שאלה על מושגים

רן כהן2

New member
שאלה על מושגים

אני מצטער שזו לא בעייה טכנית אבל פה אני יכול לקבל את התשובה הכי מקצועית... אני יודע שאפשר לרשום במקום 1024 בייט פשוט: kb אבל האם אפשר לרשום במקום 1024 קילו ביט (שזה שמינית מבייט) גם kb ? כי מבחינת קיצור זה אותו הדבר... אני יודע שמבחינה מקצועית kb זה קילו בייט השאלה היא אם זה גם מבחינה משפטית... האם מישהו יכול לעשות איתי חוזה על 5 ג´גה בייט כשהוא רושם 5 gb ואח"כ להגיד לי שזה 5 ג´גה ביט? אני יודע שזה לא סביר אבל אני בכל זאת רוצה תשובה רצינית...

noam01234

New member
אממממ קצת התבלבלת

1024B=1KB 1024KB=1MB 1024MB=1GB וכן הלאה היחידות האלו יחידות מוכרות, מבחינה משפטית אני לא יודע, אבל תמיד אפשר להוסיף הבהרות במבוא להסכם

רן כהן2

New member
זאת לא היתה השאלה :)

האם במקום לכתוב קילו ביט (ביט ולא בייט) אני יכול לכתוב : kb או שאפשר לכתוב kb רק עם מתכוונים לקילו בייט (בייט ולא ביט) אני לא מחפש תשובה מעשית אלה משפטית... האם אם מישהו כותב לי בחוזה לדוגמא GB הוא יכול אח"כ להגיד לי שלא מדובר ב ג´יגה בייט אל בג´יגה ביט נב: לכל מי שלא יודע... בייט=8 ביט

noam01234

New member
אוקיי

כנראה שגם אני לא מאופס תכתוב במבוא כך: הגדרות: Bit להלן ביט או יסומן באות B Byte להלן בית, ערכו שווה ל 8 ביט או יסומן באותיות KB

רן כהן2

New member
אני לא מכין חוזה...

באמת שאני יסביר אח"כ למה אני שואל אבל בינתיים אני צריך תשובה לא משוחדת... אני לא מכין חוזה אלה מקבל ואני לא עושה את זה רק בשביל עצמי אלה רוצה לברר משהו לעוד אנשים ולראות אם כבר עבדו עליהם...

רן כהן2

New member
בטוח? כי...

מבחינה הגיונית שלא קשורה לשום נסיון במחשבים ג´יגה זה מליון ואני מתאר לעצמי שאפשר לכתוב במקום ביט רק b אז למה אי אפשר לכתוב במקום ג´יגה ביט gb? נב: באמת לא סתם משעמם לי, אני באמת רוצה וצריך לדעת... ואני גם לא אומר את השאלה האמיתית כי אני יודע שאז התשובה שלכם תהיה משוחדת... כמה שיותר דעות יותר טוב...

noam01234

New member
בטוח

M (מגה) זה מליון. בדרך כלל לא כותבים בביטים אלא בייתים, אני לא יודע להגיד לך מה המשמעות של זה מבחינה משפטית, אבל כדאי שתשאל בפורום חוק ומשפט.

liranon

New member
תבין משהו

kb הכוונה לקילו בייט. ועוד במיוחד היום שכבר המחשבים מתקדמים אז אף אחד לא יעבוד עליך כשאומרים GB מתכוונים לגיגה בייט ולא ביט. המושג ביט עדיין קיים אבל הוא לא כל כך בשימוש היום כי אנו כבר מדברים על שטחי אחסון גבוהים.

noam01234

New member
בכל מקרה

נראה לי שאם אתה תרצה לתבוע מישהו שנתן לך דיסק קשיח ורשם במקום 8 ג´גה בייט - 8 גיגה ביט (1 ג´יגה) ילכו לפי הבייט ולא ביט עד כמה שזה מבלבל, יש נורמות שלא תוכל לשנות

שני~!

