שאלה על אייפון שש

frozen 123

New member
שאלה על אייפון שש

אני מתעניינת בקניית אייפון שש ורציתי לדעת איזה עדיף?
שש או שש פלוס? יתרונות מול חסרונות?
האם אתם מרוצים מהמכשיר?
אם בסוף אחליט לבחור ב 5s ולא בשש האם ההבדל הוא משמעותי?
אפשר המלצות על חנויות איכותיות, מומלצות ולא יקרות למכירת מכשירי אייפון באזור המרכז.
המון תודה למי שיוכל לעזור.

noa_f

New member
עושה רושם שאת צריכה - לפני הכל - לגשת לחנות

ולהחזיק אייפון 5S, 6 ו-6 פלוס בידיים.
אני מניחה שבחנויות של איידיגיטל תוכלי לראות את כולם בתצוגה.

ולגבי מחירים וקניה: שמעת על אתר זאפ?

frozen 123

New member
ברור ששמעתי על זאפ

ואולי לא תאמיני אבל גם נכנסתי לחפש בו מחירים. הסיבה ששאלתי כאן כי אני לא מכירה את החנויות
בזאפ והעדפתי לקבל המלצות כאן.
להחזיק את שלושת המכשירים זו לא בעיה והנוחות פחות מעניינת אותי, יותר עניין מבחינת החומרה.
אני זוכרת שהיה איזה סיפור עם השש ולא יודעת אם הכל הסתדר או לא. בכל אופן אני אשמח לדעת מבחינת עדיפות של החומרה והעובדה של המכשיר, איזה דגם עדיף מבין שלושתם?

noa_f

New member
לדעתי, השיקול שלך מוטעה: ההבדל הכי חשוב הוא הגודל...

הבדלי החומרה בין ה-6 ל-6+ מזעריים. המשמעותי הוא רק הרזולוציה הגבוהה יותר בפלוס (אבל גם מסך ענק).
וכיוון שהשימוש נעשה בידיים, בהחלט חשוב להחזיק אותם, לשחק עם המסך ולהרגיש אם הם מתאימים לך.
&nbsp
יש לי חבר שקנה את ה-6+ וטוען שלכיס של מכנסי גברים הוא נכנס. אצלי, הכיסים קטנים מדי עבור ה-5...
מצד שני, אותו החבר קנה גם אזנית בלוטות׳ כי גם הוא לא ממש מתכוון לדבר כשהפלוס מוחזק ביד ליד הראש.
&nbsp
לגבי חנויות: כיוון שאחריות אמיתית ניתנת רק אם קונים מיבואן מורשה, אבל אצלם גם הכי יקר, אז אין ממש משמעות להמלצה על חנות.
&nbsp
לגבי הבעיה עם ה-6: לא ממש בטוח שזה היה אמיתי.
&nbsp
&nbsp

noa_f

New member
החלפת מכשיר לחדש במקרה של תקלת חומרה

ולא האשמת הלקוח או ״לך תבוא״. למרות ששמעתי שזה קורה גם אצל חלק מהיבואניות הרשמיות

באופן די כולל, אני חושבת שאחריות יצרן למכשירי סלולר פשוט לא קיימת בישראל. לא משנה המכשיר...

AYELET1

New member
אחריות אמיתית היא בעיני תיקון (תמורת תשלום) במקרה של תקלה

שאינה ״באשמת המכשיר״.
נשבר לי מסך האייפד בן החודשיים.
מעבר לעוגמת הנפש העצומה רציתי לתקנו. אבל אי אפשר. אפל אינה מתקנת מכשירים!
אז החלפת המסך בוצעה במעבדה פרטית (מרוצה ממנה מאד) אבל לא היתה לי אחריות מאז שהאייפד היה בן חודשיים!! לא שווה את ההפרש במחיר. ולא, לא מתכוונת לבטח בכסף רב את המכשיר. גם זה סטטיסטית אינו משתלם.

AYELET1

New member
זה לא משנה כשמדובר באיידיגיטל או בחנות אפל בחו״ל

זו המדיניות שלהם.

uphilll

New member
מה ז"א המדיניות שלהם?

אני לא יודעת מה קורה במדינות אחרות
ואחריות בינ"ל- לפחות עד כמה שאני נתקלתי בזה- היא בד"כ חלקית באיזשהו אופן (כלומר, לא משהו שאפל המציאה).
אבל לגבי מוצרים שנרכשים בארץ, אין דבר כזה "מדיניות של היצרן". יש חוק והוא מגן עליך כצרכנית מ"מדיניות" של חברות.
"חוק הגנת הצרכן"- גגלי ותהני.

AYELET1

New member
המדיניות של אפל היא שהם אינם מתקנים מוצרים.

אז נכון שבישראל מחויייבים להחזיק חלקי חילוף לשבע שנים.
וכן, באיידיגיטל ישלחו את האייפד להחלפת מסך. אך האחריות תפוג! בררתי.

uphilll

New member
...

לא בטוחה שהבנתי.

"ביררתי" זה "ביררתי באיידיגיטל" או "זה מה שהחוק בישראל אומר"?

לא מנסה להקשות ולפתוח פצעים ישנים, פשוט באמת מוזר מה שאת אומרת, ומסקרן.
כי לפי מה שאני יודעת- וגם את אומרת את זה- החוק אומר שהם צריכים להחזיק חלקי חילוף ולאפשר תיקון.
אז אם החלק של "אבל האחריות תפוג" מגיע מאיידיגיטל, יש כאן הטעיה שלא קשורה לאפל וחבל שאנשים יפלו להבא בהטעיה הזאת..

