שאלה על סולמות

The Walrus

New member
שאלה על סולמות

*יניב שואל שאלה על משהו שהוא לא אפקטים\דייויד גילמור?? העולם התהפך?!* כן, למרבה ההפתעה לשאלה שלי אין שום קשר לאפקטים או לגילמור. בקיצור: יש לנו שיר אחד בלהקה שלי, שאמור להיות לו בו סולו על האקורדים הבאים: F - G - Amaj7 וחוזר חלילה. עכשיו אין לי ממש מושג באיזה סולם להשתמש פה. אם אני משתמש בסולם של אחד האקורדים (נניח סולם לה מ'זור) אז זה נשמע סבבה בקטע של הA, אבל בקטעים של הF וG זה פשוט לא נשמע נכון, וככה גם עם שאר הסולמות. הפתרון היחיד שמצאתי זה להחליף סולם כל פעם שמחליפים אקורד, וזה לא נראה לי כיף בכלל... האם יש איזשהו סולם אחד שאני יכול לנגן בקטע הזה ושהוא ישמע טוב? או האם אין לי ברירה אלא להחליף סולם כל החלפת אקורד? מה אתם הייתם עושים? תודה רבה לכל העונים.

RoieL

New member
אני חושב שזה ישמע מעניין

דווקא אם תיקח את זה ב- AM עם חצי טון יותר בשבע. ד"א, גילמור פעם ניגן קטע לגיטרה ב- Am.

RoieL

New member
יש לי שאלה

איך השיר עצמו הולך? בסוף הסולו השיר חוזר על אותם אקורדים או שהוא נפתח לאקורד אחר?

The Walrus

New member
אנחנו עוד לא סגורים לגמרי על העיבוד

זה סך הכל שיר שאחד החברים בלהקה השמיע לנו על אקוסטית ואנחנו נתחיל לעבוד עליו בקרוב. מה שאמרתי זה בערך, האקורדים המדוייקים הם אלה: F-G-Amaj7-Amaj7 F-G-Amaj7-Amaj7 F-G-C C/B-Am Am/G F - G - Amaj7- Amaj7 ככל הנראה אחרי הסולו יהיה קטע שירה על אותם אקורדים בדיוק.

Octavarium

New member
עכשיו אני סגור על זה

תקרא את ההודעה הקודמת שלי, עכשיו אני בטוח בזה אגב, C MAJOR זה מקביל ל A MINOR... זה תלוי מה הטוניקה שלכם בעיקרון... אם זה A אז תעלה 2 דרגות לכל דרגה שרשמתי שם

Octavarium

New member
ככה:

AMaj7 הוא בריחה מהסולם... את F וG אתה יכול לנגן בסולם C-MAJOR בA, הטוניקה מוגבהת בחצי טון, הדרגה הרביעית מוגבהת בחצי טון... נוצר מצב שבו אתה יכול לבחור כמה אפשרויות.. .או לנגן על הסולם שמתקבל אחרי ההגבהות, או לנגן על לה מז'ור (A MAJOR)

RoieL

New member
../images/Emo45.gif

אח"כ נפל לי האסימון שיכול להיות מאוד שזה ב- מז'ור (הייתי הולך 6 אפילו, יכול להיות מאוד מעניין אם תנגן את השישי בזמן של G).

Octavarium

New member
התו עליו מתבסס הסולם

התו אליו השיר מוליך... התו הכי יציב בשיר... איך שבא לך...

Fistandantilos

New member
הדרגה הראשונה בסולם המדובר..

למשל אם אנחנו מדברים על פה מז'ור הטוניקה תהיה מבוססת על אקורד משולש מז'ורי על התו פה (פה,לה,דו)

Octavarium

New member
../images/Emo31.gif

הטוניקה היא התו פה... בלי קשר למה ביססת עליו

loomer4

New member
טוניקה זה לא תו

טוניקה זה דרגה, הדרגה הכי יציבה

loomer4

New member
התכוונתי דרגה הרמונית

או פונקציה הרמונית אם תרצה.