שאלה על יחסים בבית

hilase2

New member
שאלה על יחסים בבית

הייתי רוצה לדעת איך אתם מסתדרים בבית של לא טבעונים (ובטח גם לא צמחונים)? אני צמחונית כבר יותר מ10 שנים, ולא היו לי בעיות מיוחדות. מאז שנהייתי טבעונית לפני בקושי חודש, התחילו כל הבעיות - מי שמבשל בעיקר בבית זו אמא. הסיבה העיקרית היא שאני ויתר בני הבית (חוץ מאחי בן ה10) חוזרים רק ב8 בערב ולפעמים אף אחרי, ויוצאים מאוד מוקדם בבוקר. מעבר לזה, אמא שלי גם די שונאת שעושים לה דברים במטבח, במיוחד אם זה דברים שנראים לה מוזרים (במיוחד דברים טבעוניים..) ככה יוצא שאני די תלויה באוכל הרגיל שמבשלים בבית, למרות שהוא כולל מנות בשריות שאני לא אוכלת. ואז למעשה אני אוכלת את התוספות בלבד, מה שלא מספיק מבחינה תזונתית. ניסיתי כמה פעמים לבשל דברים, ויצא באמת נהדר. אלא שהרגשתי שאף אחד חוץ ממני לא אוכל, שזה די מעליב, וגם לא נעים לאכול לבד. כמו שזה נראה לי כרגע יש פה כמה אפשרויות : לאכול את מה שמבשלים בבית (וכנראה לסבול מחוסרים), או לבשל ולאכול לבד.. או לשנות את ההרגלים של יתר בני הבית (למשל, כשקניתי מחמאה לבישול במקום מרגרינה עם חלב אמא שלי נורא התעצבנה, אותו הדבר כשקניתי שוקולד "השחר" פרווה במקום רגיל). אני מבינה שהם מרגישים שאני משנה דברים בבית - דברים שהיו להם נוחים והם לא רוצים לשנות. אבל מבחינתי הם לא יכולים להשאר אותו הדבר. נראה לי גם, שזה עוד יותר מעצבן אותם כי הם יודעים שהסיבה לשינויים האלה זה הטבעונות והם מאוד נגד זה. (עדיין מנסים לשכנע אותי לאכול בשר, אחרי 10 שנים!!). מה עושים!?!?

לא אמורה להיות בעיה...

למה את חושבת שאכילת התוספות לא מספקת מבחינה תזונתית? אם התוספות זה סלטים מגוונים, תפו"א, בטטות, תירס וכו' - אני לא רואה בעיה. בטח שהמחמאה או שוקולד השחר לא יסייעו לקטע התזונתי...

hilase2

New member
הסר דאגה מליבך

רוב מה שאני אוכלת הוא באמת לא שטויות, אלא דברים די בריאים. אבל מה לעשות שלפעמים ממש בא שוקולד?

yaeltal

New member
נושא טעון..

גם אני רציתי לשאול מה קורה בבתים אחרים מבחינת היחס לטבעונות וההשפעה שלה. אני לא יודעת מה לייעץ לך כי המצב שאני מכירה רחוק מלהיות איזיאלי. הופתעתי מאוד לראות פה אנשים שמספרים על שיתוף פעולה מצד הבית. אני מניחה שהכל תלוי במידת הסובלנות והפתיחות של בני הבית וכשהיא נמוכה מדיי.. לא יודעת למען האמת מה אמורים לעשות עם זה.. לנסות לא לתת לזה להשפיע על היחסים שלך עם המשפחה. ואם אלו בכ"ז ייהרסו, אז לנסות לא לתת לזה להשפיע על שאר החיים. ואם גם אלו לגמרי במקרה ייהרסו, אז לנסות להעביר את הזמן בכתיבת דברים חסרי עניין בפורומים.. ויותר לעניין- הדבר ה"בריא" כנראה לעשות הוא לנסות לדבר איתם ולבקש שיהיו קצת יותר סובלניים ולא יבינו את השינויים שאת רוצה להכניס כאיזו הכרזת מלחמה שמאלצת אותם להילחם בחזרה. לא נראה לי הוגן שתיאלצי לסבול בארוחות (אם מבחינת חסרים תזונתיים ואם מבחינת אוירה), אבל כיוון שהכוח במצב הזה הוא בידיהם הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שיכול לעזור הוא לבקש את הסובלנות שלהם. ואם זה לא יעזור.. אין מה לעשות, תתמודדי..

f rat1

New member
מצב קצת מוכר...

