שאלה על סמים

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ממש לא עבד אצל קסטנדה

ולא רק שזה לא הדבר העיקרי, אלא שדון חואן השתמש באמצעי זה רק בלית ברירה מפאת הזמן הקצר שעמד לרשותו בעולם הזה, ולבסוף גם נכשל במשימתו להכשיר את קרלוס, כפי שמתברר בספריו המאוחרים. ציטוט נבחר של דון חואן הוא זה בו הוא אומר לקרלוס "השתמשתי איתך בצמחי עוצמה רק כי היית נוקשה וטיפש ולי לא היה זמן לנהוג בך בדרך אחרת..." הנזקים של השימוש בצמחי ההזיות והאזהרות החמורות של דון חואן תוארו בהרחבה על ידי קסטנדה, אבל תמימים בוחרים להתעלם מהם. גם גורדייף הסביר את האפשרות לשימוש בסמים על ידי מורה מומחה, אבל יש כאן הסתייגות חריפה הנובעת מן המניעים של דון חואן וגורדייף כאחד: שניהם היו צריכים למלא משימה מוגדרת ולאו דווקא לדאוג להנחלת הידע הרוחני לאחרים. גורדייף מדבר רבות על "בית הספר המיוחד" המוקם להשגת מטרה מסויימת, וכי מטרה זו שהוא בא לבצע חורגת מעבר ללימוד גרידא. בית הספר שהקים במוסקבה פעל קודם לימי המהפכה הרוסית ובזמן המהפכה הוברח רובו ככולו ללונדון. מניחים שיש קשר בין פעילותו הרוחנית של ג´ באותה תקופה לתהליכים שהתרחשו ברוסיה, אך לא ידוע לי על תיעוד בעניין. בכל אופן, מורה שמתערב באופן כה מאסיבי בחיי תלמידו חייב שיהיה לו אינטרס החורג מעבר לטובתו של האחרון. במילים אחרות: זהירות.

zoozoo7

New member
סמים

פשוט בזבוז זמן. כל מה שזה עושה זה בעצם להרגיע או להמריץ (להוציא lsd שסתם מטגן את המוח). לא תודעה ולא בטיח. כשאנו רגועים, אפשר לחשוב קצת יותר "רגוע" ולא באינטנסיביות הקשה שבה לעיתים המחשבות רצות. מכאן בא הבלבול עם מצבי תודעה גבוהים. בכלל כל מי שהולך לים או להרים וקצת נרגע, חושב שהוא מגיע למצב תודעה אחר. זה לא עובד ככה ועוד יותר גרוע שמישהו מבזבז את הזמן על "להרגע עם סמים" כלשהם ורוצה ליפות את זה על ידי הכנסת מונח כמו הרחבת התודעה. צריך את האומץ להתמודד עם עצמנו ולא לעצור את השאלות שעולות באמצעים כימיים או אורגניים, כדי שלא נצטרך להתמודד עם התשובות. פעם דרול כתב כאן משהו: "אבן שלא תרים עכשיו בסוף תפול לך על הראש". זה מתאים גם לעניין הסמים.

KEiN

New member
הסמים מועילים איכשהו...

אם תנסי לכתוב פעם את ה´תבונות´ שלך... אני בטוח שתופתעי בזמן קריאתם לאחר שהשפעת הסם תפוג...

c o o l m a n

New member
שלום תשובה ברוח טובה

חשבת לעצמך פעם מהו הסם הטוב ביותר עם כמות גדולה של יתרונות וקצת מאוד חסרונות ???!!! ידידה שלי הכירה לי את ה"סם" הזה לפני מספר שנים ולא ידעתי שיש לו כול כך השפעה עצומה ממש מדהים!! ותאמת היום אני ממש מכור רציני ואני לא ממש רוצה להפסיק להשתמש בסם הזה הצגתי לך שתיי תמונות מדהימות על היתרונות של הסם הזה בהשוואה לסמים כימיים מקווה מאוד שאת כבר צורכת אותו ואם לא דחוף אבל דחוף תתחילי להשתמש בו !!!מסוקרנת!!!! הסבר מפורט בתוך 4 שניות תמצאי בשתיי התמונות שמצאתי
חובה לכולם

c o o l m a n

New member
פיספסתי את השורה בסוף

בתמונה מס´ 2 בקריטריה תמורות לעתיד בסוף היה כתוב
צאצאים קטנים וחמודים

arcidea

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo14.gif../images/Emo23.gif

הסם האולטימטיבי- אהבה. עלו לי כלכך הרבה דברים להגיד, שהבנתי שזה זמן טוב לשתוק! על אהבה ואחיזה אמרו חכמים ממני- (ציטוט לא מדויק) אהבה שתלויה בדבר בטל הדבר, בטלה אהבה ושאינה תלויה בדבר אינה בטלה לעולם

