שאלה על צבים

tamirzak1

New member
ל-dreaming h

צודק בהרבה מדבריך. אנחנו יצורים אגואיסטים. בתאוריה,חבל בכלל שנוצר האדם. האדם באופן כללי הורס כל חלקה טובה. חבל רק שבשנים האחרונות מתחילים לקלוט זאת. עכשיו מנסים להציל את מה שנותר. בקשר לחוקיות,קיבלתי את תגובתך ולכן לא אוסיף. בכל אופן תודה רבה על ההתיחסות המהירה. אני פעיל בפורומים אחרים (אשדוד,למען הקהילה,נטוריסטים) וגולש גם בבעלי חיים וטיולים. עד עכשיו לא הייתי מעורב. אולי נתחיל גם כאן להתערב יותר. בתודה תמיר.

רן333

New member
די למיזנטרופיה!

באמת. לאהוב טבע ובעלי חיים זה מצויין. אבל "חבל שנוצר האדם"? אני חושב שקצת הגזמת. משיקולים שונים, וביניהם הרצון לשמר סביבה שיהיה נעים ונוח לחיות בה, פעולות אנושיות שונות אכן מעוררות סלידה וראויות להיות מוגבלות. אבל בוא לא נשכח שהאדם הוא חלק מהטבע, לפחות במשמעות אחת של המילה "טבע". מדובר פשוט במין משגשג, שהאוכלוסיה שלו מגיעה למימדים אדירים, וכמעט שאין לו אויבים טבעיים. קורה, מה לעשות? וזה המין שלנו, אחרי הכל. איפה גאוות היחידה שלך? (;

tamirzak1

New member
גאוות יחידה יש, אבל די עם ההרס

(כולנו,גם אני) ודי עם המלחמות ודי עם הציד ודי עם הלכלוך ועוד ועוד. אולי הגזמתי עם ה"חבל שנוצר" אבל אולי יותר כדאי על "חבל שהתפתח כל כך". הלוואי שהאדם היה הורג רק כדי לאכול ולא מסיבות אחרות.

רן333

New member
אגב,

הרג שלא על מנת לאכול מאפיין לא רק בני אדם. ידוע לי שגם בזי-עצים עושים את זה, ולא אתפלא לגלות שהתופעה הזו קיימת גם אצל מינים אחרים.

1צחי

New member
אפשר לצרף לרשימה

גם חמוסים ועוד הרבה חיות אפילו בעלות אינטלגנציה כמו דולפינים.

GUYLI9

New member
נכון....

גם אנשים הורגים ג'וקים בשביל לשמור על הבית שלהם

dreaming h

New member
תגידו...

שאני אסתובב כדי שיראו את החצאית?...
נולדתי נקבה, ובנתיים, בחרתי להישאר כך. ותמיר, נשמח לראות אותך כאן יותר, המשך להיות מעורב

רן333

New member
טוב, תלוי למה אתה קורא "גדולים"

