שאלה על פנדר

chaparel

New member
שאלה על פנדר

אם אני לוקח סטראט מכסיקנית ומחליף לה את הפיקאפים לפיקאפים של אמריקאית כמה זה קרוב לצליל של האמריקאית ? והאם לדעתכם זה שווה את ההשקעה ?

adiel61

New member
אל תסתכל על זה בצורה הזו

הסאונד שמתקבל בגיטרה חשמלית מושפע ממכלול רכיבים שהם לאו דווקא הפיק-אפים, כגון: עץ גוף, צוואר, פינגרבורד, חומרה (מפתחות, גשר), אלקטרוניקה שהיא לא פיק-אפים. אכן אם תחליף את הפיקאפים יהיה שיפור משמעותי בסאונד שלך, בסופו של דבר פיק-אפ טוב יודע להבליט בצורה טובה יותר את מה שיש בגיטרה.

ran 15

New member
שאתה מדבר על אלקטרוניקה..

מה חוץ מהפיקאפים יכול לגרום לשינוי ? האם ה"כפתורים" האלו שעל הגיטרה משנים משהו ?!... האם החוטים משנים משהו ? אתה יכול לפרט ? ..תודה

adiel61

New member
חיובי

ה"כפתורים" שאתה מדבר עליהם נקראים פוטנציומטרים - נגדים משתנים. לכל אחד מהם ערך שונה, ולכל פיקאפ מותאם פוטנציומטר עם ערך אחר למשל סינגלים בד"כ יחוברו לפוט' של 250K והאמבקרים יחוברו לפוט' של 500K. לאלו גם מחוברים לעיתים קבלים ונגדים ע"מ להגדיל/להקטין את הערך ולהדגיש או להפחית תדרים אחרים בגיטרה. כמובן שלאורך הכבלים במעגל החשמלי יש השפעה, היא מינורית יותר אך עדיין ככל שהכבלים יהיו קצרים יותר כך הסאונד יעבור בצורה טובה ומהירה יותר.

Mr MAG

New member
../images/Emo45.gif

למעשה חיווט מחדש (ומושקע) יכול לעשות פלאים. פוטנציומטרים איכותיים ובהתנגדות הנכונה (משפיע בעיקר על הטרבל), בחירה של הקבל הנכון לטון, אפשרויות סוויצ'ינג שונות ושימוש בסוויצ', PL, וכבלים איכותיים, ביחד עם הלחמה מקצועית וסיכוך טוב (ברוב גיטרות הסטוק נעשה סיכוך אבל ברמה נמוכה) ... זה ישפיע בעיקר על הרעשים שהגיטרה מפיקה - יקטין את הHUM, ימנע פצפוצים בהעברת מצבים ושימוש בפוטנציומטרים.. .אבל גם ישפיע על הצליל, במיוחד, מהנסיון שלי, על הגבוהים. אלקטרוניקה ברמה נמוכה מתבטאת בד"כ בפגיעה בתדרים הגבוהים, משום מה.

adiel61

New member
טיפ לכל מי שיש לו קצת ידע טכני

ולא אוהב לאבד את הגבוהים בנגינה בכלל ובפרט כשמנמיכים ווליום להלחים בהלחמה נקייה קבל בערך של 0.002 ונגד בערך של 100K לפוטנציומטר לרגל שיוצאת לאינפוט (אמצעית) ולרגל שיוצאת לאאוטפוט (שמאלית אם מסתכלים על הפוט' מלמעלה שהרגליים מופנות לכיוונינו), את הרגל השלישית - הימנית מלחימים לפוט' עצמו כדי ליצור הארקה, אפשרי לבצע את זה או בקיפול של הרגל כלפי הפוט' והלחמה ואפשרי לחבר עם חוט חשמלי לפוט' - כמובן שעדיף את אפשרות מס' 1 כדי לקצר את המעגל החשמלי. זה השינוי שהכי קל לבצע בגיטרה ואחד המשפיעים ביותר ובד"כ לא מבוצע בגיטרות סטוק, מומלץ בחום לכולם.

ran 15

New member
לידע כללי..

כמה אתה מעריך אם אני אקח את הלס פול (אפיפון) שלי להחלפת אלקטרוניקה , האם יש זה ישפיע בצורה מורגשת ?!

