שאלה נוקבת ומתבקשת !

Mr. Pooh

New member
שאלה נוקבת ומתבקשת !

לאור הודעות/תגובות שקראתי בימים האחרונים, בנוסף לשרשרת הארועים התחבורתיים שפקדו אותנו לאחרונה הן על הכביש והן במערכות הצדק... ולאחר התבוננות מחודשת במצב התנועה על כבישי ארצנו, לצערי על רכב, מתקבל הרושם, שיש צורך דחוף לבחון את שאלת מהות החוק במדינת ישראל. ואפרט את האספקטים השונים : א. המוחשי ביותר, האם נהגי ישראל נוהגים על-פי החוק, או שמא מקיימים מע´ סינון של תקנות אותם הם יבצעו וחלק אחר לא ? ב. מה גורם לכל אחד מאיתנו לבצע עבירה, או לחילופין מה מונע מנהג מסוים לבצע עבירה מסוימת ? ג. מה מידת התאמתו של החוק לתנועה בישראל, והאם יש החמרה מעודדת פשיעה או חוסר ענישה שכזה ? ד. הנוקבת, האם נהג בישראל, שנוהג על-פי חוק, יכול לסמוך על חוקי מדינת ישראל-תקנות התעבורה, בצורה כזו שיאפשרו לו נהיגה שפויה או שמא עליו להיות עסוק באופן מתמיד בחיפוש כפייתי אחר מבצע/ת העבירה שבסביבבתו ? נסו לחשוב רגע כנהגים שפויים במדינה אחרת, ולא כרוכבי דו"ג נרדף, האם החוק בישראל קיים לקישוט על הקיר בלבד ??? הדב, שמתחיל לשקול ברצינות את כישוריו הפוליטיים...

SENDA

New member
רצף תשובות

א- אחוז מאוד גבוה מתושבי ישראל לא שומר על החוק באופן קבוע ב- זלזול במערכת החוקים ובאכיפת המשטרה גורמת לנו שנהיה מוכנים לעבור על חוק תוך כדי אמונה שהמעשה שאנחנו עושים הוא - סביר/לא מזיק/לא תפיס וכו´. ג- החוק אינו מעודד פשיעה ברמת העקרון, ברמת המעשה, כיוון שחלק מהחוקים לא מתקבלים כצודקים/נכונים, וכנ"ל חלק מהתמרורים והצמתים, נוצר מצב של זלזול בחוק באופן כללי ועקב כך "עידוד" פשיעה. ד- אני כנהג קופסה מתוסכל כל פעם מחדש שאי רואה נהגים אחרים מבצעים עברות שגורמות לי כמעט פגיעה/נזק נפשי/כעס. ואני יודע שב 99.99% אחוז מהמקרים, אף אחד לא תופס אותם ולא מעניש אותם. בכל אופן הישוב מכל הוא חינוך לנהיגה נכונה. זו בעיה גם מבחינת האופי שלנו, אנחנו לא אוהבים לחכות ורוצים לעשות הכל מהר, אין לנו סבלנות וחוש התחרותיות שלנו גדול, אנחנו לא אוהבים לתת למשהו להכנס לפננו, אנחנו לא סבלנים כלפי אחרים, אנחנו חותכים אחרים כדי להיות כל הזמן בנתיב המהיר יותר וכו´. בקיצור חינוך נדרש ודחוף. בברכת לילה טוב ניב

Mr. Pooh

New member
סליחה, לא התכונתי להיות אנמי...

