שאלה על אוספים בכללי

גל ים..

New member
שלום אבא של נועם אפשר מעט לכעוס...

עליך?? כמובן בלי להעליב אבל לומר על אוסף של בובות שאם אין מאחוריהם סיפור זה לא מעניין ..אזיי אתה מעליב רבים וטובים שאוספים בובות כמוני למשל.. יש ברשותי אוסף ענק שמעולם לא צילמתי לשום תחרות או לשום אתר כי לא רציתי להשוויץ או סתם כי לא עלה על דעתי לעשות זאת ... והאמן לי שכל אחד הוא מהם יקר לליבי וכמובן לכיסי...אני אוהבת אותם מאוד למרות שאין מאחוריהם סיפור גדול...חלקם קניתי חלקם קיבלתי וחלקם פשוט היו ברשותי עוד מילדותי.. כך שכבודם הוחזר למקומם.. גל

גל ים יקירתי,

קודם כל הניק שלך חביב - היה לי פעם חבר שזה היה שמו (שם המשפחה). ולעניין הבובות: לא התכוונתי להעליב את אספנות הבובות בכלל. אני משוכנע שכל אספן באשר הוא מוצא עניין באוסף שלו, מעבר למהות הראשונית של הפריטים. בואי נעשה תרגיל - נסי להסביר לי איזה בובות יש לך באוסף, ולמה את שומרת אותן. הביטוי שהשתמשתי בו- "סיפור", אולי קצת מטעה. התכוונתי שהאספן יודע על הפריט דברים נוספים על מה שנראה לעין של כל אחד אחר. אני בכוונה לא רוצה לתת דוגמאות, בואי תעני לשאלה ונתקדם משם. ובכל זאת אתן דוגמא: ירון ועדי שלחו לרחל חלקי מסננות של מעבדה, מפלסטיק, שכנראה לא היו מעניינים את אף אחד. אבל רחל ראתה בהן דמויי סביבונים, ויכולה היתה לתת לסביבונים משמעות מלאה (אפשר לקרוא במאמר הנפלא שלה). כך הפכו כמה חתיכות פלסטיק סתמיות לפריטים מעניינים - בזכות הידע הנוסף סביבן.

גל ים..

New member
בוקר טוב אבא של נועם אז ככה...

הבובות שיש ברשותי הן מכמה מקומות בעולם..היכן שגיסתי טיילה משם היא הביאה לי בובות..בכל הגדלים ובכל הצורות ובכל הצבעים..עם תלבושות כמובן...אפשר למצוא בובות מאינדנוזיה מסין משוויץ...חלקם מקורים למדינה וחלקן סתם כי היו יפים..אפילו יש לי בובות מתערוכה שזכו בח'ול בפרסים הראשונים כדוגמאת אלאדין וסינדרלה...דברים שעלו לה הון כסף ..מחלת הבובות אצלי היא כבר כמה שנים טובים אולי עשרים ...אוהבת מאוד ליצנים כלבים בקיצר לא משעמם פה בכלל ..הילדות של הבת שלי קוראים לבת ארץ אגדה ..והאמן לי זה כך ..תוכל למצוא כאן מסכות מאינדונזיה ומהודו לצד עבודות עץ שנעשו בסין מגולפות ...ובובות בלי סוףףףףףף.. גל

ronmerav

New member
אני מתרשם שלא הבנת...

גל ים, זה בדיוק הסיפור שאליו התכוון אבא של נעם! האוסף יקר לליבך כי הוא מכיל מגוון של בובות מכל העולם, כי הוא מזכיר לך את מסעותיה של גיסתך, כי חלקן זכו בפרסים... בקיצור, אם מישהו יבוא אליך לראות את האוסף תוכלי לספר לו כל מיני פרטים, ואני בטוח שהעיניים שלך יבריקו. אז יש סיפור מאחורי האוסף ולכן הוא בעל ערך.

הילדות של הבת שלי?...

