שאלה על קרקע

roy33itc

New member
ברור ש בג'ג' "משחקים מלוכלך"

יש איזה קרב של רוייס גרייסי שעל ההתחלה בלי להתבלבל הוא מעיף בעיטה ישר לביצים של איזה יפני,מהלך אסור בהחלט באותה זירה...

אם אני לא טועה זה היה נגד יושידה

שהוא ג'ודוקא שמתחרה בMMA בזירת PRIDE. הבעיטה לא היתה בכוונה - היא כוונה לחלק הפנימי של הירך, וכנראה פיספסה (אני אומר "כנראה" כי יש על העניין מחלוקת).

ננדין

New member
למה אתם כול כך בטוחים שזה לא היה

מכוון? הרי בקרב הזה כל מה שרויס רצה לעשות זה להשפיל את יושידה על זה שבקרב האחרון הוא שיקר שרויס נכנע/התעלף מהחניקה ואכן הוא הצליח להשפיל אותו... אחרי השקר הברור של יושידה ואחרי שכל העולם ראה בסרטון את האמת אני בכלל לא מאשים את רויס אם הוא היה מכניס כזאת מכה בכוונה... אני לא אומר שבטוח הוא התכוון אבל אני גם לא שולל...

IshMaElf

New member
לדעתי יותר סביר שיושידה יצא שקרן

בפעם השניה מאשר שרויס יאבד את calss act שלו ויעשה מעשה שכזה. אני אומר שיושידה שוב פעם היה שחקן ועשה את עצמו (מאחר ולא חדש לו לשקר לשופט ברגע שזה נוגע לרויס), הבעיטה בטח לא גירדה לו אפילו בביצה השמאלית.

ננדין

New member
גם מזה אני לא אתפלא...

במיוחד לא אחרי שסקורבה והשופטים של פרייד הכחישו את הכניעה הברורה שלו מול בקרב עם רויס...

IshMaElf

New member
מה?! מה אתה מבלבל בביצים?

אם זה היה מה UFC הראשונים הרי ששם לביצים היה מותר בהחלט אבל אני בספק שהוא עשה זאת, יחסית היה לו הרבה כבוד והוא לא היה עושה את זה, היתה לו תמיד בעיטה נחמדה כזאת לפני שוט אבל לא לביצים, ואם הוא פגע ליפני הזה בביצים ועוד בזירה שבה זה אסור אז אני מאמין שזו היתה טעות, אני לא זוכר שום קרב כזה וראיתי את כל הקרבות שלו ואני גם חושב שאם היה דופק לאיזה יריב שלו בעיטה בביצים בזמן שזה אסור הוא היה מקבל על זה פסילה/הפסד טכני, מה שהוא לא קיבל מעולם.

Tonjin

New member
סלח לי, אבל אני מתכוון לטכניקות קצת

יותר "מלוכלכות" מבעיטה בביצים ונוסף לזה אני גם מדבר על טכניקות מלוכלכות לקרקע ולא בעמידה... אגב, אם כל האיידוליזצייה של קרבות וואלה-טודו ברובם הגדול של אלו שראיתי היו איזשהו סוג של חוקים...

IshMaElf

New member
על זה בדיוק גם אנחנו דיברנו -

ואומרים לך עוד פעם ועוד פעם שהאומנות הוכחה גם בקרבות שבהם מותר לך אפילו לנשוך את היריב, האנשים הללו בברזיל (לא רק בברזיל אבל זו דוגמא טובה מאוד) הולכים מכות בכל מקום וזה מאוד נפוץ אצלהם (חכה שאני ימצא לך את הסירטון של ריקסון הולך מכות בחוף הים מול הוגו דוארטה) לא רק בתחרויות (ככה הם פשוט נלחמים בכל מקום!), ואני לא מבין מה הדיבוק שלך לעיניין, כאילו מסתתרת איפשהו אומנות ניסתרת או טכניקה ניסתרת וחיונית שתמחק לחלוטין את ה BJJ מיעילותו... ומה לכל הרוחות יותר מלוכלך מתפיסת ביצים או ממכה לביצים ועוד על הקרקע? משיכת שיער? גם משיכת שיער היתה בufc הראשונים והיא יכולה לעזור יותר לזה שטוב על הקרקע מאשר ליריבו. אצבעות לעיניים? דחפו לי אצבע לעין פעם ותאמין לי שלישלוח ידיים ישר קדימה לפנים של לוחם bjj זה בדיוק מה שהוא רוצה וישנם מספיק טכניקות בסילבוס שמטפלות בנושא הזה ספציפית. בחיי שקטונתי מלהבין את כוונתך, תסביר לי מה אתה מחשיב באמת אבל באמת מלוכלך? ואולי יש לך שיטה מלוכלכת שתעבוד בצורה טובה ותהיה יעילה מן המצופה? כי מן הסתם אף אחד עוד לא ממש מצא אותה, אז זה יכול להיות גימיק.

