שאלה - ספרי מחשבות

  • פותח הנושא Amie
  • פורסם בתאריך

Amie

New member
שאלה - ספרי מחשבות

קיבלתי במתנה שלושה ספרי מחשבות לבחירתי. חוץ מספרי פסיקה שיש לי (ואני מחכה ליום בו הם יהיו שימושיים - כנראה בבחינות
), אני לא ממש מכירה את האיכות של ספרי פסיקה ובחינות וכו'. מישהו יודע מה מומלץ לסטודנטית שנה א' ואם יש להם משהו מומלץ בכלל?
 

BlackUnicorn

New member
אני במקומך הייתי מנסה לבקש להמיר את הספרים

היקרים יותר של הפסיקה והלימוד לכמות יותר גדולה של ספרי חקיקה. יותר שימושי, יותר איכותי (בלי טעויות). מהספרים של מחשבות אני אישית לא לומדת.
 

Amie

New member
איזו זריזות! אוקיי, באמת צריכים ספרי חקיקה

אם יש לפטופ בשיעורים כל הזמן? זה רק למבחנים או שיש שימוש אחר שאני לא מכירה? ואני יכולה לבחור מה שבא לי, פשוט חשבתי שספרי פסיקה יהיו יותר שימושיים (למרות שאם הם מלאי טעויות... אז לא)
 

Kiru

New member
הם לא מלאי טעויות

(לפחות לא מה שראיתי), הם פשוט לא ברמה שאפשר לצפות לה מחברה שזאת ההתמחות שלה. אבל למרות שהם רחוקים משלמות, לדעתי עדיף לקחת ספרי פסיקה/לימוד ואת החקיקה להדפיס לבד.
 

BlackUnicorn

New member
בעיקר למבחנים...

אני אגיד לך מה, ספרי לימוד לא טובים מהסיבה הפשוטה שכל מרצה מלמד אחרת, שם דגשים אחרים וכו'. את לא יכולה לדעת על מה תפלי... לגבי פסיקה... לא יודעת, לא אוהבת להשתמש בדברים האלו. זה נורא תלוי מרצה. יש כאלו שמספיק ללמוד את מה שהם מלמדים בכיתה, יש כאלו שקל נורא למצוא טבלאות הלכה בשבילם, ויש כאלו שאין מה לעשות וצריך ללמוד את פסקי הדין כמו שצריך... אבל אלו מעטים. לרוב אפשר להסתדר לבד לדעתי. רק חקיקה זה משהו שאני אישית צריכה תמיד.
 

הייבי

New member
זה נוח למבחנים

ככל שמדובר בחוקים קטנים אז זה באמת לא סיפור להדפיס אבל יש ספרים כמו: תאגידים ודיני ניירות ערך שמכיל מגוון רב של חוקים ותקנות (שדיי מבאס להתחיל להדפיס את כולם). אותו דבר לגבי ספר חקיקה אזרחית שצריך אותו לחוזים, נזיקין, קניין (עשיית עושר אם לוקחים). לפי דעתי כדאי לך להיכנס לחנות של דיונון ולהתרשם קצת מהספרים ומחירם ואז לראות מה הכי כדאי לך לקנות. אישית הייתי ממליצה לך לפחות את החקיקה האזרחית כי הוא דיי מסיבי ואולי גם משפט חוקתי (ששימושי אומנם רק למשפט חוקתי אבל מדובר על כמות דיי נכבדת של חוקים להדפיס). לגבי הספרי לימוד- הם באמת לא שווים את הכסף. לי יש כמה מהם ואין כל כך מה להעזר בהם כי כל מרצה מלמד משהו אחר. הם מאוד טכניים בעיקרם, כך שגם אם קראת את הספר והתרשמת "מלמעלה" מהמבחנים זה לא מכיל את כל הביקורות שנלמדות בכיתה, דעות מלומדים וכו'. הספרי פסיקה- זה דיי נוח, אבל חשוב לקחת בחשבון שאצל הרבה מרצים זה מקיף רק חלק מאוד קטן מהסילבוס, הסיכומים עצמם לא תמיד ממצים (ובכלל מסתובבים המון סיכומים ברשת וכו' ככה שכמעט תמיד אפשר לשים יד על טבלת הלכות משנה קודמת שדיי מכילה הכל)
 

Amie

New member
../images/Emo3.gif משהו

(עכשיו יוכלו לדעת את שמי המלא [מזל שכתובת ומספר אישי לא פרסמו שם
])
 
אה לא התכוונתי לחשוף../images/Emo12.gif ../images/Emo67.gif

סתם שאלתי כי גם באת"א היה משהו כזה אבל בתחילת הסמסטר.. משעשע [ או עצוב!!] שזה הפרס.. לא יכלו לתת משהו כייפי לשם הגיון?!
 