Mr MAG

New member
אין לי מושג

בכנות לא הייתי הולך למישהו לשלם על זה כסף, אפשר לבד. זה לא יהפוך את הגיטרה שלך למאוד טובה. זה פשוט ישפר, יתקן את המעוות. זה לא מתכון להפיכת האפיפון שלך לגיבסון סופרים ואפילו לא קרוב. אם אתה מחפש לשפר, תלך לפחות על פיקאפים חדשים.. או גיטרה חדשה. אם יש לך בעיה של איבוד גבוהים, רשרושים וכו' תלמד להלחים כמו שצריך, תקנה רכיבים איכותיים ותעשה מחדש לבד, זה עניין של שעה-2 ואם תתכונן מראש תעשה אחלה עבודה, זה באמת לא מסובך.

adiel61

New member
לא בהכרח מסכים

הרבה אנשים הורסים פיקאפים בלי שהם שמים לב במיוחד האמבקרים מספיק שמושכים את ההאמבקר לא טוב או אוחזים בצורה לא נכונה ואפשר לקרוע את אחד מארבעת החוטים ולהשתגע למה הפיקאפ נשמע "חולה", ועוד כמה דברים שאנשים הורסים כתוצאה מהלחמות לא טובות, "שריפת" נגדים/קבלים וכו'.... מי שיודע מה הוא עושה על הכיפאק אבל מי שלא מבין בנושא אפילו בצורה בסיסית לא הייתי ממליץ לו להתעסק עם זה.

Mr MAG

New member
תשמע, אני לא מסכים.

עשיתי את הדברים האלה מלא פעמים ולמדתי לבד, זה ממש לא סיפור וזה אחד מהדברים שבאמת אפשר ללמוד ללא כל הדרכה, עם כמה אתרים. אני מרגיש חופשי לומר שכל אחד בפרוש, עם קצת סבלנות יכול לעשות את הדברים האלה - כי אין לי שום אינטרס כלכלי לטעון אחרת.

adiel61

New member
ואני יכול לומר לך שכשחבר

שלי ניסה להוציא האמבקר בצורה לא נכונה הוא קרע חוט שלא גלוי לעין (בתוך הפיק-אפ) והרס אותו ומדובר בפיק-אפ יקר מאוד של דנקן. הוא לא הבן למה יש הנחתת ווליום רצינית בהאמבקר ושומעים רק צלילים גבוהים ואין איזון בפיק-אפ עד שגילינו שאחד הCoils לא עובד, אני גם התחלתי לבצע את הדברים האלו לבד אני לא למדתי באיזשהו מקום, ידע בסיס באלקטרוניקה וחוש טכני, אבל אני עדיין לא ממליץ לכל אחד לעשות את זה לבד

Mr MAG

New member
שמע,

לפני שלוקחים את המלחם והבדיל ליד צריך קצת ללמוד. אתה נכנס לאינטרנט ויש כ"כ הרבה מקורות מידע... אנגלית חובה זה ברור מאליו אבל מי שלא מסוגל להבין מאמר באנגלית ברמה טכנית בינונית, חייב לחזור לבית הספר דחוף. לומדים לא רק איך עושים את הסכמה שלפניך. לומדים מושגים בסיסיים באלקטרוניקה, לומדים על הלחמה, לומדים על רכיבים, לומדים על סכמטיקה ואלקטרוניקה של גיטרות... צריך להיות עדין ושקול.. בסוופ של דבר גם מקצוען יכול לעשות טעות ולפקשש... וזה בעסה... אבל בד"כ אם נזהרים מספיק ולא עובדים בפזיזות הכל יוצא בסדר גמור. אלא אם כן אתם edward scissorhands אז אולי כדאי לכם לוותר....

ran 15

New member
האמת שלא ציפיתי ליותר מידי..

בכל אופן נראה לי טיפשי להשקיע בגיטרה הזאת , חשבתי אולי להלחיף לה האמבקרים אבל נדחה לי הגיוס מה שיתן לי זמן לעבדו עד הצבא ושפוט נחסוך את ה-10-15...אולי פחות 7...זה אפשרי...(8 חודשים..)

idoroll

New member
מנצל"ש ... הציוד של דילן.

לא מצאתי בקישורים של להפורום אתר שכתוב בו על הציוד של דילן. מצאתי הרבה חומור על הגיטרות שלו (חשמליות ואקוסטיות) בחיפוש בגוגל, אבל לא מצאתי כלום על שאר הציוד שהוא משתמש בו ... אולי מישהו יכול לתת קישור לאתר אחר עם מידע על הציוד שלו. תודה.

Y036

New member
הבנת הנקרא...

" מצאתי הרבה חומור על הגיטרות שלו (חשמליות ואקוסטיות) בחיפוש בגוגל, אבל לא מצאתי כלום על שאר הציוד שהוא משתמש בו ...".

למעלה