שאלה על אוספים בכללי

שאלה על אוספים בכללי

יש אוספים שקל למצוא להם פריטים כמו אוסף בולים (כללי) אוסף כרטיסי ביקור אוסף נירות מכתבים כמעט בכל מקום אפשר למצוא ולא בעיה להשיג לאוספים אלא פריטים (כמובן שיש פריטים נדירים) ויש אוספים לדוגמא כלי הנשק (כמו שיש למוטי) או הדגמי מכוניות שיותר קשה למצוא פריטים שיש לאנשים אחרים בבית וצריך את רוב פרטי האוסף לקנות איזה אוסף אתם חושבים עדיף באופן כללי?

python 4

New member
לדעתי

עדיף אוסף שאתה יכול לגשת לתערוכה או חנות ולקנות 100 פריטים שלו בחבילה אחת.

ולדעתי -

זה תלוי במשיכה האישית. רוב האוספים שלי הם אכן מהסוג שקל לאסוף (אם כי חלק מהם די רדומים). משתי סיבות: א' - אני מעדיפה לא להוציא על זה הרבה כסף שאין לי. ב' - מושך אותי לאסוף אוספים "רחבים" - כל בולי ישראל, כל כרטיס ביקור (ממסעדה) וכו'. יש לי מעט אוספים שצריך לקנות את הפריטים שלהם, כמו אוסף ספרי נחום גוטמן ואוסף כלי המטבח הישנים, ואני לא מי יודע מה משקיעה בהם. בסך הכל זה מאוד אינדיבידואלי.

תמיר1991

New member
אני כמו אש"י. בולים וטלכרטים זה

דברים שקל, כמובן באופן יחסי, לאסוף, אבל גם אוסף כמו סיכות יום העצמאות שלי, שקשה לאסוף, מספק אותי. בסה"כ ובכל התחומים בחיים, אני מעדיף דברים קלים. תמיר.;

elcool

New member
כל אחד והתחום שלו

אני לדוגמה, לא בחרתי לאסוף מחזיקי מפתחות בגלל שזה כזה נפוץ, אלה בגלל שמצאתי אותם מעניינים ויפים. אני בטוח שמי שאוהב מכוניות יעשה אוסף מהם גם אם הם יקרות וגם אם הם זולות. אבל כמובן שאי אפשר לאסוף כל מה שאתה אוהב, ובמיוחד אם זה יקר (אפשר לאהוב יהלומים של 24 קראט, אבל הדבר כמעט לא אפשרי כאוסף לרוב האנשים) שים לב לכמות של הפריטים באוסף. חוץ מאספנים מקצועיים (משקיעים את כל זמנם אך ורק באוסף ובחיפוש אחרי פריטים חדשים) האוספים היקרים תמיד יהיו יותר קטנים מהאוספים הזולים אם האספנים התחילו לאסוף באותו זמן. אחת מהשאלות הגדולות הן "כמות, או איכות?" שרבים חושבים עליהם כאשר הם אוספים. "האם אני רוצה לאסוף דגמי מכוניות רק של מרצדס, או כל דבר שיתקל בדרכי?" לאספנות כזאת קוראים תימאטית והיא בדרך כלל יותר יפה לעין ופחות לכיס

ולי יש דעה קצת שונה.

קודם כל אני רוצה להחמיא לשאלה, שהיא לא ברורה מאליה, ובהחלט מעניינת. ולתשובה שלי: בעיני אוסף כשלעצמו אין בו עניין, אלא אם מעבר לפרטים יש סיפור שמעניין את האספן. כך למשל הבובות: אם אינך יודע שהבובות מסמלות משהו - סרט, ספר, עם או מדינה, מה הן מעניינות? יש בהן עניין רק עם תוספת הידע. בולים אינם מעניינים, אלא אם יש משהו מאחוריהם: מדינה שמעניינת אותך, סיפור שמעניין אותך, משהו. אותי באופן אישי לא היה מעניין לאסוף סכינים. אבל מוטי, שיודע מה מסתתר מאחורי כל אחד מהם - מבחינת המתכת, הייצור, השימוש - אותו זה מעניין מאוד. האם היית מתעניין באיסוף אבני מדרכה? אולי, אם היית יודע עליהן משהו נוסף, פרט לזה שהן אבני מדרכה. טוב, הנקודה ברורה. ועובדה - בתערוכת הבולים יש כמה אוספים שאני בטוח שהם מאוד מיוחדים, יקרים, בעלי עניין מיוחד למי שאסף אותם. אבל כל הטקסט כתוב בספרדית שאני לא מבין, ולכן מבחינתי האוספים האלו "אילמים", אינם מדברים אלי בכלל ואין לי כל עניין בהם. סתם חתיכות נייר. אז מה הייתי מעדיף? אוסף מעניין שלא קל להשיג בו פרטים נראה לי יותר מזה שכן קל, כי עם הקושי והאתגר בא הסיפוק הגדול. איזה סיפוק יש בלקחת משהו שסתם מונח? לרדוף אחרי פריט חמקמק, שאינו נמצא בשום מקום, לחפש ולתור, לנהל אחריו ציד, ולבסוף למצוא ולהשיגו בכל דרך - זה כיף. ובאשר לשאלה של ההוצאה הכספית - אני מעדיף לקנות פעם בשנה פריט אחד יקר אבל מאוד מעניין, מאשר כמה פעמים חבילות של הרבה פריטים לא מעניינים, רק בגלל שהם זולים או קלים להשגה.

