שאלה על סיום טיפול

BellA עלמה

New member
יאפ

הרגשתי שאני לא צריכה משהו קבוע או שותף אלה רק שיש לי איזה משברון או משהו לדבר אליו.

חד צדדית?

לא נשמע טוב. לדעתי כדאי לדבר על זה עם הפסיכולוג לפני הביצוע. הרי טיפול אמור ללמד אותך לנהל מערכות יחסים עם אנשים. גם זוגיות. ככה את מנהלת מערכות יחסים עם אנשים? קובעת עובדות באופן חד צדדי?

את צודקת..

הכי כדאי שנשב ונדבר על זה. תודה לך

MommyHug

New member
כשאני חושבת על סיום טיפול

אני נתקפת פחד וחרדה... משום מה נראה לי שאני בחיים לא אשרוד את זה... במיוחד עכשיו שהסדרה נגמרת זה מעלה את החשש וגם המשבר שקורה אצלי בטיפול, והמחשבה לסיום עולה, ואני לא יודעת איך אני אצליח לסיים את זה! אמא'לה!

באופן נורמלי..

במצבך, המטפלת שלך הייתה אמורה לעזור לך בתהליך הפרידה, לרכך את המכה, לגרום לך שזה לא יהיה כל כך כואב. אני חושב שאפשר לעשות את זה, פעם מטפל שלי הצליח לגרום לי אפילו להיות פחות מאוהב במישהי שזה לא היה בריא לי להמשיך להיות מאוהב בה, זה קצת דומה, יש שיטות להורית תלות באדם מסויים... במיוחד האדם עצמו יכול לעשות זאת בצורה מבוקרת והדרגתית... השאלה הגדולה, לאור מה שסיפרת קודם - האם המטפלת שלך בנויה לזה?

MommyHug

New member
אני חושבת שאני זו שצריכה

לקחת את השליטה לידיים ולהוריד מהתלות שלי אליה. אני יודעת איך לעשות את זה ואני יודעת שאני יכולה. התהליך עצמו כל כך כואב וההרגשה היא בעצם דומה מאד לאבל. אני לא יכולה להרשות לעצמי שהמצב יימשך כמו שהוא, באיזה שהוא שלב איבדתי את היכולת להחזיק את עצמי בלי קשר אליה, ואת זה אני רוצה להפסיק. אני רוצה לחזור למקום שבו אני נשענת עליה אבל רק בצורה שאני זו שמחזיקה את עצמי בעצם והיא שם רק ללוות אותי, כמו שהיה קודם. למרות מה שנראה, היא מטפלת טובה. פשוט קשה באמת להתמודד איתי, זו שמנסה בתת מודע או שלא בתת מודע לשבור את הכלים, לעבור את הגבולות...

MommyHug

New member
יש בזה משהו מהעבר

אבל יש בזה גם משהו מציאותי, שאני מנסה לפעמים לשבור את הכלים, לחצות גבולות.

דג שמש

New member
אולי זה הזמן

להפסיק לחשוב על סיום ולחשוב איך אפשר להבין את מה שקורה לכן בקשר? טיפול הוא בעצם סדרה של משברים. עוברים אחד, מגיעים לרגיעה, ואז מגיע משבר חדש. והמשברים האלה יכולים להיות מאד קשים, אבל הערך הוא לעבור אותם, להבין מה קורה בהם, ליצור חוויה כלשהי שהיא תיקון לחוויות שהיו לך בעבר. אבל אם יש לך קשר מאד מורכב עם אמא שלך, קשה לי להאמין שבטיפול דבר מזה לא יופיע מול המטפלת, אבל צריך לדבר על זה.

MommyHug

New member
לא התכוונתי שאני חושבת על סיום

הטיפול שלי, אלא בכלליות, שסיום טיפול נראה לי דבר מפחיד. עם או בלי התלות. זה נכון שהקשר המעוות שהיה לי עם אמא שלי "דפק" אותי וגרם לי להיות מה שאני, גם אם זה לא מוצא חן בעיניי. גם אני חושבת שהחוכמה היא לעבוד על הקשיים ולהתגבר על כל משבר, גם בדרכים כואבות. אני חושבת שעד כה נתתי יותר מידי כוח למטפלת שלי ועכשיו אני צריכה להחזיר את הכוח ואת ההגה לחיים שלי לעצמי.

דג שמש

New member
לא יודעת...

התלות הזאת, העיסוק הבלתי פוסק בטיפול, הם די... טבעיים ויכולים לשקף תהליך. אז אולי את לא צריכה להרגיש שמה שקורה לך אינו נורמלי...? אגב, אני בכלל לא התכוונתי להגיד שמשהו "דפק" אותך, אלא שהעבר מותיר בנו עדויות ומשקעים ודווקא בטיפול זה המקום הכי נכון לתת להם להתבטא (אבל לפעמים זה קשה). בקיצור, שיהיה לך בהצלחה, ואל תתייאשי למרות הקשיים.

MommyHug

New member
הם טבעיים?

כי הם מרגישים לי יותר מידי, כאילו בלי הטיפול אני עלולה להתמוטט. העניין שגם עם הטיפול אני מרגישה שאני עומדת להתמוטט. לכן, משהו פה מרגיש לי לא בסדר.

אני לא מספיק מבינה מה את מתכוונת

כשאת אומרת שהטיפול יכול להתמוטט בין הידיים. בא לך להסביר? אבל בלי לדעת פרטים, אני רוצה להגיד לך שעצם הטיפול הוא ללמוד איך את בקשר עם אנשים, איך את בקשר עם העולם. הטיפול הוא כאילו מיניאטורה של החיים שלך בחוץ.לכן כל כך חשוב להתעסק בכל רגש ומחשבה שלך על המטפל ועל הטיפול ב-ת-ו-ך הטיפול. כי בדרך כלל זה לא משהו שרק מאפיין את הטיפול אלא אותך.

MommyHug

New member
כן, מה שאמרת אני יודעת וזה נכון!!!

לגבי השאלה שלך, לא אמרתי שהטיפול יתמוטט לי בין הידיים אלא אני אומרת שאני יכולה להתפרק, כי אם אני אמשיך ככה בדרך של תלות, אני אתמוטט... אני אהפוך לחלשה (אני כבר בדרך) שזקוקה למטפלת שלה בכל פיפס שקורה לה, ומשם הדרך ללהישען ב100% על המטפלת מאד קרובה וכך גם הדרך ליפול...

אם כך

אולי את יכולה ללמוד בטיפול איך לא לפתח תלות כאשר את בקשר. האם רק במטפלת פיתתת תלות, או שזה קורה לך למשל גם עם בני זוג?

MommyHug

New member
רק במטפלת

עם בני זוג זה הפוך, אני תמיד בשליטה, לעולם לא בתלות.

תלות ושליטה

אלו שני צדדים שונים של אותו מטבע. והמטבע הזה- זה כנראה issue שלך, שאותו את צריכה לפתור בטיפול.

למעלה