כנראה שהשעה גזלה ממני... ר-א-ב-א-ק !!! כשאני חושב על זה, הדם שלי רותח ועצבני כמו שור הולנדי מיוחם שתקוע לו פלפל סודני בשל בתוך התחת ביום קיף חם. אני שואל שאלה נוקבת יותר !!! אם בגלל (ויסלחו לי כולם) שני ערבים ישראלים שנהרגו בשוגג במהלך התפרעות משולהבת אל מול כוחות משטרה מזוינים מקימים ועדות חקירה, תחקירים, עדויות, חילופי תפקידים, האשמות, זיוני שכל... מה בדבר עשרות אלפי!!! הרוגים על הכבישים ??????? אף אחד לא אשם ? לא מעניין אף אחד ? לא צריך לחקור עקב חוסר עניין הציבור ? אולי בגלל שהציבור מת ??? בכל השנים האחרונות שיש קטל מטורף על כבישי מדינת ישראל אף אחד לא קם וטרח לשאול למה ? מה עשינו לא טוב ? (לא עשיתם כלל) אולי משהו אשם ? כן!!!! בהחלט אשם !!! במחדל הגדול ביותר שידעה מדינת ישראל אחרי שלום הגליל (אולי) אני מחפש אשמים, א-ש-מ-י-ם !!! שלא טרחו במיל´ אחד לשנות משהו במדינה המחורבנת הזו. שגרמו להתהוות ההרג הגדול ביותר שידעה מדינתנו המיסכנה. אני דורש ועדת חקירה !!! לחפש אותם אחד אחד ולמסמר לקיר. תאמינו לי, צודקת ציפי סמט, שלחה אותנו לבטח במקום הראוי לנו, בפול, שמתמחה בביטוח דברים מחוסרי שליטה ועיגון בחוק... כבישי מדינת ישראל, UNREAL TOURANAMENT קטן עליו.... עד מהרה יבינו שגם הרכבים צריכים לקבל יחס שכזה, או שלא. מה קרה ? חסר מקום בבתי הכלא ? יש עודף בעובדי שרות למדינה ? הגרעון בתקציב לא גדול מספיק ? שיתחילו למסמר פה אנשים על גרימת מוות !!! תחשבו רגע מה היה קורה אם רק חברי הפורום, היו מדוחים מדי יום למשטרה על נהגים שבצעו עברות תנועה חמורות... היא היתה קורסת !!! וזה לא היה מעניין אף אחד כי כמובן למשטרת ישראל יש דברים יותר חשובים לעשות (ע"ע השוטר אזולאי)... למה צריך חוקי תעבורה במדינה שבה הנהגים לא שמים זין עליהם ועל סעפיהם, במילא אין כזו תנועה רוב שעות היום, וכל השאר פשוט טרחו לשכוח את כל הענין מיד עם קבלת הרשיון ופתחו במסע השרדות ארוך טווח על-בסיס : מי שקודם להדחף - זוכה ! לא משנה אם הוא בדרך הוא עשה מסבתא שלך טפט דו מימדי על קיר הבנין הסמוך רק בגלל שלא זיהתה את המטורף משמאל בדרך לקנות חלב במכולת. בטח תגידו לי שזה הגורם האנושי, נכון, נורא קל ובוגר... למה אין כ"כ הרבה תאונות טיס ? תאונות עם אוניות משא ? כי בניגוד אליהם, פה בארץ לא מעניין אף אחד אם אתה באמת יודע לנהוג !!! העיקר שאתה יודע לסובב את הראש כמו הדיוט לכיוון המראה כשהטסטר יושב לידך... אבל מה קורה כשאתה מגיע לצומת עמוסה, במהירות גבוה, על התחת שלך יש הונדה סיויק שחורה, ומימינך קטנוע שבטוח תפנה לו את הדרך כי במילא ראית אותו לפני שעתיים במכ"ם שלך ואתה לא הולך לשום מקום כי יש עומס לפניך... אתם יודעים כמה שעות קורס צריך לעבור בשביל לדעת להציל חיים ? משהו כמו 12 !!! ומנסיון לא דורש מיומנות כזו גבוהה !!! ואני בטוח שיותר טוב לה עכשיו בחיים למרות על הצלקות על הפרצוף.... אז מה ? שמדינת ישראל תשקיע בכיוון ? כדי שהנהגים שצריכים להגיש עזרה ראשונה ע"פ חוק ידעו לעשות משהו ? מה פתאום ? מספיק לנו שיעמדו שם, יחסמו את הדרך עם רכבם (הרי הם מגישים עזרה ראשונה !!!), יתקשרו מהפלאפון למד"א (שחסרים לו אמבולנסים משום מה), ויחכו בזמן שהפצוע מנצל את 4 דקות החמצן שנשארו לו למוות קליני... הדב , שנזכר שהרגל שלו עברה דפורמציה לכל החיים בגלל טיפש אחד.

