שאלה על מושגים

רן כהן2

New member
אז לשאלה האמיתית

כמו שזהר ציין בטעות אני מדבר על ה adsl, אחרי שאינטרנט זהב עבדה עלי פניתי לנטויזין ושאלתי אותה אם אצלהם זה ביט או בייט, בפעם הראשונה שדיברתי איתם הם אמרו שזה 64 קילו בייט שזה 500 קילו ביט אבל בפעם השנייה (אחרי שבוע) הם אמרו לי שזה 500 קילו בייט, שאלתי את מי שענתה לי אם היא בטוחה אולי 5 פעמים וגם שענתה לי שהיא בטוחה ביקשתי את האחראי והוא גם אמר לי 500 קילו בייט, גם אותו שאלתי איזה 5 פעמים, כל פעם בקונוטציה אחרת וגם שבפעם החמישית אמר לי 500 קילו בייט ביקשתי חוזה והוא פיקסס לי ושם כתוב כך: .... "מהירות הגלישה המקסימלית המוגדרת בחבילה זו: 0.5MB down load 64k up load " זה הציטוט המדוייק... אני מתכוון להתקשר עוד כמה פעמים אליהם, לבחון אותם כי גם באינטרנט זהב עשו לי את הקטע של "טעות טועים טעינו..." הרבה הרבה פעמים... עכשיו, יש כאן רמאות בכל מקרה כי... אפילו אם MB אמר מגה בייט 64k זה בוודאות ביט כי אחרת הם היו רושמים kb, וזה באמת שקוף... וברור שאם אתה מתחיל לדבר לדוגמא במטרים אתה לא תמשיך בקילו מטרים כלומר: שזה שקוף שאם MB אומר מגה בייט אז אנשים יחשבו אוטומטית שזה kb. מצד שני, אם הם מדברים ב k בלמטה אולי הם מתכוונים מגה ביט למעלה והם שינו את זה בגלל שהם ידעו שיסתכלו... אני יודע שאני פרנואיד אבל אני כבר לא סומך על אף אחד, חשבתי שאני משלם 360 שקל על מהירות גלישה פי 250 אבל קיבלתי מהירות גלישה פי 6...

@זהר@

New member
זהר ציינה לא ציין ולא בטעות

מיד שקראתי את ההודעה שלך ידעתי במה מדובר. בשני המקרים מדובר על ביטים אותה מקבל 8 קיי בית העלאה ו 64 קיי בית הורדה. בזק מנצלים את הבילבול בין ביט לבית באופן חופשי אבל לא חושבת שיש משהון שאפשר לעשות נגד זה.

@זהר@

New member
וחידוד ההבהרה

מי שעובד עליך ראשון זה בזק (הוא זה שמפרסם את המהירויות האלו). לגבי חברות האינטרנט, גם להם יש את השטיקים שלהם אבל זה לא המקום או הזמן לפרט

רן כהן2

New member
ידעתי...

אף אחד לא האמין לי, צחקו עלי כשאמרתי להם שזו עבודה בעיניים... "בזק היא חברה עם המון ותק ויש לה שם..." האמת שחשבתי על לקחת את זה לשידור חוקר... אני יודע שלא יעשו להם כלום וכניראה שלי לא יצא מזה כלום אבל אני גם מרגיש שאני חייב לעשות משהו נגד המנ***ים האלה שזה אפילו לא הפעם הראשונה שהם מתחמקים מאחריות ודבר שני להשפיל אותם קצת בטלויזייה, לבלום אותם אפילו טיפה... מי יודע, אולי שידור חוקר יקציבו לזה איזה 20 שניות...

WarLord

New member
באמת שהצלחת לשגע אותי אבל

אומנם איו לי ADSL אבל אם הדיון הוא בנושא קצב הורדה אז ניתן להגיע (תלוי בשרת אליו מתחברים) לקצב של 400 קילו בייט (מדוד וראיתי במו עיניי
) כמובן שמדובר בקבצים בלתי דחיסים (לא קבצי טקסט PDF ודומיהם). אפשר לקבל הסבר קצר איפה בזק משקרים ?

