שאלה על צבים

אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת

רק לא עם מה שכתבת לגבי אופיים של פיתונים מרושתים. מניסיוני הם לא תוקפניים יותר מפיתונים בורמזים כשמדובר על נחשים שהם ילידי שבי והחזיקו אותם ביד. הפליאה שלך למראה שמעון מחזיק אחד ביד בלי לפחד מביס מגיעה כנראה מזה שהיית רגיל בעבר לראות את כל אלו שהיו מגיעים לארץ ומקורם היה בטבע והם היו תוקפניים. גם בארה"ב הסטיגמה הזאת השתנתה כאשר התחילו להרבות אותם בכמיות הולכות וגדלות. מה שנכון הוא שפיתונים מרושתים הם נחשים מהירים יותר ורעבים יותר מפיתונים בורמזים ועיקר הסיכויים לחטוף ביס זה כשפותחים את הטרריום והנחש ישר חושב "אוכל" ואז לא חושב פעמיים ונושך. בתור נחשים בוגרים לפיתונים בורמזים יש נטיה לשקול מעט יותר מפיתונים מרושתים באותו האורך וכשנחש במשקל 70 קילו חונק אותך אתה בבעיה... וגם מה שכתבת לגבי אנקונדות לא נכון לטעמי. הן לא מסריחות יותר מפיתונים בורמזים, אתה מוזמן להסניף את האנקונדה שלי.

רן333

New member
בעניין המרושתים -

אני מאמין שאתה צודק: כשאני חושב על כך - הפרטים שבהם נתקלתי, ושמהם קיבלתי כנראה את הרושם שיש לי על המין הזה, אכן הגיעו מהבר. אגב, עד לפני כמה שנים היו לי דעות קדומות גם לגבי פיתונים מתכדרים: חשבתי שככלל - מדובר בנחשים קשים לגידול וסרבני אוכל כפייתיים. גם במקרה הזה - הרושם היה מבוסס על היכרות עם פרטים שהגיעו מהבר, וגם כאן יש קשר לשמעון: הוא היה זה שטען כל הזמן שמדובר בנחשים טובים מאוד, ושכדאי לנסות ולגדל אותם. אולי המקרה של הפיתונים המרושתים דומה. בנוגע לריח האנקונדות - ניסיתי להיזכר מהיכן בדיוק קיבלתי את הרושם הזה, ללא הצלחה מרובה. אני פשוט זוכר את הנחשים האלה כחיות שמדיפות ריח לא נעים. יכול להיות שהריח אינו דבר שקשור בחילוף החומרים של הנחש, אלא בתנאי ההחזקה שלו: בקרב המגדלים נהוג לספק לאנקונדות גיגיות מים גדולות, ובקרב הנחשים - נהוג להפריש הפרשות שונות בתוך גיגיות המים. דברים מהסוג הזה עשויים לגרום לריחות מאוד לא נעימים. אני לא יודע אם אענה להצעת ההסנפה, אבל לא אתנגד לראות את הנחש (ואת שותפיו לאוסף) בהזדמנות. אגב, האם מדובר באנקונדה ירוקה?

dreaming h

New member
אוי ואבוי....

ההצעות המגונות בפורום הזה מתדרדרות מפעם לפעם....

GUYLI9

New member
לא חייבים להסניף....

אפשר להכניס לנרגילה או לגלגל

למעלה