Easy_Rider

New member
כמה שווים חייו של אופנוען

8 חודשי מאסר בפועל, זהו המחיר אותו ישלם חגי ג´ספן על מותה בטרם עת של דליה שטרית, בת 24 שנהרגה בהתנגשות חזיתית עם רכבו. לפתע, ממש כך, סטה רכבו של חגי ממסלול הנסיעה ברחוב דיזינגוף בת"א והתנגש חזיתית ברוכבת הקטנוע, כך טען הנהג הפוגע. מתברר שלא ממש לפתע, כותב השופט יצחק גרטי בפסק הדין "מדובר בנהג העושה דין לעצמו ונוהג תוך הפרה בוטה של חוקי התעבורה. מטעם זה, ברור לי מדוע לא יכול היה להסביר את סטייתו מהנתיב". ואני מוסיף, 8 חודשים, רק 8 חודשים. "גרימת מוות ברשלנות" , כך נקרא סעיף האשמה בו בחרה הפרקליטות בתביעה, עבירה שהעונש המירבי עליה הוא 3 שנות מאסר. הפרקליטות התלבטה רבות אם להאשים את הנהג הפוגע בהריגה, אך בסופו של דבר הסתפקה בגרימת ממות ברשלנות. רשלנות ? אני שואל. ההתלבטות הנה בין רצח להריגה, ועדיין לא הצליח חגי ג´ספן להסביר מדוע סטה מנתיב נסיעתו שמאלה ודרס למוות את דליה ז"ל. אולי כמות ההרשעות הקודמות של הנהג, אי ציות לתמרור עצור (!), עבירות מהירות מופרזת, ונסיעה שלא בכיוון החץ היו צריכות להדליק נורה אדומה בקשר לאותו נהג עבריין. והוא בן 27 בלבד, כ"כ הרבה עבירות חמורות בגיל צעיר שכזה. אבל מה משדרים לנו מהפרקליטות ומבית המשפט לתעבורה בראשותו של השופט יצחק גרטי ? 8 חודשי מאסר, 5000 ₪ קנס, 9 שנות שלילה – זהו המחיר לגזילת חיי אדם. אבל כבוד השופט גרטי אינו היחיד במסר הסלחני שהוא מעביר. באפריל 1998 דהר בעז פרבשטיין במורדות הכרמל במהירות של יותר מ- 20 קמ"ש מעל המותר, איבד שליטה וסטה לנתיב הנגדי. השתוללות זו הפכה ארבעה ילדים ליתומים מאב ואם, ענת ודורון רווה ז"ל נהרגו בתאונה המחרידה, גזר הדין – חצי שנה של עבודות שרות, קנס ושמונה שנות שלילה. האם בעז שלול הרשיון באמת לא יושב מאחורי ההגה וממשיך לסכן את המשתמשים בכבישי חיפה והצפון, קשה לדעת. אופק דוד ז"ל בן 5, מקרית ים נדרס למוות ע"י נער בן 17.5 שנהג ללא רשיון. האם גם כאן העונש ינוע בין עבודות שירות למאסר של מספר חודשים ספורים ? כנראה שכן, זה מתחיל בפרקליטות, או כמו שאמרה הגב´ מרים רוזנטל, פרקליטת המחוז, המשמשת גם כתובעת: "גזר הדין אינו חורג במידה בלתי סבירה מרמת הענישה הנהוגה והמקובלת". ועם התבטאות שכזו מפי התובעת, מה הפלא שהכביש ממשיך להיות שדה קטל לא פחות מכל שדה קרב אחר בהיסטוריה של מדינת ישראל. נחזור למקרה שבפתיחה, מותה המיותר של רוכבת הקטנוע בת ה- 24, דליה שטרית ז"ל. לאחר ההתלבטות בפרקליטות בנוגע לסעיף האישום וההחלטה על "גרימת מוות ברשלנות" , ביקשה הפרקליטות בהמשך לבחון את התיק כדי לברר אם לשנות את סעיף האישום. השופט גרטי סרב ! גם גזר הדין, וגם גישת הפרקליטות מוכיחים דבר אחד – אין ענישה, אין הרתעה, המערכת מוכיחה זילות בחיי אדם, גזר הדין בסופו של דבר הינו ההוכחה הטובה ביותר. לאן מוביל היחס הסלחני הזה ? הא, שכחתי, אולי לעוד כמה עשרות הרוגים כל שנה. להורדת הקטל העונשים המגוחכים בטח שלא עוזרים. נתון מפתיע ביותר – בכמעט 70% מהתאונות בהן מעורב רכב דו-גלגלי, קטנוע או אופנוע, ורכב נוסף פרטי או מסחרי, האשמה אינה של הרוכב, כי אם