שאלה על קרקע

ice prince

New member
שאלה על קרקע

היום הלכתי לי להנאתי ברחוב ברמת גן וראיתי מחזה שאינו נדיר בימנו ,שני ערסים שמצאו להם סיבה ללכת מכות בגלל שההוא עקף את ההוא בכביש או משהו בסגנון,בכל מקרה הם התחילו ללכת מכות ואחרי מספר שניות שניהם ירדו לקרקע כאשר האגרסיבי יותר חבט בשני מספר אגרופים תוך כדי ההתגוששות וגם נגיחה ופה זה נגמר. השאלה שלי האם יכול להיות שבמקרים מסויימים שבו גורם הזמן חשוב יכול להיות שלחפש ריתוק או בריח בקרקע יכול להכשיל אותך בזמן שהיריב משתמש באגרופים ונגיחות ומרפקים לנקודות תורפה ? נ.ב-לכותב אין נסיון רב בקרקע. שבת שלום ושבוע טוב לכולם.

ננדין

New member
באמת בלי לזלזל

אבל רואים שאתה לא מבין הרבה בלחימת קרקע (ובאמת זה לא מזלזול או התנשאות...) אבל זה בסדר! גם אני לא מבין גדול... הרעיון בלחימת קרקע (גם בג'ודו, BJJ, סמבו ובמיוחד בהיאבקות) זה קודם להשיג פוזיציה טובה יותר ורק אחר כך להכניע באמצעות בריח או חניקה (בהיאבקות לא מכניעים אלה רק משיגים פוזיציה עדיפה יותר...) הכוונה בפוזיציה עדיפה יותר (ריתוק...) זה שאתה יכול להכות ביריבך (או לבצע הכנעה) כאשר הוא לא יכול להכות אותך בצורה שתפגע בך... וזה היסודות של לחימת קרקע לפני הכנעות, פוזיציה עדיפה... אגב, מי שמלמד לחימת קרקע בדגש על רחוב/וולה טודו מלמד גם איך לחבק ולהימנע ממכות ידיים בפוזיציה נחותה (מאוד קשה אבל אפשרי...)

IshMaElf

New member
לא מדיוק -

הרעיון הוא גם איך להכניע אדם שהפוזיציה שלו כיביכול עדיפה על שלך, מאחר וישנם פאקטורים של משקל כוח וכדומה לא תמיד אפשרי להשיג פוזיציה עדיפה. לכן עליך להיות יותר ממוכן לעובדה שגם בקרב רחוב אתה עלול להיות זה שעל הגב ולחימה מהגב נילמדת יותר מבצורה מורחבת גם בהקשר של וולה טודו. אני מדבר על BJJ בלבד, בהיאבקות המושג לחימה מהגב הוא כימעט ולא קיים ושם תמיד יש את החתירה לפוזיציה העליונה.

IshMaElf

New member
והרחבה -

מול תוקף מסוים שהוא בעיקר גדול ממך פיזית וחזק אני מעריך שלא תנסה ללכת על פוזיציה עליונה מאחר ואתה הולך כח בכח ופה אתה עלול להפסיד, לכן מול היתסערות חסרת מעצורים חשוב גם לדעת מראש שאתה הולך למשוך לגראד, זו מיגננה מעולה לכל מצב של אחד על אחד גם בקטטות או וולה טודו (כמו שכבר הזכרת), אם כמובן אתה יודע להישתמש בה כראוי.

ננדין

New member
הגארד הוא מעט חריג אבל עדיין

הוא נחשב לפוזיציה העדיפה כאשר אתה על הגב (ולדעת חלק מהלוחמים עדיפה בכלל...אני לא כל כך אוהב להיות בגארד...) ורוב לוחמי ה BJJ מעדיפים להיות אלו שמבצעים את הגארד במקום להיות בגארד של מישהו... שים לב שב BJJ אין הכנעות כאשר אתה נמצא בגארד של מישהו או שמישהו מעלייך במאונט או בסייד מאונט אלה יש שאיפה להגיע לגארד משלך או להפוך אותו (במידת האפשר...) לפוזיציה עדיפה אחרת... אגב, אתה לא מתווכח איתי אלה עם רנזו גרייסי, קיד פליגרו וקרלסון גרייסי כי זה מה שהם כתבו בספרים שלהם...

IshMaElf

New member
אוקיי, חשבתי שהיתכוונת למשהו אחר

כמו בעדיפות פוזיציה לגבי מעל או מתחת, אבל אני רואה שבמיקרה הזה שנינו מיתכוונים לאותו הדבר בכלליות.