c o o l m a n

New member
האם התנסת בסם זה

ראשית מה שכתבת יפה. קצת שפה גדולה מדי, אבל נראה לי שהבנתי את מוסר ההשכל. מה שכתבתי היה ממוקד ,על היבט אחד בלבד
אהבת האדם
ומשום מה התרכזתי בהיבט בין שתיי המינים ההצעה היתה צרת אופקים והדגשתי אותה בכוונה כ"סם" אך אין כך הדבר. אהבה היא הגדרה לדבר גדול ועצום ללא הגבלה וגבולות
ללא התניות ומחויוביות
אפשר לאהוב את
ריח הפרחים
או את התחושה של לקום ביום שבת בבוקר לשמוע את
הציפורים מצייצות
ואיננה מחייבת התנייה האהבה איננה חובה לשניים ישנם אנשים ש"ממש מאוהבים העצמם" בקיצור אהבה איננה תלוייה בדבר ולא תמיד דורשת התנייה כאשר דברתי על האהבה במובן ה"צר" של המילה רציתי להראות בדוגמא גם על התמכרות מסויימת על ההשפעות שלה ובטוח על היתרונות לפי דעתי מול האפשרות האחרת אין ספק שהיא לא משולמת וישנם מצבים של
לב שבור
אך "ההתמכרות החיובית" איננה מזיקה "בהשוואה-כוללת" ויש לה יתרונות ברורים. אך תראי את זה ברוח טובה אני בטוח כאחד דווקא
שליבו שבור
עכשיו ומכור עד עמקי נשמתו שאכן זוהי אחת ההתמכרויות הטובות ביותר שמצאתי עד היום ואני מכור להרבה מאוד דברים שכחתי משהוא שרציתי לומר לך בהודעות הקודמות משפט: "מה זה סמים? -מוות בתשלומים!!!" וכמובן כהרגלי אני מציין משפטים שאהבתי והפעם בנושא אהבה טובים וטובים פחות כאחד "ללב יש שכל משלו שהשכל אינו מסוגל להבינו" "אהבה היא מחלה טובה המכניסה 2 אנשים בריאים למיטה אחת" "ראשי התיבות של המילה אהבה - אישה היא באמת הכל" "הלב הממהר להפתח לפרחים הנו אף תמיד הראשון להידקר בקוצים" "אהבה היא עסק מפסיד אך מרוצה" זוהי המלצתי האישית ואני בטוח כי מתנגדים רבים לה בין אם בצדק ובין אם לא אך באמת זהו רק רעיון תפיסה שונה אין לנו על מה להתווכח ראי זאת כהמלצה
אישית בלבד

arcidea

New member
ימ בה אה בה

קולמן היקר, ראשית- תודה לך על ההודעה, ועל הסטת הדיון לנושא הראוי מכל. יש בה, באהבה, משהו על אנושי. משהו.. אלוהי? קוסמי? לא יודעת מה המילה המתאימה, אבל באמת יש בה משהו שמייחד אותה משאר טווח הרגשות של בני אדם. יש לי מחשבה כזאת, שאולי היא בכלל לא רגש.. שאולי היא סוג של אנרגיה, ולכן אין בהתמכרות לה סכנה- רק שלא הייתי משתמשת במילה התמכרות בהקשר הזה, אולי במילה- התמסרות. הסינים מבחינים בין 7 סוגי רגשות: שמחה, פחד, הפתעה, כעס, דאגה, זהירות ויגון. (אני מקווה שמה שכתבתי פה מדויק, תיקונים ייתקבלו בשמחה) כל אחד מהרגשות האלו יכול להיות בחוסר איזון, אפשר להתמכר אליו, להיתלות בו, אפשר לדכא ושאר שיבושים למינהם. אהבה לא מופיעה פה ברשימה, למרות שהיא הגורם מספר אחד לכל טווח הרגשות האלו. אז התחושה שלי היא.. שאלו הם רגשות של בני אנוש, זהו הגהנום וגן השעשועים שלנו, הצבעים שקיבלנו לצבוע בהם את המציאות שלנו, וכלי התקשורת שיש לנו בין אדם לחברו. אולי אהבה היא "הרגש" של האלוהות, לא של הגשמיות. ולכן התמכרות לרגשות גשמיים (כמו התמכרות לסמים) היא עניין מזיק כי היא מפירה את הסדר הטבעי, אך התמסרות לאהבה, טוטאלית יותר-טובה יותר- כי יש בה מ"עבודת האל". ותפקידה של האהבה היא להזכיר לאדם שבתוכו שוכן אלוהים- ולכן הוא מסוגל לאהוב, ולכן האהבה שלו חוצה את כל טווח הרגשות האלו והיא חזקה מהם ועליונה מהם. (נראה לי שכל בעל
יודע, שאם אהבתו אמיתית היא תמשיך להתקיים גם בצער גם בשמחה וגם ביגון הכי קודר) "סוגי" אהבה שיש לנו בחיים (אהבה לטבע, לבן זוג, לידיד נפש)- הם דרכים רבות ומשונות להתחבר לרגש האלוהי הזה, ולזהות את האלוהי באחר ולהקל את עול תחושת השניות, באמצעות הרמיזה הדקה והצלולה הזאת לפוטנציאל האחדות. מכאן- הכמיהה להתחבר עם אהוב או עם הטבע לגבי שאלתך, האם התנסתי באהבה, אני מאמינה שכן, כל מה שכתבתי כאן הוא הפרשנות האישית שלי שבאה מחוויות אמיתיות, לא מספר שקראתי והיא לי ההשראה הגדולה מכולם והסיבה לחיות אני מאחלת לך איחוי לבבות שלם, ושתהנה מכל קשת הרגשות שלך

דרך חיים השואפת לטבע אמיתי...