גם אצלי אמא עושה את רב הבישולים בבית, ולכן לפעמים יש דברים שאני לא יכולה לאכול. כמובן שגם המשפחה שלי לא ממש מחבבת את עניין הטבעונות, ולא מפסיקה להמציא בדיחות חדשות בעניין, אבל עם קצת התמדה הצלחתי לשנות כמה דברים. אז ככה - כשאמא מכינה משהו שכולל גם בשר וגם דברים אחרים (למשל, ירקות עם בשר), אז היא למדה שמכינים את הירקות לחוד ואת הבשר לחוד. במקרה כזה, אני יכולה להוסיף לי איזשהו תחליף בשר מטופו / סויה, ואז לכל אחד יש את האוכל שלו (ולא הבנתי ממש למה צריך לאכול לבד???) בקשר להכנסת מוצרים חדשים לבית - אצלי המצב הוא כזה: כל עוד המוצר החדש לא נופל בטעמו מהמוצר הישן, אין לאף אחד שום בעיה עם זה (גם לי חשוב שהדברים יהיו טעימים, כי אני לא אוהבת לשכנע את עצמי שמשהו טעים כשהוא לא!) אם את מחפשת תחליפים לשוקולד למשל, יש לעלית שוקולד חלבה שהוא מצויין לטעמי, ומוגדר "בחזקת חלבי", מה שלא אמור להפריע לך. חוץ מזה, יש להם גם שוקולד "חלב" (טעם רגיל) שהוא פרווה, אבל לצערי אפשר להשיג אותו בעיקר בסופרים לדתיים (כן, יש דבר כזה, אבל זה כבר סיפור אחר), ויש עוד מגוון סוגים של שוקולד אגוזים איכותי וכו' וכו', רק צריך לחפש. גם בנושא שמנת צמחית - השמנת של ריץ' ממש לא שונה בטעמה משמנת חלבית, היא פשוט קצת יותר יקרה מהאחרות... אני חושבת שאת פשוט צריכה לדבר עם המשפחה שלך, ולהגיע למעין "הסכם" שכל עוד לא מדובר במוצרים שמשנים לחלוטין את הטעם של האוכל, אז שיעברו להשתמש בהם, כדי שגם את תוכלי לאכול...

yaeltal

New member
הדברים שאת מתארת וההצעות

שאת מציעה תקפים לגביי משפחות עם אנשים שקצת פתוחים (אפילו רק סדק צר) לרעיונות שונים. זה כנראה המצב אצלך (אם להסיק רק עפ"י התיאור הקצר הזה) אבל הוא לא מובן מאליו בכל הבתים וכשאין גם את הסדק הצר ההצעות שנתת לא יעזרו..

sayv

New member
אז ככה.... (מגילה על המצב אצלנו)