קרקע ברחוב

מי שיודע קרקע ונתקל במצב לא נעים ברחוב לא יחכה שהיריב שלו יהיה מלוכלך אלא יהיה מלוכלך ראשון, כלומר אחרי ההורדה לקרקע הוא יכניס ראשון אצבעות לעיניים וכל השאר. נ.ב. אם אתה באמת שולט בקרקע אז פה יתבטא היופי של הג'יו ג'יטסו ברזילאלי משום שאתה נותן ליריב את הבחירה להירגע או לצאת פגוע. ושוב יהיה ללוחם הג'יו ג'יטסו ברזילאלי את האפשרות לקבוע כמה לפגוע. זוהי האומנות לחימה הקטלנית ביותר ובאותו זמן ה"מתחשבת" ביותר.

קטריס

New member
לצערי, יצא לי לראות לא מעט קרבות

רחוב, ואף אחד מהם לא הגיע למצב של התגוששות על הקרקע. כמובן שבלחימה נגד לוחם BJJ מיומן, אתה תגיע לקרקע מהר מאוד אם הוא ירצה בכך. אבל גישה "סטרייקרית" אקספלוסיבית שכזו היא תמיד מה שראיתי (והתנסתי לצערי) בקרבות רחוב, כאשר מהר מאוד מתברר מי המנצח.

IshMaElf

New member
באמת?

דווקא אני כל מכות שראיתי אחד על אחד (לא חמולות כמובן) עוד מתקופת היסודי בבית ספר, בים וכיום אפילו מחוץ למועדון או בבסיס הגיעו לריצפה איך שהוא, נוקאאוט עוד לא ראיתי בקרב רחוב.

קטריס

New member
אני מניח שכל איזור והמסורת שלו../images/Emo6.gif

אני מירושלים ד"א. לא יצא לי לראות קרב רחוב שהגיע ונשאר על הריצפה והיה מורכב בעיקרו מהתגוששויות במקום החלפת מהלומות.

IshMaElf

New member
אני לא אומר שהיה קרב טכני של קרקע

אני אומר שהיו חילופי מהלומות שבד"כ שניראים רציניים בעין בלתי מאומנת אבל סתם כוללים כאפות ובוקסים של טחנת רוח (לא משהו שיפגע לך בסנטר וטיפול לקרשים ממנו) ואז אחד קיבל יותר מדי ומחבק את השני, השניים נאבקים ונופלים לריצפה ומשם ממשיכה החגיגה של כל מני מהלומות שריטות משיכות בשיער וכדומה. הנקודה היא שכל קרב שראיתי נגמר ככה בקרקע עד שהפרידו, בלי היתגוששות יותר מדי אלא יותר קרב מכות בקרקע, אבל לריצפה זה הגיע. אגב אני מרמת גן איזור רמת עמידר, פה צריך לידאוג מדקירות בלב יותר מאשר קרב סטרייקינג בעמידה, האמת שבכל הארץ זה כבר נהיה ככה אז לא משנה.

IshMaElf

New member
שאלה -

למה פה שם המשתמש שלך בצבע רגיל בפורום חדרי כושר הוא אדום מגניב? רציני אני בור ועם הארץ בטכנולוגיות המפותחות שהולכות פה בפורומים...

IshMaElf

New member
אז גם אני צריך לקבל אדום

אני מומחה לבילבולי ביצים, לא?

קטריס

New member
רק הרשו לי לציין

שפורום חד"כ עשיר מאוד בידע ושאני BY FAR לא ה"מומחה" היחיד. ישנם המון משתמשים לא מואדמים בעלי רמות ידע מאוד מרשימות (לא פעם, יותר טובות מאנשי המקצוע בתחום שניתן למצוא בארצנו).

IshMaElf

New member
../images/Emo45.gif סבבה, אבל -

אני פשוט לא סובל את המוזיקה של הפנתר הוורוד

קרקע ברחוב

אני לא יודע אם יש לך מושג על איך הGRACIE התפרסמו לראשונה אבל אחד הדברים שהכי עזרו להם להתפרסם זה דוח של ה-FBI על מכות בברים למיניהם ברחבי ארה"ב תוצאות הדוח היה שכ-92% בערך מאותם קרבות בברים נגמרו על הקרקע ללא כל קשר לרקע האנשים שרבו בניהם.

למעלה