שלום לכולם, מדי פעם עולה העניין הזה, של שאלת הסמים בדרך הרוחנית. מצד אחד מספרים על צמחי הזיה בהם השתמשו כוהני דת מרפאים בשבטים ובתרבויות "נידחות" (נידחות יחסית לבן המערב, כמובן, השם עצמו במרכז העולם...). מצד שני, ישנם הרבה מורים גדולים הממליצים להימנע מכך לחלוטין. אישית איני יכולה לזכור שאי-פעם ראיתי את הדלאי-למה מגלגל ג´וינט, או את טיך-נאהת-האן מלקק קרטונים של סמיילים - ושניהם נראים לי מאד מאושרים. ישנו גם ראם-דאס, מחלוצי תרבות ה-LSD בשנות השישים, שנודע מאוחר יותר כמורה רוחני ואמר שאפשר וכדאי ללכת בנתיב הרוחני בלי להיעזר בסמים! נו, ואחרי שמסיימים להיתלות על אילנות גבוהים, אני תמיד אומרת לעצמי: "טוב ויפה, אבל מה אני מרגישה בקשר לכך?" ובכן, אולי אני מושפעת ממה שקראתי ושמעתי, אבל אני באמת חושבת שאפשר וכדאי בלי. עם כל הכבוד לאפשרויות "לפרוץ את התודעה", אני חושבת שזה חלק מהרצון להשיג דברים מהר, כאן ועכשיו, תוך קיצורי דרך ובלי קשיים. אני לא חושבת שאנחנו צריכים לשאוף לפחות מחיים נפלאים ותובנות מדהימות, אני כן חושבת שאנו צריכים ויכולים להגיע אליהן בכוחות עצמנו, בעבודה פנימית וללא "כלים חיצוניים" כמו סמים וכימיקלים למיניהם... הרצון להתנסות במשהו כזה זה כמו לומר שאיני יכולה לחוות בכוחות עצמי את המיסטיקה של הדברים הפשוטים, את היופי הבלתי נתפס של אהבה אמיתית, ידידות אמיתית, שותפות אמיתית, ושאר הדברים המופלאים שהחיים האלה מציעים לנו. אם מישהו מחליט לעשן סמים כי זה עושה לו טוב, שיהיה לו לבריאות. אני האחרונה שאכנס לו לחיים, או אקח על עצמי את תפקיד השוטרת... אני רק חושבת שאם מעבר להנאה הוא גם תולה בסמים ציפיות שיביאו אותו לאושר מתמשך ונצחי, אולי כדאי שיחשוב פעמיים: מה יקרה כאשר לא יהיו לו סמים? או כאשר מסיבות כאלה או אחרות הוא לא יוכל לצרוך סמים? האם ה"אושר", ה"תובנות" ו"מצבי התודעה המדהימים" שהוא חווה, ימשיכו להתקיים? התחושה שלי היא, שכל ה"אושר" הזה יתפוגג כלא היה. אני אישית בוחרת להשתחרר ממשענים שיש לי בחיים - דברים שאני ראיתי כבטוחים ויציבים, התגלו כמשהו חולף וארעי (מצב בריאות של בן משפחה, נוכחות של אדם אהוב, מצב כלכלי, ויש עוד המון דוגמאות). השחרור מהמשענים האלה, או יותר נכון מהתלות בהם ומהמשבר שעשוי להתרחש אם אהיה תלויה בהם, הוא שחרור אמיתי שאני חווה, ולא דיבורים בעלמא. נדמה לי ששחרור מהצורך בסמים, והתייחסות להתנסויות רוחניות כאל משהו שמקדם ומלמד אותי, ולאו דווקא כאל קרקס של אטרקציות או מירוץ אחרי ריגושים - דווקא שחרור כזה מעניק המון, הרבה מעבר למה שסם כלשהו יכול לתת. אבל זו רק דעתי, כמובן.
טוב, וראיתי גם שדיברו כאן על אהבה כעל משהו שטוב לעין ערוך מכל סם, אז עם טיעון נפלא שכזה באמת חבל להרחיב את הדיבור מעבר למה שכבר כתבתי...

rami369

New member
סם פוגע בגוף האסטראלי

סם פוגע בגוף האסטראלי סם נוגד את ההתפתחות הרוחנית סם נוגד חוק יקום סם פוגע בתהליך גילגול הנשמה קראו את הקישור: http://www.thiaoouba.com/hebrew/eng_presentMessagesNoJs_drugs.htm http://www.thiaoouba.com/hebrew/eng_astral17.htm

למעלה