הקרב של ריקסון גרייסי עם דוארטה בים

הנה: http://video.google.com/videoplay?docid=-688501305175209645 האמת היא שלא ראיתי שם "דברים מלוכלכים". הכי הייתי מצפה במצב כזה לשימוש בחול הים שיש שם ולזרייתו לפנים ולתוך העיניים והפה. הקרב שם היה מין קרב של כבוד. עם מכות וקרקע כמובן, אבל בלי "ליכלוך". בלי קשר לדעתי על הסירטון הזה, אני חושב שאימון קרקע בסגנון bjj נותן יכולת מעולה לעבודה על הקרקע, וזה הבסיס להבנה מתי אפשר להכות ומתי לא מומלץ, כולל לנק' תורפה, וכיצד להימנע מכך (וכמובן שצריך לעבוד על זה על מנת להבטיח את היכולת הזו). ממה שאני מכיר מקרבות רחוב שיצא לי לראות (וגם מעבודה מסודרת על המיזרון במועדון אצל מתאמנים חדשים), אנשים מתרכזים במכות לראש או בחביקות ראש, ולא מחפשים מכות לנק' תורפה אחרות. לדעתי המודעות לנק' תורפה קיימת רק אצל אנשים שמתאמנים (לכן למשל בכל הקורסים להגנה עצמית לנשים מדגישים את נושא האצבעות לעיניים והבעיטות למפשעה, למרות שלכאורה מדובר במשהו בסיסי שאמור להיות ידוע לכולם). רן.

Tonjin

New member
אם אתה חושב שהקרב של ריקסון והבחור

השני זה מה שאני מתכוון אליו זה רק מראה שהחמצת את הכוונה שלי בגדול (אגב, היה כאן כבר דיון על הקרב הזה, יכול להיות שיעניין אותך לקרוא חלק מהדברים שנאמרו שם)... ואגב ההבדל בין זירה לרחוב, אם דחפו לך אצבע בעיין ואתה עדיין רואה בה, כנראה שזה היה בתנאי זירה (גם אם לא רשמיים...)

IshMaElf

New member
לא, זה היה בבסיס וזה היה בנאדם

מלוכלך. עדיין לא ממש הסברת את עצמך, אתה ממשיך ללכת סחור סחור ואתה לא באמת מיתייחס לתוכן ההודעה.

Tonjin

New member
תנאי זירה באבואבועה...

כדאי להקשיב פחות לקריינות שברקע ולסביבה ויותר להשתמש בראש.. הנה שרשור ישן (ומשעשע לפרקים) שיכול להיות שהיה עדיף להשאיר אותו בנבכי הארכיון, בכל מקרה נראה שאם הושגה שם איזושהי סוג של הסכמה על איזשהו נושא הרי זה על-כל שיקשה לכנות את המאבק הזה בשום שם אחר...

IshMaElf

New member
היתייחסית למה שאמרת לי לא לריקסון-

"אם דחפו לך אצבע בעיין ואתה עדיין רואה בה, כנראה שזה היה בתנאי זירה" - לא זה לא היה...

Tonjin

New member
לא הבנתי מה זה "ללכת סחור סחור"

ומה אני צריך להסביר.. בכל מקרה, מכות בבסיס או בשכונה הם הרבה מאד פעמים וורסייה (לפעמים קצת יותר או פחות מלוכלכלת, תלוי במצב) מסוימת של מה שאפשר לקרוא לו "מכות זירה" או "קרב כבוד" או איך שתרצה.. הנקודה היא שאדם מהפלוגה או מהבסיס שלך, כזה שאתה צריך לשרת איתו או שההורים שלך מכירים אותו ולהיפך , או מישהו שיצא פעם אם חברה של אחותך לא תמיד יתקוף באותה "כוונה" להרע כמו שמישהו אחר עלול... אלא יותר כדי להוכיח נקודה מסוימת (שהסוציולוגים הפסיכולוגים והאנתרופולוגים בוודאי יוכלו להבהיר יותר טוב ממני) אז מישהו בבסיס ניסה לדחוף לך אצבע לעיין ולא הצליח - סאבאבה, טוב מאד ואני שמח בשבילך. אבל אני לא בטוח שכדאי לקפוץ מזה למסקנות.. הנקודה שלי למעלה היא די פשוטה: אם מישהו נמצא עם האגודל שלו בתוך העיין שלך, הפסדת את הקרב. כל מה שתעשה אח"כ כבר לא משנה זה לא מצב שונה בהרבה מלקבל אגרוף ישיר ללסת בלי כפפות או להיות סגור בג'וג'י-גאטמה של מישהו. ואם במקרה שאתה מתאר הבחור לא לחץ, ישנן שתי אפשרויות: או שהטכניקה שלך הייתה מספיק טובה והוא לא הגיע למצב כזה, או שהוא באמת הגיע ולא היה מסוגל נפשית להוציא לאדם אחר עיין.. ולזה בדיוק ההערה שלי כוונה...

IshMaElf

New member
לכל התקפה יש הגנה וגם מפני תקיפת

עיניים אפשר להגן וגם בפני תקיפה לגרון ותקיפה למפשעה, ואף יותר קל להגן בפני כל התקיפות הללו (אני גם מדבר מניסיון אישי שלי) כאשר אתה על הקרקע עם היריב. ברור שזה יכול לעבוד, אבל שוב צריך לבחון את הסיכויים והאם זה שוו בכלל השקעה, כי כניראה שזה לא.

למעלה