בעניין הבשר- אבא שלי עוד מתבדח בדיחות חסרות טעם לפעמים. אבל בסה"כ מקבלים מאוד בהבנה. כשהייתי בתיכון הוא יצא במסע שכנועים עז(!) בכדי להחזיר אותי לבשר. הצליח לו. היום- והא מכבד את העובדה שאני קצת גדולה מדי בשביל זה. אמא שלי- לגמרי בעד כל שינוי תזונתי שאני עושה- אם זה יגרום לי להרגיש יותר טוב, מאוד משתדלת להכין לי מרקים, תבשילים - של ירקות,טופו, קטניות- אפילו זוכרת להשתמש במלח שלי (מלח סלעים...), ובאבקת מרק שלי (בלי ה"כימיקלים בפנים..). בכלל היא הפכה את הבית למעין מחסן קטניות.. האמת שאפילו אבא שלי שואל אם אני רוצה שהוא יכין לי אורז מלא, או קוסקוס מלא.. ואם הם אוכלים בחוץ או בשוק האוכל או משהו הוא מחפש לי משהו שאני אוכל לאכול.. לגבי אוכל שאני מכינה לבד- יש דברים שהם להיט- נגיד אורז מוקפץ עם טופו וירקות- הם רמזו בעדינות שהייתי צריכה להכין יותר.. אבל בעניין פשטידות/עוגות/פסטה.. אני צריכה להכין לפי הכמויות שאני אוכל- כי אחרת זה סתם מתקלקל במקרר.. אני יכולה לבשל 5 מנות והם עדיין לא ממש ישימו לב ויזמינו אוכל מבחוץ.. אני מכירה את התחושה- זה מעליב כשאף אחד לא אוכל.. אבל הם רגילים לתפריט שלהם.. פעם הם היו אוכלים קצת יותר, אולי היום הם קצת נרתעים.. לאף אחד אין בעיה עם זה שאני מבשלת- אף פעם לא היתה, התחלתי לבשל בגיל ממש צעיר, והם די התרגלו, אפילו באופן כללי משבחים את הכישורים. אמא שלי התלוננה על הבלאגן שהייתי משאירה, אז למדתי לסדר אחרי. לגבי דברים שונים שאני אוכלת- לגבי לחם שיפון 100%- איכשהו כל הבית עבר לאכול אותו גם- אני אפילו כבר לא צריכה לדאוג לקנות לי.. לגבי סוכר חום-כל הבית עבר לאט לאט להשתמש רק בסוכר חום.. (חוץ מאח שלי שמתעקש! על לבן עדיין), לגבי ביצים- (אני אוכלת- לא לסקול!) כולם אוכלים רק אורגניות כי נמאס להם להפריד בין ביצים שלי לשלהם. אין שום בעיה עם המוצרים שלי בארונות ובמקרר- כל אחד ומה שבא לו לאכול.. אני קונה חומוס בלי חומרים משמרים, ממרח חרובים - כתחליף שוקולד (ממש ממש טעים!), גבינות/ממרחי טופו, עוגיות- לאף אחד אין בעיה- מה שמוצא חן בעיניהם הם אוכלים (עוגיות תמרים למשל). הם לרוב קונים את האוכל שלהם ואוכלים אותו, אם יש דברים שאני אוכלת בסופר קונים לי אם אני מבקשת. אני קצת יותר קיצונית- אני גם לא אוכלת לחם לבן או סוכר לבן או כל מה שיש בו צבעי מאכל או חומרים משמרים- ככה שזה עוד יותר מצמצם- אבל אני מקבלת גיבוי- למשל המלפפונים החמוצים, והרוטב פסטה בצנצנת - יהיו בלי החומרים האלו! בסה"כ... חוץ מתקלות קטנות פה ושם- ולפעמים אכזבה שלי שבישלו ארוחה ואני נתקעתי עם תוספת (מן עצלנות שלי לדאוג לעצמי), והערות סרקסטיות לא תכופות מאבא שלי בענייני בשר.. הם לא מנסים לשכנע אותי לעשות שום דבר שלא טוב לי בעניין הזה, ודי תומכים (זאת דווקא אני שמציקה להם לגבי מה שהם אוכלים..) מה שחשוב זה- להבין שיכול להיות אוכל שמתאים לנו במקרר- זה לא חייב לבוא במקום- למשל אמא שלי מכורה לשוקולד, אני מנסה לשכנע אותה לעבור לממרח חרובים בלי הצלחה.. רק אם נגמר לה השוקולד הממרח חרובים שלי מתחיל להעלם... מצד שני הם גם די נזהרים.. אח שלי חטף צעקות כי הוא גמר לי את החומוס בלי להודיע (כשהייתי בקניות!) ונתקעתי בלי בסופ"ש- אז הם דואגים שזה לא יחזור על עצמו.. אז למרות שהייתי רוצה שאבא שלי יפסיק לאכול בשר- כי זה ממש לא בריא לו, ושאמא שלי תאכל יותר ירקות וטופו.. אני חייבת לכבד את הרצון שלהם, ואת התפיסות שלהם, אפילו אם אני חושבת שאני יודעת יותר טוב.. בקיצור- אין סיבה שכמה מוצרים במקרר יעצבנו מישהו- או יבואו על חשבון מה שהוא אוכל- אפשר גם וגם! אני לא מבינה את הגישה האגוצנטרית הזאת לגבי אוכל. לגבי אמא שלך ששונאת שעושים לה במטבח- אולי היא פשוט מפחדת מהבלאגן.. תשתדלתי אולי לבשל כשהיא לא שם, לסדר אחריך- וכמובן- כמו שכבר הציעו לך פה- לקחת את כולם לשיחה דחוף!!! ואם זו איזשהי נחמה- אני לא יודעת בת כמה את אמנם.. אבל זה דברים שמשתנים עם הגיל במידה מסויימת. טוב, סליחה על המגילה.. אבל שאלתם.. :)