הלו, גל - את בת 37!!
ועכשיו בואי נקרא ביחד את מה שכתבת: יש אצלך בובות שהסיפור שלהן זה "אנחנו הגענו עם גיסתי ממקוות שהיא היתה בהם", כלומר - מקורן של הבובות והנסיבות שבהן נקנו. יש אצלך בובות עם תלבושות מאינדונזיה סין ושוויץ עם תלבושות מסורתיות - כלומר הסיפור שלהן הוא "אנחנו מייצגות עמים או ארצות". יש בובות שהסיפור שלהן הוא "אנחנו מיוחדות כי זכינו בתערוכה בפרס ראשון", ויש בובות שהסיפור שלהן הוא "אנחנו ליצנים וכלבים, שני תחומים שגל אוהבת במיוחד". את רואה: כמו באספנות בולים, יש לך קצת אוסף קלאסי וקצת תימאטי, ואפילו תולדות הבובה (על משקל תולדות הדואר) יש לך. העיקר שיש לך איזה מידע נוסף על כל אחת מהבובות, פרט לזה שהיא בובה, וזה מה שהופך אותן למיוחדות ומעניינות עבורך. ואת הזכרת, לא אני, שיש שם בובות שעלו הון כסף - וגם זה חשוב. למה הן יקרות? כי הן עשויות אחרת אולי? יש בהן ייחוד? אם את יודעת את התשובה - סימן שצדקתי מההתחלה. יש לכל בובה סיפור, רקע ולך יש את הידע. אם מישהו אחר רואה את אותה בובה, יכול היה לראות אותה סתם מוטלת ברחוב, אם אין לו את ה"תוספת" הזו שאת יודעת, בשבילו זה לא מעניין. I rest my case

גל ים..

New member
בוקר טוב כן הילדה גדולה ...

ת'אמת מעולם לא חשבתי על נושא הכסף בסיפור כי גיסתי שהיתה מסתובבת בעולם והיא בעלת אמצעים מאוד אהבה לרכוש בובות שזכו בפרסים הראשונים ...כל אחד ואהבותיו שלו ...הבובות היקרות עולות בערך 5000 שקל כל אחת ואולי היום קצת יותר...אין לי שמץ של מושג כמה ואיך מה שבטוח שהן לא למכירה גם לא במחיר המוטרף הזה...הבובות האלו הן דוגמאות שנעשו לפי הסרטים של דיסני כמו אלדין וסינדרלה...אין הרבה סיפורים מאחוריהם מלבד האהבה שלי לבובות אולי כי בילדות שלי קיבלתי הרבה מאוד בובות ועם השנים עברנו דירות ואימי העיפה אותן והיום אני מתגעגעת אליהן נורא ורוצה להראות דרך הבובות לילדים שלי את החיים של פעם.. כדוגמאת בובת הפינוקיו שקשה להם להבין איך אפשר לאהוב בובת גומי כזו ..במיוחד שהם רואים את הבובות שלי עם כל הבגדים והשמלות והאמינו לי גם עם לא מעט האבק רחמנא לצלן...אבל הילדות של פעם היתה שונה.. אהבנו מאוד את הבובות גומי כי זה מה שהיה פעם..שמחנו בכל אחת כזו שקנינו כי הבובות הגדולות והאמיתיות הגיעו מאיטליה והן היו מאוד יקרות..גם כזו יש לי אחת גדולה מאוד עם בגדים ישנים שמצאתי באיזה שוק פשפשים עזוב... אז קצת קשה לי להגיד אם יש סיפור מאחורי כל בובה מלבד העובדה שאני אוהבת אותם כי חלקם הם יפיפיות וחלקם סתם מתוקות ..חלק בוכות וחלק צוחקות ..ממש כמו החיים של כולנו ...מה שכן הקפדתי במשך השנים זה לאסוף בובות בזוגות ..מעט מהם הם בובות שהן לבדן בלי בן זוג... בכל אופן מקווה שיהיה לי את הזמן לצלם ולסרוק מעט מהן במקביל היום אני גם אוספת פינה מיוחדת לבת שלי שנקראת ארץ אגדה ..פיות דרקונים וחסר לי את מרלין הקוסם ...אפילו מכשפה יש לי מתוקה ... גל

אני נוטה להסכים עם אריק

אני גם חייב לציין שלא כל הפריטים באוסף בולים קלים להשגה. נכון, במרבית האוספים מרבית הבולים קלים להשגה, אבל דוקא אותם בולים קשים להשגה הם הנותנים את הטעם המיוחד לאוסף. אני מדגיש שאינני מדבר דוקא על פריטים יקרים, אלא על פריטים שקשה להשיג אותם. לעיתים קשה לזהות אותם, באוסף תימאטי יתכן שגם מרבית האספנים לא מודעים להם. השורה התחתונה היא שגם אני אהנה יותר מלראות פריט נדיר אחד באוסף מאשר פריטים רבים אך נפוצים. מעבר לכך, גם אני אוהב להכיר את הסיפורים מאחורי הפריטים השונים. לדעתי, זהו אחד ההבדלים בין אוסף למצבור.

