שאלה על חניקת דם..

סכין, אקדח, קשת, איגרוף - כולם יוצר

יוצרים נזק ברור וגלוי לעין: חתך/דקירה, פצע-יריה, נפילה ויריקת דם+שיניים... למעט מקרים נדירים של פציעות פנימיות, ברור לכל מי שנתן/קיבל אגרוף/סכין/חץ/כדור מה קרה לו, מה הנזק ומתי לעצור. בחניקות-דם זה לא ברור מעצמו, בעיקר לא למבצע - קשה להבחין מתי בן-הזוג לאימון מפסיק להיאבק בך כי איבד הכרה בזמן חניקה, במיוחד אם אתה לא רואה את פניו באותו רגע (חניקות מאחור, לדוגמא). הסכנה היא לא החניקה עצמה - אלא אי-הפסקתה בזמן. zoti, נכון שכל מי שראה סרטים/תכניות טלויזיה/מגזינים כאלה ואחרים, יודע לחנוק. נכון גם שכל אחד יכול להכנס לגוגל וללמוד. אבל אם הוא טרח לקרוא את הדיון הזה, ברור לו כמה הענין רציני ומסוכן; מהודעתך (שמחקתי), זה לא היה ברור. מבחינתי, בכך שכל מי שקורא עכשיו את הדיון הזה מבין כמה הענין מסוכן - הישגתי את מטרתי. לא היתה לי אשליה שאת המידע הזה אפשר להשיג רק כאן; לא היתה לי אשליה שאני יכול לצנזר את האינטרנט (ואילו היתה לי, האימון עם שלמה מלניק הראה לי שממש לא
). אבל היה לי חשוב להדגיש כמה הנושא רציני, וגם היה (ועדין) חשוב לי למנוע הפצת מידע כזה בלי סינון. יש דברים עליהם צריך לדבר בדוג'ו, לא באינטרנט. אני אמשיך למחוק הודעות שיכללו מידע מפורט מדי, על פי שיקול דעתי. אני לוקח בחשבון את האפשרות שאני טועה בכך, ושהנפגע הוא חופש הביטוי. שיהיה.

tessen

New member
יש משפט קומיקס מפורסם

with great power comes great responsibilty לכל אותם חברה, שמתלוננים מה רע בדיונים כאילו. הרי לא מדובר על איך מדובר על תוצאה, הרי כל טמבל יכול לראות בטלויזיה או ללמוד באינטרנט. נכון כל טמבל יכול, אבל הטמבל היותר גדול הוא זה שמלמד. אין פה עניין של אנחנו אומני לחימה וצריכים להתנהג כך או כך. מדובר פה בהיגיון פשוט, האם אנחנו רוצים לקחת חלק בעידוד למעשים לא אחראיים. נראה לי שהתשובה ברורה והיא לא, אין פה שאלה בכלל. אסור לנו בתכלית האיסור לדון בטכניקות מסוכנות מחוץ לדוג'ו יש להשאיר את זה למזרון ובאחריות המורים בלבד. אני מאמין ותומך בכל אקט של המנהלים למחוק הודעות כאילו. נכון יצוצו אותם אילו, שיגידו אבל על זה כן דיברנו והרי זה טכניקה גם קטלנית. נכון חלק מהעניין הוא גם להחליף ידע אבל להחליף עם אחריות, יש הבדל בין בריח על יד לבין חניקה בתוצאות.

Elvador

New member
תראו ...

אם הייתם נותנים לנושא לעבור בשקט הכל היה אולי טוב ויפה - אבל ברגע שבנאדם אידיוט או מטורף בא וקורא את דברו של דוד שאומר " מסוכן בצורה בלתי רגילה " - סביר להניח שעכשיו הוא יתעניין בזה הרבה יותר ממה שהיה לפני כן !!!!!!!!!! אין שום סיבה להתעניין בכך - נכון , אנשים ?

hajy

New member
ההודעה הזאת מופנת למי שכעס שמחקו את

ההודעה על התכניקה והביצוע. אני חושב שטוב מאוד שמחקו את ההודעה על דרך הביצוע. נכון שילדים פשוט יכולים למצוא ממקומות אחרים את הטכניקה, אז מה!?!? אז פורום תפוז צריך להיות אחד המקומות שיתן לילדים חסרי אחריות טכניקות קטלניות!?!? אי אפשר לספור בכלל כמה מקרים היו בארץ של ילדים שהרגו חברים שלהם במהלך משחק או בצחוק. אני אישית במקום מנהלי הפורום הייתי גם מוחק את ההודעה כי חוץ מזה שזה מסוכן, יום אחד מנהלי פורום תפוז בעצמם היו יכולים לקבל זימון לבית משפט בגלל איזה ילד שחשב שחנקת דם היא רק משחק, מה הם צריכים את הבעייה הזאת?

למעלה