AYELET1

New member
אינך פותחת שום פצע. פשוט ה״אחריות האמיתית״ של איידיגיטל זה

חרטא.
אז כן, הם מתקנים אבל אין אחרי החלפת מסך יותר אחריות.
השאלה אם החוק מחייב לתקן ולתת את שאר האחריות או לא.
בינתיים הם לא נותנים.

AYELET1

New member
לא. קראי מה כתבתיח לנועה. בכל מקרה אם בחנות נציגת אפל הולכים

בשיטת מצליח כמו אחרון הבסטיונרים, זה עוד שיקול אם לקנות דווקא שם (אם יש הבדלים במחיר)

amitp

New member
זו לא שיטת מצליח, כי הם למעשה לא עוברים על החוק

החוק מחייב שני דברים. הוא מחייב החזקת חלפים מתאימים - מחזיקים. והוא מחייב אותם בתקופת השנה שלאחר הקנייה לתקן נזקים שבאחריותם - גם את זה הם עושים. אבל למיטב זיכרוני החוק לא קובע את אופי התיקון של נזקים _שבאחריות הלקוח_. כך שהם בעיקרון עומדים בדרישות החוק - הם מוכנים ומסוגלים לתקן את הנזק. העניין הוא שהם בוחרים לצורך כך באפשרות היקרה ביותר, אבל כאן אני חושב שהחוק כבר לא מתערב.
&nbsp
לגבי המשך האחריות, מכיוון שאיילת תיקנה במעבדה חיצונית הרי שהיא פגה מכורך ההתערבות ה"חיצונית".

amitp

New member
דרך אגב, אני חייב במסגרת הנ"ל מילה טובה ל"מפעיל"

שנותנים בארץ את שירות האחריות לטושיבה. פעמיים נאלצתי לאשפז אצלהם את הPORTEGE שלי (בשתי המקרים באשמתי...). בפעם הראשונה הוא שרד קפיצת ראש מגובה שולחן אל הרצפה (התיק לא היה סגור). החליפו פלסטיקה וסידרו את המפסקים החיצוניים שנפגעו - היה יקר (כ2000 ש"ח, בעיקר כי בדגם הזה הפלסטיקה מודבקת ומחייבת החלפת חצי מחשב. את המחשב קניתי כיד 2 ב6000
) אבל המחשב נשאר באחריות מלאה עד תום שלושת שנות האחריות.
&nbsp
כשנתיים אח"כ הצורב הפסיק לעבוד. איכשהו עד שהספקתי לקחת את החולה למעבדה הוא נפל שוב ושקע הטעינה נפגע והתעקם. תיקנו הכל במסגרת האחריות בלי להגיד מילה (החליפו צורב DVD וסידרו מכנית את שקע הטעינה באופן סביר ++).

uphilll

New member

מחשב אובדני זה לא פשוט.. מכשירים אובדניים בכלל, מניסיון...

uphilll

New member
לא בדיוק.

לפי מה שאיילת סיפרה,
1. לא היו חלפים מקוריים, אלא הציעו לה מסך לא מקורי.
2. נאמר לה שגם אם תשלח למעבדה שאיידיגיטל עובדת איתה, האחריות תפוג. כך שלמעשה לא היתה אפשרות של תיקון הקלקול (שבר) והמשך האחריות..

לא כל כך הבנתי את מה שכתבת לגבי האפשרות היקרה יותר (גם בפוסט השני). לא היתה מחלוקת לגבי המחיר שרצו לגבות, אם לזה התכוונת, אלא לגבי זה שמבחינתם, תיקון = הפסקת האחריות.

למיטב הבנתי, הפואנטה שבהפרדה בין אחריות המשתמש לקלקול שלא באחריות המשתמש קשורה לזכות לגבות תשלום במקרה הראשון.
יכול להיות שאני לא מבינה נכון את החוק, אבל קשה לי להאמין שהיו משאירים אותנו לבחור בין תיקון הקלקול לבין המשך האחריות. זה פשוט לא נראה לי הגיוני..

amitp

New member
הסבר

איידיגיטל מחוייבים בחלפים ושירות (למכשיר שהם מכרו). הם מבחינתם מוכנים "לתקן" מסך שבור, על ידי החלפת המכשיר למכשיר מחודש וחיוב בהתאם (מן הסתם פחות מעלות מכשיר חדש). זאת מבחינתם עלות התיקון וכך הם עומדים בדרישות החוק.
במידה והצרכן מעוניין בהחלפה של המסך בלבד, הם מבחינתם "לא עושים את זה", אבל אם הצרכן מעוניים בכל זאת הם מפנים אותו (ללא קשר לאחריות שלהם ככה"נ) למעבדה חיצונית בכלל שכן עושה את זה ושאיתה לכאורה אין להם קשר (מעבר לעובדה שהם יכולים להמליץ עליה).
במידה והלקוח מתקן את המכשיר במעבדה חיצונית (כלשהיא), הם מצהירים כי מבחינתם כל בעיה עתידית יכול ונגרמה באחריות ההתערבות החיצונית ולכן אינה באחריותם והם יכולים לגבות עבורה תשלום.

למעלה