שאלה עקרונית

לחבך

New member
ראש לשכת עוה"ד, פרופ´ רות גביזון

עו"ד שפטל אלו רק דוג´ ואתה כבר יכול לראות שיש הרבה אנשים שחושבים ככה. חרדים הרי לא נחשבת בעיניך דעתם. אבל גם אם אביא לך מיליון שמות של אנשים שחושבים כך תגיד זה דיעה אישית של כמה אנשים.

אז מי נתן את האבצע בדיוק?

אז זה מה שהיה.... 400 כמה חיילים היו אז? אולי שהצבא יסתפק באותו כמות חיילים שהיו אז? תגיד ומבחינתך דויייס שעשה צבא הוא כבר בסדר? כן, אני מדבר על כזה ששם על הז.. שלו אם תהיה תחבורה ציבורית בשבת או אם ייפתחו בתי עסק בשבת... ניסית לבדוק כמה מהחרדים הללו שאתה מתעב עד עמקיי נשמתך רק בגלל דעותיהם ולבושם כמה מהם עשו צבא כמה מהם בכלל לא מעניין אותם אם תהיה תחבורה ציבורית או לא יש דבר אחד שאכפת להם שייתנו להם זכויות שווה בשוווה בשניהם יקבלו את אותה הקצבה למוסדות החינוך כמו בניך ושלא ישנאו אותם כמו שאתה וחבריך עושים

zoharj

New member
כולנו בסדר, גם הדויייסים

אני דווקא מאוד אוהב אותם, הבגדים הנעימים והחמימים בחורף, החמין המהביל והיידישקייט. למה אתה חושב שאני שונא מישהו? לעשות צבא זה תחילת הדרך לצאת ממעגל השנור. זו בהחלט תהיה התחלה טובה. אני לא מתכוון לבדוק כמה בדיוק עשו צבא. מה אני, הלשכה לסטטיסטיקה? אני אסתפק בזה שאתה תכריז שאתה תצא לצבא ותמשיך לעשות מילואים כמוני. ----~ ---------

מכיוון שאתה

מכיוון שאתה מפנה לאתרים אחרים (שופר) בתגובותיך, אני אפנה אותך לאתר הזה. תקרא שם את תשובת אוהד לשאלה. חוץ מזה שכבר היה על זה שרשור פה בפורום לפני כמה ימים ואתה מוזמן להסתכל בדפים הקודמים..

לחבך

New member
קודם כל אני רואה איזה פתיחות יש פה

שהורידו את הקישור ששמתי אבל את שלך לא. אענה על כל המלל שם במשפט אחד : גם אוהד מסכים שהתורה וההלכה שמרו עלינו כעם והיום הוא זורק אותם בלי אף טיפת כבוד את הנצרות הוא בטח יכבד יותר מאשר את מה שמשייך אותו לעם מפואר ("הייחודיות שבנו...")

הלו הלו

מכל תשובת אוהד לא מובן למה ארץ זו שלנו אז מה עם ישבנו בה קודם? מאז עברו המון מים בירדן וגם לפנינו ישבו כאן ואם אין אלהים אלא יצירת כפיי אדם ופרי מחשבת האנושות מי זה שהחליט כי ארץ זו שייכת לנו? סתם משאלת לב?

אנדרי ז

New member
ומי החליט שצרפת שייכת לצרפתים

עוד לא שמעתי מהם טענה שאלוהים מעורב בעניין...

עמלק

New member
ספר לנו מה אתה יודע על ציונות....

ונסביר לך איזה חומר אתה עוד צריך ללמוד כדי לענות לעצמך על השאלה הזו.

תגובה

80 אחוז מהיהודים אינם דתיים כך שאתם מיעוט שבמיעוט הסיבות לעליה לארץ היו רבות ובינהם גם סיבות היסטוריות ודתיות אבל למה בגלל התורה אנחנו צריכים לממן את בטלני הישיבות? האם זה כתוב איפשהוא? נכון שאתם שואבים השראה מההצלחה של הדתיים באיראן אבל בישראל האוכלוסיה החילונית הרבה יותר חזקה