של הרכב ! מפתיע, לא ? האמת, לא ממש. כדי לשרוד בכביש על רכב דו-גלגלי צריך לפתח אינסטינקטים של חיה פצועה בקרב הישרדות. הרוכב כמעט תמיד אינו אשם, הסתכלו סביבכם לרגע, כמה נהגים אינם חגורים בחגורת בטיחות, כמה מהם מדברים בטלפון סלולארי, כמה מהם גונבים את האור הכתום ברמזור וכמעט גורמים לתאונה, כמה מהם אינם מרוכזים בנהיגה. כדי להישאר על שני גלגלים אתה חייב להיות מרוכז ! מדינת ישראל מתעלמת מצרכיהם של הרוכבים על שני גלגלים, ואשמה לא פחות מאותם נהגים עבריינים בכל אותם 70% מהתאונות בהן מעורבים אופנועים וקטנועים שלא באשמתם. אבל ראשית קצת עובדות. מדינת ישראל שרויה בבעיות תחבורתיות קשות ביותר. קצב סלילת הכבישים אינו מדביק את קצב הגידול ברכבים חדשים העולים על הכביש מידי שנה. התוצאה הינה פקקי תנועה אדירים, מידי יום, אותן שעות, אותם מקומות. המדינה מציגה פתרונות מצויינים, רכבת תחתית, רכבת פרברים, חנה וסע, ועוד פטנטים ורעיונות כאלו ואחרים. הפתרונות מצויינים, אך ישנה בעיה. אלו פתרונות לטווח רחוק, יישומם ייקח שנים רבות. ובינתיים, מר ישראלי יושב במכונית, באותו פקק תנועה, באותה שעה כל יום, בבוקר בדרך לעבודה, ואחה"צ בחזרה לביתו. רכבת ? מצויין, אבל לא בשבילו. איש איש ומכוניתו הוא. 70 אלף איש במדינת ישראל בחרו שלא לבזבז שלוש שעות בממוצע כל יום על הזדחלות בפקקי תנועה, ועל חיפוש לשווא של מקום חניה בעיר. הם בחרו באופנוע. אותו כלי רכב בעל שני גלגלים, קטנוע, אופנוע, אתם יכולים לקרוא לו איך שאתם רוצים. העובדות הן שזהו הפתרון האמיתי לבעיות התעבורתיות הקשות בטווח המיידי. פחות צפיפות בכבישים, פחות בעיות חניה, ואפילו פחות זיהום אוויר. אבל מדינת ישראל לא מכירה בכך, בהמשך לאותו יחס סלחני כלפי נהגים עבריינים, הממסד מפקיר את רוכבי הקטנועים והאופנועים. במקום להכיר בתרומתם של כלי הרכב הדו-גלגליים לפתרון הבעיות התעבורתיות, ולתת מענה לצרכים המיוחדים של הרוכבים, שולחים אותנו לג´ונגל על הכביש. מדוע אופנוע אינו יכול להשתמש בנתיב לתחבורה ציבורית ? האם קטנוע יפריע לאוטובוסים לנוע בחופשיות ? או אולי עדיף למקבלי ההחלטות שנרכב בין מכוניות עומדות בפקק תנועה כאשר נתיב פנויי בימין הדרך. מדוע לא להתיר נסיעה בשוליים ? האם יש כאן הפרעה למישהו ? או אולי גם כאן מעדיפים שנרכב כאשר מכוניות צמודות אל הרוכב מלפנים ומאחור בצורה המסכנת אותו. כבר אמרנו שבכמעט 70% מהתאונות בהן מעורבים אופנועים ורכבים הרוכב אינו אשם. ישנן מספר הצעות להגדלת הבטיחות בכבישים לרוכבי הכלים הדו-גלגליים, הצעות מעשיות, רלוונטיות למציאות היום יומית בכבישי הארץ. לימוד הרכיבה על אופנועים וקטנועים בארץ אינו עומד בקנה אחד עם המציאות התחבורתית של הכלים החדישים. תעריפי ביטוח החובה (נושא מרתק בפני עצמו) אינם מחושבים בצורה נכונה, ויקרים לעין שיעור מהערך האמיתי שלהם. דרגות הרישוי אינן רלוונטיות, ואינן תורמות לביטחונם של הרוכבים החדשים. אך כנראה שבעיני האנשים במשרד התחבורה, משרד האוצר, ומשרד המשפטים, חייו של אופנוען שווים 8 חודשי מאסר בפועל. על דברים פעוטים מנטילת חייו של אדם כבר שילמו יותר בבתי המשפט. עד מתי ?