היה לי ניסיון של שנים עם פיתונים בורמזיים (Python molurus bivitattus). אני חושב שזה הנחש השקט והנוח ביותר לגידול מבין כל הנחשים הגדולים באמת. חוץ מזה, לא היה לי קשה להרבות אותם. לבוא יום אחד ולגלות את נקבת הפיתון שלך מכורבלת מסביב לכמה עשרות ביצים זה בהחלט תענוג אמיתי. וגם כשהם בוקעים מהביצים - אתה מקבל ערמת נחשים חביבה מאוד. יש לי תמונות של הנחשים האלה, כולל תמונות בקיעה. אולי אסרוק אותן מתישהו לפורמט דיגיטלי ואשלח אותם כאן בפורום. אבל פיתונים בורמזיים הם נחשים ממש (אבל ממש) גדולים. רוב האנשים לא מבינים את הגודל שאליו מגיעה נקבה שמטופלת היטב. זאת מכיוון שרוב הפיתונים שאתה רואה אצל מגדלים אינם נקבות בוגרות; לא מעט מגדלים קונים פיתון קטנטן וחמוד, אבל כשהוא מגיע לאורך של 3 מטרים - הם מבינים שזה "קצת גדול עליהם" ונפטרים מהנחש. אגב, זה קורה מהר מאוד: פיתון בורמזי שמקבל מספיק מזון מגיע מגודל בקיעה לאורך של 3 מטרים תוך שנה אחת! נקבה בוגרת מגיעה בקלות לאורכים של 4.5 מטר ולעובי עצום. הגודל הזה מסבך מעט את הגידול של פיתונים בורמזיים. נקבה בוגרת בגודל טוב אינה ניתנת לטיפול על-ידי אדם יחיד. ראשית - מדובר בחיה שעלולה להרוג אותך די בקלות, אם היא חושבת בטעות שאתה הארוחה שלה, ושנית - פשוט קשה עד בלתי אפשרי להרים אותה לבד. אני זוכר מקרים שבהם דירבנתי את הנקבה הגדולה שלי לזחול מהחדר שבו גודלה למקלחת. הייתי עושה זאת בעזרת אדם נוסף, וכשהראש היה מגיע למקלחת, הזנב היה עדיין בחדר. מעבר לכך, יש לזכור שנחש כל כך גדול דורש כלוב גדול מאוד, אוכל פריטי מזון גדולים מאוד (הגדולה שלי אכלה תרנגולי הודו), וגם ההפרשות שלו הן בהתאם. פיתונים בורמזיים מפרישים די הרבה שתן, וכשהם מפרישים צואה - תתכונן לנקות גללים בגודל של כיכר לחם ומעלה. ואם הנחש בורח לך, הוא עלול להוסיף לתפריט שלו את הכלב המשפחתי, ואולי את אחד הילדים. קח את זה בחשבון. אני מאוד אוהב פיתונים בורמזיים, אבל בשלב מסוים הפסקתי לגדל אותם, בעיקר מהסיבות שפורטו לעיל. עד כאן בענייני פיתונים בורמזיים. מפיתוני הענק האחרים - ובעיקר פיתוני סלעים אפריקאיים (Python sebae) ופיתונים מרושתים (Python reticulatus) - אני ממליץ לך להתרחק, אלא אם כן אתה בעל ניסיון משמעותי בתחום, ואהבת הפיתונים שלך כל כך גדולה עד שאתה ממש מוכרח לגדל בבית חיה מסוכנת באמת. אמנם ראיתי פיתונים מרושתים רגועים מאוד [מדובר בעיקר ב"צהובי הראש" שמגיעים מתאילנד. לשמעון גוילי מ"בית החיות" (חבר טוב שלי) יש כמה כאלה, ואני כל פעם נדהם מחדש לראות אותו מחזיק אותם ביד מבלי להינשך]. אבל ככלל - מדובר בנחש זריז, אינטיליגנטי יחסית ותוקפני בדרך כלל. מעבר לכך, הוא מגיע לגדלים אדירים (הרבה יותר גדול מפיתונים בורמזיים). זהו אחד ממיני הפיתונים שבטבע נוהגים להוסיף בני אדם לתפריט שלהם. קח את זה בחשבון. המין השני של פיתונים שמנשנש איש או ילד מדי פעם הוא הפיתון האפריקאי Python sebae. שמעתי שיש כאלה רגועים, אבל כל אלה שבהם נתקלתי היו נחשים תוקפניים מאוד. אולי בעתיד הרחוק תתפוס אותי מגדל פיתון מרושת, אבל אין הרבה סיכויים שאתקרב למפלצות האפריקאיות האלה. עד כאן לענייני פיתונים ענקיים. כדאי לחשוב טוב טוב לפניח שמתחילים לגדל נחש כזה. מסיבות דומות (גודל עצום ומזג רע) אני ממליץ להתרחק מאנקונדות. מעבר לזה, לדעתי - יש להן חסרונות נוספים: הן הרבה פחות יפות מפיתונים (למרות שעל טעם ועל ריח אין להתווכח) והן מסריחות (על הריח הזה קצת קשה להתווכח). אם אתה מעוניין בנחש גדול, אך לא מפלצתי - בואה קונסטריקטור היא בהחלט בחירה סבירה. נקבה באורך של 3 מטרים נחשבת לענקית, והזכרים בדרך כלל קטנים הרבה יותר. לא קשה במיוחד לגדל את הנחשים האלה, וקיימת ספרות ענפה מאוד אודותיהם. עם זאת, לדעתי, קשה יותר להרבות בואות בהשוואה לפיתונים בורמזיים. אם אתה אוהב פיתונים יותר מבואות (כמוני), יש גם כמה מיני פיתונים לא מפלצתיים שכדאי לך לשקול את גידולם. ביניהם: הקרפט/ג'נגל (Morelia spilota ssp.) הפיתונים קצרי הזנב (Python breitensteini) ופיתוני הדם (Python brongersmai). אני מצרף קישור לאתר של vpi. בפינה שנקראת care sheets תוכל למצוא מידע אודות חלק מהמינים הנ"ל.

