שאלה עקרונית

עמלק

New member
אתה משכתב את ההיסטוריה

אולי היה כדאי שתקפוץ למחלקה להיסטוריה באוני´ הקרובה לביתך, או אפילו לספרייה של בית הספר היסודי הקרוב לביתך וברר על מה אתה מדבר !

ושם באוניברסיטה

יהיה כתוב שהרצל ישב כאן בארץ ולחם למענה? מי הם בני היישוב הישן בארץ ישראל? באו השתלטו על מקום עשו להם מדינה ועוד יכריחו אותנו להשאר כאן ולשרתם... אנו לא רוצים בכם תנו לנו לצאת למה לא מרשים לצאת את הארץ הזו? אז מי הכופה בעצם?

haredimm

New member
אולי תוכיח לי שדבר אחד לא נכון ממה

שכתבתי תן קעשור או מאמר שכולם ידעו ששיקרתי/סילפתי ???????????????????????????????.

עמלק

New member
כך את הספר

"מגלות לקוממיות" של דוד שחר ועיין, אני לא מכיר אתרי היסטוריה ברשת וגם אין לי כוח לחפש - כולם מוזמנים לבחון מי היו עולי העלייה השנייה ומי היו יוזמי הציונות וכו´...

zoharj

New member
another paranoid

another paranoid in the forum! the first settlers were people of labor, who were not afraid to work their ass in the fields. the modern day HAREDIM have a lot to learn from these people if u beleive that us HILONIM try to take over the land by force than u are nothing but a paranoid!!! we don´t need you - you need us!!! ----------------

בזאת סיימנו את דיוננו

מכיוון שהקשר שלך למציאות ולעובדות רופף למדי, אין טעם שאוציא עליך אנרגיה יותר. אם תבוא אלי לשבת, אשמח להראות לך את העובדות האמיתיות, למרות שאז הטעם לחייך עלול להשתבש. כתוב בעשרת הדברות שאסור לשקר, לכן עונשך יגיע ישר מהקב"ה (אם כי לשיטתכם המוצאת תירוץ לכל שטות, יש סיכוי שאני אענש על חטאיך)

לך תלמד היסטוריה

נמאס לי להביא לינקים בנושא. רק אתמול נאלצתי להוכיח לג´ינג´ית בפורום נטעים שלא חרדים הקימו את פתח תקווה ואין לי כוונה לעשות את זה יום אחרי יום.

לחבך

New member
אצלכם הסטוריה זה מילה נרדפת לשכתוב

כל מה שאני אומר מבוסס. תשאל את אריק איינשטין מי זה יואל משה סלומון.

מי זה אצלנו?

אצלנו החילונים? האשכנזים? הספרדים? אני חושב שישנה הסכמה די גורפת בנושא ההיסטוריה של תקופת הקמת המדינה ואף בקרב הציבור הדתי כך שאני ממש לא מבין מה אתה רוצה מאיתנו.

לחבך

New member
שתקרא הסטוריה לא משוכתבת. היום זה

מתחיל קצת להתפרסם. האמת שלגבי העליה הראשונה והשניה מה שאמרתי ידוע למי שקצת מתעניין, וקבוצת ביל"ו שעלתה מרוסיה נשברה אחרי חצי שנה וחזרה לרוסיה כך שתרומתה העיקרית היתה בבלבול המוח. יהודים עלו מתימן בשנת תרמ"ב ותרמו רבות להתיישבות (שנת תרמ"ב היא שנת התחלת העליה הראשונה) תלמידי הגר"א תלמידי הבעש"ט ועוד הרבה כולם היו ח ר ד י ם. מבשרי הציונות הדתיים קדמו לחילונים. אדוני, לימדו אותך הסטוריה משוכתבת או שהדגישו מה שרצו להדגיש בכל אופן כל מה שאמרתי לך מופיע בספרי הסטוריה של משרד החינוך לממ"ד. או אולי פשוט היית עצלן בהסטוריה או אולי אתה עדיין בן 15 ולומד על ימי הבינים ונחכה שתגיע לחומר.

לחבך

New member
רק לחברה שלך מותר לדבר בצורה כזו וע

ועוד יותר גרועה ? תעיר להם קודם.

עמלק

New member
מעניין מאוד....

אתה מכיר שיר אחד שלם ? אגב, את המילים אתה יודע ? אולי כדאי שתשאל איזה ספר היסטוריה מה היה... וובינתיים עד שתגלה קצת בגרות ותודה בטעותך הפאטלית אשעשע את הצופים : "בבוקר לח בשנת תרל"ח עת בציר הענבים יצאו מיפו על סוסים חמשת הרוכבים שטמפפר בא וגוטמן בא, וזרח ברנט ויואל משה סלומון עם חרב באבנט איתם רכב מזרקי הדוקטור הכסוף לאורך הירקון הרוח שר בקני הסוף ליד אומלבס הם חנו בלב ביצות וסבך ועל גבעה קטנה טיפסו לראות את הסביבה אמר להם מזרקי אחרי שעה קצרה: איני שומע ציפורים וזה סימן נורא אם ציפורים אינן נראות המוות פה מולך כדאי לצאת מפה מהר הנה אני הולך. "

לחבך

New member
יופי עכשיו נשאר רק לברר מי זה יואל

משה סלומון קח אנציקלופדיה ותקרא ותבוא להודות בטעותך

עמלק

New member
אני

מפציר בך לחזור לתיכון ולעשות שוב ת כיתות ט´ - יב´.

לחבך

New member
ואני מפציר בך ללמוד קצת תורה כדי

שתדע נגד מי אתה יוצא. אבל ללמוד בישיבה ולא במקומות חילוניים

עמלק

New member
ההבדל בינינו הוא

שאתה מתהדר בידע שאין לך בעוד אני יודע שאיני מבין גדול בתורה ועל כן שומר את בורותי לעצמי. ובנוסף, אין לי שום צורך ללכת ללמוד תורה בישיבה, למדתי במקום חצי-דתי ואמשיך ללמוד עד אשר אסופק.

למעלה