אתם כעוסים מאוד...וצודקים...

המערכת מפשלת !!! ללא ספק !!! התשתיות חרה, המערכת המחוקקת והמשפט מגלות אוזלת יד וטיפשות, המשטרה מתעסקת בקטנות... אין מענה למכת המדינה, המצב לא לפני שיפור, העם אטום למה שקורה סביבו... הכל נכון.... אבל !!! לדעתי הכל מתחיל ויגמר בחינוך שעליו דיבר סנדה. זה נכון... אתה מחפש אחראים ואשמים...מר פו, בדיוק כפי שלבך רוצה בהשפעת העצבים התוקפים אותך בצדק... אבל האשמה מוטלת אי שם בעברנו ביום שנתנו לכולנו רשיונות על כלי הרג... ללא התעמקות בפרט שהולך להשתמש ברשיון.... זה כדור שלג שהתחיל להתגלגל ולגדול מזמן... אתה מחפש אשמים ? תתחיל את החיפוש בחינוך המוטורי, ברישוי המוטורי, עוד...מאז. אין כאן שום מודעות בחצי גרוש למשתמשי הכביש לסביבתם או לכלים שבהם הם נוסעים... או לשכניהם המשתמשים... ואותה חוסר המודעות נובע רק, ואך ורק מחינוך לקוי או חוסר החינוך עליו כולנו בוכים. זה החומר האנושי ועוד איך !!!! למה אין תאונות טיס או שייט רבות כל כך ? כי שם היה חינוך יאות !!! פשוט !!! מערכת החוקים שלנו אינה שונה במהותה ממערכת החוקים שקיימת במדינות הכתר הבריטי... אולי בית המשפט "עייף" וקורס, ואולי המשטרה אינה יודעת איך להתמודד עם המצב הנוכחי... אבל אם כבודו מחפש להעניש.... זה לא יעזור... כי אחרי שתעניש אחד...יבוא אחר !!! אתה רוצה לשפר את המצב... תחנך אותנו, העם !!!! תתחיל ללמד ילדים מה זה כביש ומכוניות בגיל צעיר מאוד. תתחיל להחמיר את מתן הרשיונות לפי קריטריונים טובים יותר. תתחיל לשלול לצמיתות רשיונות לאחר חקירה נאותה...למי שאינו "מתאים" לנהיגה. תתחיל לטפטף לעם, לילדים, לכולם שהמדינה שלנו צריכה להלחם במכת התאונות יותר מאשר להלחם על גדר המערכת או לנסות להלחם במגיפה החדשה, או באיידס, או בסרטן .... תתחיל לחנך ולהטמיע בקרב העם, מגיל צעיר, שהאויב הגדול של המדינה הוא הקטל בדרכים.... תתחיל ללמד ילדים, מגיל צעיר מה זה כביש ומהו רכב...בין אם בתאוריה, בין אם בפרקטיקה... תתחיל לפתח מיומנות והבנה אצל דור חדש שיגדל לתוך עולם כזה שבו הכביש והרכב נועדו להגעה ממקום למקום...ושעבור דברים אחרים, קיימים מקומות אחרים (מסלולים, ספורט מוטורי...) תצור מ-ו-ד-ע-ו-ת !!!... ת-ח-נ-ך !!! חיפוש אחרי אשמים, רק יעניש את הנוכחיים ולא יתקן את המצב... עוד שנה, אחרי שהענשת, תקום לתוך יום חדש בו תתרגז מחדש, כי אף אחד לא למד משהו חדש !!!
השדון

