שאלה על סמים

arcidea

New member
שאלה על סמים

שלום לכולם, ממש ברגע זה הצבעתי בסקר על סמים של הפורום, והצצתי בתוצאות- ווווא אין פה סטלנים, הא? (חוצ ממני ועוד 1 חחחח
כמובן שבולט מאוד (למי שצורך\צרך סמים) האיחוד שנעשה שם בין הקלים-עישונים והקשים- הזרקות (?!!!השתגעתם?) ואיפה ייצוג לכדורים? זה קצת לא לעניין, או לפחות- לא מדוייק ומעוות תוצאות אבל ניחא לא שחלילה באתי לכאן לקדם סטלנות ואני שמחה מאוד בשבילכם אם כולכם אנשים בריאים ונקיים ונטולי נטיות הרס עצמי אבל עניין אותי לדעת האם אתם מסוגלים לראות צדדים שונים של שימוש בסמים לדוגמא שימוש מושכל ומבוקר באסיד ככלי גישה לתתמודע,ללאמודע ככלי שמשנה את האחיזה של התפישה או לפחות ממחיש דבר או שניים על מידת הנוזליות שלה ו\או שכטות ככלי שמאפשר ריכוז מופשט וזרימה חופשית יותר, מגבילה פחות של התודעה וכמובן, stress relief אני לא שואלת כאן - האם זה כלי עדיף או לגיטימי אלא האם אתם רואים סתירה בין שימוש בסמים ככלי, לדרך חיים השואפת לטבע אמיתי xxx שבת שלום ופאףףף פאףף

אינקה

New member
../images/Emo20.gif סתירה מהותית

סלחי לי על התשובה הלקונית משהו, אבל כבר די מיצינו את הנושא בפורום. נכון ששימוש בסמים מבצע שינוי במצבי תודעה, אך כאן גם הבעייה. מעבר לנזקים הבריאותיים והפסיכולוגיים של שינוי האיזון הכימי במוח (המלווה בהכרח את כל סוגי הסמים) ושאר מרעין בישין, הרי שהאדם גם מאבד שליטה על אפשרותו לבצע שינויים אלו ללא תלות בחומרים, וגם מנותב על פי ההרכב הכימי למקום תודעתי מסויים ומוגבל מאוד. שינוי זה של הרכבים כימיים אינו מקדם התפתחות אלא מעכב אותה, שכן מצד אחד רמת התודעה והאבחנה יורדת פלאים עקב תגובת הנגד של המוח לגירוי, ומצד שני המצבים המושגים ע"י השימוש בסמים אינם הרמוניים ואינם טבעיים, שכן לא הושגו תוך התפתחות רציפה והתגברות על מכשולים פנימיים אלא באופן שרירותי. השימוש בסמים גם עונה על צרכים פסיכולוגיים מסויימים, ולכן דוחה את ההתמודדות של האדם עם חולשותיו וחסרונותיו. אם נבין כי התפתחות רוחנית מושגת באופן טבעי כאשר האדם מתגבר על טעויות קוגניטיביות ופסיכולוגיות ובוחן בכנות את יחסו האמיתי אל עצמו ואל העולם, נבין גם כי ללא התמודדות כזו עם "עצמו" לא תוכל להתרחש התפתחות אמיתית. השאלה החשובה שצריך לשאול את עצמו "סטלן" היא "למה לי?" וגם: "למה אני מרגיש טוב יותר כאשר אני על סמים?" "ממה אני בורח? למה לא טוב לי עם עצמי באופן רגיל?" "מדוע איני יכול לשמוח וליהנות סתם כך?" ולבסוף: "מדוע אני פוגע בעצמי? ולמי אני משקר כשאני טוען אחרת?" המממ... לתגובה הזו אין פאנצ´ ליין :)

c o o l m a n

New member
מססתר אדם מעמיק מאחורי תחפושת

אינקה ידידי חשבתי כיצד לומר תשובה הולמת אך תשובה טובה מזו לא יכולתי לקוות למצוא מסכים אתך במאת האחוזים. נראה לי כי מסתתר "בפנים בפנים" אדם מדהים נראה לי שצריך לנבוח במעמקיך "עמוק עמוק" למצוא אבל מסתבר שיש מעין המשך כך ידידי

KEiN

New member
אני מוחה על דבריך בתוקף.. ../images/Emo70.gif

או שלא.... אני מסטול באופן טבעי {GOD BLESS}

KEiN

New member
אני שואל..

