שאלה על מקציף לחלב

jalvan

New member
זו לא הייתה אמורה להיות השוואה מדעית

טכנית אין מקום גם להשוות בין סילביות שונות כי מנסיון אישי: סילביה רגילה<סילביה עם פיד<פיד + סליל חימום - ההבדל גדול מאוד! אני מודע לזה שיש המון פרמטרים. הרעיון היה לתאר באופן כללי וסובייקטיבי את מה שתקבל ולומר שיש מקום לכולם ואף אחד לא ממש רע כמו שחלק מהאנשים טוענים לגבי מכונת קפסולות בכלל ונספרסו בפרט. כמו לטוס במחלקת תיירים מול עסקית מול מטוס פרטי (ולא שאי פעם טסתי בשניים האחרונים...) גם טיסה במחלקת תיירים טובה והיו גם סרטים טובים ואנשים מעניינים שפגשתי אבל אני מניח שהיה יותר כיף להתפנק במטוס פרטי (עם איזו מכונת קפה משובחת....)

alonaski

New member
אפפפפ!!! רוצה לחדד: לא אמרתי/טענתי שקפה

נספרסו/קפסולות טעים לי יותר מקפה טחון טרי!

זה טעים לי בדיוק ברמה היחסית בין זמן ההתעסקות שאני מוכנה להשקיע בהכנת קפה לרמת התוצאה!

- זו אמירה כדי לשים דברים בסידרם!

אם הייתי גרה בכפיפה אחת יחד עם אחד מחובבי הקפה המקצועיים כמו פה בפורום שמוכנים להכין לי קפה טרי כל בוקר ממכונת קפה יוקרתית שקולה-טוחנת-מרסקת-מקפיצה-סוחטת-בולעת פולי קפה עד להפיכתם לקפה הפוך איכותי עם חלב מוקצף בדיוק בסמיכות המקצועית הנכונה... - הייתי מעדיפה!

jalvan

New member
כל אחד והקפה שלו

היי אלונה התגובה שלי הייתה כללית ולא כלפייך ובאופן כללי אני בעד להגיש לכל אחד מה שהוא אוהב ואם מישהו אוהב קפה נמס סבבה אני אשמח להגיש לו את זה! (בתוספת המון סוכר בודאי) לכן יש לי בבית הכל נמס, שחור, מקינטה, מכונה, פרנצ' (כל פעם הוספתי משהו חדש) שכל אורח יבחר מה שבא לו (וכן תה נענע לימונית לואיזה....)

דרך אגב במכונות יקרות נניח נובה סימונלי מוזיקה ממש אין עבודה! בתוספת מטחנה דיגיטלית אוטומטית יקרה מה כבר צריך לעשות? המטחנה טוחנת אוטומטית כמות קפה מדוייקת צריך טיפה לדחוס אבל מכונות ברמה הזאת פחות רגישות לשינויי דחיסה ופיזור, ללחוץ ולהכניס כוס קפה למטה (המכונה ווליומטרית ומודדת כמות מים אוטומטית )
הקצפה זה פשוט לפתוח את הברז ולהכניס את קנקנן החלב
למכונה דוד גדול כך שאפשר להכין קפה לעשרה אורחים בעשר דקות
(בתוספת לאיכות בניה מעולה ומעט תקלות) מה צריך יותר מזה? הבעיה היחידה... תקציב ומקום על השיש

כעקרון הכלל אומר ככל שהמכונה יותר זולה ופשוטה צריך לעבוד קשה יותר ע"ע סילביה ושות'

arlto

New member
נוחות חשובה אך לא כ"כ קשורה בטעם

אם נוחות היא אחד ממרכיבי הטעם בקפה - אלונה צודקת
זה בערך כמו לטעון שמנה שווארמה יותר טעימה מסטיק טוב במסעדה כי שווארמה אתה ממתין 5 דק' ואוכל ואילו במסעדה אתה צריך את כל הבלגן של לשבת להזמין להמתין ולשלם
ועדיין יש ויגידו כי הם מעדיפים שווארמה !

alonaski

New member
אם יש לך מכונת קפסולות לשאוורמה שיוצאת בלחיצת

כפתור ואתה זולל אותה בנסיעה באותו בדרך לעבודה... - אשריך!

ובקשר להדמיה שלך, צא וחשוב - כמה פעמים אנשים שרעבים כרגע עושים את השיקול של איפה להתישב לאכול - במסעדה יקרה, איכותית פלצנית שהמנה הסופר-טעימה תגיע אליהם רק בעוד 40 דקות או מעדיפים לגשת לפסט פוד הקרוב כדי להשביע את רעבונם ולהיות שבעים ומרוצים!

בוא נזכור שצרכני הקפה מלבד העדפת הטעם - מושפעים גם מהאפקט הממכר לדבר!

נוחות - אינה מרכיב בטעם הקפה אבל מרכיב חשוב בהעדפה הכללית ובתנאי המציאות של המשתמש!

arlto

New member
זה כבר עובר למוד חפירות...

גם אני בעהודה שותה נספרסו. לא בגלל שזה יותר טעים מהקפה שאני מכין בבית (שנקלה ונטחן על ידי) אלא בגלל שזה מה שיש בבחינת הרע במיעוטו
גם אני אוכל שווארמה אך לא אגיד שהוא טעים יותר מסטייק טוב
מאחר והמכונה בבית נדלקת באמצעות שעון שבת לי לוקח 2 דק להכין אספרסו ועוד דקה וחצי להכין לאטה אלו הפרופורציות (סליחה עוד דקה וחצי לנקות בסיום)
מאחר ואנו מתקרבים לראש השנה - "צדיק באמונתו יחיה"....
שתהא לך ולכולם שנה טובה עם קפה טעים לחיכנו

alonaski

New member
נו... ומה חדש בזה?

הבשורה הטובה היא - שאנחנו בצד הטוב של הסטטיסטיקה, ידידי הוירטואלי!
- אם תבחן לעומק את שלל הודעות הפורום תמצא ש 9 מתוך 10 הודעות הן במוד חפירה!
(עת לשתות ואת לחפור!
)

שנה טובה, קפה טוב וגמר חתימה טובה (-הנה ה"עט" השלישי/ת!
) לכולנו!!!

dudi4321

Active member
הפלצנים כבר בדרך למסעדה הרבה לפני שהם רעבים.

אין מצב שיאכלו fast food

למעלה