תמיר1991

New member
אני חולק עליך,

אך על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. והפעם השמינית שאראה אותך מתקרבת, ואני שמח, ובמיוחד אני שמח שאני פוגש את ירון וגלעד. ולכולכם אני מחכה! בילוי נעים בתערוכה, תמיר.

תמיר? הכל בסדר?../images/Emo163.gif

מה כתבת כאן? מי זו שבפעם השמינית תראה אותה מתקרבת? מה עניין טעם וריח לזה שאתה שמח? לא הצלחתי להבין כלום. אבל חשוב יותר - אתה הולך לראות את ליקוי הירח? אני נוסע לתל אביב לארוע, אבל נעם ובעז הולכים לקטוף את הירח.

תמיר1991

New member
אני מסתכל מהחלון - אני מקווה שאני

יצליח, אם אני לא ארדם לפני אני חזרתי קרוע מבצפר... אני לא אשרוד עד השיא ב- 23:00.. והעניין של טעם וריח קשור לזה שאני חלקתי עליך. העניין שאמרתי - הפעם השמינית שאני אראה אותך מתקרבת (5 מפגשים שהייתי, אתמול בתערוכה, מחרתיים בתערוכה, והעלייה לתורה שלי = 8 פגישות). תמיר.

python 4

New member
5 מפגשים? מתי הספקתם?

תמיר, מחרתיים בתערוכת הפאקטים הישראלית זו תהיה הפעם השלישית שאני אראה אותך מתקרב! יו, איזה כיף!

תמיר1991

New member
חחח אני בטוח שיהיה כיף!!!

ומפגשים: 9.9 במוזיאון 14.10 בחולון 11.12 במועדון הבולאים - לא הייתי 23.12 במוזיאון - כנס הבולים 14.2 המפגש הגדול! 9.4 בכיכר תמיר.

powo

New member
אספנות

בא ננתח כמה אופציות יכולות להיות באספנות 1.להמשיך אוסף קיים שהתקבל מימשהו מהמשפחה.2.החלפות בין אספנים.3.קניה.ומעבר לזה אני לא מכיר שום אופציה.חוץ מאולי בפורום שלנו שמחלקים מתנות.ובתקווה של שלח לחמך על פני המים.ופה מתחיל העסק לעבוד.בקניה אתה מחפש את הפריט היקר ובתקווה לשלם כמה שפחות וזה יכול להיות אצל סוחר או אספן או דרך המוכרת באי-ביי. ככל שאתה בתחילת הדרך האיסוף קל ורציף.אבל לאט לאט מתחיל הקושי במציאת דברים חדשים.וההוצאה הכספית גדלה וכך יורדת הכמות ועולה האיכות.ודבר נוסף חשוב שאם הזמן התמקצעות ובררנות למצוא את הפריט המושלם. אני מזמין עוד חברים לדסקס בעניין

powo

New member
עשיתי לו תפילת השכבה

ואמרתי אל מלא רחמים.המחיר היה טוב .אבל נפל ואין איש שיודע את מקום קבורתו.

תמיר1991

New member
חחח אני מקווה שלפחות נתת פידבק

שלילי למוחר. הייתי נותן גם נותן, ואפילו מוסיף קללות.. תמיר.

powo

New member
סורי זה לא אני

סך הכל המוכר הוא בעל פידבקים חיובים.הודעתי לו שהמשלוח לא הגיעה ובמידה שהוא יקבל את זה חזרה השמח לשלם שוב את דמי המשלוח.ובפידבק כתבתי נוטרלי והסיבה אבד בדרך.וגם כרגע יש לי בעיה שלחתי קופסאות גפרורים והם טרם הגיעו לנמען.ועבר שבוע

תמיר1991

New member
תחכה עוד שבוע-שבועיים ותפנה לדואר.

ותהיה איתנו בתערוכה? תמיר.

krause

New member
אברהם שלום. אני רוכש די הרבה

באי ביי, ומעולם לא התאכזבתי.חוץ מפעם אחת .רכשתי גלויה מסוחר די גדול,והגלויה לא הגיע.הסוחר היה מוכן להחזיר לי את כספי כמובן. לאחר חודשיים בערך, שמתי לב שאותו סוחר מוכר את הגלויה שלי!! והוא אפילו לא ידע זאת..הודעתי לו מיד להפסיק את המכירה, וכמובן הגלויה הגיע אלי בסוף. גם בעלי פידבק חיובי של 100% יכולים לטעות לפעמים, ובמיוחד הגדולים. גם פידבק "נטרלי" די מלכלך את טבלת הפידבקים.

powo

New member
הוא חזר ואמר

מספר פעמים שהמשלוח נשלח אלי וכך שלא נותר לי אלה להאמין לו.תודה

למעלה