שאלה על מקציף לחלב

שאלה על מקציף לחלב

ישנן דגמים של מכונות "נספרסו" הנמכרות עם מקציף חלב במכונה ויש דגמים ללא מקציף וניתן לקנות אותו בנפרד,
האם יש הבדל בין השניים בתוצאה הסופית? טיב הקצף וכו'?
תודה

alonaski

New member
אותו הדבר בדיוק. אירוצ'ינו - זה שם המכשיר

ממליצה בחום על הדגם שלהם עם המקציף שנקרא סיטיז אנד מילק. אנחנו נהנים ממנו מאוד כבר למעלה משנתיים לדעתי.

איך המכונה מבחינת תחזוקה וכו'?

נתקלתם בבעיות,תקלות?
אני מתאר לעצמי שהיא שווה כל שקל שמשקיעים בה.

מה לגבי העלות של הקפסולות? יש מקומות שמוכרים בזול? (זאת גם הוצאה לא קטנה לאחר רכישת המכונה)

alonaski

New member
אני לא רואה שהעלויות של הקפסולות הן יקרות

להיפך - חושבת שזה מחיר הגון לגמרי! בעיני זה זול!
היו פה בעבר השוואות למחיר הקפסולות לעומת מחיר בגרמים של קפה טחון למכונות קפה שיוצקים להן קפה טחון והיה מי שחישב שהקפסולות יוצאות יותר זול כי הכמות שם מדוייקת לעומת הקפה הטחון שאתה מכניס למכונה וכמה גרמים תמיד מתפזרים מסביב כשהם מפספסים את מקומם במכונה ויוצרים אחוז מסויים של ביזבוז החומר.

התחזוקה היא אפס! מלבד פעם ב3-4 חודשים (הוראות נספרסו) - לעשות לה שטיפת אבנית שזה בערך 7 דקות התעסקות של לחיצה על כפתור...

המכונה הזאת היא ממש סטייל בעיני! (ועכשיו בטח מגחכים בצחוק פרוע "פלצני הקפה" היותר "מקצועיים" פה ממני...) עומדת על השיש, עושה עבודת אומנות בלחיצת כפתור אחת! נראית טוב! מבריקה, בוהקת, הקפסולות הצבעוניות מאוד נחמדות כשהן ארוזות בצנצנת שקופה לצד המכונה... זה פשוט - נראה טוב!
אני הייתי נותנת למכונה הזאת את פרס עיצוב המוצר של העשור! זה לא יאומן איך הכניסו בית-קפה קטן לתוך מכשיר אחד על השיש במטבח הפרטי שלך!
זה גאוני בעיני!!
החסרון היחיד שלה הוא שאין לה כפתור שמשלשל עוגיה על כל תפוקת כוס קפה!

לגבי השאלה שלך על וכ'ו (תחזוקה וכו') - אז בנושא הוכו', אני יכולה רק לומר שהמגרעה שלה היא שלא ניתן להנפיק איתה קפה בכמויות אחד אחרי השני! אפשר אני חושבת 4-5 כוסות אספרסו אבל נדמה לי שהיא צריכה אחכ המתנה לחזור לטמפ' הרתחה. כמה דקות הפסקה עם הקפה...
בעניין החלב - פה אתה יכול לעשות הקצפה לא יותר מ 2 מנות ברצף. בין 2 מנות חלב מוקצף ברציפות (-הכוונה ל 2 כוסות הפוך), צריך לשטוף את האירוצ'ינו עם סקוץ' וסבון ורק אז - למלא שוב חלב.

- מעולם לא הפריעה לי הנקודה הזאת!

שוב - אנחנו נהנים ממנה מאוד!!! שדרגה לנו לעין ערוך את החיים בבית!!

אם ככה

כנראה שהעלויות אכן זניחות ואם באמת עושים את החישוב שעשית מבחינת קפה טחון,בסיכום המצטבר כמו ,יוצא שהרבה מנות של קפה נזרקו לפח,
בהשוואה למנה מדוייקת ומדודה שאני בטוח שהאיכות שלה לא נופלת מקפה טחון.

