שאלה על הבינתחומי

assafy1000

New member
שאלה על הבינתחומי

לילה טוב :) השאלה שלי נוגעת לגבי תנאי הקבלה בבינתחומי כאחד שמתעניין במשפטים עוד מהתיכון, חשבתי כבר לפני שנה על היכן ללמוד משפטים. לבסוף החלטתי לבדוק את המרכז הבינתחומי, בעיקר בגלל השילוב של ממשל. לכן, הלכתי ליום פתוח האחרון בבינתחומי (זה היה לפני חודש וחצי בערך) הסיבה שהחלטתי לבחור דווקא בבינתחומי, מעבר לסיבה הנ"ל שציינתי, היא משום שהתרשמתי שמדובר ברמת הוראה גבוהה, וגם התרשמתי מהמקום עצמו וסיבה נוספת-הבגרויות שלי לצערי לא טובות במיוחד... הגעתי לתיכון ילד די קטן (גיל 13, הייתי בערך הכי קטן בשכבה), ובגיל הזה לא ממש מבינים את המשמעות של כל הבגרויות. אפשר לומר שלמדתי את מה שאהבתי, ולא את מה שהיה צריך, ולכן יצא מצב שבמקצועות פשוטים כמו לשון הוצאתי 70 בקושי, ולעומת זאת באזרחות, המקצוע עם אחוז הנכשלים הכי גבוה בערך, הוצאתי 92. בשורה התחתונה-ממוצע 92, בעיקר בזכות האנגלית שהצילה אותי, שהיא כמעט שפת אם אצלי (גרתי המון שנים בחו"ל). בצבא קיבלתי שכל ודי התקדמתי ברמת החשיבה (השתחררתי לפני שבועיים וחצי), ועכשיו אני לומד לפסיכומטרי של אפריל. להתקבל לת"א מבחינתי זה לדחות את הלימודים בלפחות שנתיים, אם לא ביותר, ולעומת זאת הבנתי מאנשים שמבינים יותר מדבר או שניים שהבינתחומי הוא אופציה די טובה, ולכן נרשמתי, למרות שאין לי עדיןי פסיכומטרי. לפי מה שכתוב לי כרגע באתר שלהם, מחכים לציונים שלי מהמרכז הארצי, שיגיעו בערך במאי. אמנם נרשמתי בלי לדעת מה הציון, אבל אם הייתי נרשם אחרי הפסיכו, זה היה בהרשמה מאוחרת, ואז סביר להניח שהסיכוי שלי להתקבל היה נמוך עוד יותר. כרגע אני משער שהציון שלי יהיה באזור ה-650, לפחות בפסיכומטרי הראשון (ייתכן מאוד ואעשה עוד אחד, בהתאם לציון). השאלה שלי אליכם נוגעת לתנאי הקבלה. משום מה לא כתוב בשום מקום באתר שלהם את תנאי הקבלה למשפטים, וגם ביום הפתוח הם לא היו ממש חד-משמעיים לגבי התנאים המדויקים, ולכן אני לא ממש יודע אם אני מתקבל או לא, בלי קשר לציון הפסיכומטרי שלי. בד בבד, אני מתכנן לשפר בגרויות ולהעלות את הממוצע שלי לאזור ה-100 בקיץ. זה לא יהיה ממש בעייתי כי בכל מקצועות החובה כמעט יש לי ציונים באזור ה-60, ואני די בטוח שאשפר את כולם בלי בעיה מיוחדת... (בכל מקרה זה יהיה רלוונטי רק לשנת הלימודים הבאה, אני עושה את זה למקרה ולא אתקבל) לגבי השיקול של "זה יפגע לי בעתיד בקבלה לעבודה" וטענות כמו "לא יסתכלו עלייך במשרדים מסוימים" - למשפחה שלי יש את אחד המשרדים הכי מצליחים ומפורסמים בתחום המשפט בארץ (ומיותר לציין שאני לא עומד לפרט כאן את שמו), כך שמבחינת עבודה אני מסודר, וגם השכ"ל אינו מהווה בעיה. אם למישהו יש כאן שמץ של מושג לגבי סיכויי הקבלה שלי, ובכלל לגבי תנאי הקבלה בבינתחומי-אשמח לשמוע :) ובלי קשר-אל תפחדו לאכזב אותי. לדחות בעוד שנה את הלימודים יהיה קצת חבל, אבל אני לא אשב על זה שבעה. סה"כ אני בן 21, עדיין ילד, באיזשהו מובן, לא כך? ;) (ואם כבר-נא לא להפוך את הדיון לדיון של "צא לטיול קודם" D: ) המון תודה מראש :)

flutter girl

New member
אין פה על מה לנהל דיון בכלל

לך תלמד איפה שמקבלים אותך. אם אתה רוצה את הבינתחומי אז אחלה, תתקשר למרכז מידע שלהם ותשאל מה תנאי הקבלה. אם יש לך מקום מובטח במשרד של המשפחה - לך לאן שמקבלים אותך ותעשה את התואר. אני מבטיחה לך שאם אתה מוכשר אז בפרקטיקה, כשיש לך מקום עבודה מובטח - מקום הלימודים ממש לא ישנה לך בכלום. ולא, אל תצא לטיול אם לא בא לך, נראה לי גם (נרמז מהודעתך) שאתה די מסודר כלכלית, אז דווקא תנצל את זה כדי ללכת להתחפשן איפושהוא בחופשת הסמסטר של הקיץ...

assafy1000

New member
חחח המון תודה אבל פספסת את הנקודה...