היווני

New member
שדון יקר, למה שהאחראים לכך...

לא ימלאו את תפקידם ויעשו את כל מה שאתה מציע? האם הם לא מסוגלים? שיפנו במטותא את כיסאם לטובת מישהו אחר שימלא את המשימות הנדרשות כהלכה. ואגב, זהו המצב בכל נושא שהוא, שהציבור אינו תובע במפגיע את זכויותיו

נכון...

אבל פיספסת את הנקודה של הודעתי... או שלא העברתי אותה טוב. מר פו חיפש להעניש את האשמים, ואני טוען שזו לא הדרך לתקן את המצב אלא רק לתקן את ההרגשה שבלב. צריך להחליף... צריך להזיז... זה בדיוק הפתרון עליו דיברתי. עכשיו נותרת השאלה... איך...ומי ?
השדון

היווני

New member
הפיתרון בהודעותי הקודמות

לסלק את האחראים לזילות בחיי אדם בישראל לדרוש זאת ראשית בהפגנה, תובענית ונמרצת. תן לאחר מכן לדינמיקה לעשות את שלה. העיקרון צריך להיות חד משמעי מצידנו - די לזילות בחיי אדם!! מי שההפגנה פוגעת בו, שיתגונן ויספק הסברים ותשובות, למספרים ולעובדות שאתה תציג בפניו. בין השאר, שיסביר שאין אפשרות לספק סחורה טובה יותר. (אגב, בשעות הקרובות, יתכן שלא אוכל להמשיך בדיון)

TheFinalCut

New member
כמה נקדות חלולות...

ראשית כל, שאלת למה אין כל כך הרבה תאונות טיס ושיט לעומת תאונות דרכים? ובכן, הסיבה העיקרית אינה קשורה כלל להכשרה- אלא לצפיפות בנתיבי התעבורה של כל אחד מכלים אלו. הצפיפות בכביש ציבורי גדולה במאות אחוזים (אולי אלפי אחוזים) מצפיפות בנתיב אווירי או ימי, והסיכוי לתאונה עולה ביחס ישר. שנית כל - חינוך? מסכים איתך שזה הפיתרון. אבל השאלה הקשה העיקרית היא איך לחנך את המחנכים שיחנכו כמו שצריך?! פשוט מאוד - פו והיווני צודקים: להחליף את המחנכים הטיפשים האלה שרק הכיסא שלהם מעניין אותם באנשים שיעשו את תפקידם, אנשים עם מנטליות שונה - אנשים שיודעים מה שהם עושים ומדברים, מה שבהחלט לא קורה כיום.