לחבך

New member
80 אחוז מהיהודים בארץ לפחות מסורתים

וזה בדוק. הרי הרוב צמים בכיפור ומכוניות לא נוסעות בכיפור זה מסורתיות נכון שהייתי רוצה יותר אבל זיקה לדת יש להם. חתונות בריתות ולוויות נעשות ב95% מהמקרים עפ"י ההלכה ואף אחד לא מחייב לעשות לויה דתית. אמנם נישואין וגירושין יש חוק בעניין כיון שאחרת נהפוך לשני עמים יהודי(שאין מה לעשות זה יהיה הדתי כמו שמהמכבים והפרושים(הדוסים) המשכנו אנחנו ומהמתייונים נשאר קדחת. כך גם עם החילונים לצערי הרב ואני אומר זאת בכאב ברגע שהם יתנתקו מהדת לגמרי ע"י שלא יעשו חתונות עפ"י ההלכה לא ישאר מהם עם ישראל. ומה שעושה את הדתיים דתיים זה לימוד תורה זה החיות של עם ישראל ולכן שרדנו בגולה בניגוד לכל העמים האחרים, עכשיו אם תפגע בזה ע"י שתסגור את הישיבות ותשלח אותם לצבא תפגע לא רק בדתיים אלא בראש ובראשונה בעצמך כי הם יותר קרובים לגרעין של מהות עם ישראל ואתה יותר רחוק כשמכבים או מנמיכים את עוצמת האש מתקרר קודם מי שיותר רחוק מלכתחילה. דבר אחרון קיים הבדל תהומי בינינו לבין הנצרות והאסלאם, היהדות היא מקור שלהם והם חיקוי שלה ולכן היהדות תמיד רעננה וזה שהיא שרדה לאורך גלות של 2000 שנה (תחשוב כמה זמן זה...) מוכיח את זה נכון שבגלות נוצרו לנו הרבה חסרונות אבל לאט לאט הכל מסתדר. הנצרות והאסלאם לעומת זה החניקו כל מי שהתנגד לדעתן (היהדות לא כפתה עצמה על אף אחד וגם לא על יהודים כי אנו דוגלים בבחירה חופשית) הנצרות והאסלאם גרמו למאיסה בדת שאת תוצאותיה אני רואה גם כאן.

80 אחוז אינם דתיים ולא שומרי תורה

אין הבדל גדול בין חילונים למסורתים רב מוחץ מהמסורתים מצביעים למפלגות חילוניות למהדרין פחות מ15 אחוז מהיהודים לומד תורה החילונים כיום הם הקבוצה הגדולה ביותר בישראל ובכלל מי שהתבולל זה החרדים שלמעשה איבדו כל זהות יהודית ומאמינים בקמעות שטויות וקומקומים אני גם כן מקווה שהמתבוללים החרדים יחזרו בתשובה ויחזרו לחיק היהדות וכמו שציינת אנחנו לא נוסעים ביום כיפור בגלל שאנחנו יהודים ולא בגלל שיש חוק שכופה עלינו זו הישראל שאנו רוצים לראות-חגי ישראל צביון יהודי וסמלים יהודים אך בלי חוקים דתיים מנהגים מימי הבינים,קמיעות ואוסף של פרזיטים שמנצלים את הדת זו ההבדל בין מדינה עם צביון יהודי למדינה דתית

לחבך

New member
החילונים ביצעו כפיה חילונית בקום

המדינה לבני עדות המזרח וכך נהיו רוב, והתוצאה זה המסורתיים שעדיין מכבדים את הדת ולא ניתקו איתה קשר לגמרי. התורה זה לא קמיעות זה ענין שולי שכל הפתאים ומי שלא יודע מה זה דת מכיר רק אותו כמו התקשורת שיודעת לחפש בדרשות של הרב עובדיה יוסף רק את הדברים שנאמרים דרך אגב. מתי שמעת פעם את הדרשה שלו במלואה ותראה שיהדות זה קודם כל דרך ארץ ועבודה אישית. והראיה שבכל בתי הכלא בארץ יש 20 חרדים (לא בעלי תשובה שבאו מעבר פלילי, זה תוצאת החילוניות) וגם הם לא על בעיות אלימות אלא על דברים קלים. לעומת זה כמה חילונים יש בבתי הכלא ? כל השאר. אתה ושכמותך זה בטח לא יהדות כי יהדות זה קודם כל להאמין באלוקים ואתה לא.

