חוזר ואומר אני לא שונא אף יהודי

למרות שאני אולי מדבר קצת תקיף. ויהדות זה לא פונדמנטליזם קיצוני כמו האסלאם תכיר קצת את ה"מיתולוגיה" שלך גם לאבותיך אתה בז ?

עמלק

New member
אני בז לך, כי אתה שקרן

אתה האומר שיהדות לא רוצה לשנות את דתו של איש ? אז למה אתה מתעקש שאני אשמור שבת ע"פ חוק ? ולמה אתה מחייב אותי להתחתן בחתונה יהודית ? אם היהדות לא הייתה מיסיונרית - לא היו חוקים דתיים, לא היה אמנון יצחק ולא היה בכלל מושג "מחזיר בתשובה". על כן ידידי ששונא חילונים, אתה שקרן (או עיוור או בור).

למעלה