שאלה נוקבת ומתבקשת !

**Blue-Lagoon**

New member
בועז באומל

הבן אדם הראשון שנסעתי איתו על אופנוע וגם האחרון. אני לא זוכרת באיזה שנה בדיוק, כי הייתי קטנה, אבל אולי חלקכם זוכרים אותו. אני לא מבינה איך אתם מסכנים את החיים שלכם ככה כי בשבילי אופנוע=מוות אבל מצד שני, גם מכונית זה לא הכי בטוח. אז נו... כולם מתים בסוף

Easy_Rider

New member
אני לא יודע איזה חוויה קשה עברת

אבל חבל שזו הגישה. את מוזמנת ליצור קשר, ואולי נוכל לשנות את ההרגשה הזו. אולי כדאי שתקראי טוב טוב את הדיון הזה מתחילתו ועד סופו ותביני שאנחנו מנסים לחנך לתרבות נהיגה בארץ. כן, שינויי בתפיסה, ושינויי בתדמית. צריך להתחיל בחינוך מחדש לרכיבה ונהיגה בטוחה, כיבוד המשתמשים בדרך, השקעה בתשתית. אכיפת מהירות כנראה לא עובדת, וזה לפחות כבר מוכח !

Easy_Rider

New member
במחשבה שניה , עזבי ...

אחרי שקראתי את הכרטיס שלך, כנראה שהחיים נראים בפרספקטיבה אחרת בגיל 16 ...

**Blue-Lagoon**

New member
אני שונאת שאומרים את זה

כי אם לא הייתי כותבת שאני בת 16, לא היית חושב ככה בכל מקרה זה לא דבר שאפשר לשנות. וזה לא שהחיים שלי לא נורמאלים בלי אופנועים אני חיה עם זה טוב מאוד. ואני שמחה מאוד שאתם מנסים לעורר פה קצת יותר מודעות. תהנו לנסוע באופנועים, זה כיף אני יודעת, זה פשוט מפחיד אותי.

Easy_Rider

New member
לפיכך, לכשתהיי בארץ ...

את מוזמנת לנסיעת הכרות שפויה. תראי שזה נחמד, לא מזיק, לא מפחיד, ואפילו כיף. אני לא יודע מי היה הרוכב חסר הזהירות (כי הרי אם הוא היה בסדר לא היית נבהלת כ"כ) שהרכיב אותך, אבל כמו כל דבר בחיים, צריך לדעת על מי לסמוך ...

**Blue-Lagoon**

New member
לא נבהלתי...

ממש לא, אפילו נהניתי. והוא נהג בזהירות. אולי אם כמה שעות אחר כך, בן אדם אחר היה קצת יותר זהיר, ויותר עירני למה שקורה בכביש, זה גם לא היה מפחיד אותי.

היווני

New member
אופניק, אלדד... הפורום עלה מדרגה

אופניק, אלדד, גישן, ג´וני בוי... ההודעות למעלה, משדרות שהפורום עלה מדרגה. את הדיונים הללו אין להפסיק. דיונים אלה צריכים להוביל לפעולה. עוד בסוף יאמרו על נוסעי המכוניות חוליגאנים ועלינו "הגוף השפוי והאחראי בישראל". תתפלאו לדעת, שלא מדובר במשימה בלתי אפשרית. הפגנה רצינית מול בתי המשפט, תגרום לכמה מהלכים: 1. הציבור יבין שהאופנוען שחתך אותו עם גלגל אחד באוויר, אינו מייצג את אוגלוסיית רוכבי האופנועים ומדובר ביחיד שהכלל מסתייג ממנו. גם לאופנוען שעושה זאת היום במחשבה שהוא צובר נקודות אצל חבריו, יהיה ברור, מה הדעה הכללית על מעשה הראווה שלו. 2. תיחשף הפגיעות של רוכבי האופנועים ויתחילו דיונים בעניין הצרכים המיוחדים שלהם. לדיונים כאלה של חשיפת בעיות, יש תמיד יתרונות רבים וגדולים והמשכם בפעילות מונעת. 3. האחראים למערכת אכיפת החוק, ייאלצו להפעיל יותר שיקול דעת ואולי תיפסק הזילות בחיי אדם. אין היום שום דבר, אבל ממש מאומה, שמאיים עליהם ואת מחיר טעויותיהם, כולנו משלמים, לא רק בתאונות אופנוע אלא בכלל. (סיפור: לפני כשנה וחצי התהפך אוטובוס עם פנויים-פנויות בגילאי 50 ונהרגו 19 !!! בהתחלה האשימו את הנהג ואת חברת האוטובוסים. לאחר מכן התברר, שעל הכביש היה מיץ עגבניות שהתייבש ועם הגשם הראשון, הפך לחלקלק. התברר שלמע"ץ הועברו התראות קודמות אך איש לא התרגש מהן ולא ביצע טיפול מונע בכביש - שטיפתו לפני הגשם הראשון. למיטב הבנתי, העניין עדיין בטיפול ובירור) 4. תושג מודעות גדולה יותר לצורך בשמירה על החוק. אם האופנוענים יגרמו לכך, הם כמובן גם יגדילו את משקלם האיכותי והציבורי. 5. שאיש לא ישלה את עצמו שאסון ורסאי, נבע בגלל סיבות שונות. איננו צריכים להילחם נגד כל התאונות והמחדלים, אך למאבק כזה יש השלכות. 6. אם מועדון המכוניות יבקשו יפה, אולי נרשה להם להצטרף.