sayv

New member
כן.. רק שהייתי צריכה להגיע לגיל

24, לעזוב את הבית, ואז לחזור בשביל לבסס אותו.... אני מאמינה שהגיל מאוד קריטי פה- בגיל 12 התייחסו לזה כאל שגעון חולף.. שחלף בלי שהתייחסו אליו (ואולי בגלל זה), בגיל 17- הייתי טבעונית תק' של שנה- והפסקתי אחרי לחץ נוראי של אבא שלי שניצל את הקרייבים שהיו לי לבשר פתאום (בגלל חוסר ברזל!! איך לא חשבתי על זה אז..) ומצב ריגשי רע בגלל פרידה מחבר- לשכנע אותי שאני לא עושה שום דבר רע, ושרשרת המזון ושטויות כאלו. כנראה שהייתי באמת במצב רגשי עגום (והייתי) ושהיה חסר לי הרבה ברזל.. כי חזרתי לאכול בשר אז. אבל כיום- מי יתעסק איתי, הא? מה כבר הם יכולים להגיד? אני שלמה עם עצמי, זה מה שחשוב. קחי בחשבון שיש לי גם בעיה בריאותית קלה והיא גם מהווה "גב" לשינויים התזונתיים. הבשר אמנם לא קשור לזה- חוץ מזה שהוא כמובן גם לא בריא, אך מוצרי חלב- גם וגם- יותר מהפן המוסרי, אך גם אני משוכנעת עמוקות שאין זה בריא.. ושאר הדברים- פשוט תזונה בריאה יותר, שמועילה לי מאוד.. ומה הם יגידו לי? הם מבינים טוב מאוד שאני יודעת מה טוב לי. אני תוהה איך יראו המזווה ומקרר שלי כשאעזוב שוב את הבית.. כששום "אוכל קונבנציונאלי" לא יכנס אליהם.. אוחח... כיף! :) (בקרוב אצלך... )

אני כבר מפנטז על המצמח שלי...

(מצמח - מילה טבעונית למטבח) זה יהיה תענוג לראות מצמח מלא לחלוטין, בלי אף מוצר מהחי בו, שאפשר פשוט לשלוף יד ולתפוס כל דבר בלי לחשוש (אפילו לא ממרכיבי E חשודים...) בשביל זה צריך כמובן שותף\ה טבעוניים... לא שתהיה לי בעיה כזאת בהתחשב במספר החברים הטבעונים שלי...
ענק לכולכם!

sayv

New member
מצמח!!!!!!!!

עוד לגבי מה שאמרת לגבי תמונות זוועה (אתה אמרת, לא?)- כגרתי עם בן זוג- הוא כל הזמן היה שוכח בהתחלה שהפסקתי לאכול בשר והיה מביא לי אוכל, אח"כ הוא ביקש בעדינות שאני אפסיק עם סיפורי הזוועה כי זה באמת יגרום לו להפסיק לאכול, והוא לא מעוניין כרגע. כיבדתי. גם ככה הוא אוכל רק פסטרמה. שותה קצת שוקו וזהו. אוכל הרבה צבעי מאכל- אין לו שום מודעות, אבל התחיל לקנות פיתות מקמח מלא שיהיה לי כשאני באה לבקר. הוא לא מבין למה אני מעדיפה אותן. לא נורא. מקווה שעד שאצא שוב מהבית אוכל לשכור לבד- אני לא אוהבת שעושים לי בלאגן במצמח... :)

לאנה

New member
לול, "מצמח"... חחח...

לי יש... *סופרת* בדיוק... חברה אחת צמחונית.

yaeltal

New member
אני לא רחוקה מהגיל הזה

(20 ליתר דיוק) ואני לא חושבת שזו הסיבה להבדל.. גם אצלי המצב ישתפר רק כשאני אעזוב את הבית אבל לא בגלל שיש לי איזושהיא כוונה לחזור אליו אח"כ..

sayv

New member
יכול להיות שזו פשוט אטימות

ואז שום גיל לא ישנה, אבל יש אצלי הבדל עצום בין היחס בגיל 20 לעכשיו. אני חושבת שמה שהשתנה זו הגישה שלי- כשחזרתי כבר אחרת. מקבלים מן פרספקטיבה אחרת. לא עזבתי במטרה לחזור.. אך.. אפשר להגיד שהנסיבות התאכזרו אלי קצת, וזו היתה האופציה הכי קלה ונוחה. במקום לקרוע את עצמי בעבודה להחזיק דירה עם שותפים ולא להצליח לסיים את התואר כמו שצריך. אבל.. עוד חזון למועד- ואני עוד אגדל לי מצמח!

