בין גיטרה מקסיקנית לאמריקאית? אז זהו שלא ממש. יש לפנדר פסי יצור מסוימים בUSA וחלק במקסיקו. סה"ך גם לאמריקאית וגם למקסיקנית יש חלקים שנבנו באחד משני פסי היצור. הגיטרה והפיקאפ הסטאנדרטי זה אותה הגיטרה. כמובן שהטקסס ספישל,נויזלס וכדומה נחשבים לפיקאפים טובים יותר. בכל מקרה,קח לך גיטרה מקסיקנית או אמריקאית ותבדוק אותן טוב או שתתן למישהו מקצועי ממך לבחור, כל גיטרה היא אינדיבידואלית ובהחלט אתה יכול לפול על מקסיקנית נתונה שתהיה טובה מאמריקאית(וכמובן גם הפוך) .
הפיקאפים שונים, כמו גם גודל ומספר הפרטים, מפתחות הכיוון, הגשר, כמות החתיכות שמרכיבות את הגוף (במקסיקניות זה בד"כ 3-5 חתיכות ולפעמים גם יותר) וכמובן גם הגימור. נכון שלפעמים יוצאות מקסיקניות טובות ואמריקאיות מחורבנות. אבל לדעתי זה לא מלמד על הכלל.
היא צבועה בצבע אדום יין עבה שאי אפשר לראות את העץ. אני יודע שיש לה חתיכה אחת בעץ כי פתחתי את הפיקגארד להחליף פיקאפ ובבריכה אין צבע וזו חתיכה אחת לגמרי... קיצר לוידע מאיפה אתה מביא את המידע הזה כי עד היום כל המקסיקניות שראיתי (ושיכלתי לדעת...) היו עם 2 חתיכות.
אם אני לא טועה, אפילו הצהרה רשמית של פנדר לפני כמה שנים. אגב, העובדה שה"בריכה" עשויה מחתיכה אחת לא אומרת שהגיטרה שלך עשויה מחתיכה אחת, היא יכולה באותה מידה להיות עשויה מ-3 חתיכות ויותר. בגימורים שקופים/ברסט הם בד"כ יותר מקפידים על קוסמטיקה ולכן גם פחות חתיכות. (ועדיין יש גם סטראטים דלוקס עם גימור שקוף עם 3 חתיכות...)
אז היא ללא ספק מורכבת מ3 חתיכות. אגב, אתה עדיין יכול לראות חיבור בגיטרות עם פיניש אטום. צריך לבדוק זווית ספציפית מול השמש, אמור להיות פס ישר של שקע עדין מאוד בחיבורים.
ועוד איזה פלסטיק חלול מסביב? המיתרים יוצרים וויברציות בגיטרה וגלי קול שמהדהדים בעץ! בכל סוג עץ הסאונד מהדהד בצורה שונה ונותן סאונד שונה דבר ראשון כשבודקים גיטרה,שומעים אותה כשהיא לא מחוברת
עוד לא ראיתי גיטריסט שמנגן על חשמלית לא מחוברת ומיקרופון קרוב למיתרים... אני לא מבין למה צריך לבדוק איך היא נשמעת בלי מגבר אם תכלס זה בכלל לא משנה! מצידי שתשמע קקי לא מחוברת ולעומת זאת עם מגבר היא תשמע טוב - מה אכפת לי?!
לפי דעתי כל אלה שאומרים שצריך לשמוע או להרגיש או לוידע מה את הגיטרה בלי מגבר הם סתם פיינשמייקרים... גיטרה נבחנת ע"י סאונד + נוחות + מראה (ואל תגידו לי שלא...) קיצר מספיק עם הפלצנות.
בנמהירות גדולה הרבה יותר מתוך החומר מאשר בריק \ אויר (פיזקה
)... בכל אופן , אני לא מרגיש הבדל בין גיטרה טחרוועד וגיטרה פחות טחרוועד ואפילו גיטרה סבירה כאשר הן לא מחוברות.. באמת שאני מחכה שתפרטו על העניין הזה של לנגן על הגיטרה כאשר היא לא מחוברת , שלי נשמעת קקה ושל חבר = פנדר יפנית שנת 92 נשמעת גם קקה...(שלי אפיפון 97 לס פול )