@זהר@

New member
בזק לא משקרים

ונכון, קצב ההורדה תלוי בשרת שאלין אתה מחובר. אבל לא רק זה, קצב ההורדה תלוי גם בקצב החיבור שלך, כך שאם שרת יכול לאפשר לך 400 קילו בית ואתה מסוגל לקבל רק במהירות 200 קילו בית, אתה תקבל רק ב 200 קילו בית. התלונה של הבחור על בזק, היא שהם לא מפרטים בהודעה שלהם האם הקצב שהם מפרסמים זה קילו ביט או קילו בית, הרוב מניחים שזה קילו בית (wishful thinking?) ובעצם לרוב זה קילו ביט (בית = 8 ביטים) ולכן המספר הגבוהה מטעה את הציבור. כשהם מפרסמים 0.5M הם בעצם מתכוונים ל 64קי בית, ותסכים איתי ש 0.5M נשמע הרבה יותר מרשים אם מניחים שזה מגה בית ולא מגה ביט. אני לא יודעת אם אתה התכוונת לביט ויש לך רק שגיאת כתיב, אבל אם באמת התכוונת 400 קילו ביט אז הקצב שהוא קיבל הוא 50 קילו בית שזה בערך פי 10 ממודם ממוצע ולא פי 250 כמו בפירסום המקורי של בזק. אבל חשוב לציין שבזק שינו את הקמפיין שלהם ויש להם עכשיו חבילות מהירות יותר וחבילות מהירות פחות.

רן כהן2

New member
זה לא רק זה...

אם מדברים על wishful thinking אז רוב האנשים פשוט לא רוצים להאמין שעובדים עליהם, הם מעדיפים לחשוב שהכל בסדר וכולם בסדר ואין שום סיבה להתרגש משום דבר וכולם מנצלים את זה... קודם כל, זה משתמשים במילה ביטים זה כבר רמאות... אבל זה לא הכל, אני מתקשר לנטוויז´ן או לאינטרנט זהב ושואל אותם: "מה רוחב הפס שאני מקבל"? והם אומרים לי "500 קילו בית" אני מאשר פעם ועוד פעם... "אתה בטוח שזה בית ולא ביט" "כן אני בטוח" אני מבקש את האחראי והוא אומר לי אותו הדבר ואני כבר יודע שזה לא אפשרי... הם אפילו לא אומרים לך שזה ביט... וזאת רמאות... וחוץ מזה, גם בזק מפרסמים את אותם המספרים...

WarLord

New member
ממה שאני ראיתי

מקרה ספצפי. הבחור התחבר לפני שבוע ל ADSL דרך בזק בינלאומי בחבילה הכי בסיסית שיש (זו שאתם מדברים עליה). קצב ההורדה היה יציב (משרת שמאפשר זאת) על 400-420 קילו ביית (KByte) - לא טעות דפוס. הקצב נמדד באמצעות תוכנת DUmeter על קובץ שלא ניתן לדחיסה. אז אני באמת לא יודע על מה אתם מדברים ...

רן כהן2

New member
2 אפשרויות...

1. הכי הגיוני - הוא הוריד דרך שרת ישראלי, הם עוד לא הורידו את המהירות לאתרים הישראלים אלה רק לאלה מחו"ל 2. בזק בינלאומי עוד לא "מימשה את זכותה", הם כניראה מחכים לעוד גולשים שיכנסו אליהם, כמו שעשתה אינטרנט זהב... נב: התקשרתי את בזק כרגע אבל הפעם אמרתי להם ישר "אני באמת רוצה לדעת מה המהירות" ומי שדיברתי איתו אמר לי מפורשות "500 קילו ביט שהם 64 קילו בייט" הוא אפילו הדגיש את המילה ביט ותרגם לי אותה ישר... אז הינה כבר הוכחה שהם מדברים על ביטים...

WarLord

New member
אפשרות 1 זה לא

לגבי אפשרות 2, הכל עוד פתוח... נחיה ונראה מה ילד יום

@זהר@

New member
האפשרות היחידה היא

שבזק פיספסה אותו ולא שמה על הקו שלו הגבלת מהירות כמו שהיא שמה על כל הקוים. בכל מקרה, כמה שהחבר שלך יתאמץ הוא לא יכול להוריד במהירות יותר גבוהה ממה שהקו שלו מאפשר לו גם אם השרת שממנו הוא מוריד תומך ביותר. שישמח שאין לו הגבלה לרוב מחוברי ה ADSL יש הגבלה. ההגבלה היא ברובה של בזק, יש ספקיות אינטרנט שעושות הגבלה גם בצד שלהם.

רן כהן2

New member
נראה לי שהבנתי מה קורה פה...