1עדיקקל

New member
אוספים -

אני מעדיף אוסף מסוג שאין הרבה פריטים בו - החיפוש אחר פריט מיוחד ונדיר ומציאתו אינו משתווה להשגת פריטים רבים באוסף בו אין פריטים רבים. בשבילי חלק בלתי נפרד מהאיסוף - הוא הצגת האוסף (בניגוד לאספני קופות קקל אחרים שאני מכיר שמשום מה מסתירים את האוסף באיזה ארון סגור..), אוסף עם מס' פריטים גדול במיוחד יהיה בד"כ "קבור" רוב ימיו בארון, מגירה, אלבום או כספת ולא תהיה לי האפשרות להנות ממנו. תופעה מעט מתסכלת באוספים עם מס'פריטים קטן היא שככל שהאוסף מתפתח, קשה להשיג פריטים חדשים.

coincollector

New member
מצטרף באיחור לדיון...

מה שאני אוהב באספנות זה האתגר וקושי ההשגה. לא חשוב אם זה בולים, מטבעות, בובות או מחקים, ולא חשוב השווי הכספי, אלא דרגת הקושי. באספנות בולים אפשר להתמקד בתחומים שכל סוחר מחזיק סטוקים שלו במלאי וכל אחד יכול בהתראה של 24 שעות לבנות אוסף מלא, או שאפשר כמו אריק לבנות אוסף שאין שני לו בעולם. מיותר לציין מה אני מעדיף. כנ"ל במטבעות - מי שמחפש למשל סט של כל העריכים והשנים של מטבעות המנדט (59 בסה"כ) יכול לקנות אוסף כזה שלם אצל כמה וכמה סוחרים. אז בטח מישהו יגיד לי "לא חוכמה לקנות, חוכמה להשיג". אז אני עונה - לא חוכמה להשקיע, לבנות ולהזיע בשביל אוסף שכל טמבל יכול מחר בבוקר להשיג בדיוק כמוהו בביקור קצר בחנות. באנגלית יש ביטוי שממצה מאוד לדעתי את הנקודה: Nothing worth doing is ever easy.

powo

New member
רן אני לא

בטוח כלל מה אני מרגיש לאחר שקראתי את הכתבה שלך.יש לי אוסף של מטבעות מנדט.וחסרים לי שתי מטבעות בלבד.את האוסף התחלתי לפני כשלושים שנה ולאחר תקופה הוא נכנס לקומה.(תרדמת)להרבה מאד שנים.ואם כניסתי לפורום האספנים חידשתי אותו.ובזמן הקרוב הרכוש את שתי המטבעות החסרים.ותאמין לי שהסיפוק של השלמה של משימה שלקחתי להשלים את אוסף מטבעות המנדט יהיה ברמה של אורגזמה.ואז יכול לבוא מישהו ולהגיד לי איזה טמבל אתה. יכולת להכנס לאיזה סוחר ולקנות את כל האוסף פלוס כפולים.ביום אחד.אבל לגבי מטבעות המנדט אפילו שהם אוסף בפני עצמו הוא חלק ממטבעות ישראל שגם אותו אני אוסף לפי שנים וגם שם כבר לא חסרים יותר מדי וכנ"ל שטרות מישראל.ולכן רן אני אומר שוב אני כלל לא בטוח מה אני מרגיש.

coincollector

New member
אברהם שלום

קודם כל, לא התכוונתי לזלזל באף אחד, ואני מתנצל אם כך הובנו הדברים. כל אחד אוסף מה שנראה לו ומה שמלהיב אותו. הכוונה שלי היתה שאוסף כזה נראה דומה מאוד לכל אוסף אחר של אספן שאוסף את אותו הדבר. אדם אחר שיראה אותו לא יתרגש ממנו באותה הרמה שאתה תתרגש ממנו. זאת בניגוד לאוספים בדרגות קושי גבוהות, שכל אחד יש לו אופי ייחודי בפני עצמו. אגב, מהם שני המטבעות שחסרים לך? נפלו לידי כמה מטבעות של 10, 20, 50 מיל מיותרים, אולי אחד מהם יקרב אותך למטרה?

