שאלה על קרקע

IshMaElf

New member
הוכח שוב שוב בצימצום טווחים מנוטרל

חלק גדול מעוצמת המכה ועל הקרקע אפילו יותר. ואתה הולך סחור סחור, כי אתה פשוט מנסה להמעיט בכל מה שנותנים לך בלי להסביר את עצמך עד הסוף. הקישור לדיון על הסירטון של ריקסון לא הוכיח מה שניראה לי שאתה מנסה להוכיח (זה היה מאוד דומה למכות סטייל בחוף הסלע בבת ים :)), ואתה מנסה להמעיט בעבודת קרקע במצבים של הגנה עצמית בכל מני דרכים עקיפות. נקודה תחתונה היא שאתה לא נותן כלום אלא מדבר על תאוריות בעוד אני לפחות מביא דברים שכן הוכחו ביעילותם בכל עולם האומנויות לחימה והיום אין היתעלמות מהם. שוב אלימות זה אלימות ומכות זה לא דבר שניראה טוב.

ננדין

New member
טונג'ין, אכן שאלה מענינת...

אחד הדברים שאבי שם דגש עליו זה ללמוד לא לרדת לקרקע בסיטואציה של הגנה עצמית... בו זמנית הוא מלמד גם איך להוריד לקרקע ואיך להילחם על הקרקע בדגש גדול על לסיים מהר את הקרב ולהשתחרר מהקרקע אך לא רק... אבי משלב הרבה טכניקות מלוכלכות לא כתחליף לטכניקות הקרקע והגרפלינג של ה BJJ (הוא אגב לומד ועובד עם המצ'דוס כבר כמה שנים...) אלה כדרך לפתוח את היריב בקרקע או בעמידה לעזור ליצור קוזושי... לאבי יש פשוט רקע מאוד חזק בנקודות תורפה והוא משלב אותו לתוך הBJJ ועושה (בין היתר...) ג'יו ג'יטסו מלוכלך מאוד... סתם דוגמא טכנית ומאוד בסיסית שעולה לי לראש: אתה שוכב על הגב והיריב שוכב מעלייך ביוקו שיהו גאטמה (SIDE CONTROL), עכשיו יש לך מספר אופציות של BJJ מכאן ואותם לומדים ומתרגלים 10,000 פעם. אבל עדיין מאוד קשה לצאת מהריתוק הזה... אחד הדברים שאתה רוצה זה שיהיה את הגאפ הקטן הזה להכניס את המרפק ואת הברך בשביל לעבור לגארד וזה מאוד קשה אם היריב מצמיד את הברך חזק אלייך... אז ביוקו שיהו גאטמה אתה פשוט יכול להכניס את המרפק פנימה ולשלוח יד לאשכים ואז בדיוק כאשר הוא מושך מאט את האגן אחורה בשביל להימנע מהמשיכה הזאת אתה מכניס את הברך... אופציה נוספת זה אצבעות לעיניים ולאף מה שיגרום ליריב לנוע מעט קדימה בשביל לברוח מהיד שלך וזה בדיוק הזמן לבצע את ההפיכה VIVA LE REVOLUTION! שוב, חומר מאוד בסיסי אבל זה מעביר את הרעיון... בעמידה המצב גם דומה...בהגנות נגד הורדות אתה חייב לדעת להיאבק ולהתחמק מההורדות ומההטלות כמו מתאבק ואתה לומד גם איך להשתחרר מחביקות ואחיזות וכיצד להטיל או להוריד תוך כדי שימוש בנק' תורפה כאלו ואחרות... לא משהו סודי אלה פשוט מחקר, ניסוי ושילוב של הרבה מיומנויות מהרבה שיטות לחימה (מאין JKD ישראלי...)

Tonjin

New member
זו בדיוק הנקודה ועל זה אני מדבר...

ברור גם שמי שמנסה לפתח כזה סילבוס ולהתאמן עליו צריך לדעת גם קרקע, השאלה היא אם התלמידים שלו יהיו צריכים לדעת קרקע בצורה שהיא יותר מבסיסית בשביל להגן על עצמם... ושוב, לדעתי זה יהיה הטרנד הבא..

ננדין

New member
קשה לי להגדיר מה זה רמה בסיסית...

אבל בהחלט אין צורך להיות לוחם BJJ ברמה גבוהה ואפילו לא חגורה כחולה ב BJJ... אל תשכח שאבי מתמצת הרבה מהטכניקות (יותר נכון זה לא רק הוא אלה כל צוות הועדה המקצועית של אנשי הקפ"פ שמחליטים ביחד מה להכניס לסילבוס ומה לא...) הם מלמדים מס' שיחרורים וטכניקות מכל פוזיציה (ובטח שלא הכל) ומתאמנים עליהם הרבה עם דגש גדול של ספארינג...

למעלה