SENDA

New member
הפגנה בהחלט!

לא נגד השופט או התובעת. נגד משרד התחבורה. נגד הדרך להשיג רשיון נהיגה. נגד האכיפה המפגרת של המשטרה. נגד העונשים הקלים (כל עוד אין הרוגים) אנחנו צריכים לדרוש ועדת חקירה שתבדוק איך מחנכים את נהגי הארץ. הדגש לא צריך להיות על השופט או התובעת, ה"זלזול" שלהם נובע מהמצב הנורמלי בארץ. אין טעם להעניש אחרי תאונה כי רק המעורבים ילמדו את הלקח. ניב ששוקל להתחיל להתנייד במטוס

danh

New member
כל מילה אבן ... ../images/Emo45.gif

איזי קבל חן חן ויישר כוח על המאמר המאלף . "כמה שווים חיי אופנוען" הוא מאמר שראוי שיתפרסם גם מחוץ לגבולות הפורום הזה - הייתי שמח לו מישהו היה עושה מעשה ומחנך את הציבור בין היתר על ידי פרסום המאמר הזה בעוד מקומות נקראים (כגון: פורומים אחרים ? כתבת מוסף בידיעות? מכתבים למערכת למערכות העיתונים? כתבת תחקיר של אילנה דיין בעובדה ..?) ומכיוון שכבר הצצתי בשאר האשכול הזה אצרף את הסכמתי לקביעה שאכן הפורום עלה מדרגה ביחוד כאשר רמת הכתיבה , הכותבים והנושאים הנדונים מודגמים במאמר כמו זה של איזי ...
danh שמחפש ניצוצות במילה הכתובה ...

kle

New member
איזי - על פי השקפתי

כמה שווים חייו של אופנוען היא שאלה אשר מתרכזת כמו רוב דבריך בעונש ועונש זה לא מה שיפתור את הבעיה צריך להשקיע בחינוך יותר מאשר בעונש ולכן יש להביא למודעות הציבור את העובדה שהחינוך פה לנהיגה נכונה לוקה בחסר... ולא שיש להחמיר בעונשים.. למרות שגם עונשים נוטלים חלק בחינוך, אבל בפירוש אינם החלק המהותי - אלא התפל יש להקנות תקן חדש ללימודי נהיגה, שהמורים לא יסתפקו ב - זה הגאז, כאן מעבירים הילוכים, סתכל במראות ו..... סע!

נתן.ל

New member
אני חולק על דעתך ...

אל תשלול ענישה. לדעתי זה הכל כולל הכל כמכלול שלם שקובע את רמתם והתנהגותם של הנהגים. אם יתחילו ללמד ילדים בבית ספר על כביש וסכנותיו האחרונים כשיגדלו ,לפחות בחלקם, יהיו נהגים הרבה יותר זהירים. אם בתי המשפט יתחילו להעניש באמת על לקיחת חיי אדם - כל הנהגים בארץ ידעו שזה מסוכן בשביל עצמם להרוג מישהו אחר. גם על עבירןת פחות חמורות יש להעניש בחומרה - ועל עבירות מצתברות יש להעניש כאילו אדם זה קיפח חיי אחרים. כמובן שאם התשתיות יהיו יותר מפותחות יהיו פחות תאונות - זה יעלה בקו ישר - אבל עדיין זה לא יעזור לששון שרוצה לנסוע ב150 קמ"ש ולעקוף את התנועה מכל כיוון שרק אפשר(ימין,שמאל,מטה,מעלה) - שם מגיע החינוך ועונשים הקבועים בחוק. הכל כמכלול יביא לנו פחות הרוגים - יותר חינוך(גיל צעיר), יותר ענישה(חינוך למבוגרים) ושיפור התשתיות.

