שאלה על מילה

tlaiper

New member
חחח

זה קורה לכולנו, מרוב עברית, התחלתי לכתוב בשגיאות כתיב.. הפסיכומטרי רק גורם לי לצאת במצב יותר גרוע ממה שהתחלתי אותו :)

לי יצא לדבר בפטל בטעות

אמנם רק פעמיים, אבל קרה שלא זכרתי איזה מילה ומה שיצא זה "תביא לי את... המפטל הזה"

אגב, שאלה מהחיים

נגיד אני משתמשת במישהו מחוץ למכונית כדי שיגיד לי כמה אני קרובה / רחוקה לרכב מסוים. האם הוא מכוון אותי? או מכווין אותי?

RedGrass1

New member
פקד

לפי מה שאני יודע- זה יכול להיות 1.ספר 2.ביקר 3. זכר לטובה או לרעה כמובן נתן פקודה, במשטרה זה דרגה נראה לי שמקביל לסרן.

האם המשפט הבא הגיוני?!?

פליאתו של הדי מנישואיהם של שלגיה והנסיך לא מצביעה על שינוי בעמדתו הנחרצת כי חלפו מהעולם אלו שלא מאמינים במוסד המשפחה, וזאת בשל יחסי האיבה הנדירים והיוצאי דופן ששוררים בין שלגיה והנסיך.

מאיפה הבאת את זה

אממ נראה לי שכן רק תתקן מ"היוצאי דופן" ל"יוצאי הדופן" כדי ששתקבל עברית תקנית הדי הביעה פליאה על כך ששלגיה והנסיך התחתנו הדבר לא נבע מכך שהוא חושב שאין יותר כאלה שלא מאמינים במוסד המשפחה(כלומר, הוא חושב שהרוב מאמין במוסד במשפחה) הדבר (פליאתו מנישואיהם) נובע מכך ששלגיה והנסיך שונאים זה את זה

אני בת..

והטעות בהא' הידיעה, קרתה במשגה, אני העתקתי בפזיזות ובתום לב
... תמיד יש לי את הבעיה שאני עושה קישור אחר ואז זה לא מתחבר לי... תודה על הביאור!

ב"מילים החמות" של סנטה- התקרנפות

לדעתי יש טעות בפירוש כי התקרנפות היא התנהגות בהמתית, ניוון מוסרי ולא "הליכה לפי העדר". איזה פירוש יותר מתאים?

demultiplexer

New member
אני גם

יודע שהתקרנפות זה נהיגה לא על פי אמות המוסר, קונפורמיזם זה הליכה לפי העדר. אני חושב שאתה צודק.

לאלא, התקרנפות זה גם ביטוי להליכה

בעקבות העדר. וד"א אם קראת עיתונים בזמן מלחמת לבנון, "הואשמו" הרבה "שמאלנים" בהתקרנפות. בערך כל מילה שנייה הייתה על התקרנפות של זה או אחר.

demultiplexer

New member
אני מתנצל בשם הפורום

אבל בזמן מלחמת לבנון לא נראה לי שמיהו פה ידע לקרוא, או לדבר, או ללכת...

לאנשים שעשו פסיכו' אמיתי בעבר../images/Emo26.gif

האם יצא שהיה לכם בהבנת הנקרא 2 פרקים
זה ריאלי?!?!?! זה יכול לקרות??

למעלה