רן333

New member
עוד דבר קטן

אם תחליט בסופו של דבר לגדל פיתונים בורמזיים, נסה לבחור נחשים רגועים יחסית. הרבה אנשים חושבים שהנשכנות תעבור להם עם הגיל ועם טיפול ידני תכוף, אבל זה לא תמיד נכון. נראה שיש מרכיבים תורשתיים שמשפיעים על האופי שחל הנחשים האלה. חלקם יישארו נשכנים, ברמה כזו או אחרת, כל חייהם. (כרכן תוקפני זה ממש לא נורא, אבל במקרה של פיתון בורמזי נשכן - אתה עלול להיתקע עם מפלצת כעסנית באורך של יותר מ-4 מטרים, וזה כבר הרבה פחות נעים.)

tamirzak1

New member
ל-naja ורן333

תודה על התשובות. הפיתון שגידלתי היה המתכדרר. בערך מטר ורבע. הוא היה יחסית תוקפני ולכן לא אהבתי להתעסק איתו. לא חשבתי שהבורמזי כל כך מסוכן וחשבתי שיקח לו שנים להגיע לאורך (אבל 3 מטרים אחרי שנה זה מוגזם). טוב,את הפיתונים הענקיים מחקתי. הקישור ל-vpi מעניין ונחשוב על פיתון אחר. דרך אגב,כשהייתי צעיר גידלתי מספר חודשים גם צפעים (כשגרתי בצפון) ועכנים(כשגרתי בערבה). אהבתי את ההתעסקות איתם,אך שיחררתי אותם למקום מגוריהם לאחר מכן. זו לא חיה לגידול ביתי (ובטח לא כשיש לי ילדים). כשיהיה לי מושג איזה נחש אני מעדיף,נברר שוב על המלצתכם. בתודה חמה תמיר.

רן333

New member
אם כבר הזכרת מתכדרים -

דע לך שמתכדר תוקפן זה בערך כמו כושי לבן: יש כמה כאלה, אבל הם נדירים יחסית. ככלל, פיתונים מתכדרים הם נחשים נעימים מאוד, וצריך לעבור קשה כדי לקבל מהם ביס. הסיכוי להינשך עולה טיפ טיפה כאשר מדובר בנחש צעיר שרק בקע, או בנקבה בהריון או מיד אחרי הטלת הביצים. נראה לי שפשוט היה לך חוסר מזל. אני ממליץ בחום על פיתונים מתכדרים. אני מגדל כאלה כבר כמה שנים, והם נחשים מוצלחים מאוד. בנוגע לגידול צפעים ועכנים - נדמה לי שכרגע הזמנת התנפלות מצד כמה מחברי הפורום. אני לא רוצה להטיף מוסר, אבל כדאי לחזור על העניין פעם נוספת, לטובת מי מהקוראים שהצטרף אלינו זה עתה: זוחלי ישראל הם מוגנים ואסורים לגידול. במקרה של עכנים - נדמה לי שהאיסור חמור עוד יותר, וזאת מכיוון שלא מדובר בנחש נפוץ במיוחד. ובאופן כללי - גידול נחשים ארסיים הוא עניין שכדאי מאוד מאוד מאוד להימנע ממנו. לא מעט נכתב על כך בשרשורים קודמים.

dreaming h

New member
זוחלי א"י

רן, תמיד יש צורך לחזור ולהדגיש את האיסור ואת החומרה בגידול זוחלים א"י, לטובת מי שלא ידע, לטובת מי ששכח, ולטובת אלו שמעדיפים להתעלם.. יחד עם זאת, רבים אם לא כל מגדלי הזוחלים בארץ התחילו עם גידול זוחלים א"י, ויש כאלו שעלו על דרך הישר..

naja

New member
אין בארץ יותר מידיי אופציות כרגע.

