שאלה על סולמות

loomer4

New member
לא.

כשכתבתי דרגה, לא התכוונתי לתו, התכוונתי לדרגה הרמונית, כי טוניקה זה לא תו, אלא פונקציה הרמונית.

Y036

New member
../images/Emo31.gif

טוניקה היא הדרגות: 1, 6, ו3 מינור במקרים מסויימים

Y036

New member
הכוונה היא לסולם מז'ורי

ו6 מינור...אבל זה כבר אקורדים דיאטוניים.. קיצר 1 ו-6 בעיקר במז'ור X:

Molchansky

New member
לא

אם כבר מתעקשים כאן על הגדרות טוניקה היא דרגה 1 בסולם, היא מתייחסת גם לתו עצמו וגם לדרגה הרמונית. דרגה III נקראת מדיאנט, והיא יכולה להוות חלופה לטוניקה במקרים מסויימים. דרגה VI נקראת סאב-מדיאנט, למרות שלפעמים גם לה קוראים מדיאנט, והיא גם יכולה להוות חלופה לטוניקה, למרות שבעיקר היא משמשת לסיום מדומה, או מעברים כלשהם. אבל דרגות III, VI הן בהחלט לא הטוניקה. וכמו שכתבתי בהתחלה טוניקה זה השם גם של דרגה מבחינה הרמונית, הדרגה הראשונה בסולם, דרגת השורש. וגם של התו שממנו מתחיל הסולם.

Y036

New member
בדיוק אורן לימד את זה אתמול!

אין על טבלת הפונקציות ההרמוניות...-_-

RoieL

New member
אם הייתה לו התשובה לשאלה הזו

אני מניח שהוא לא היה שואל

The Walrus

New member
לא בדיוק

הוא שאל מה הטוניקה של השיר, אני שאלתי מה זה טוניקה בכלל. יכול להיות שברגע שאני יבין מה זה אני יוכל לענות לו. כרגע הבנתי, ואני מניח שזה לה.

The Walrus

New member
מה שנראה לי שאני יעשה

אני ינגן בשתי התיבות הראשונות (F-G) סולם דו מז'ור, ובשתיים האחרונות (Amaj7) סולם לה מז'ור. אני מניח שזה עוד בסדר ככה. עליתי למעלה לנגן קודם ומצאתי כבר כמה ליקים נחמדים... מקסימום אם אני לא יצליח לשמור על החלפת הסולמות תוך כדי אילתור, אני ישב מתישהו לכתוב סולו מראש וינגן אותו אחד לאחד. מבאס אבל אין מה לעשות... תודה לכולם! אם למישהו יש עוד הצעה אני עדיין אשמח לשמוע.

bebi vegeta1

New member
אוקיי

Amaj7 מורכב בעצם מ לה-דו דיאז-מי-סול דיאז פתרון אחד למרות שזה יכול טיפה להישמע מוזר (צריך לשמוע איך שאר המנגינה הולכת) אתה יכול להשתמש בלה מינור הרמוני שאתה נמנע מדו ורה(אופציונאלי) כשאתה מנגן ככה אתה מקבל את G# אבל לא צריך להחליף מעבר סולם. אופציה שניה היא ארפג'יו בשביל חרא כזה זה קיים(לא ראית את melodic control של מרטי פרידמן) כשאתה עושה ארפג'יו פה אתה לגמרי פותר ת'בעיה פשוט תמציא ליקים שסובבים את הארפג'יו

Y036

New member
לא יותר נוח לך לראות את זה כלה מינור ומז'ור?

ולמצוא פוזציות של שניהם שמתחילות מאותו מקום?

Pipe Dreamer

New member
אם אתה רוצה דוגמה למהלך כזה

תשמע את Kiss from a Rose של Seal. אני לא יודע אם יש שם סולו, אבל יש נושא כלשהו שחוזר בחליל ויושב על המהלך שתיארת, אני מניח שתוכל לאמץ משם כמה רעיונות להתמודדות עם מהלך כזה. בכל מקרה הפתרון שכתבת הוא בהחלט טוב, מה שחשוב לדעתי זה במעבר לA לשים דגש על ה3 המז'ורי שלו כדי לחדד את שינוי הסולם ולגרום לאקורד להשמע יציב יותר

Molchansky

New member
אני הייתי מנסה

על F הייתי מאלתר בסולם פה מג'ור על G הייתי סוטה לרה דורי ועל Amaj7 הייתי סוטה לסי דורי ירידה מעניינת מפה דרך רה לסי, יכול להיות יפה. כמובן שביניהם הייתי עושה קישורים כמו שצריך ולא סתם צץ על כל סולם, אפשר לעשות מעברים כרומטיים או משהו בסגנון.

למעלה