yaeltal

New member
נכון, זו בדיוק הנקודה

מול אטימות שום דבר לא עוזר.. (לא התכוונתי, אגב, לרמוז לכך שהחזרה שלך אחרי עזיבת הבית הייתה מתוכננת. תיארתי לעצמי שהיא כנראה תוצאה של איזושהיא בעייתיות..)

sayv

New member
לפעמים אטימות זה רק הרגל

והרגלים קשה לשנות... אני לא יודעת מה היה אם מעולם לא הייתי עוזבת את הבית. בטוח היה יותר קשה. צריך לפתח עור עבה במקומות הנכונים, לדאוג לעצמך איפה שלא דואגים לך- וכמו שחברה שלי אומרת- "אני כבר הפסקתי לחפש את התמיכה הזו אצלם".. מה לעשות... עד כמה שאנחנו צריכים אישורים ותמיכה והבנה מההורים באופן טבעי ובסיסי.. לפעמים זה פשוט לא זה.. מתרגלים..

פתרון קשה לי לתת...

אני אתאר את המצב שהתרחש אצלי... אחותי צמחונית מאז שהיא בת 12 (אני הייתי אז בן 6), אני לא זוכר יותר מדי מאבקים איתה אבל כנראה שהיא הייתה מובילת הלפיד (אנקדוטה קטנה: אני זוכר שכשפעם אחת ההורים שלי דיברו עם חברים שלהם לגבי הצמחונות של לירון אבא שלי אמר: בביצים וחלב הצלחנו לעצור אותה. ואז אני חשבתי לעצמי: למה לעזאזל להפסיק לאכול בשר וביצים?) אמנם אחותי לא אכלה מאוד מאוזן (פחות או יותר החליפה את מוצרי הבשר בטבעול), אבל זה הרגיל את ההורים שלי לבשל כמה דברים שלרוב היו מבשלים עם בשר - בלי בשר. (כדי שהילדה תאכל אלא מה?) אבל כשהחלטתי להפוך להיות צמחוני אמנם קיבלתי תגובה קצת זועפת מאימא שלי אבל סה"כ זה היה קל כי פשוט היא הייתה צריכה להוסיף עוד קצת מוצרי טבעול... המעבר לטבעונות היה קשה מאוד בשביל שני ההורים שלי, אימא שלי הייתה היסטרית, אבא קרא לי פנאט, ובניגוד להיום שהייתי עושה את זה מאוד אחרת - אז פשוט רבתי איתם בקולניות על הנושא... מכיוון שאת המעבר לטבעונות עשיתי מדורג היה קל למשפחה להסתגל, פתאום התחילו להופיע "חלב" סויה במקרר, הפסיקו להציע להכין לי ביצים בארוחות ערב וכדו'. מאוחר יותר התחילו הויכוחים התזונתיים, דבר שגרם לי לשבת שעות על המחשב ולקרוא (או להסתמך על דברים שנטע וטלי אמרו לי... אההה... איך שגלגל מסתובב לו...) אמא שלי המשיכה לצוטט מיתוסים לא משנה מה נתתי לה לקרוא (אני חושב שקוראים לזה אטימות) אבל אבא קרא וקרא, והיום הוא אפילו יסכים שטבעונות היא התזונה הבריאה ביותר (אבל עדיין יריב איתי על זה שאני לא אוכל דבש ושאני ממש מקפיד מדי, פנאטיות לשמה!). לאט לאט אני העלתי הצעות למתכונים,
אימא
הפכה להיות בשלנית טבעונית מדהימה וצריכת המוצרים מן החי בבית ירדה פלאים. הסיבות לטעמי להתרחשות הזו של הדברים הן: א. קודם כל ולפני הכל - כסף. להכין שתי פשטידות אחת עם ביצים והשניה בלי ביצים זה יקר, האוכל מתקלקל כי אין מספיק אנשים שיאכלו אותו ופשוט לא כדאי - אז מכינים פשטידה בלי ביצים (במקום שמים קורנפלור למשל) זה יוצא טעים ומוצלח וכל בני הבית אוכלים. ב. בריאות. עם מספיק מקשקשים לבני הבית על חוסר הבריאות של מוצרים מן החי (בלי ליצור אנטיגוניזם!) זה מחלחל ובלי לשים לב אפילו הם יתחילו לצרוך פחות מוצרים מן החי. רצוי להשתמש בטיעון "הילד המודאג" (אבא כל הבשר הזה שאתה אוכל ממש מדאיג אותי, זה מעלה את הסיכון שלך למחלות קרדיו-וסקולריות בצורה עצומה, הייתי ממליץ שתפסיק לגמרי, אבל אם אתה לא יכול, לפחות תוריד קצת מהכמות. אימא, נשים בגיל שלך נמצאות בסיכון לא קטן לבריחת סידן והיווצרות של שברים אוסטופורזים, אולי כדאי שתגדילי את צריכת הסידן מן הצומח שלך ותמעיטי בהרבה את כמות החלבונים מחי שאת אוכלת, הם פשוט מעודדים בריחת סידן, וזה מאוד מסוכן לך!!!). ג. מוסר. לפחות ככה אני רוצה להאמין על האנשים שגידלו אותי. הם לא יודו בזה אבל הם מסכימים איתי. הם יסרבו לראות תמונות זוועה כי אז הם לא יוכלו להתעלם יותר ולהמשיך לאכול מוצרים מן החי. אבל עדיין זה חילחל אליהם והם אוכלים פחות מוצרים מן החי.