לא מספיק? אנו כלואים בתסבוכותיה של מודועות מקוללת אחת, האם אנו צריכים עוד אחת\שתיים ? הסם נותן אשליה של הבנה, בעוד הבנה אמיתי היא אשליה בעצמה. כל אחד שיעשה מה שעושה לו טוב...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif סמים הם כמו קביים

אם אתה סובל מן ההליכה הם יכולים לאפשר לך ללכת איכשהו, אבל הם לעולם לא יאפשרו לך לרוץ. בטח שלא לעוף.

מחפשת2

New member
../images/Emo65.gif נגד באופן עקרוני, אבל...

סמים עוזרים לי להבין לאן אפשר להגיע. עד כמה אפשר להיפתח. עד כמה אפשר להרחיב את גבולות התודעה. וכל פעם שמשתמשים בסמים, מסרסים עוד קצת את היכולת להגיע לשם לבד, זה נכון. ובגלל זה זה רע. מאוד. אבל בשביל ה"מוטיבציה", בשביל ההבנה, כמה רחוק אנחנו יכולים להגיע, לבד, רק בשביל זה שווה, בשבילי כמובן, להתנסות מדי פעם.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif נקודה למחשבה

את אומרת לעצמך כי הסמים נותנים לך רק אפשרות להבחין באפשרויות התודעה, אבל שהם רעים. אז מתי בדיוק את משתמשת בהם? מתי את חשה "עכשיו אני רוצה לראות אפשרויות תודעה נוספות, ואני רוצה זאת כל כך עד שאני מוכנה לשלם את המחיר?" הרגע הזה בדיוק הוא הרגע בו אינך צריכה להשתמש בסמים אלא לבחון מדוע את חשה כך. זהן רגע בו הסמים הם קביים, ואם תתמודדי עם התחושות שלך ללא עזרת הסמים תוכלי להתקדם בדרך. נראה כי הרגע בו היקום קורא לך לשנות את מצב התודעה מתבזבז על סמים, וחבל. שאר הזמן בו אינך מתשתמשת בסמים כבר אינו רלוונטי, שכן זה לא הזמן הנכון מבחינתך. זה כמו שתאכלי מזון מקולקל - אבל "רק" כשאת רעבה. הרי כשאינך רעבה ברור שאין לך עוד צורך לאכול, אז מתי יש לך סיכוי "לאכול" משהו אחר ולשפר את התזונה?

arcidea

New member
....

לא רוצה למתוח את העניין הזה יותר מידי, הבנתי שמיציתם את הנושא כאן בפורום- אז רק תגובה קצרה לגבי ההשפעות הפיזיות, כימיות, ניתוב והתנוונות התודעה אני מסכימה ולכן אני לא נוגעת בסמים קשים הרבבבהה זמן, אבל זוכרת היטב את החוויות והתובנות שיצאו לי מהם, לא הייתי מוותרת על זה- זה היה חלק חשוב במסע שלי שפשוט לא נחוץ לי יותר היום יותר מעניין אותי העניין של סמים קלים, גם כי צורכת אותם בצורה די קבועה, גם כי אני מוצאת שהם באופן עקרוני (ולתקופות מסוימות) דבר מועיל לחיים, וגם כי השימוש בהם הוא כמעט קונצנסוס חברתי- כוולם (כמעט) מעשנים. אינקה אמר: השימוש בסמים גם עונה על צרכים פסיכולוגיים מסויימים, ולכן דוחה את ההתמודדות של האדם עם חולשותיו וחסרונותיו. אם נבין כי התפתחות רוחנית מושגת באופן טבעי כאשר האדם מתגבר על טעויות קוגניטיביות ופסיכולוגיות ובוחן בכנות את יחסו האמיתי אל עצמו ואל העולם, נבין גם כי ללא התמודדות כזו עם "עצמו" לא תוכל להתרחש התפתחות אמיתית צרכים פסיכולוגיים מסויימים.... אסקפיזם אולי? הממ.. אני מעשנת לבד, כשאני מעשנת הפינגפונג המשוגע של המוח נשקט, ותובנות באות אליי בקלות, האינטואיציה שלי מתחדדת, ובאופן כללי אני מאוד מרוכזת בעולמי הפנימי ופחות "תגובתית" לחיצוני. זה אסקפיזם גמור, כמובן, זה פילטר שנועד לצמצם את התמודדות עם העולם בשבילי זו הפוגה, הצעד אחורה מהעולם וממעצמי, שהוא חלק בלתי נפרד מהצעד קדימה. לגבי ההשפעה הפיזית, היא לא יותר ולא פחות מתרופות הומאופטיות למינהן. לפעמים, נראה לי ילדותי להתעקש לבד-לבד-לבד קשה-קשה-קשה גם אמנות , מוסיקה היא אסקפיזם וגם אהבה או לפחות, הן שיטות אסקייפ למקומות "מציאותיים" פחות אבל אמיתיים יותר.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif כולם מעשנים?!

