שאלה נוקבת ומתבקשת !

מי אמר שאנחנו טיפשים??

כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי, אני אוהב להיות מציאותי ולא לטפס כל כך גבוה, יש פה הרבה רעיונות נהדרים....אחד, אחד. לצערי גם אני עסוק מאד אבל אמצא תמיד זמן לתרום את חלקי במאבק. כרגע המועדון מרכז את הפעילות הוא מוביל אותנו בפעילות ובמאבק, יש להתרכז לדעתי נושא אחד או שניים, רפורמת הביטוח ועוד נושא שהמועדון יחליט לטפל בו (אני מבטיח לתרום את חלקי). לדעתי אי אפשר לפעול רק מפורום זה ומהמועדון בכל התחומים.... ראשית נצליח באותם שני תחומים שנחליט בהם ונתקדם...."תפסת מרובה לא תפסת". אני האחרון שארים ידיים ....רק בו נהיה מציאותיים ותכליתיים.

השקעה בתשתית התחבורתית

שימו לב לנתונים המופיעים בטבלה (קישור מצורף) . זוהי השוואה בין ישראל לארה"ב.. יש שם לא מעט נתונים שמצביעים על חריגות לא הגיוניות..אצלנו (כמובן).

Easy_Rider

New member
כנסו לפורום אקטואליה והגיבו !

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=54&msgid=933129 צרך לערב כמה שיותר אנשים, זה הזמן ! קדימה ...

JonnyBoy

New member
במילים אחרות, מי ינהיג את המאבק?

מי נושא הדגל שלקריאתו יתייצבו כל האנשים שאכפת להם, שכואבים את המצב הקיים, יאחדו את כוחם ויצאו לקרב על שינוי? מי ינסח את רשימת הדרישות שלנו מהממסד (הסיכום של מייקי הוא התחלה ראויה)? המועדון? היווני? אתה???

היווני

New member
המועדון!!! אין יותר "אדם בודד"

לא אדם קורא לדגל, אלא המועדון קורא לדגל. למועדון יש פעילים, מנהלים, יועצים "רוח חיה" ועוד. אבל המועדון הוא גוף וצריך לפעול כגוף ובזאת כוחו ומשם צריכה לצאת הקריאה. פעילות של בודדים, יכולה להביא לפעמים לתוצאות חיוביות, אך בדרך כלל, היא גם עלולה להזיק אם אינה תואמת את הקו שנוקט המועדון. שדברי לא יתפרשו חלילה כאילו אני מתכוון ש"לא עושים טלפון בלי אישור". להיפך, רצוי שכל אחד ירגיש עצמו שגריר למסרים של העניין הכללי וישתדל לדחוף כמה שיותר (משה דיין אמר בזמנו על אריק שרון - אני מעדיף להתאמץ לרסן סוסים דוהרים מאשר לדרבן סוסים עצלים). כוונתי היא לעניינים ארגוניים עקרוניים, בעלי השפעה גלובאלית. כפי שאמרתי בכניסה הראשונית שלי לפורום, איני מעוניין להיחשף. מצד שני, איני יושב בחיבוק ידיים, אני בקשר עם האנשים המתאימים ומנסה לסייע כמיטב יכולתי והבנתי מאחורי הקלעים. יש גורם או שניים שאיתם אני בקשר ממשי ויותר איני מפרט. לגבי חברי הפורום... אני פשוט לא קיים. נא לא לנסות להפעיל ניחושים, אלימינציה, שאלות לאנשים כמו "תגיד, היווני זה אתה?" ועוד כהנה וכהנה. להיפך, אם מישהו במקרה עולה על הטלפון שלי, שימחק אותו. אם שואלים עלי, להגיב בערפל, בהסחה ובהיתממות. סיבותי אתי. ובהחלט קיימת אפשרות שבשלב מאוחר יותר אחליט להזדהות בשמי. כרגע, המצב אינו נוח לי ואני רק מבקש לכבד את בקשתי. אשר לשאלת ג´וני בוי ואחרים לגבי השלב הבא... את כל הנימוקים מדוע רצוי לארגן את ההפגנה הבאה מול בתי המשפט, מסרתי גם כאן בפורום וגם למי שצריך. אישית, אינני מאמין גדול בהפגנות. קחו בחשבון שבכל יום מתנהלות בארץ כמה עשרות הפגנות, שאיש אינו שומע עליהן. הפגנות גורמות להוצאת אנרגייה אדירה ותועלתן בדרך כלל קטנה, אלא אם הן חלק מתמונה כללית, או נועדו למטרות קונקרטיות. מצד שני, יש הפגנות שנועדו למשוך וגם ימשכו תשומת לב מרובה. כזו תהיה הפגנת אופנוענים מול בתי המשפט בדרישה לסלק את השופט ואת הפרקליטה. הסיבות הן בעיקר שתיים. הפגנות לסלק שופט, אינן מקובלות בישראל והן עדיין מעוררות עניין. השנייה היא שינוי בדעת הקהל... מי עושה הפגנה לאכיפת שלטון החוק...? האופנוענים...? החוליגאנים האלה...? אז בהצלחה. בינתיים, הסיסמא שלנו היא "דוחפים אותנו מתחת לגלגלים" אני אישית, מאמין שזהו מצב שאפשר לשנותו. הגיבוש שהוביל להקמת המועדון, הוא סיפור "גדול מהחיים", אבל הוא עדיין בגדר תשתית. השאלה היא איך לפתח את התשתית שנוצרה באופן אחראי ונבון ובינתיים, דורון עושה עבודה מופלאה ויש ברקע עוד כמה שמות שנראה שתרומתם רבה. בהצלחה