תרומתי הצנוע היא שאני הולך להתנדב

למשטרת התנועה, זה מה שאני יכול לעשות בחלקת אלוהים הקטנה שלי, וכך מתחילים דברים!!!

היווני

New member
הצחקתני... ברכה לבטלה

אתה עומד בצמתים, רודף אחרי עבריינים, מזיע, חוזר הביתה מרוצץ אך מאושר ולבסוף הכל מגיע אל יצחק גרטי ומרים רוזנטל קודם כל דאג להחליפם, כדי שתרומתך הצנועה לא תתנדף ברוח (במקרה הגעתי למחשב ונכנסתי לבדוק מה עולה בגורל הדיון)

גרמי

New member
פרספקטיבה אחרת על ההתנדבות במתנ"א

אני גם מתנדב במתנ"א, ובזמן האחרון עברו בי כמה מחשבות. אמנם אני יוצא לדרכים ורושם דו"חות לאלה שעושים רוורס על השוליים בכביש 4, ואלה שחותכים 3 נתיבים עמוסים פתאום כי כמעט פספסו את המחלף, אבל בכך אני בעצם משחרר שוטר אחר לעמוד בישורת ליד גלילות ולפסול את הרשיון למי שנוסע 130. כמו כן, אני בעצם מסייע למערכת שלא פועלת לפי אותם קריטריונים שאני פועל. נכון, יש אפשרות להשפיע קצת על שוטרים, אבל ההשפעה היא מזערית. כמו כן מהנסיון שלי, פעולות האכיפה שלי לא עוזרות לחנך אף אחד. המבוגר שחטף ממני דו"ח על אי שמירה על הימין כשהוא עיכב את כל כביש 4 כי נסע 70 בנתיב האמצעי עדיין בטוח לגמרי שהוא היה בסדר גמור ואני האידיוט במדים שיודע רק לקרוא... ולגבי גישת מתנ"א ת"א לאופנוענים (למי שקרא את המאמר בשער הרכב בתפוז), לא מזמן התווכחתי משמרת שלמה עם שוטר אופנופוב, שגם לאחר ההנחיות לא לרשום דו"חות על נסיעת אופנועים בשוליים ממשיך לכתוב דו"חות כאלה, והוא משוכנע ב 100% ש 80 אם לא 90 אחוז מהאופנוענים הם חוליגנים מתפרעים. הדרך ארוכה ומפותלת, ועוד לא קמנו אפילו פעם אחת....

TheZoomZoom

New member
איפה אתה מתנדב במתנ"א ת"א?

איזה שלוחה? מערבית או מזרחית? אולי אנו מכירים? אני לא מתנדב ,אבל שלוחה מערבית נמצאת בתוך החניון של החברה בה אני עובד, אז....

גרמי

New member
אני במזרחית... אז כנראה שלא נפגשנו

אז אתה אחראי על השלטים האלה מעל איילון שתמיד יודעים יותר טוב ממני באיזה מהירות התנועה מתקדמת?
ועל מכסי הביוב השקועים ב 5 ס"מ על השוליים בדיוק איפה שהאופנועים נוסעים?
ועל התכנון המוזר בלשון המעטה בירידה לחולון?
ועל קלות הגישה המדהימה והמתוכננת לתחנת רכבת האוניברסיטה?

TheZoomZoom

New member
נמוך, נמוך אבל בכל זאת אתייחס...

אני זה השלטים, ואם היתה מתענין בעלונים שחילקנו במיוחד למשטרה,שבהמוניהם באו גם לביקור והסבר מפורט,היתה יודע שהשלטים לא מתארים מהירות של התנועה אלא מהירות שבה תנועה אמורה לנסוע,ואם לא ידעת תמרורים הם חובה!! אבל בטח אתה יודע הרי אתה ממתנדב במתנ"א
בנושא מכסי ביוב אתה יודע ,התקציב
בנושא חולון מה הבעיה?
ובנושא תחנת רכבת זה לא אנחנו, זה רכבת
אתה כמובן מוזמן לבוא לבקר

gixer

New member
סקניה אתה מעיז להראות את פרצופך ???

לאור זמניך העלובים בקרט והעובדה שאתה לא מגיע היום אני לא חושב שזה כבוד גדול להראות את פרצופך פה בפורום !!!! יש לך מבחן מחר אז לך תלמד !!!![

סקניה

New member
בוא´נה ....ג´יקסר......יא וריאטור!!

(והמבין יבין)....נפתחנו הא? זה שבפוקס יצא לך זמן טיפה טוב משלי במקצה אחד בודד.....לא אומר שאתה יכול לנדות אותי מאיפשהוא..... ואם אתה לא טורח לעשות זמן טוב עוד יותר....ממש ברגעים אלו: א-ל ת-ח-ז-ו-ר ה-ב-י-ת-ה ! ! !

gixer

New member
סקניה תניע ת´משאית ותחפף מפה

אני לא יודע אם כבר שמעת אדוני אבל כדאי שתתחיל להתאמן כי 17.03 זה שיא מסלול עד כמה שזכור לי וזה מה שהוצאתי הערב אז שב , שב בלול ותטיל ביצים

למעלה