ממש לא. אבל את בוחרת את קבוצת ההתייחסות שלך. זוהי בחירה טהורה. ידוע כי אחת הבעיות העיקריות בגמילה הוא שהאדם חוזר אחר כך לחברים שלו וממשיך בצריכה. אף אחד לא יכול להגיד לך איך הייתה צריכה להיות הדרך שלך, אבל מעבר לסף מסויים התודעה צריכה להיות נקייה מכל השפעה חיצונית כדי להמשיך בדרך. אם התובנה כי אינך צריכה את הסמים לא הבשילה, אין שום ערך למה שאומר כאן. ולגבי התובנות שקיבלת מהסמים הקשים... זהו עניין מסוכן מאוד לומר, שכן הוא יכול למשוך אחרים להתנסות כזו, ושלא בצדק. אין לך כל דרך לדעת אם לא היית מגיעה לתובנות כאלו גם אחרת, ואולי גם לתובנות בריאות הרבה יותר. שיוך התובנות לסמים הוא בעייתי ומסוכן. הוא יוצר את האשלייה שיש צורך בסמים כדי להתקדם, ובעצם בולם את ההתפתחות. אגב, את "עושה" מדיטציה? ואם כן, איזו?

arcidea

New member
אכן מסוכן

ולכן אני מגבילה את כל מה שאמרתי לעצמי בלבד- kids, dont try this at home אין בדברי המלצה או עידוד רק עדות מחוויה אישית יש הרבה דברים ותהליכים שעשיתי בדרך שלי, ובטח עוד אעשה בעתיד שהם- לא הכי בריאים או הכי פוזיטיביים אבל הם היו חיוניים לי ובלעדיהם- לא הייתי מתקדמת (לא מתכוונת לסמים, אלא למצוקה( אכן לא כוווללללם מעשנים,התכוונת י ש אפשר למצוא מעשנים בכל חתך חברתי שוב, לא ביקשתי לגיטימציה אלא את דעתכם, ועליה אני מודה אני "עושה" מדיטציה בכל מיני אמצעים אני מנסה למצוא את המצב המדיטטיבי בכל דבר שאני עושה יש לי בעיה- שלא התחייבתי לשיטה אחת ולכן לא העמקתי בידע וטכניקה- ולזה אני מנסה למצוא פתרון בנתיים, אני עושה באופן קבוע תרגילי נשימה, דמיון מודרך, תפילה וצי קונג מקור ההשראה העיקרי שלי היום הוא ספר התמורות, וטסטים טאואיסטים אחרים אשמח מאוד לקבל אינפורמציה על שיטות מדיטציה טאואיסטיות וגם אחרות :) אני אוהבת להרחיב את מאגר הכלים שלי, כדי להתאים את הכלי המתאים לזמן המתאים :* שבוע טוב

arcidea

New member
+תודה לבן טל שחר

המורה שלי לשעבר שלימד אותי טכניקות מדהימות ומועילות למדיטציה בן- אני אוהבת אותך , מתגעגעת לשיעורים שלך ומשתמשת בכל יום ויום בכלים שרכשתי באמצעותך- שינית את חיי :) הרבה אהבה, ממני (וגם אם אתה מזהה אותי- אנא אל תאחצן על גבי הפורום(

