שאלה על יחסים בבית

shahar15

New member
אבל לא לכולם היתה אמא צמחונית..!

ולא כל ההורים מבינים!! אתה חייב להבין שאתה מזליסט, כי יש הורים שבכלל לא מרשים, ויש הורים שלא תומכים, ויש הורים שעושים הכל בכדי שתחזור להיות בשרי.. זה לא הולך ככה..! לצערינו, אנשים אטומים..

Neta558

New member
הכל תלוי ביחסים עם ההורים...

אנחנו יכולים להציע כאן המון רעיונות, אבל בסופו של דבר זה צריך להיות מותאם ליחסים שיש עם ההורים. הורים שמכריזים מלחמה על הצמחונות, כלומר, שמים לעצמם כמטרה שהילד יאכל בשר, לפעמים יש מקום להשיב מלחמה. להתחיל לבשל לבד. במקרים רבים, לפני שימאס לכם לאכול לבד, הם ירצו שתצטרפו אליהם לשולחן. זה כמובן מקרה קיצוני שבו ההורים "עושים דוקא". במקרים רבים, ההורים פשוט חוששים לבריאות, בדר"כ בשל מיתוסים ש"בשר זה בריא". פתרון במקרה כזה יכול להיות "מגשר"-תזונאי. לא מאמינים לי שלמעשה אני עוברת לךתזונה בריאה יותר ולא רק מוסרית יותר? בואו ניתן למומחה לפתור את זה. מגיעים לתזונאי עם ההורים, ומגיעים מוכנים. לימדו על היתרונות התזונתיים של תזונה צמחית ובמקרה הצורך בררו דברים לעומק עם התזונאי. רוב ההורים יתרשמו לטובה אם הילד שלהם מתענין בתזונה ובבריאות מספיק כדי ללמוד על זה הרבה וללכת לתזונאי. בין אם זה מגיע תוך כדי עימותים חוזרים ובין אם זה מגיע מידית, בסוף ההורים מקבלים את זה כעובדה - הילד שלהם לא אוכל בשר. אתם יכולים להבטיח להם בשמי, שהם לא ההורים היחידים
נטע

hilase2

New member
אפרופו תזונאי ודאגה לבריאות

כמובן שברגע שהפכתי להיות טבעונית הלכתי לעשות בדיקות דם (אותן אני עושה כבר שנים מדי מספר חודשים, כי הייתי צמחונית..) וגם קבעתי תור לתזונאי. בשביל לשתף את ההורים בכל התהליך, ביקשתי מאמי שתשאל היא את הרופא משפחה שלנו על תזונאי שהוא ממליץ - והיא סרבה בטענה שהיא לא רוצה שום עסק עם הקטע החדש הזה שלי. אז איך עוד אפשר לנסות להרגיע אותה? אגב - הבדיקות שלי כולן תקינות. אני לא טוענת שאמא שלי לא דואגת לבריאות (חס וחלילה) אבל אין לי ספק שמשהו פה דפוק. אני מקווה רק שעם הזמן זה ישתפר. אני עדיין אופטימית.

shahar15

New member
גם אני מקווה..

אמא לקחה אותי לדיאטנית, והיא עשתה לי תפריט (לא שאני הולכת על פיו, כן?) אבל עדיין.. היום לקחתי את אבא לכמה דקות על המחשב, לisav לגרליה שמה, לראות את התמונות, כי הוא טען שהניסויים בבע"ח לפעמים עושים טוב.. (אמרתי לכם, אטומים או לא?!) ואז הוא ישב, וראה.. אחרי כמה דפים הוא פשוט קם והלך בטענה שזה "לא מעניין אותו".. כן בטח.. אני יודעת שזה עשה לו משהו.. טוף, לפחות זה!! עד כאן מעללי המשפחה שלי..

Neta558

New member
לא לא לא

אם כבר הולכים לדיאטנית ומרכיבים תפריט, זה לא בשביל לזרוק את זה אח"כ... במיוחד בשביל ההורים, זה צעד של חוסר רצינות וחוסר תשומת לב לתזונה-וזה לא מסר שכדאי לשדר. זה גם לא מסר שכדאי לבצע...!

ואם לא אכפת לך מעצמך...

אל תשכחי שלהיות טבעונית ולא בריאה זה נזק למאבק למען טבעון העולם (ואחותו
) ככל שיהיו יותר טבעונים שישמרו על הבריאות המיתוסים הישנים יופרכו... לעומת זאת מספיק צמחוני אחד שלא ישמור על הבריאות שלו כדי שזה יזין את המיתוס ליותר מכמה שנים... ("קראתי בעיתון שאיזה בן נוער אושפז שבוע כי הוא היה צמחוני! אל תעשה את זה לעצמך, זה מסוכן, בשר זה בריא!")

shahar15

New member
כן איכפת! פשוט..

