שאלה על חניקת דם..

ואם זה לא מספיק - ../images/Emo18.gif../images/Emo26.gif

הרי כל ילד כזה שאת מנסה להגן עליו - מספיק שהוא יקרא את הכותרות כאן: * "זה לא משחק!!!" * "Causing Death" * "5-8 שניות לעלפון" והוא מיד חייב לדעת במה מדובר
עכשיו יש שתי אופציות: * או שהוא יקרא הודעה של זוטי (או של מישהו אחר בפורום) עם הסבר על הטכניקה, על המגבלות שלה, על כמה היא מסוכנת ועל כך שהיא לא משחק! * או שהוא מיד ישלוף מאות הסברים אחרים על הטכניקה מהאינטרנט עם הרבה פחות אזהרות ועם פוטנציאל סכנה בלתי-מוגבל. כל מה שאני אומר הוא - שחבל שזרקנו את הילד היישר לאופציה השניה.

אני בקטע של אחריות אישית.

אני לא יכולה להיות אחראית על העולם, רק על הד' אמות שלי, שהפורום הזה הוא מבחינתי חלק מהן. במסגרת הזאת, ההנהלה (ואנחנו תמימי דעים בעניין זה) לא מוכנים שזה יהיה כאן. אם אותם ילדים יכולים להשיג את האינפורמציה, סו בי איט (תזרע דבורה ותאכל). אבל זה לא יהיה מכאן. יש סיפור יפה (קטע מספר בעצם) של פירס אנתוני, שבו המספר נקלע (בחלום כמדומני) לגיהינום. הוא רואה שיירה של עבדים נאנקים תחת משא כבד, ושדים נוגשים בהם בשוטים של אש. לפתע אחת הנשים מועדת. השד הסמוך אליה, במקום להצליף בה, ניגש אליה, ומסייע לה לקום. לאחר מכן אחד מידידיו השדים ניגש לנזוף בו. המספר רואה לפתע ש"השדים" אינם אלא בני אדם בתחפושת שדים. "מה אתה עושה?" נוזף השד השני בראשון, "הם יעיפו אותך למשהו עוד יותר גרוע. אנחנו חייבים להתנהג לפי ההוראות." לפתע פוערת האדמה את פיה, ובולעת את השד הראשון: אין ספק! השדים חייבים להיות שדים. לבסוף מגיעה השיירה ליעדה, והעבדים העייפים נכנסים לביתן למנוחת לילה. אך מה זה? ברגע שהם יוצאים מראייתם של ה"שדים" גם הם פושטים מעליהם את התחפושות, ומסתבר שאינם אלא שדים! אחד השדים הצעירים ניגש ל"אישה" שמעדה, ושואל "הי, מה קרא לחוטא ההוא שעזר לך?" היא עונה: "הוא נמצא בלתי מתאים לגהינום, ונזרק ישר לגן העדן." מסקנה: גם אם נדמה לך שאתה בגיהינום, אינך פטור מאחריות מוסרית.

ואם תקראי את ההודעה שלי,

תראי שבמובנים מסויימים, הצעד שנקטתם רק מחמירה את העניין. ("ואם זה לא מספיק -
") כאן

אורי, בנימה יותר פשוטה

מי שרוצה ללמוד איך חונקים חברים מהכיתה, שיחפש שעות בגוגל או ילך לצפות בשיעורי אומנויות לחימה עד אין קץ, אבל לא אנחנו נגיש לו את המידע הזה על מגש של כסף. ותזכור, שלפעמים אדם לא חושב על משהו, עד שנותנים לו כל מיני רעיונות...

../images/Emo68.gifזו דרך המחשבה של אנשים

בני 25-35. ילדים בני 5-15 ידעו איך עושים חניקת-דם מעשרות אתרים שהם מצאו בגוגל עוד הרבה לפני שכתבתי את ההודעה הראשונה בשרשור הזה (ומיתר - התהליך לקח שניות - לא שעות, ניסיתי ויש לי כמה דוגמאות מאוד לא סימפטיות). יש סוג של תמימות שנעלמת כשמתבגרים. ויש סוג של תמימות שמתפתחת עם השנים. מי ייתן ותשתחררו ממנה. בכל מקרה - מוצלחת או כושלת - ההחלטה שלכם כמובן.