Amie

New member
נאאא, לא חשפת.

חוץ מזה שגם ככה לא נראה לי שמי שלומד איתי מכיר אותי בכלל
אל דאגה
 

תמר ורד

New member
גם באתר הזה רואים את שמך המלא

כל גולש, גם אני, רואים את שמך המלא וכתוב ליד; "ששש... קוראים לה__ היא לא רואה את ההודעה שאתם רואים".
 

Amie

New member
אבל כן, ההודעה יצאה מפגרת כי נמנעתי מלכתוב את

מוסד הלימודים שלי
(לא קשה לדעת)
 

ChilD SouL

New member
../images/Emo207.gif - גם לי יש שאלה ../images/Emo13.gif

ואני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. בכל אופן, לשאלה : למה בעצם אומרים אומרים שפסק הדין של בנק המזרחי המאוחד נגד מגדל כפר שיתופי ב1995 היה נקודה חשובה בתהליך המהפכה החוקתית שקרתה\החלה ב1992 לפי אהרון ברק? מה היה שם בעצם באותו פסק דין? גילוי נאות: השואלת אינה סטודנטית למשפטים אולם לומדת את כל העניינים האלה של חוקה\לא חוקה, פסקי דין שונים, חוקי יסוד, פסקות הגבלה\חסד\התגברות\שמירת דינים\אלוהים יודע מה עוד במסגרת חוג אחר.
 

sacrament

New member
כן, הבנתי מהשאלה שאת לא לומדת משפטים (-:

בפס"ד בנק המזרחי נקבע למעשה שביהמ"ש יכול לבטל חוקים שעומדים בסתירה לחוקי יסוד...לאור חוקי היסוד החדשים- חוק יסוד כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד חופש העיסוק. הפס"ד קובע למעשה שחוקי היסוד הם עליונים לחקיקה רגילה. יש בעצם מדרג נורמטיבי וחוקי היסוד הם בראש הפירמידה. הדברים האלה ממש לא היו ברורים עד לפס"ד זה, ולכן זה משמש נקודת מפנה.
 

sacrament

New member
הסיפור של המשפט...העובדות כאילו?

זה נגע כמדומני לחוק ההסדרים- האם צריך לבטלו כי הוא סותר את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. התשובה אגב (אם זכור לי נכון), הייתה לא. אבל עד שהגיעו לזה- מילאו איזה 300 עמודים של דיונים חוקתיים. לאף אחד לא באמת איכפת מהסיפור. לא נתנו לנו אפילו לקרוא את זה אף פעם...
 

T4Free

New member
המממ....

אם זכור לי נכון, מדובר בהסדר בקשר לחובות של ישובים חקלאיים. היה חוק ששמט בדרך זו או אחרת חוב, והבנק הנושה טען שזכות הקניין שלו נפגעה, ולא יתכן שסתם יחוקקו חוק שפוגע בזכות בסיסית. מכאן הדרך קצרה (300 עמודים) לשאלה האם חוק רגיל יכול לפגוע בזכות יסוד המעוגנת בחוק יסוד (כבוד האדם וחירותו).
 

ChilD SouL

New member
התיקון לחוק גדליה גל../images/Emo45.gif

תודה ענקית על העזרה, לך ולמנהלת
.
 

תמר ורד

New member
שאלה על פס"ד בנק המזרחי

הכל נכון ממה שכתבתם. נתקלתי פעם בשאלה שאומרת שפס"ד בנק המזרחי מתייחס לזכות כספית והשאלה היא אם הפס"ד מתייחס לזכות כספית כזכות קניינית או כזכות חיובית.
 
למעלה