אני בסדר, אני בריאה, עשיתי בדיוקת דם שהראו שאני בסדייר :) אני גם לא רזה יותר מידי, ככה שאף אחד לא חושב שחסר לי משו :) יום אהבה שמייח לכולם!!
(אוף.. הקיטשיות של היום הזה חוגגת.. מה כבר יש לשמוח?! בעע..)

BLecker

New member
../images/Emo13.gif

איזה מזל יש לי. אבל מצד שני.. עכשיו אני צריך ללכת להורים שלי ולהגיד להם תודה על זה שהם כל כך מתחשבים
בעעע

אני חושבת...

דבר ראשון שבי לנהל איתם שיחה ותסבירי להם שאת רוצה להיות טבעונית ובקשי התחשבות דבר שני, את יכולה להכין אוכל שונה לעצמך ולשבת עם המשפחה לאכול, לא?

לאנה

New member
טוב...

אצלי המצב דווקא לא קשה. אח שלי אוהב בשר - אבל הוא רק בן 11, אז אין לו ממש השפעה גדולה על הבית כולו... יש לי עוד אח שדי מכור להמבורגרים - אבל בגלל שאמא שלי מאוד "בריאותית" הוא לא אוכל כל-כך הרבה, וגם אם כן - זה בדר"כ מחוץ לבית... אבא שלי אוכל מה שיש. חחח... ואחי הקטן אוכל... טוב, מכל הבא ליד.
ואמא שלי, כאמור, נורא דואגת... - מבחינה דיאטית, מבחינת שומנים, מבחינת סוכרים, מבחינת בריאות, מבחינה טבעית... וזה מאוד עוזר. איך אני מסתדרת... - אמא שלי עזרה ישר מההתחלה. התחלנו לקנות מוצרים והיא אפילו לקחה אותי לדיאטית שתעזור לי לבנות תפריט צמחוני שלא יחסר לי בו כלום. והשאר התרגלו לזה... עכשיו אחים שלי מטורפים על שניצלי תירס, ועל המבורגר טבעול אפילו, והם תומכים במצב לגמרי... חוץ מזה שעם כל השגעון של אמא שלי הם חשופים להמון מאכלים טבעוניים בלי לדעת. אגב - אמא שלי אוכלת בשר... בקושי, אבל היא אוכלת.
אה, ודוד שלי צמחוני... טבעוני... לא יודעת בדיוק מה, אבל הוא הרבה יותר "אמיץ" ממני, כך שהוא תמיד ממליץ לי על דברים, ובארוחות משפחתיות תמיד יש לי את האוכל שלי - כי זה גם האוכל שלו. ואם אנחנו בארוחה של הצד השני של המשפחה - זה גם בסדר, כי סבתא שלי הייתה צמחונית במשך 15 שנה, אולי יותר, ויש לה עדיין לב של אחת כזו... אז לסיכום - אין לי על מה להתלונן.
*לפחות בעניין הזה...
*

shiraa

New member
הצעה

אצלנו בבית, בתי הביאה את הטבעונות. אני בניגוד לאמך הייתי מאוד פתוחה לעניין כי היה חשוב לי להבטיח שלא יווצרו אצלה חוסרים. קניתי ספר שנקרא "מזון למחשבה" של דר' שיינרמן. ספר מצויןןןןן. יש שם ים של מרשמים טבעוניים טעימים וחלקם אף קלים להכנה. נסי להביא אותו הביתה. אמך עשויה להנות ממנו ואף להציע את זה ליתר בני המשפחה. יחד עם זה את יכולה לבשל לעצמך ליום-יומיים ולאכול עם יתר בני המשפחה את האוכל שלך. עוד יגיעו ימים שהם יאכלו את המנות שלך

sayv

New member
אבל את מספרת שבתך איבדה המחזור

ושערה נושר... אני יודעת שהספר מצויין אבל לפי התפריט שתארת למעלה- אתן לא מישמות התפריטים כלל וכלל.

sayv

New member
שלא קשורה בתזונה?