אם פיתוני שטיח מעניינים אותך, ניתן למצא צעירים משני תתי מין בארץ. אני ממליץ לך להתעניין בבואות קונסטריקטור. זה נחש שמאוד כיף לגדל והוא לא יגיע לגודל שיסכן אותך.

tamirzak1

New member
תודה. בקשר לצפעים ועכנים זה היה

לפני 20-25 שנים ומאז לא היו לי נחשי ולטאות א"י. אז הנה "חוזר בתשובה". בקשר לבואה קונסטריקטור,אברר אולי ימצא חן בעיני. בקשר לפיתון המתכדרר,קיבלתי מאדם אחר. הוא היה סופר תוקפני.כל הזמן ננשכתי על ידיו וכדי להחזיקו ביד הייתי צריך לתפוס אותו כמו נחש ארסי. אולי בגלל זה אני כל כך מסוייג מהמתכדרר. לעומת זה אני רואה שהוא כל כך נפוץ אצל מגדלים ואתם אומרים שהוא כל כך רגוע. אולי ננסה גם. להתראות לבינתיים .אחזור בערב.

רן333

New member
מעגל הפחד?

פיתונים מתכדרים לא אוהבים שנוגעים להם בראש ובצוואר. נגיעות כאלה מרתיעות אותם, ולפיתת הנחש בחוזקה מאחורי הראש היא חוויה לא-נעימה עד טראומטית עבורו. לכן, יתכן שהיה כאן מין "מעגל": אתה תפסת את הנחש מאחורי הראש מכיוון שהוא היה עצבני, ויתכן מאוד שהוא נשאר עצבני (ואולי גם נעשה עצבני יותר) עקב צורת התפיסה הזו. קראתי על בעיות מהסוג הזה עם פיתוני דם. (זה הופיע די מזמן במאמר ב-Reptiles, ונדמה לי שהכותב היה Robin מ-Pro Exotics). יש מגדלים שחוששים מנשיכות, ולכן - מרסנים את הנחש, וכך הופכים אותו לעצבני יותר. זה מחזק את החשש מנשיכות, וחוזר חלילה. אבל כשמפסיקים לרסן אותם, ונותנים להם לזחול על הידיים בצורה חופשית יותר - הנטיה שלהם לנשוך פוחתת בצורה דרסטית.

tamirzak1

New member
תאוריה מעניינת. גם בטרריום הוא

היה עצבני. התכדרר,נשף וניסה לנשוך. לכן גם תפסתי אותו תמיד בצוארו. ייתכן גם שהיה עצבני מבעל הבית הקודם שלו. במקרה יצאתי עם הילדים ובאחת החנויות היו בורמזים למכירה. קטנים (40 ס"מ),מתוקים ,חמודים ורגועים. אבל חשבתי על 3 מטרים אחרי שנה שנתיים... אם הם כל כך גדולים ,למה מוכרים אותם בחנויות הקטנות לכל דיכפין? ולא ניסו אפילו להזהיר אותי שזה יהיה "מפלצת"? האם חוסר אחריות? והכי חשוב בערך ב-4 אחה"צ היום בקע צב תשיעי בדשא. אז סה"כ בקעו 9 צבים.וזה אחרי 4 ימים ללא צבים חדשים. בסך הכל 9 צבים בקעו בשבועיים.כמעט כל יום צב אחד,יום אחד שני צבים ומספר ימים ללא צבים.

1צחי

New member
ואתה

עוד חששת שאתה הופך לסנילי? אתה זוכר היסטוריה ארוכת טווח!

למעלה