אין ספק שהמכונה נראית "חתיכת על", אני בטוח שאכן צנצנת שקופה עם הקפסולות הצבעוניות רק מחמיאה למראה שלה :)

מבחינת תחזוקה שוטפת, היא כנראה שווה את "המאמץ" של ניקוי אבנית.

אז כנראה שאם אני הולך לרכוש את המכונה, הבית קפה השכונתי שאני רוצה לפתוח בבית יחכה, אני לא הולך להכין הפוך לכל השכונה ביחד :)

alonaski

New member
שים לב רק איפה אתה קונה את המכונה!

יש מחירים שונים במקומות שונים!
לפני שנתיים בערך ב"טרקלין חשמל" הציעו אותה במחיר ממש אטרקציה! רואה אותה גם מוצעת באתרי מכירות שונים בנט...
הכי יקרה היא אצל נספרסו בחנות.

יש המלצה למקום מסויים לקנות ממנו?

לרוב רכישה של מכשיר דרך החברה עצמה עולה הרבה יותר יקר

alonaski

New member
בטח!!! תקנה - במקום הכי זול!

לי בעלי קנה בדיוטיפרי ב 1200 שח במקום 1700 אצל נספרסו עצמה.

אבל אח"כ מצאתי את אותו המחיר גם בחנות למוצרי חשמל.
תבדוק בנט איפה מוכרים במבצע ולך על זה!
לא משנה איפה אתה קונה את המכונה - עם הקניה אתה נכנס למועדון נספרסו היוקרתי ונהנה מרמת שירות שמוכרת יותר באירופה וזרה לגמרי בארץ... הכוונה לשירות באמה אלף-אלף!!

איך יכול להיות שאתה לא מכיר אף אחד עם מכונת נספרסו?? להערכתי - בכל בית שלישי-רביעי מסתתרת מכונה כזאת.
ואם אתה רוצה לטעום - בסניפים שלהם הם נותנים טעימות חופשי לכל 17 סוגי הקפסולות שלהם! אבל לדעתי רק טעימות של אספרסו. הם לא מחזיקים אצלם חלב (לפחות פעם אחרונה שניסיתי לטעום הפוך בסניף שלהם בפתח תקווה).

גש לאחד הסניפים ותטעם כמה שאתה רוצה!

שאלה על דגמים

מה זה אומר "כניסה למועדון נספרסו"? מה זה מעניק לי?

בטוח שיש מישהו שאני מכיר שיש לו מכונה, רק שאני לא יודע עליו.

מעיון ראשוני, ראיתי שלושה דגמים עם המקציף "אירוצ'ינו, בכל זאת יש הבדל במחיר בינהם,
בתור אחד שלא כ"כ מבין, אני אשמח לקבל הסבר מה ההבדלים

תודה

alonaski

New member
לי יש את הסיטיז אנד מילק

כל דגמי המוכונות שלהם עובדים בדיוק באותה איכות. אני הייתי קונה את הכי זול מבין 3 הדגמים האלה, שבא ביחד עם האירוצ'ינו.

oferlev9

New member
עלויות נספרסו יקרות פי 3 ויותר !!

קפסולה עולה 2.1 שח

אני קונה קילו קפה שמספיק ל 140 כוסות ב 80 שח
עלת לכוס 60 אגורות

alonaski

New member
אתה רק שוכח שהקילו שאתה קונה - אתה צריך

לדאוג לאיפסון טוב שלו, לקליה ו/או לטחינה כדי שיהיה טרי טרי! זו עבודה שאתה משקיע!
בקפסולות - זה ארוז לך הרמטית כל מנת קפה! טרי טרי!! בעבודה של לחיצת כפתור אחת!!

- נסה את זה איזו תקופה ותראה שתתמכר!!

articlimon

New member
תשעה סימני קריאה!!!!!!!!!