ציינתי שהייתי ביום פתוח והם לא היו ממש חד משמעיים, כנ"ל בטלפון. מצד אחד, אמרו לי שזה בין 600 ל-650 ובגרות 96, מצד שני אמרו לי "זה יכלו להשתנות כל רגע", כך שאני רוצה לברר אם מישהו כאן בכל זאת יודע... ועוד משהו קטן-נכון שאני לא בא ממשפחה ענייה, אבל מצד שני מעולם לא גדלתי בבית שנתנו לי להרגיש ש"הכל מגיע לי". אין לי אוטו משלי ואין לי עוזרת בית שמכינה לי אוכל כשאני אומר לה. הסיבה היחידה שמסכימים לשלם לי על תואר שם היא מפני שההורים שלי סומכים עליי שההשקעה הזו תחזיר את עצמה ותו לא. אם הם לא היו סומכים עליי, הם לא היו מהססים לומר לי "שכח מזה. לך שפר בגרויות ותתקבל למקום זול יותר". מעולם לא גדלתי עם כפית זהב בפה, ומאז ומתמיד ידעתי להעריך את מה שיש לי. תודה רבה על התשובות שלך :) וכמובן אשמח לשמוע עוד תשובות

Not4Sale2004

New member
לשאלתך

לדעתי קבלה לבינתחומי עם ממוצע 92 (זה ממוצע משוכלל אני מניח..) , תהיה רלוונטית רק עם 650 בפסיכומטרי ומעלה . אבל בהחלט ייתכן שאם תהיה בסביבות הציון 630+ אז אולי ייתגמשו איתך , ובכל זאת תתקבל .. מכל מקום כמו שאמרת המשך במסלול שיפור הציונים במקביל על מנת לא לאבד זמן . בהצלחה.

flutter girl

New member
ממש לא התכוונתי לזה ככה!!

לא התכוונתי שאתה חושב שמגיע לך ובלה בלה בלה
מצטערת שזה התפרש ככה. התכוונתי שמשום שיש לך את ההטבה הזאת לדעת שאתה סגור מבחינת מקום התמחות, אז אתה פחות צריך לדאוג לגבי מקום הלימודים, ואם אתה רואה שאתה לא מתקבל לבינתחומי- זרום למכללה למנהל. שוב מצטערת אם זה היה נשמע קנטרני... זה לא... אמנם אין לי מקום התמחות סגור, אבל גם אני באה מבית שיכול לממן לי את הלימודים, עם הרבה תמיכה ורצון טוב וידיעה שבחרתי את מקום הלימודים ע"ס רצון שלי ולא כי דרשו את זה ממני או משהו.

assafy1000

New member
אין צורך, זה בסדר... :)

לא נפגעתי בכלל, רק רציתי להבהיר נקודה מסוימת :) בכל מקרה תודה רבה על התשובות. כמובן שאני נותן עכשיו גז רציני בפסיכומטרי, ובקיץ אני אשפר בגרויות במידת הצורך. ושוב-אם לא אתקבל השנה זה לא יהיה נוראי כפי שציינתי-אני עדיין די צעיר, לא יקרה כלום :) לגבי המכללה למינהל-חשוב לי לעשות BA בממשל, לכן המכללה למינהל כרגע לא על הפרק שוב תודה על התשובות :)

ענת פ.

New member
אי אפשר לדעת עכשיו - זו רק תחילת עונת ההרשמה

סביר להניח שהסכמים ירדו, זה כן. בדרך כלל (או שאולי במכללות זה אחרת?
) מתחילים מסכם גבוה ולאט לאט יורדים. בהצלחה!

idc

New member
קבלה לבינתחומי הרצליה

שלום, כדי לבדוק את סיכויי הקבלה שלך למרכז הבינתחומי הרצליה, תצטרך לפנות למדור רישום וקבלה, שיבדקו את הנתונים הספציפיים שלך: טלפון: 09-9527200 פקס: 09-9567392 דוא"ל: [email protected] אתה מוזמן לפנות אליי, אם תיתקל בבעיה: [email protected] בהצלחה! יעל

assafy1000

New member
היי יעל :)

כבר נרשמתי ביום פתוח ודיברתי איתכם, אל תדאגי :) אפילו נתתי לכם אישור להציץ לנתונים שלי במרכז הארצי, כשיהיו כאלו ;)

idc

New member
רישום מוקדם לבינתחומי הרצליה

הי, טוב עשית שנרשמת ברישום המוקדם. מועמדים שניגשים לפסיכומטרי במועד אפריל ייבחנו בוועדות קבלה של רישום מוקדם ולכן גם סיכויי הקבלה שלהם יעלו. המון בהצלחה בפסיכומטרי, מה שלא יהיה, שווה להשקיע ולהוציא ציון טוב! מקווה שנתראה באוקטובר הקרוב! יעל

למעלה