JonnyBoy

New member
אני שמח לשמוע שעיניינים זזים.

והפעם, בניגוד לציניות המאפיינת אותי בד"כ, אני באמת מאמין שאפשר לעשות. שאפשר לשנות. המצב קשה, אין ספק, ויעיד על כך הראיון המדהים עם שר התחבורה (אפרים סנה. ידעתם? שמעתם ממנו בכלל?) שפורסם באוטו. על הזילזול בתפקיד החשוב הזה וחוסר המקצועיות של "כבוד השר" ניתן ללמוד מהתשובה הבאה: "ש: נעבור לנהיגה ולימוד נהיגה. בזמנו יזם שר התחבורה יצחק לוי הקמת ועדה לבדיקת לימודי הנהיגה בישראל. הועדה בראשות ד"ר משה בקר, הגישה דו"ח מפורט ומלומד שהתקבל ע"י השר. איפה העניין עומד? ת: אני לא מכיר את הדו"ח. מה כתוב בו? כתובות בו הצעות מפורטות לשינוי מערכת לימוד הנהיגה בארץ. הדו"ח הזה בהחלט מציין תזוזה משמעותית בכיוון הנכון - ללמד נהג חדש לנהוג ולתפעל רכב ולא רק "לעבור טסט". (כרגע אני מחפש את הדו"ח. מישהוא יכול להעלות קישור אליו?) בקשה לי ליווני, לאיזי ולכל העושים במלאכה: עדכנו אותנו על כל התקדמות ועל ההחלטות שהתקבלו. כמו שהוכיחה ההפגנה, לפורום הזה יש כוח אדיר. השתמשו בו. יישר כוח!

JonnyBoy

New member
ועוד בעניין "כבוד השר"

הלינק בסוף הכתבה מביא כתבות קודמות הקשורות למינוי. כל כך עצוב שבא לדפוק ת´ראש בקיר...