New member
יש כאן טעות..

בייט= 8 בייטס(באנגלית-bytes) ולשאלה שלך... ממה שאני הבנתי מהדפי הכנה למבחן .. אם תקראו את ההודעה שלי ממקודם תבינו.. כותבים את שניהים אותו דבר למשל::: קילו בית KB כ- מיליון בתים 1KB= 1024 Bytes

liranon

New member
סתם שאלה שקשורה.......

למה kb זה 1024 בייטים ולא 1000בייטים???

@זהר@

New member
ככה! ../images/Emo8.gif

כי במחשבים, שלא כמו בחיים שבהם אנחנו משתמשים במערכת ספרתית עשרונית, משתמשים במערכת ספרתית בינרית שמבוססת על על 0 או 1. בעיקרון להתחיל להכנס לביטים ובתים לא בא לי אז אני אגיד לך פשוט בגלל שזאת תוצאה של 2 בחזקת 10.

hazgul

New member
אז ככה

ביט - BIT - סבי"ת - BInary digiT - ספרה בינארית = יחידה בסיסית. בית - b = שמונה ביטים. קילובית - Kb = אלף עשרים וארבעה בתים. מגהבית - Mb = אלף עשרים וארבעה קילובתים. ג´יגהבית - Gb = אלף עשרים וארבעה מגהבתים. טרהבית - Tb = אלף עשרים וארבעה ג´יגהבתים. וכן הלאה... הבנת משהו מהבלאגן?

AfiComp

New member
ההבדל ברישום הוא דיי פשוט...

Kilo Bit=>Kb. Kilo Byte (Binary Digit Eight)=>KB. המקום היחידי בו תתקל בקילו-בית (לא ביית!) הוא בהתייחסות למהירות של מודם. בברכה, AfiComp

hazgul

New member
נכון

ולא רק מודמים אלא העברת נתונים באופן כללי, משום מה...

@זהר@

New member
בהרבה מקומות נהוג לסמן

Kbit עבור קילו ביט KB עבור קילו בית אלא אם כן רוצים לבלבל את הלקוחות - ראה ערך בזק ומהירות ה ADSL

ddf

New member
יש דבר כזה בכלל??

קילו ביט? כשאומרים קילו בית לו אומרים אלץ עשרים וארבעה בתים שכול אחד מהם הוא שמונה ביטים דרך אגב יש הבדל בכתיבה בין 1 ל2? הביט הוא היותר קטן. ועם יש אז כמה קילו ביטים (1) שווה לקילו בייט?

ddf

New member
קילו ביט שווה ל1024

ביטים או ל1000 ביטים? (ביטים לא בייטים שהם 8 ביטים).

ambroza

New member
מבחינה הגיונית

אם משהו רשם איתך חוזה ורשום באנגלית (ללא קשר לגודל אות ) GB אז הוא מחוייב ל ג´גה בייט ולא מג´גה בייט . המונחים הם מונחים קבועים חלק מהשפה הקבוע ואין לאדם אפשרות לתרגם את זה איך שהוא רוצה בגלל שהוא מחליט שקיצור המילה מתאימה לא יותר בצורה זו ולא אחרת . אני חושב שטעון זה יתפוס בבית משפט .. השפה היא דבר קבוע בעל משמעות ברורה.(גם לסלנג יש משמעות קבוע כמובן שאפשר להתמקח עליה יותר כי לרוב משמעות המילה בסלג´ תלויה בטון הדיבור ) ובחזרה אלינו ,במקרה שלך אין הרבה מקום לויכוח מכיוון שהמילה (או צירוף האותיות )מתורגמת כ ג´גה בייט ולחזק טיעון המשמעות שלה היא מעולם המחשבים כך שלרוב היא אונברסליט . בקיצור לא משנה איך הוא ינסה לסובב אותך . בייט הוא לא יצליח להפוך לביט אלא אם תתן לו ואם כך אז מגיע לך . אמברוזה

למעלה