כדי לשכנע אותנו שקפה שנקלה לפני שנה, נטחן לפני 10 חודשים, בכמות קטנה מדי עדיף על קפה אמיתי?

מסכים שקפה שנקלה ונטחן בזה הרגע

עדיף בהרבה,
אבל בתור "קַפֵאי" מתחיל, אני אצטרך לעשות הרבה נסיונות בשביל לדעת בדיוק באיזה מידה לטחון את הקפה, באיזה כמות וכו', בפרט שמדובר פה בהכנה של כוס אחת רוב הפעמים,
עד שאגיע לתוצאה המושלמת,
בנוסף, אני מבין שזה יוצר כאב ראש ובלאגן, להתעסק אח"כ עם לכלוך, לנקות וכו'
בנוסף ,כמו שציון, בהחלט צריך להקפיד על איכסון איכותי, להקפיד לאטום בצורה מוחלטת את הכלי (נכון שזה לא נורא,אבל זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון)
אז אולי כל דבר בפני עצמו זה לא באמת משהו שצריך לעשות עניין,אבל שמשקללים את הכל ואני בסה"כ רוצה לשתות עכשיו כוס אספרסו/הפוך וכו', לשבת אחרי יום ארוך מול המחשב/טלויזיה/עיתון
אז אני צריך להתעסק עם ההכנה במקום לקבל בלחיצת כפתור פשוטה את מה שרציתי.
מה טוב ועדיף יותר?
אין לי תשובה,אני אצטרך לטעום כוס קפה מקפסולה ולהשוות אותו מקפה במכונה. (לא מכיר מישהו שיש לו מכונה עם קפסולות)

jalvan

New member
אפשר לטעום קפה של נספרסו בתצוגה בחנויות חשמל

טעמתי לפני שבוע מתצוגה דווקא היה קפה טעים
אם הייתי צריך לדרג מהזיכרון אז:
קפסולות נספרסו - קפה נחמד טיפה חלש
סילביה (עם פיד) - קפה טוב לפעמים חזק מדי לעיתים לא מאוזן
E61 בטרפליי ואוסקר מוזיקה - קפה מעולה, תמיד כשיצא לי לשתות הקפה היה מצויין ומאוזן (כלומר חמיצות ומרירות עדינים ונעימים)

בכל חנויות החשמל ניתן לטעום?

לגבי החוזק, זה לא תלוי בסוג הקפסולה? לנספרסו יש כ-16 סוגי קפסולות, אני מניח שחלק מהן עדינות יותר וחלק חזקות

jalvan

New member
עקרונית יש הבדל

מעשית לא מאוד מורגש כלומר ההבדל בטעם לא גרם לי להתלהב יותר מקפסולה אחת או מהשניה סכ"ה בתחוזה הסובייקטיבית שלי הם די דומות. אבל לא טעמתי את כולם ולהבהרה יש לי סילביה ולא נספרסו בבית

arlto

New member
השוואה מוזרה למדי

ניתן להשוות בין מכונות קפה שניזונות מקפסולות ניתן להשוות בין קפסולות/פודים וניתן גם להשוות בין הביצועים של מכונת קפה כזו או אחרת באותה קטגוריה
לדעתי לא ניתן לומר שאוסקר מוציא קפה מעולהוסילביה מוציאה קפה לעיתים חזק
זה תלוי בכ"כ הרבה משתנים (לרבות מקצועיות הבריסטה כשמדברים על השתיים האחרונות) כך שלדעתי אין ממש בהשוואה ובדירוג שלך.
אני סבור שאין מה להשוות בין קפסולות לקפה טרי שנטחן במקום אך בהחלט לא אתווכח עם מי שהקפה של נספרסו טעים לו יותר.
אין ספק שבמקום עבודה וכו' לא ניתן להתפנק תמיד עם קפה שנטחן במקום. יש שיעדיפו להביא קפה מהבית ולעשות פילטר/מקינטה חשמלית וכד'

למעלה