"לא גוזרין על הציבור גזרה

שאין הוא יכול לעמוד בה" חוקי התנועה במדינה שלנו קצת עקומים. לא מזמן (כך כתב איזי) דהר נהג "20 קמ"ש מעל המותר" וגרם למוות. מי פה מוכן להעיד שמעולם לא עבר את המהירות המותרת באיילון ביותר מ-20 קמ"ש? מרגילים את האנשים לחשוב שהחוקים מוגזמים, כי בינינו, נהג טוב יכול לנהוג גם 140 באיילון בלי לעשות תאונה, ולחייב אותו למאה זה פשוט לא רציני. אז כשהוא רואה "מורדות הכרמל, מהירות מקסימלית X קמ"ש" הוא אוטומטית מקזז את זה ל- "מורדות הכרמל, מהירות מקסימלית X+20 קמ"ש"... לא מזמן איפסו בכבישים שסבלו מירי רוצחים פלסטינים את המהירות המותרת ל-120 או 130 קמ"ש... ולא היתה שום בעיה עם זה. לדעתי, במקום לחשוב על חוקי התנועה בצורה חכמה, אנשים בועדות התעבורה השונות מחפשים כסת"ח, וזהו. וכל זה כמובן לא משנה את נושא החינוך - הלא אם תהפוך את הערס הישראלי המצוי לבריטי מחונך, הכל יהיה בסדר... גם לא יהיה פשע.. אשרי המאמין. אריאל

JonnyBoy

New member
שים לב להבדל...

בין מהירות מופרזת לפי החוק לבין מהירות מופרזת לפי תנאי הדרך: הסכנה בנסיעה באיילון על 120, כל עוד הנתיב פנוי ויש שדה ראיה, היא מזערית. בגרמניה אין בכלל הגבלת מהירות על האוטוסטרדה (אוטובאן) ואנשים משום מה לא נהרגים כמו זבובים כמו שטוענות הפרסומות חסרות הטעם בגלגל"צ. לעומת זאת, במצב של נסיעה בירידה מפותלת, עם הגברת המהירות מתחזקים הכוחות הפועלים על הרכב והנהג צריך להפגין מיומנות נהיגה גבוהה יותר. הנהג מתקרב למגבלותיו כנהג ואם הוא ימשיך להאיץ (אפילו רק מכח הכבידה) הוא יעבור את מגבלותיו ויאבד שליטה. יש כבישים בהם אתה מאט מתחת למהירות המותרת עפ"י חוק כי הסיבובים חדים/הכביש רטוב/אתה עייף וכו´ המטרה היא לא לעמוד לנהגים עם מכמונת על הראש, אלא פשוט ללמד אותם לנהוג (להבדיל מלימוד "איך עוברים טסט") ולשפר את מיומנות הנהיגה ואת השליטה ברכב במצבי חרום. להציל את החיים שלהם ושל המשתמשים האחרים בכביש. מכת תאונות הדרכים אינה גזרה משמיים. יש הרבה מה לעשות.

MikeE

New member
אנשים סעו לחו"ל

יש לנו כל כך הרבה מה ללמוד מהם... אני לא מבין רוב הישראלים נמצאים לפחות פעם בשנה שנתיים בחו"ל איך הם לא לומדים כלום ? יש כל כך הרבה דוגמאות טובות שם. ואני לא מדבר על גנבת ברזים.

Easy_Rider

New member
צודק !

שימו לב לכתבה על מנהל לא תקין שהכנסתי. מדהים איך בנושאים כל כך רגישים מכניסים פוליטיקה ומשחקי כוחות במקום להתעסק בטובת הציבור מתעסקים במינויים פוליטיים ומקורבים.

linoy

New member
אם כבר חו"ל , אז..

אני גאה לבשר שאני טסה לצרפת חודש הבא לשבוע! ומי שהיה בפריז יכול להעיד שיש שם דו"ג מכובדים ביותר. קטנועי "מנהלים" שפה בארץ נדירים למראה שם הם נפוצים (כמו קטנועי אפריליה פה). פשוט חגיגה לעיניים.. מבטיחה לצלם דו"ג מובחרים ולשתף אתכם בחוויה הויזואלית פה.

למעלה