דיברתי לדוגמא עם אח של חבר שלי שעובד בבזק ועבד פעם ב adsl, הוא אמר לי שעל כל מחירה של adsl הם מקבלים עמלה... לדעתי חברות האינטרנט עושות אותו הדבר, אלה שאנחנו מדברים איתם כניראה אומרים מה שאומרים כדי למכור ולהרוויח על המחירה בעוד שהחברה עצמה מעלימה עין, ככה חברות האינטרנט מרוויחות אבל אי אפשר להאשים אותן...

שיר@

New member
שאלה לרן כהן ../images/Emo3.gif

אתה מכיר במקרה או שלא במקרה את "אפריים ברדה"? זה אתה???

רן כהן2

New member
2 אפשרויות (חוזר על עצמי)

1. הכי הגיוני - הוא הוריד דרך שרת ישראלי, הם עוד לא הורידו את המהירות לאתרים הישראלים אלה רק לאלה מחו"ל 2. בזק בינלאומי עוד לא "מימשה את זכותה", הם כניראה מחכים לעוד גולשים שיכנסו אליהם, כמו שעשתה אינטרנט זהב... נב: התקשרתי את בזק כרגע אבל הפעם אמרתי להם ישר "אני באמת רוצה לדעת מה המהירות" ומי שדיברתי איתו אמר לי מפורשות "500 קילו ביט שהם 64 קילו בייט" הוא אפילו הדגיש את המילה ביט ותרגם לי אותה ישר... אז הינה כבר הוכחה שהם מדברים על ביטים...

ambroza

New member
ASDL נגד מודם

בלבלתם אותי לגמרי ברור בזק דופקת אותנו מה חדש ? אבל יש יתרון ב ASDL או שזה לא שווה תמחיר ומה מהירות הגלישה כנגד מהירות הגלישה במודם ?

רן כהן2

New member
adsl מול מודם רגיל...

adsl מהיר פי 6 ממודם רגיל באתרים מחו"ל ובינתיים פי 20 באתרים מישראל adsl עולה 35 דולר לחודש פלוס 120 ש"ח לבזק מודם רגיל הרבה פחות (תלוי...) ולא צריך לשלם 120 לבזק...

@זהר@

New member
לא מדוייק

ADSL מהיר יותר ממודם, המהירות תלויה בחבילת התקשרות שלקחת מבזק, זה מתחיל מ 120 ש"ח לחודש (נדמה לי) ויכול להגיע עד כמה מאות, בהתאם למהירות ההתקשרות שבחרת. כמובן שצריך גם לשלם לספקיות האינטרנט ושם המחיר אינו קבוע, זה תלוי בחברה, בנטויזיון למשל זה עולה 50 $ לחודש, בחברות אחרות פחות. חיבור ב ADSL יושב על קו הטלפון אבל אינו תופס אותו כך שהטלפון פנוי לשיחות יוצאות ונכנסות. לגבי מודם, גם כאן אתה צריך לשלם לבזק. או לפי פעימות מונה או לפי אחת מחבילות הגלישה שלהם (לדוגמא - חופשי חודשי - 99 ש"ח לחודש). גם כאן יש תשלום לספקיות האינטרנט, אין לי מושג מהו אבל הוא יותר זול מ ADSL. חיבור במודם תופס את קו הטלפון וכדי לדבר בטלפון צריך לנתק את האינטרנט או לדבר בקו אחר.

WarLord

New member
פירוט

חיבור מודם במסלול חופשי חודשי + חבילה ללא הגבלה בנטויזן: 99 ש"ח לבזק + 19 דולר לנטויזן. חיבור ADSL + חבילה בסיסית ללא הגבלה: 120 לבזק + 27 דולר לבזק בינלאומי. ניתן להוזיל את המחיר לבזק ל 99 ש"ח אם רוכשים את המודם בעלות 300 ש"ח אבל למה לא לחכות לכבלים ? אולי סוף סוף תתחיל תחרות ??? (כן - אני יודע שאני אופטימי מידיי
)

@זהר@

New member
גם אם ישלמו לי

אני לא אתחבר לחבילת ADSL של בזק בינלאומי!! הייתי מחוברת דרכם והחיבור שלהם דפוק והתמיכה שלהם חושבת שהיא יכולה לסבן אנשים. אתה לא פירטת, פשוט נתת שני מסלולים אפשריים. יש עוד חבילות לבזק, אחת של 149 ש"ח, ואחת של מעל 400 ש"ח, תלוי במהירות. יש עוד חברות חוץ מזבל בינלאומי.

למעלה