שאלה על אייפון שש

noa_f

New member
רגע, את מתכוונת לאחריות או ל״שירות״?

כי מה שאת מתארת זה שירות תיקונים.
אגב, עד כמה שאני יודעת, היום איידיגיטל, למשל, כן מחזיקים מעבדת תיקונים: http://www.idigital.co.il/iphone-repair-service/main.php
&nbsp
כאמור, מעולם לא הוטרדתי בעניני תיקונים של מכשירים סלולרים בגלל תקלת חומרה. רובם עבדו אצלי מצוין ואם קרתה איזו תקלה, ממילא היא היתה באחריותי ולעתים (כמו עם האייפון הצוללן שלי) לא היה בכלל מה להציל אחריה...
&nbsp

AYELET1

New member
אבל השירות והאחריות אינםןם רק עבור נועה

מדובר על אחריות למכשירר בן חודשיים שעבר תיקון.
אין אחריו אחריות (אם המכשיר היה נקנה באיידיגיטל אולי אפשר היה לחייב עפ"י חוק. השאלה אם זה שווה את הפרשי המחיר. לא בטוחה).
יש מעבדה צד ג (כך נאמר לי באיידיגיטל) ולאחר החלפת המסך למסך בלתי מקורי (כי לא היה להם בכלל מקורי אותו זמן), לא תחול אחריות על המכשיר (למעשה לא חלה מרגע שנשבר.)

uphilll

New member
זה לא שירות תיקונים, זה נחשב חלק מהאחריות*

במסגרת האחריות, היצרן מתחייב/מחויב, בגדול,
1. לתקן ללא תשלום קלקולים שנגרמו לא באשמת המשתמש, תוך כדי שימוש סביר, רגיל.
2. להחזיק חלקי חילוף *מקוריים* למשך תקופה הקבועה בחוק.
3. לתקן קלקולים שנגרמו על ידי המשתמש/בעקבות צורת שימוש בעייתית- ואז הוא יכול לגבות תשלום עבור התיקון.

ברגע שהיצרן (ולמיטב הבנתי, יבואן = יצרן, מבחינת החוק) מבטל אחריות בעקבות תיקון *שנעשה ע"י מעבדה מורשית, מקובלת עליו*, הוא בעצם מפר את החוזה, את תנאי האחריות.

*כל זה נכון למוצר שנקנה בארץ, לכן שאלתי אם האייפד נקנה כאן או בחו"ל.
אם נקנה בחו"ל, אז מראש ידוע שמדובר באחריות מצומצמת, ועד כמה שאני יודעת זה לא דבר נדיר ולא מיוחד לאפל.
אם איידיגיטל פועלת בניגוד לחוק מכל סיבה שהיא, אז כן, ברור שחשוב לדעת ולקחת בחשבון, רק שלדעתי זה קצת עקום להגיד "אני לא אקנה דרך יבואן כי הוא לא מקיים את החוק", במקום לדרוש ממנו את מה שמגיע.

amitp

New member
אבל שוב, החוק מחייב אותו

" לתקן קלקולים שנגרמו על ידי המשתמש/בעקבות צורת שימוש בעייתית- ואז הוא יכול לגבות תשלום עבור התיקון ". הם מחליטים אכן לגבות תשלום עבור התיקון, כעלותו של מכשיר מחודש. אני לא חושב שהחוק מגביל אותם כאן.

uphilll

New member
מעתיקן!

אם התכוונת לעניין חלקים לא מקוריים, הנה מה שמפרסמת המועצה לצרכנות:

"האם היצרן/יבואן יכול להחליף חלקים במחודשים?
על מבצע התיקון במוצר שהתקלקל בתקופת האחריות להחזיר את המוצר למצב בו היה לפני הקלקול. לפיכך, אם נדרשה החלפת חלקים, החלקים יהיו מקוריים וחדשים".

http://www.consumers.org.il/category/service-and-warranty

amitp

New member
כן, אבל מכשיר מוחדש עונה על התנאים הללו.

זה מכשיר שמשתמש אחר החזיר עקב תקלה במסך, והם החליפו בו את המסך למסך חדש.

uphilll

New member
ממש לא.

מוחדש זה לא חדש, ואי אפשר לדעת למה החזירו אותו. יכולות להיות מליון סיבות.
אם היו מציעים לי מוחדש תמורת חדש בן חודשיים, אין סיכוי שהייתי מסכימה. אתה כן?

amitp

New member
את לא יודעת,

אבל אנחנו מדברים על המצב ההיפותטי שבו מישהו יגרור את איידיגיטל לביהמ"ש. במצב כזה אני מניח שהם יוכלו להוכיח שמדובר על מכשיר שהוחלף בו מסך עקב תקלה (בהנחה שזו אכן האמת...).
&nbsp
אני חושב שהבעיה העיקרית היא שהם מבטלים את האחריות לאחר התיקון.

AYELET1

New member
ישנה אחריות בינלאומית. לא אמורה להיות מוגבלת

המכשיר נקנה בחו|"ל
באיידיגיטל נאמר לי שהמסך שיותקן יהיה לא מקורי ושהאחריות תפוג. כלומר איידיגיטל יתקינו מסך שאינו מקורי.
לא אשלם בשום מצב סכום משמעותי נוסף עבור אחריות של שנה שברוב המקרים לא ממשים אותה (ובאמת השנה חלפה וחוץ מהשבר, שברור שאפל או איידיגיטל אינם אחריות לקלקול עצמו, לא אירעה שום תקלה. סה"כ הסיכוי לתקלות בשנה הראשונה הוא נמוך.).

noa_f

New member
איידיגיטל מחליפים למסך לא מקורי? זה חדש לי

וזה לא טוב. סמכתי על זה שאם אחליף שם מסך הוא על בטוח יהיה מקורי...
&nbsp
&nbsp

AYELET1

New member
כנראה שכיום זה כבר יהיה המקורי. בהתחלה לא היה מקורי בארץ

לפחות לא למכשירים שלא נקנו אצלם...
\לא ניתן היה להשיג מקורי בשום מעבדה בארץ.

