שאלה על ניקוי עין הרע

בייביUE

New member
שאלה על ניקוי עין הרע

שלום לכל המכשפים שאלה אני רוצה לנקות עין הרע מידיד שלי. העין הרע מגיעה ממקור ברור וידוע. ניסינו מים ים וטבילה בים (שטיפת הבית במי ים) ניסינו לכתוב את שמה הפוך ולישם בנעל שמאל עד לשחיקה. יש עוד רעיונות? הצילו!!!!!

datchi2

New member
../images/Emo91.gifטוהר

לניקוי עין הרע כדאי לאדם ה"נגוע" לטהר את עצמו מבחינה פיסית ורוחנית מבחינה פיסית זה יכול להיות ע"י טבילה במקווה מס' פסוקי תהילים או תפילה המתאימה להסרת עין הרע,ללבוש לבן לאכול רק צמחים ירוקים(אם הוא יכול עדיף לצום) לחשוב מחשבות טהרות להתפלל להיטהר לחלוטין למחרת היום הכל מסודר.

Kps

New member
הסרת עין הרע,

רצוי ללכת למקור מים הגדול מ-20 אמות רוחב ו-20 אמות אורך, ושעומקו יהיה מעל ל-3 אמות. לחרוט את השם בתוך עין על לוחית אבן, להכניס הלוחית לקרקעית ולכסות אותה באבן גדולה יותר. אני סתם ממציא, כדי להישמע חכם...

Monsieur D

New member
אני רוצה להבין את ההגיון

א. המושג "עין הרעה" הוא מושג שהומצא ע"י המקובלים, אני לא מבין מה אנחנו קשורים לעניין, לך לפורום קבלה. ב. לא רק שהמקובלים המציאו את זה, אלא שגם אתם הולכים אלינו, מעוננים ומנחשים, חוטאים גדולים של היהדות שאנחנו נעזור לכם?!? זה כמו ישיבה על קבר בשביל להטהר!

Monsieur D

New member
תגידי את זה למקובל,

שהוא עוסק בדבר שמאוד דומה לכישוף, נראה אם הוא לא יגרש אותך. אני לא רואה שום קשר בין וויקה, וודון, שאמאניזם ועוד כמה לקבלה.

בייביUE

New member
לא הבנתי למה התקיפה הזאת?

יש לי שאלה ואני לא פעילה בפורום הזה... חשבתי שאולי מישהו כאן ידע לענות על שאלה ששאלו אותי! למה לתקוף?!!!!! אמא שלי פעם אמרה לי שאם אין לי משהו נחמד להגיד עדיף שאני אשתוק! במקרה שלך זה תופס

ToryMaster

New member
להירגע

הוא לא תקף אותך, הוא אמר לך כמה דברים נכונים למדי, שאני חושבת ששווה לך לחשוב עליהם.

lil2tash

New member
מה, גם אמא שלך ראתה את הסרט 'במבי'?

כן, זה ציטוט הישר מהסרט האלמותי של ולט דיסני כאשר הארנב, נדמה לי העונה לשם 'טאמפר' אומר לבמבי את המשפט שאביו לימד אותו: "אם אין לך משהו טוב לומר, מוטב שלא תאמר כלום" היאח, הפורום הזה משעשע ברמות.

כרמית.

New member
עין הרע לא הומצא על ידי המקובלים

זו תופעה שקיימת בהרבה תרבויות ודרכי ההתייחסות והטיפול אליה שונות בכל מקום. גם השם עצמו "עין רעה" מופיע בתרבויות לא יהודיות.

Envenom

New member
בתרבויות לא יהודיות

נהוג לקרוא לזה Voodoo Eye ולא עין רעה, בתרגומים למינהם.. ולא שמעתי על מקרים של "עין רעה" מחוץ לתרבויות יהודיות.. כמובן שברגע שתגדירי "עין רעה" ניתן יהיה לחבר לזה הרבה דברים, אבל עין רעה לכשלעצמה ודרכי הטיפול בה יהודיים נטו.

טוהר, אל תקטין ראש.

אתה יודע מה, אני גם אקטין ראש, אבל אני כן מבקש שתענה לי - תוכיח לי ש"עין רעה לכשלעצמה ודרכי הטיפול בה יהודיים נטו". בבקשה. אחרי שתעשה את זה, תקרא את הדברים הבאים: קודם כל, הביטוי Voodoo Eye הוא נפוץ בעיקר בארה"ב. יש ביטוי אחר באנגלית - 'The Evil Eye' שהופיע ונחקר רבות. אתה מוזמן להכנס ולקרוא קצת: http://www.infoplease.com/ce6/society/A0817987.html http://www.luckymojo.com/evileye.html#distribution

היועץ מ

New member
עין רעה

עין רעה היא שם כולל לשלל קללות וכישופים (שליליים בלבד, כמובן) העין הרעה מדוברת הראשונה מקורה עוד מימי קין והבל. זוהי אותה "אות קין", שנולדה מתוך קנאה בין האחים.

קצת מוזר...

אם "אות קין"="עין הרע" לדבריך, אז משהו כאן הפוך. קין הוא זה שקינא בהבל, כך ש"עין הרע" היתה בעצם "משודרת" ע"י קין על הבל. את האות, לעומת זאת, קיבל קין, לאחר שרצח את הבל. לא נראה לי ששני המושגים הללו חופפים, וגם לא נראה לי שיש קשר ביניהם.

היועץ מ

New member
ושוב אנו חוזרים למושג המוכר

"המקלל יקולל" הקנאה של קין בהבל התהפכה וחזרה אליו, וכך שניהם נפגעו ממנה.

הנקודה פה

שקין לא הסתפק רק בקינאה. הוא רצח, פשוטו כמשמעו, את אחיו הבל. על זה, כבר שהכתוב מספר, הוא נענש. לא על קינאתו. ה' הזהיר אותו בעקיפין כי מהקינאה שלו לא יצא משהו טוב, אבל הוא לא העניש אותו על הקינאה, או על "עין הרע", אלא על מעשה הרצח עצמו. אני אישית לא רואה כאן שום קשר ל"עין רעה" ונוצר אצלי הרושם, שזו פרשנות מעט מרחיקה לכת שמפספסת את העניין (הפרשנות של "אות קין"="עין הרע").

והנה מתוך הכתוב עצמו

שחור על גבי לבן, אשר לי נראה כי לחלוטין שומט את הבסיס להשוואה בין "אות קין" ל"עין הרע". כנאמר: "וַיֹּאמֶר קַיִן, אֶל-יְהוָה: גָּדוֹל עֲו‍ֹנִי, מִנְּשֹׂא. יד הֵן גֵּרַשְׁתָּ אֹתִי הַיּוֹם, מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה, וּמִפָּנֶיךָ, אֶסָּתֵר; וְהָיִיתִי נָע וָנָד, בָּאָרֶץ, וְהָיָה כָל-מֹצְאִי, יַהַרְגֵנִי. טו וַיֹּאמֶר לוֹ יְהוָה, לָכֵן כָּל-הֹרֵג קַיִן, שִׁבְעָתַיִם, יֻקָּם; וַיָּשֶׂם יְהוָה לְקַיִן אוֹת, לְבִלְתִּי הַכּוֹת-אֹתוֹ כָּל-מֹצְאוֹ." (בראשית, פרק ד', פס' י"ג-ט"ו) אות קין ניתן לקין בשביל להגן עליו, כפי שנאמר בכתוב. לכן, השוואה בין הביטוי "אות קין" ל"עין הרע" היא משוללת כל יסוד לפי היהדות.

למעלה