powo

New member
רן באמת לא שמעתי

צליל של זלזול בדברך.ולגבי דרגות קושי הכל יחסי.ביל גייטס לדוגמא לא מכיר את המילה הזאת במידה והיה אספן של משהו.לאספנות צריך המון סבלנות.כח רצון כסף.ומעל לכל האהבה.ובאמת לא חשוב מה אתה אוסף.אבל זה חייב לדבר אלייך ופה הפתרונות לפרויד .מה ולמה אנחנו אוספים אין לי תשובה.אבל מה שכן אני יודע שזה מאהבה.ומה שחסר לי אני חושב שזה ברמת קושי גבוהה עשרים ומאה מיל שנת שלושים וארבע.אז תודה

python 4

New member
זה לא בדיוק ככה

קח למשל אוסף שמרגש אותי מאוד, אוסף בולי ישראל. אני אוסף בולי ישראל כבר 6, אולי.. 7 שנים, וכרגע יש לי 901 בולים מתוך ה- 1706 שיצאו (כלומר 53%). נכון שאפשר ללכת ולקנות אוסף כזה (וזה עולה כמה אלפים טובים), אבל יותר כיף לאסוף בול לבול.

elcool

New member
באמת יצאו רק 1706 בולים?

חשבתי שיוצא חד ליום, או אחד לשבוע.. אבל זהו?

python 4

New member
1714, נכון לעכשיו

שכחתי להוסיף את 8 הבולים של מאי שלא מופיעים בקובץ אקסל שלי. זה כולל אגב גליונות זכרון. בולים יוצאים בערך 5 פעמים בשנה. בממוצע יוצאו 30.6 בולים לשנה. שנת 2001 היתה שנת השיא, עם 61 בולים (זה בגלל שיצא בול אחד לכל אות) ואחריה שנת 2002 עם 50 בולים. בשנת 53 יצאו רק 8 בולים, ובשנת 57 יצאו 9. אה, מנפלאות האקסל!

krause

New member
עידו שלום. חזרתי מתערוכת הבולים

המום, ומאושר. המום ,כי התערוכה מדהימה. מאושר, מפני שחזרתי הביתה ללא שום תיסכול.אני יודע שאילו הייתי אספן בולים ברמת האספנות שאליה הגעתי, לא הייתי מסוגל לסבול שיש למשהו בול, או מעטפה שאיני יכול להשיג, ובעיקר בגלל מחיר.יש בתערוכה אוספים של בולים, ומעטפות של ארץ ישראל במחירים שרק עשירים יכולים לעמוד בהם. וכולנו יודעים על איזה חומר מדובר. בתחום האיסוף שלי שהוא כרטיסי נסיעה בתחבורה הציבורית עד 1948.יש המון חומר שעדין קשה להשיגו .באם אני משיג פריט מיוחד פעם בחודשיים אני מאושר.וגם מחירי הפריטים נעים עד ל 40 דולר בערך.הפריט הכי נדיר שאני מכיר, עולה 400 דולר, ואין הרבה כאלה. בול ב 400 דולר אינו בול נדיר לחלוטין. ממליץ לך.אסוף רק בתחום שאתה נמשך אליו,ושאינו מצריך לסגור משכורת על פריט.

הייתי היום בתערוכה

וקניתי מלא מלא חתולים ועקב כך הכרתי המון ארצות חדשות, המון סינדי ופנטזיה, אבל מה זה חמודים
. האוסף של אריק מדהים כמובן רק חבל שלא יכולתי לקבל הסברים ממנו כיוון שהגעתי מאוחר (נתקענו עם האוטו
) והכל כבר היה על זמן לחוץ, היה נחמד לפגוש את האנשים, את מי שהצלחתי לפגוש ומקווה במהרה למפגש ושוב כיפאק לאריק שעכשיו יודע מה היו השגיאות שלו על פי דעת השופטים לכן בפעם הבאה תראו שיהיה לו מוזהב גדול

../images/Emo45.gif ברכות לאבא של נעם !!!

מצטרף לברכות... מקווה לפגוש אותך היום בתערוכה יובל מחכה לפגוש את בועז... יום טוב ולהתראות

למעלה