AYELET1

New member
LIMITED למה בדיוק?......

מכשיר שנקנה בחו"ל, אצל אפל או אחד מסוכניה המורשים, מתוקן תחת האחריות הזו
האחריות לא אמורה להיות מוגבלת.
ברור שמסך שבור אינו תחת אחריות. לא רק במכשירי אפל (אלא תבלבלי את זה עם מה שקרוי "ביטוח" וממש לא משתלם בד"כ).
הבעייתיות במדיניות הזו היא, כשנשבר המסך ויש להחליפו. מה אז קורה לאחריות של המכשיר כולו

AYELET1

New member
ולאחר עיון נוסף במסמך- אין לא שום קשר למה שכתבתי

כולנו מסכימים שאיש לא חייב לתקן את האייפד ללא עלות.
השאלה היא אחרת.
&nbsp

uphilll

New member
אני לא מבינה למה היא לא "אמורה" להיות מוגבלת.

אני מסכימה שיש כאן בעייתיות.
באופן אישי, גם נראה לי סביר ביותר ובסיסי, לאפשר תיקון *על חשבוני*, *במעבדה מורשית*, ולשמור על האחריות.

מצד שני, יכול להיות שזה נראה לי הגיוני בגלל שזה החוק אצלנו.
אחרי הכל, האם יש חוק אוניברסלי שמחייב מינימום מסוים?
הנה למשל האחריות שאסוס מציעה. אפשר לראות שבין השאר הם מצהירים שבאזורים שונים בעולם, שירותים מסויימים לא יהיו זמינים ולא בהכרח כל חלקי החילוף יהיו זמינים.

AYELET1

New member
לשתיכן- לא קראתי. אז? לא כתבתי שמשהו לא חוקי

הנקודה היא שמשהו מסריח. כשר אבל מסריח!
מה בדיוק מוגבל באחריות? לא ממש מפורט במסמך.
מסך נשבר. אז כן, מסכים נשברים לפעמים.
אחרי חודשיים ארעה תאונה. לא היתה אפשרות לתקן עם חלקים מקוריים אצל נותן האחריות הבינלאומית של אפל ובתשלום על מנת שההאחריות תמשיך.
כשר ? אולי
מסריח? מאד. כן, אני יודעת שיהיו לא מעט שיקפצו להסביר לי למהה זו זכותה של אפל ,\ בלה, בלה בלה.
עזבו אותי מסניגוריה בגרוש על אפל (נועה לא לפחד. איש לא הולך לבצע בך לינץ'
).
המקרה השאר טעם רע ורושם גרוע, ביחוד בהתחשב במחירם הלא זול בעליל של מכשירי אפל.

uphilll

New member
זה בכלל לא קשור לסנגוריה או לאפל.

ותכלס- סתם תגובה אוטומטית מעייפת, לשלוף את ה"מסנגרים על אפל" בתור השורה החתונה שלא מאפשרת להסתכל באמת על מה שנאמר.

תראי,
זה שמה שאפל מציעים כאן הוא מאכזב, לא הגיוני ולא ברור (הרי אם אני משלמת על התיקון, מה הבעיה לשמור על האחריות? זה לא שביקשתי מחיר מיוחד או שישלמו הם על משהו שאני גרמתי לו)- עם זה הסכמתי איתך.
ואני יכולה להבין את ההרגשה שלך, האכזבה הטעם הרע... כל מה שתגידי שאת מרגישה- אני איתך.

את הטענה שלך שהטעו אותך, שההגדרה של אפל לאחריות בינל לא ברורה, שהמסמך לא מפרט....
כאן איבדת אותי.
לדעתי, כאן נכנסת לתמונה האחריות שלך כלקוחה.
את לא יכולה להניח שיש אחריות או מה ההיקף שלה.
את צריכה לשאול.
אומרים לך "אחריות חלקית"? יופי. מה זה אומר חלקית?

אם שאלת והטעו אותך, זה משהו אחד.
אם לא שאלת ואת מעבירה עכשיו אחריות...

AYELET1

New member
את טועה. בנוגע לסניגוריה- לא הגבתי אליך

בנוגע לאחריות ה"חלקית" - זדה דבר לא ברור.
ובנוגע להיותי לקוחה "לא אחראית " כביכול- כלקוחה, אינני אמורה להיות עורך דין ולקרא כל אות קטנה בכתב האחריות ולחקור.
מקובל שיש אחריות בינלאומית. לא ביקשתי משהו שאינו מתקבל על הדעת. אפילו לא העליתי את זה שזה אינו חוקי מה שעשו (את העלית את העניעין...)
בסה"כ בתכלס כתבתי מה שאת:
"מה שאפל מציעים כאן הוא מאכזב, לא הגיוני ולא ברור (הרי אם אני משלמת על התיקון, מה הבעיה לשמור על האחריות? זה לא שביקשתי מחיר מיוחד או שישלמו הם על משהו שאני גרמתי לו)" - ציטוט דבריך.
זהו.
ואז קיבלתי התפלפלות אודות חלקיות האחריות, אחריות מוגבלת, כניסה לניסוח המדוייק של המסמך.

סה"כ אנו מסכימות על רוח הדברים: כשר אבל מסריח.
זהו.

למעלה