אגב נזכרתי להמליץ לך על אתר טבע לייף, שם יש פשוט רופאים בתחומים מגוונים שניתן לשאול אותם שאלות, וגם פורומים בהנהלת רופאים ואנשי מקצוע. גם בתפוז פורומים שמנוהלים ע"י רופאים וניתן לשאול- גם בוואלה. בטבע לייף קיבלתי תשובות די מהירות ומאוד מועילות. מצרפת לך קישור למטה בכל מקרה, אני מקווה שהכל יסתדר.

beee

New member
איך אחרי 10 שנים עדיין יש בעיות

ובני המשפחה עוד לא התרגלו להיותך צמחונית/טבועינת ובעלת הרגלי אכילה שונים
אני לא רואה למה זה צריך להוות בעיה גדולה, מוצרי "טבעול" למינהם ודומיהם לא צורכים הרבה התעסקות ולכלוך במטבח והם קלים להכנה
את יכולה להכין לעצמך בלי בעיה ובנוסף לאכול את התוספות ששאר המשפחה אוכלת. בקשר לבעיה של לאכול לבד, ממה נובעת הבעיה? מה הקשר בין לאכול לבד להיותך טבעונית? גם בארוחות משפחתיות את יכולה לאכול מוצרי סויה וכו' ושאר המשפחה תמשיך בהרגליה.. תציעי לבני ביתך לטעום ממאכלייך ואני בטוחה שיהיה משהו שמיצא חן בעניהם
למשל ניתן להכין פסטה עם רוטב בולנוז אך במקום הבשר להשתמש בקציצות סויה או בסויה גולמית. בקשר לחמאה, לא הבנתי, קנית חמאה במקום מרגרינה? אבל חמאה היא זאת שמכילה חלב ולא מרגינה שהיא פרווה אך ממש לא בריאה
בקשר לשוקולד, אני לא רואה בעיה בכך שיהיו שני סוגי שוקולד בבית לך שוקו שחר ולשאר בני הבית שוקולד חלב שהם אוהבים. דרך אגב, בת כמה את? מאיזה גיל התחלת להיות צמוחנית/טבעונית

hilase2

New member
משום כולם חושבים שלאכול לבד הכוונה

היא פיסית לשבת לבד בשולחן - התכוונתי למעשה לזה שמהאוכל שאני מבשלת והוא ללא ביצים, כמו פנקייק, מאפים שהכנתי וכו', לא כ"כ רוצים לטעום ויוצא שרק אני אוכלת ממנו. אני לוקחת את זה מאוד קשה.. אני רגילה לבשל ושתמיד אוכלים ואוהבים את מה שאני מכינה - ופתאום עושים לי פרצופים. הדבר הממש מצחיק הוא שניסיתי לעשות שיחה לפני יומיים עם אמא שלי על כל הנושא - לראות מה מפריע לה כ"כ, כי היא הגורם שהכי "אנטי" בבית לטבעונות שלי. ומסתבר שאחד הדברים שהכי מעצבנים אותה זה שאני לא אוכלת דברים שהיא מכינה !!!(עם בשר כמובן) אז פלא שלי הכי מפריע בעולם שלא אוכלים את האוכל שלי? מסתבר שזה הגיע מאיפשהו
ועוד דבר שהיא אמרה זה, שזה מוציא לה את החשק לבשל כשהיא צריכה להחליף את הבשר בסויה וכאלה. כי אם ממש בא לה לבשל עוף ותפו"א בתנור זה הורס את הכיף לבשל רק תפו"א. אני די מבינה אותה.. ואני גם לא מנסה לשנות את כולם בבית, כי הם אוהבים בשר. אז הגענו לפשרה - אני אוכל פשוט בלי הבשר. זאת אומרת - אם היא עושה חמין היא תשים את הבשר בצד אחד ואני אוכל תפו"א ושעועית מהצד השני, וחיטה (שבכלל מופרדת בשקית מכל העסק). נכון שהייתי מעדיפה לא לגעת בתבשילים שיש בהם בשר, אבל זה לא שאני טבעונית כי בשר מגעיל אותי, ובכל זאת - אמא יותר חשובה מהכל
. בקשר לטבעול - אני לא אוכלת יותר מדי כאלה. הם לא ממש מלהיבים, ובד"כ יש אוכל. תמיד הייתה לי חבילה בפריזר לעת מצוא, שהיה לוקח לה שנתיים להגמר.. ועכשיו אני לא אוכלת אותם בכלל כי יש בהם ביצה. גם אין צורך. ובסויה תמיד השתמשתי - בקציצות, בלזניה. אמא שלי תמיד עושה שתיים נפרדות - עם בשר ובלי בשר, כי הם עדיין מעדיפים עם. מחמאה זה מרגרינה בטעם חמאה. זה פרווה, ועד כמה שידוע לי ללא מרכיבים מן החי (לא יותר ממרגרינה רגילה). במתכון שרוצים חמאה ולא מרגרינה זה יותר טוב. אני בת 22, צמחונית מגיל 12, טבעונית כמעט חודש נדמה לי? כמה זמן עבר מאז ט"ו בשבט?

למעלה