kle

New member
לא שללתי ענישה

פשוט מטעמי חיבור למציאות אני מודע לעובדה שריבוי מסרים במאבק בד"כ מפספס את הציבור יש להיתרכז בכמה שפחות מסרים על מנת להיות ברורים ולכן צריך סדר עדיפויות ואיך שאני רואה את הדברים צריך להתרכז בהעברת מסר החינוך ולא בהעברת מסר העונש.... אמנם חובה לציין ולתת לו את מקומו הראוי אבל בפירוש למצב את החינוך למעלה בסדר בעדיפויות

idane

New member
ענישה היא חרב דו כיוונית

תסלחו לי שאני מתייחס לנושא הכאוב בזה בצורה קצת פרגמטית, אבל דרישה להגברת הענישה מתיישבת בדיוק עם דרישות משטרת ישראל. נניח שהמחאה מצליחה. הכנסת מחליטה להגביר את הענישה, ונניח , לדוגמא, לקבוע זמן מינימום של שלילה (כמו בתקיפות מיניות) על מספר עבירות, הגדלת קנסות וצעדים דומים. בואו אפילו נניח, לשם הדיון, שיש פתיחות יתר, וההחמרה מכילה גם עבירות כמו סטיה מנתיב ללא איתות. אבל, ברור לכולם שהעונשים יוחמרו במיוחד על העבירות "הבסיסיות", קרי קו לבן, רמזור, עצור, ומהירות. מה הלאה? המשטרה תמשיך לאכוף בעיקר עבירות מהירות, שכולם עוברים כאן, וכל נהגי הפורום, שהם לדעתי נהגים טובים יותר וזהירים יותר מרב האוכלוסיה, יהיו משוללי רשיון לשנים רבות. כדי לבחון את אפקט ההרתאה של ענישה מוגברת, מספיק להסתכל על העונשים המוטלים כיום על מהירות מופרזת - שלילה מיידית (ללא משפט!) למשך חודש, קנסות לא קטנים כלל וכלל, ואופציה לשלילה לתקופה ארוכה. זה מרתיע מישהו?

איילR

New member
ענישה מוגברת סלקטיבית

זאת אומרת עבירה של עצור חמורה הרבה יותר מעבירת מהירות. עבירות מהירות קשות צריכות להיות עבירה בה המהירות אינה מתאימה לתנאי הדרך. לדוגמה 60 קמ"ש ברחוב פקוק הרבה יותר מסוכן מ160 בכביש 1. התוכנית כמובן תחייב הערכות מחדש של המשטרה, והשתלמויות לשוטרים על איך להתעסק בעבירות חמורות ולא לדפוק סתם דוחות על מהירות ב4 בבוקר .

idane

New member
חזרה לקרקע

ברורה לי כוונתך ואני מסכים לחלוטין, אבל אלו חלומות באספמיה. אין שום אינטרס בעולם להפסיק לאכוף מהירות ב 4 לפנות בוקר. גם לעולם לא יהיה כזה אינטרס. להיפך - האינטרס של כווולם הוא להמשיך לעשות זאת (כסף, מראית עין של פעילות ומגוון סיבות אחרות). אל תשכח שאתה מדבר עם פוליטיקאים, מלכי עיוות הנתונים ופישוט המסרים. אם נדרוש החמרת עונשים כפתרון לתאונות הדרכים הם ישמחו לעזור! כך האחריות לא מוטלת עליהם (אלא על בתי המשפט). אבל "השתלמויות לשוטרים"? באמת? מפכ"ל המשטרה והשר לביטחון פנים יודו שהשוטרים שלהם לא יודעים כיצד למנוע תאונות וצריכים השתלמות? אין סיכוי. עקב כך, לדעתי בכל אופן, דרישה להחמרת הענישה היא מסוכנת ומשחקת לידי הצד השני.

Easy_Rider

New member
צודק KLE, יש מספר נושאים

1. חינוך 2. אכיפה 3. ענישה 4. תשתית ע"פ סדר זה.

למעלה