sayv

New member
hear hear!!! כל הכבוד.

כן, גם אני הילדה המודאגת, שקונה להורים תוספי מזון ומנסה להרכיב להם תפריט.. הם משתמשים בטיעון ה"אנחנו עובדים כל היום ולא יכולים לאכול מסודר", ואני לא יודעת מה לעשות איתו. אבא שלי ממש לא יכול להרשות לעצמו לאכול בשר, מקסימום קצת עוף (בלאאאחחח) ואני משתדלת להבהיר לו את זה. כנ"ל לגבי גבינות שמנות ומשובחות. הוא פשוט עקשן וחי בשיטת- מחר הדיאטה. או קיצוני או לא כלום. במקום פשוט לאזן את התפריט לפחמימות מלאות (לחם, אורז, פסטה- מלאים)- הוא טוען שאין בחוץ מתי שהוא רעב, ולהפחית את הדברים המסוכנים. אז הוא משתדל לפעמים, לא קל לו. אמא שלי- גיל המעבר+בריחת סידן- טיעון מצויין. היא כבר אוכלת טופו -לחם ושניצלונים- אבל פה היא עוצרת. היא לא ממש אוהבת בשר אבל אם אבא שלי יכין היא תאכל, לפעמים כאות מחאה על כך שהסטייק שלה יצא "מדמם" מדי- היא תקום מהשולחן ותכין לה שניצל טופו. לרוב בבית הם אוכלים עוף, אח שלי התגייס אז בשבתות שהוא לא בבית- פתאום התבשיל היחיד שהם מכינים- מרק ירקות ונזיד קטניות... נכון- לא שווה להכין כפול, אז עדיף שהילדה תאכל. הטיעונים שלי בדבר תזונה צמחית שמקטינה תופעות גיל המעבר- נופלים על אזניים קצת אטומות, אני צריכה ללמד אותה לתפעל אינטרנט (קניתי לה חוברת הדרכה..)- ואז אוכל לשלוח לה חומרים בנושא, התזונה שלה תשתנה מהר מאוד. בסה"כ הם לא קיצוניים בצריכת הבשר שלהם, יש בתים שיותר קשה בהם, ומאחר שאני כבר לא בת 17, וכבר לא מתחילה לצעוק כשאני רואה עוף מפשיר.. אז חיים בשלום.

skin blues

New member
אני מנצלת את היותי בת 17

ורבה מדי פעם על הנושא
אבל כמו שחברה טובה אומרת- במלחמות לא פותרים שום דבר! (אני חושבת שאפילו אפשר להשליך את האימרה הזאת על עוד תחומים בחיים ... ) אז ההצעה שלי אליך היא להתחיל לבשל , אולי לבשל הרבה בסוף השבוע ולשמור בקופסאות פלסטיק במקרר כך שיהיה לך אוכל לכל השבוע. אם יש לך עוד חברים טבעונים אז אפשר לעשות הסכם שכל מי שמבשל לעצמו משהו , יבשל כמות כפולה ואז תתחלפו (מניסיון-זה לא קל). גם לי קראו פנאטית, ואחת שמתיימרת להיות פסיכולוגית גם קראה לי פאשיסטית כי מי אני שאקבע מהו מוסר. כדאי לזרוק מדי פעם את המשפט- אני לא חייבת להסביר את עצמי /אני מרגישה שלמה עם הבחירה שלי.

למעלה