dswbg

New member
בלי קשר למי צודק - עשיתם חצי עבודה

אם אני זוכר נכון את דרך המחשבה שלי כילד (סה"כ זה לא היה ממש מזמן..) דווקא ברגע שראיתי שמישהו עשה מאמץ 'להסתיר' ממני מידע - הייתי נדלק.. ברגע שמישהו אומר, "זה מסוכן ובגלל זה אני אסתיר את זה ממך" אתה תלך את ה-Extra Mile (או במקרה הזה, כמו שאמר אורי - פשוט תפתח את גוגל) כדי לברר דיוק במה דברים אמורים... בגלל זה נראה לי קצת מוזר להשאיר את כל האזהרות והויכוחים על כמה זה מסוכן ולצנזר רק את מה שלא נראה לכם... זה הרי בדיוק מה שיעודד אנשים לבדוק בעצמם והרי כיום כל ילד ן 8 יכול לעשות את זה מהירות ובקלות.. כמנהלי הפורום ההחלטה כמובן בידכם, לכאן או לכאן בהתאם לשיקול דעתכם ומצפונכם אך לפי דעתי השרשור כפי שהוא כרגע הוא בחירת הרע משני העולמות...

נכון. היה עדיף שכל הדיון לא יתקיים

אבל מרגע שהתחיל, היינו צריכים להחליט על כיוון כלשהו. אני יודע שכל ילד ונבוגר יכולים להגיע למידע שחסמנו, דרך מקורות אחרים; אבל אם הם יגיעו לשם דרכנו, לפחות הם ידעו (אם קראו את הדיון כאן) שמדובר על תחום מסוכן. לפחות הם יודעים שיכול להיגרם נזק בלתי-הפיך תוך זמן קצר ביותר. לא בחרתי באופציה הטובה ביותר; בחרתי במה שנראה לי כרע הקטן ביותר.

שי רגב

New member
אם כבר פתחתם את הנושא...

אפשר "לזרום איתו", אבל לכיוון החיובי: "תרגילי-נגד" לחניקות (דם ואוויר). כך גם ניתן יהיה לתקן את הנזק שנגרם בעצם פתיחת הנושא לדיון. בהצלחה!

el flaco

New member
תודה לכולם.

רק רציתי לדעת את ההשלכות, לבצע אני יודע.

dutchman

New member
זה לא משחק!

ושאלתי מורה לביולוגיה-תוך דקה מוות עילופין תוך 10 שניות בערך! לאל נסות אלא עם כן יש מדריך שמשגיח (חובה שתיהיה לו תעודה)

אני מסכים עם ZOTI ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

למחוק את ההודעה היה מיותר לחלוטין!!! מי שרוצה לדעת איך עושים את החניקה יכול בקלות ללמוד או מהטלויזיה או מהאינטרנט באתרים שמראים אפילו תמונות והסברים!!! צנזורה במקרה הזה ממש לא אפקטיבית..

zedprime

New member
זה שניתן ללמוד את זה במקומות אחרים

לא אומר כי צריך לפרסם את זה כאן . צנזורה כזו היא אולי לא אפקטיבית , אבל גם לא מזיקה.

bizhar

New member
גם להכין פצצת גרעין אפשר ללמוד

מהאינטרנט. או שיטות להתאבדות. שנדבר על זה? שלילת השלילה כעקרון לא בהכרח מוצדקת למרות ריח הקידמה הנוטף ממנה. בואו לא נאבד את הכוח המאזן אותנו - ההגיון הפשוט!

Sensei

New member
Killing Tech.

Over the past 35 years in the Martial Arts I have never heard a SERIOUS Martial Artist talk about Killing Tech. outside TRAINING or the DOJO. It is SIMPLY not a Responsible thing to do.That shouldn't be hard to understand ,should it.

zoti

New member
סכין, אקדח, קשת, איגרוף

כולם יכולים להרוג ועל כולם מדברים בפורום הזה כי לזה הוא מיועד. את זה קל להבין, לא ?

tessen

New member
העולם היה מושלם

אם הייתה לנו שליטה על הכל, אבל אין לנו. פה במקום הזה יש לנו שליטה לפחות על מה שאנחנו אומרוים ומציינים לגבי טכניקות. אני לא חושב שבדיונים שהיו פה על כלי נשק היה איזה שהוא כיוון של מה לעשות ואיך לכוון על מנת להרוג. בסופו של דבר הבסיס הוא חינוך והתנהגות ואנחנו צריכים לתת דין וחשבון לעצמנו מה אנחנו רוצים להעביר הלאה.

למעלה