שאלה על פנדר

gt-master

New member
למה אתה חושב שיש הבדל

בין גיטרה מקסיקנית לאמריקאית? אז זהו שלא ממש. יש לפנדר פסי יצור מסוימים בUSA וחלק במקסיקו. סה"ך גם לאמריקאית וגם למקסיקנית יש חלקים שנבנו באחד משני פסי היצור. הגיטרה והפיקאפ הסטאנדרטי זה אותה הגיטרה. כמובן שהטקסס ספישל,נויזלס וכדומה נחשבים לפיקאפים טובים יותר. בכל מקרה,קח לך גיטרה מקסיקנית או אמריקאית ותבדוק אותן טוב או שתתן למישהו מקצועי ממך לבחור, כל גיטרה היא אינדיבידואלית ובהחלט אתה יכול לפול על מקסיקנית נתונה שתהיה טובה מאמריקאית(וכמובן גם הפוך) .

doc monti

New member
זה בכלל לא מדוייק

הפיקאפים שונים, כמו גם גודל ומספר הפרטים, מפתחות הכיוון, הגשר, כמות החתיכות שמרכיבות את הגוף (במקסיקניות זה בד"כ 3-5 חתיכות ולפעמים גם יותר) וכמובן גם הגימור. נכון שלפעמים יוצאות מקסיקניות טובות ואמריקאיות מחורבנות. אבל לדעתי זה לא מלמד על הכלל.

doc monti

New member
אולי אצלך הגימור שקוף או burst

במקרים כאלה אנשים יכולים לראות כמה חתיכות הם שמים, אז הם שמים שם 2-3 חתיכות.

Master Jewish

New member
אמממ האמת שלא...

היא צבועה בצבע אדום יין עבה שאי אפשר לראות את העץ. אני יודע שיש לה חתיכה אחת בעץ כי פתחתי את הפיקגארד להחליף פיקאפ ובבריכה אין צבע וזו חתיכה אחת לגמרי... קיצר לוידע מאיפה אתה מביא את המידע הזה כי עד היום כל המקסיקניות שראיתי (ושיכלתי לדעת...) היו עם 2 חתיכות.

doc monti

New member
קראתי את זה לפני כמה שנים

אם אני לא טועה, אפילו הצהרה רשמית של פנדר לפני כמה שנים. אגב, העובדה שה"בריכה" עשויה מחתיכה אחת לא אומרת שהגיטרה שלך עשויה מחתיכה אחת, היא יכולה באותה מידה להיות עשויה מ-3 חתיכות ויותר. בגימורים שקופים/ברסט הם בד"כ יותר מקפידים על קוסמטיקה ולכן גם פחות חתיכות. (ועדיין יש גם סטראטים דלוקס עם גימור שקוף עם 3 חתיכות...)

Katarzis

New member
אם לא ראיתי חיבור במרכז

אז היא ללא ספק מורכבת מ3 חתיכות. אגב, אתה עדיין יכול לראות חיבור בגיטרות עם פיניש אטום. צריך לבדוק זווית ספציפית מול השמש, אמור להיות פס ישר של שקע עדין מאוד בחיבורים.

peergo

New member
תלוי איך היא נשמעת בלי הגברה.

אם היא נשמעת טוב רק עם העץ והמיתרים אז כן, לך על זה. אם היא לא נשמעת טוב אז שום פיקאפ בעולם לא יצליח לשפר צליל של גיטרה מעץ לא איכותי.

ran 15

New member
איך אתה יכול לשמוע גיטרה חשמלית בלי הגברה

הרי אין מה שיקלוט ויעצים את הצליל , מה גם שכל הגיטרות נשמעות כמעט אותו הדבר בלי הגברה.. תפרט קצת...

Ultra Spidey

New member
Aye, בלילות אני מנגן ללא הגברה

ונשמע מצויין

moshikobahar

New member
אז למה לא עשו רק פיקאפים

ועוד איזה פלסטיק חלול מסביב? המיתרים יוצרים וויברציות בגיטרה וגלי קול שמהדהדים בעץ! בכל סוג עץ הסאונד מהדהד בצורה שונה ונותן סאונד שונה דבר ראשון כשבודקים גיטרה,שומעים אותה כשהיא לא מחוברת

Master Jewish

New member
למה אם יורשה לי?

עוד לא ראיתי גיטריסט שמנגן על חשמלית לא מחוברת ומיקרופון קרוב למיתרים... אני לא מבין למה צריך לבדוק איך היא נשמעת בלי מגבר אם תכלס זה בכלל לא משנה! מצידי שתשמע קקי לא מחוברת ולעומת זאת עם מגבר היא תשמע טוב - מה אכפת לי?!

Ultra Spidey

New member
עזוב לשמוע, להרגיש!

אין דבר שמחבר אותך יותר לכלי שלך מלהרגיש את הרזוננס של העץ

Master Jewish

New member
קוראים לזה נוחות...

לפי דעתי כל אלה שאומרים שצריך לשמוע או להרגיש או לוידע מה את הגיטרה בלי מגבר הם סתם פיינשמייקרים... גיטרה נבחנת ע"י סאונד + נוחות + מראה (ואל תגידו לי שלא...) קיצר מספיק עם הפלצנות.

ran 15

New member
לא עשו את זה כך כי גלי הקול עוברים

בנמהירות גדולה הרבה יותר מתוך החומר מאשר בריק \ אויר (פיזקה
)... בכל אופן , אני לא מרגיש הבדל בין גיטרה טחרוועד וגיטרה פחות טחרוועד ואפילו גיטרה סבירה כאשר הן לא מחוברות.. באמת שאני מחכה שתפרטו על העניין הזה של לנגן על הגיטרה כאשר היא לא מחוברת , שלי נשמעת קקה ושל חבר = פנדר יפנית שנת 92 נשמעת גם קקה...(שלי אפיפון 97 לס פול )

peergo

New member
גלי קול לא עוברים בריק בכלל ../images/Emo13.gif

וזה לא נכון מה שאמרת לגבי המהירות. מהירות הקול בעץ יותר נמוכה בהרבה.

למעלה