שאלה על פנדר

ran 15

New member
הרסת לי את כל פיסיקה !!!..:-|

וקי התכוונתי לאוויר (אצלנו ריק = לאויר...תיכונית תיכונית...) בקשר לעץ אתה בטוח ?...כי לפי ההסבר של המורה המיוחד שלי , מהירות התפשטות גלי הקול בחומר גובה מבאויר..למשל בפסי רכבת וכדומה... חח אפשר הסבר
??
 

TheMo

New member
כן נכון, לא נכון

גלי קול הם ויברציה (ולא אלקטרו מגנטיים כמו אור), ולכן לא עוברים בריק. בכלל. אבל, כמה שהחומר דרכו הם עוברים דחוס יותר, הם נעים מהר יותר - בעץ מהר יותר מאשר באוויר. במתכת מהר יותר מאשר במים, וכו'.
 

TheMo

New member
תוספת, שוב מהבריטניקה (הייתם חושבים שקודם

אקרא עד הסוף ואז אצטט? גם אני הייתי חושב). מהירות הקול באוויר היא בערך 340 מטר בשניה. מהירות הקול בעץ היא בערך 3,500 מטר בשניה.
 

TheMo

New member
סליחה, תיקון../images/Emo18.gif

הקול אכן נע מהר יותר בפלדה ובמים ביחס לאוויר, אבל טעיתי לגבי הסיבה. אני מביא ציטוט מהבריטניקה החדשה לנוער (לא ויקיפדיה, משהו יותר רציני): "מהירות הקול גדולה פי ארבעה ויותר במים מאשר באוויר, כ-1,450 מ' בשניה (מהירותו בפלדה גדולה עוד יותר, כ-5,000 מ' בשניה). ככל שהתווך ניתן יותר לדחיסה, וככל שצפיפותו גדולה יותר, כן קטנה בו מהירות הקול. הפלדה היא בעלת צפיפות גדולה, אך בהשוואה לאוויר כמעט אינה ניתנת לדחיסה, ומכאן מהירותו הגדולה של הקול בפלדה. מהירות הקול אינה תלויה כלל בעוצמתו של הצליל או בגובהו."
 

peergo

New member
בריטניקה זו אנציקלופדיה לילדים קטנים

בדקתי על מייפל, זה הרבה יותר איטי. אם המהירות בעץ יותר גדולה מאשר באוויר(330 מטר לשניה), אז איך אתה מסביר את זה שבסקאלה של 35 אינץ' של גיטרה בס מצליח להתפתח גל של 41 הרץ? הוא הרי צריך לפחות 4 מטר ( חצי מ 330/41)
 

peergo

New member
לא נכון

במייפל אורך הגל הוא 30 ס"מ(בדקתי עם קולן) בתדר של 126 הרץ, מה שנותן 37.8 מטר לשניה. במים מה שאמרת נכון. יש הרבה יותר שיקולים מדחיסות העץ.
 

peergo

New member
אני אתן לך דוגמא

אתה בעצם חושב, כמו הרבה נגנים, שמיקרופון מצויין שמחובר למגבר מצויין שמחובר לרמקול מצויין יפצה על זמר שלא יודע לשיר. הרי מה זה פיקאפ? זה כמו מקרופון, רק מה, הוא קולט שינויים בשדה מגנטי ולא קול באופן ישיר. הווברציות של המיתר מהדהדות בתור העץ, חלק כמובן יוצא החוצה בווליום חלש אבל משהו אתה כן תשמע. חלק חוזר למיתר עצמו וכך העץ משפיע על הצליל. הרי הפיקאפ קולט רק את המיתר, לא את רעידות העץ. אבל רעידות העץ נותנות משוב, חיובי או שלילי, למיתר וכך מדגישות או גורעות מתדרים מסויימים. כך מתקבל צליל בעל אופי. הפיקאפ רק קולט מה שהמיתר נותן לו, והמיתר מושפע ישירות ממה שהעץ מחזיר לו(אקוסטית, אין דרך אחרת) יש קשר ישיר, כמעט זהותי, בין הצליל שגיטרה משמיעה כשהיא לא מוגברת(כן כן, גם סולידבודי, זה לא משנה אם הטווח של התנודות הוא אוויר או עץ) לבין הצליל שהיא משמיעה במגבר. אם יש לך גחיטרה טובה, תקשיב לה בלילה כשאתה מנגן חלש ותראה שיש לה צליל מדהים!
 

RoieL

New member
נצל"ש מי מנגן על יותר כלים?

דילן, קרביץ, מקרטני או גילמור?
 
למעלה