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מסרים מסוכנים מאוד

במיוחד ה "kids, dont try this at home " שמרמז כי הרס עצמי הוא מבחן לבגרות ואומץ. "לא לילדים" פירושו שתעשו את זה רק אם אתם מספיק מבוגרים לכך. זאת אמנם הדרך הפסיכולוגית שהסטלנים מחזקים זה את האגו של זה, אבל לסמים אין שום לגיטימציה. אסור שתהיה. גם על העניין של התובנות האישיות הייתי מעדיף שלא תכתבי. זה אולי ישמע יומרני משהו, אבל ניתן לקבוע בודאות גדולה שכל תובנה שהושגה על ידי סמים היא חלקית במקרה הטוב, ובכל מקרה קושרת את המשתמש לשימוש בסמים כדי להפיק עוד "תובנות" כאלו. לא סמים. לא אלימות. לא קיצורי דרך. אף אחד לא יכול להביא אותך אל עצמך, שכן בעצם כך מונחת ההנחה כי את רחוקה מעצמך, ולכן ההטעייה חמורה וקשה אלפי מונים. והיא קשה עוד יותר כאשר את חשה שאת מתקדמת לאנשהו. הדרך היחידה היא התמודדות עצמית. כל דרך אחרת היא הדרך אל הגיהנום. זה אולי נשמע דרמטי, אבל בסוף כולם מגלים כמה זה נכון.

arcidea

New member
קשקשת מתחכמת ויומרנית

האיומים, האיסורים וההתלהמות- לא נראה לי שאני צריכה להוסיף מילה, אתה עושה עבודה מעולה, המשך כך, כה לחי אני אמסור ד"ש בגהינום ובדרך לשם אמשיך לפקפק בכל אמירה נחרצת ובכל אחד, שחושב שהדרך שלו, היא הדרך היחידה או הנכונה או הנכונה יותר + את הניתוחים הסגנוניים תשמור לטקסטים שלך בבקשה אתה עשוי ללמוד מזה משהו על *אחיזה* בלהבלהבלהההההההה פאנץ´ליין זה פה <-

arcidea

New member
hmm..nope

אבל אני די תופסת מעצמי דתייה עכשיו, כלומר, מאמינה ומיישמת אמונותיי וממציאה לי מיני טקסים בדרך וגם מעדכנת על בסיס קבוע freestyle religion זה נחשב? :) סלוגן זה למעלה ^ אינקה- שבוע טוב, אני נהנית מההודעות חקירה שלך (לא בטוחה שמזדהה איתן, אבל הן גורמות לי לבדוק מחדש את עצמי, אז אני נהנית.) תודה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תהיתי

שכן התשמשתי במונח גיהנום באופן מטאפורי, לא דתי. מדובר על הגיהנום בו אנו מתבשלים במיץ של עצמנו כאן ועכשיו, ועל האופן בו אנו מנציחים אותו. הקביעות החד משמעיות לא נועדו לפגוע בך. פשוט חששתי כי למרות הכל המסרים העוברים בשרשור זה יכולים להשאיר מקום ללגיטימציה לסמים בדרך הרוחנית, וזהו דבר מסוכן ושגוי מאוד. החשש הוא מחלה מדבקת. שום דבר טוב אינו צומח ממנו... מקסימום התחושה הלא נעימה עוברת לאחרים והם מגיבים באופן בלתי נעים גם הם. מניעים "שליליים" כמו החשש שהובע בהודעתי אינם מביאים לתוצאות חיובית, ועל כך אני מצטער :)

תובנה אישית שלי - רציונליזציה

זה לא תלוי בי/בנו ולא אני/אנחנו נותנים לגיטימציה. אנשים לוקחים אותה ומתאימים אותה לצרכיהם.

למעלה