assafy1000
New member
שאלה על הבינתחומי
לילה טוב
השאלה שלי נוגעת לגבי תנאי הקבלה בבינתחומי כאחד שמתעניין במשפטים עוד מהתיכון, חשבתי כבר לפני שנה על היכן ללמוד משפטים. לבסוף החלטתי לבדוק את המרכז הבינתחומי, בעיקר בגלל השילוב של ממשל. לכן, הלכתי ליום פתוח האחרון בבינתחומי (זה היה לפני חודש וחצי בערך) הסיבה שהחלטתי לבחור דווקא בבינתחומי, מעבר לסיבה הנ"ל שציינתי, היא משום שהתרשמתי שמדובר ברמת הוראה גבוהה, וגם התרשמתי מהמקום עצמו וסיבה נוספת-הבגרויות שלי לצערי לא טובות במיוחד... הגעתי לתיכון ילד די קטן (גיל 13, הייתי בערך הכי קטן בשכבה), ובגיל הזה לא ממש מבינים את המשמעות של כל הבגרויות. אפשר לומר שלמדתי את מה שאהבתי, ולא את מה שהיה צריך, ולכן יצא מצב שבמקצועות פשוטים כמו לשון הוצאתי 70 בקושי, ולעומת זאת באזרחות, המקצוע עם אחוז הנכשלים הכי גבוה בערך, הוצאתי 92. בשורה התחתונה-ממוצע 92, בעיקר בזכות האנגלית שהצילה אותי, שהיא כמעט שפת אם אצלי (גרתי המון שנים בחו"ל). בצבא קיבלתי שכל ודי התקדמתי ברמת החשיבה (השתחררתי לפני שבועיים וחצי), ועכשיו אני לומד לפסיכומטרי של אפריל. להתקבל לת"א מבחינתי זה לדחות את הלימודים בלפחות שנתיים, אם לא ביותר, ולעומת זאת הבנתי מאנשים שמבינים יותר מדבר או שניים שהבינתחומי הוא אופציה די טובה, ולכן נרשמתי, למרות שאין לי עדיןי פסיכומטרי. לפי מה שכתוב לי כרגע באתר שלהם, מחכים לציונים שלי מהמרכז הארצי, שיגיעו בערך במאי. אמנם נרשמתי בלי לדעת מה הציון, אבל אם הייתי נרשם אחרי הפסיכו, זה היה בהרשמה מאוחרת, ואז סביר להניח שהסיכוי שלי להתקבל היה נמוך עוד יותר. כרגע אני משער שהציון שלי יהיה באזור ה-650, לפחות בפסיכומטרי הראשון (ייתכן מאוד ואעשה עוד אחד, בהתאם לציון). השאלה שלי אליכם נוגעת לתנאי הקבלה. משום מה לא כתוב בשום מקום באתר שלהם את תנאי הקבלה למשפטים, וגם ביום הפתוח הם לא היו ממש חד-משמעיים לגבי התנאים המדויקים, ולכן אני לא ממש יודע אם אני מתקבל או לא, בלי קשר לציון הפסיכומטרי שלי. בד בבד, אני מתכנן לשפר בגרויות ולהעלות את הממוצע שלי לאזור ה-100 בקיץ. זה לא יהיה ממש בעייתי כי בכל מקצועות החובה כמעט יש לי ציונים באזור ה-60, ואני די בטוח שאשפר את כולם בלי בעיה מיוחדת... (בכל מקרה זה יהיה רלוונטי רק לשנת הלימודים הבאה, אני עושה את זה למקרה ולא אתקבל) לגבי השיקול של "זה יפגע לי בעתיד בקבלה לעבודה" וטענות כמו "לא יסתכלו עלייך במשרדים מסוימים" - למשפחה שלי יש את אחד המשרדים הכי מצליחים ומפורסמים בתחום המשפט בארץ (ומיותר לציין שאני לא עומד לפרט כאן את שמו), כך שמבחינת עבודה אני מסודר, וגם השכ"ל אינו מהווה בעיה. אם למישהו יש כאן שמץ של מושג לגבי סיכויי הקבלה שלי, ובכלל לגבי תנאי הקבלה בבינתחומי-אשמח לשמוע
ובלי קשר-אל תפחדו לאכזב אותי. לדחות בעוד שנה את הלימודים יהיה קצת חבל, אבל אני לא אשב על זה שבעה. סה"כ אני בן 21, עדיין ילד, באיזשהו מובן, לא כך?
(ואם כבר-נא לא להפוך את הדיון לדיון של "צא לטיול קודם" D: ) המון תודה מראש 
לילה טוב