לחבך

New member
איזה צביון יהודי אתה רוצה למדינה אם

שבת שזה האלף בית של היהדות וזה מופיע בעשרת הדיברות אתה רוצה תחבורה ציבורית ושעסקים יעבדו. תקרא את המצע של המפלגה שלך קודם. לגבי חוקים דתיים, אני רוצה מדינה בלי חוקים בכלל שאני אעשה הכל מתוך החשק שלי ולא בגלל שכופים עלי. בחור, אם אתה לא יודע חוק זה כפייה והוא נועד לישר קו ואם אתה רוצה צביון יהודי למדינה אתה חייב לחוקק חוקים בהתאם. אם לא יהיו חוקי נישואין לדוג´ העם היהודי יתבולל פה בארץ עם כל הגויים למהדרין (בלי שסבא שלו היה יהודי) שמגיעים פה בטונות ונהפוך לשני עמים כמו שציינתי היהודי (החרדים) והגויי (אתם).

צביון

בשביל הצביון שלך אתה יכול להדליק חנוכיות על עמודי חשמל. זכותך לצביון היהודי שלך נעצרת כאשר בחוצפתך אתה מטיל על גבי את חזון טהרת הגזע היהודי שלך ואומר לי את מי מותר לי לאהוב. ודרך אגב, פחדך מהתבוללות סותר את טענתך הקודמת בה אמרת שרוב העם רוצה דת ומסורת. אם כך, אין לך מה לדאוג, ותן להם להשאיר את העם היהודי שלם מתוך בחירה חופשית. ודרך עוד אגב אחד: "העם היהודי שרד יותר מעמים אחרים"? אולי הדת היהודית שרדה. דמוגרפית אני בטוח שישנם אבות-קדמונים שזרעם גדול יותר משה של אברהם אבינו. מכיוון שערך השרידות (החיים) חשוב יותר מערך שימור הדת והמסורת (שאינם חשובים כלל, למען האמת, מלבד למען מעט נוסטלגיה והרגשת שייכות), שפר גורלם של עמים אחרים בהרבה על גורל העם היהודי.

לחבך

New member
אז תרד מהארץ תתבולל - לך עד הסוף

מה עוצר אותך. למה לסבול פה בכח ?

למה שארד?

אנשים שכמותי ייסדו והקימו את המדינה הזאת, ואין לי שום כוונה לרדת רק בגלל שאתה רוצה לכפות עלי את דרך חייך. יש לי סיבות טובות לרצות לחיות פה ואני מתכוון לעשות את כל שביכולתי על מנת לאפשר לעצמי לעשות זאת בדרך הטובה ביותר (שאינה הדרך אותה אתה מנסה - ומצליח לעתים - לכפות עלי). הארץ הזאת היא שלי כמו (ואולי יותר) שהיא של אנשי הממסד הדתי ושל החרדים

לחבך

New member
אנשי העליה הראשונה והשניה היו חרדים

ותלמד הסטוריה לפני שאתה מדבר. את פ"ת הקים חרדי עם זקן ארוך (יואל משה סלומון איש הישוב הישן בירושלים) 4 הערים שתמיד היו מאוכלסות ביהודים חרדים (י-ם טבריה צפת וחברון(עד תרפ"ט)) היו מאוכלסות רק בחרדים מי ששימר לאורך כל הגלות את הקשר עם הארץ היו חרדים. אתם בכלל המצאה חדשה. אבל החילונים תפסו את ההגמוניה פה בכח תקרא קצת על רצח דהאן שהיה חוזר בתשובה וניסה לעשות עוד בשנות העשרים שלום עם הערבים ובגלל זה רצחו אותו אנשי ההגנה ותראה היום מה הם מוכנים לתת בשביל השלום חלום שלהם. הכפיה החילונית שנעשתה לבני עדות המזרח היא חלק מההשתלטות הזו. תלמד קצת הסטוריה לפני שאתה מדבר בכזה בטחון עצמי ריק מתוכן. זה נכון שהמדינה הוקמה ע"י חילונים אבל מדינה זה רק צורת משטר מה שיותר חשוב זה העם הארץ ההתישבות עצמה והחוסן הרוחני שלנו בכל הדברים הללו ידך על התחתונה ואתה זקוק לחרדים.

למעלה