שאלה נוספת על I.Q

אורנה9991

New member
שאלה נוספת על I.Q

בני - כיום בן 12 ערך בכיתה א' מבחן I.Q בתוצאה 144 , לפי דעתי אם היה נבחן היום התוצאה היתה גבוהה יותר מפני שיכולת הביטוי שלו כיום הרבה יותר גבוהה וכן גם הידע הכללי ויכולת החשיבה. האם זה יתכן? דרך אגב , I.Q כזה מתאים לקריטריונים של מנסה?

bang69

New member
שלום אורנה

נכון, הוא רכש כלים חיוניים ופיתח את החשיבה שלו- דבר שיכול להשפיע על התוצאות (תקנו אותי אם אני טועה). בשביל להתקבל למנסה צריך לעבור מבחן מטעם מנסה שפתוח החל מגיל 15. את מוזמנת לברר, לבדוק ולשאול- אצל ארז בן ארי. דוא"ל: [email protected]. בהצלחה

gadget

New member
את בטוחה?

את בטוחה שהוא נבחן במבחן IQ רגיל ולא במבחן מותאם לגילו? התאמת המבחן נעשת בשני מישורים: מצד אחד התאמת התכנים ומצד שני התאמת העקומה. הציון במבחן IQ הוא בעצם ציון יחסי לשאר האוכלוסיה (כמו העקומה של הציונים בפסיכומטרי), כשהממוצע הוא 100 וסטיית התקן 15 או 20, תלוי באיזה נורמה משתמשים. סביר להניח שבנך נבחן נבחן במבחן מותאם לגילו, ולכן יש להניח שמבחן כיום יתן ציון קרוב מאוד לציון המקורי (למרות שיש ילדים שמתפתחים מהר/לאט יותר ולכן גם קיים סיכוי מסויים להבדלים משמעותים למעלה וגם למטה). לא סביר שילד בן 6 יקבל 144 במבחן לא מותאם, שכן פירושו של ציון זה שהכישורים הקוגניטיביים שלו יותר טובים משל 99% מהאוכלוסיה הבוגרת! כלומר אם ילד קיבל 144 במבחן מבוגרים בגיל 6, בגיל 12 הוא צריך להיות בעל תואר שני לפחות.

אורנה9991

New member
אני לא ממש מבינה בזה אבל מטרת

האיבחון היה לבדיקת מנת משכל והיה ב- 95 - WISCR אני לא ממש יודעת מה זה אומר אבל הבנתי שהחלק המילולי היה 150 והביצועי הוריד.

gadget

New member
זה לא

אני לא ממש לא זוכר את השמות של כל המבחנים לילדים , אבל אני 99% בטוח שמדובר במבחן מותאם, כלומר שהציון הוא ביחס לבני אותו גיל (יתכן ומדובר באחת הגירסאות של מבחן הווקסלר). אני גם די בטוח שציון במבחן שונה מהציון IQ הרגיל - כלומר שהממוצע הוא לא 100, וסטיית התקן לא 15. מה שחשוב בציוני מבחנים כאלו זה האחוזון בו הילד נמצא, ולא הציון עצמו (המספר). לגבי השאלה המקורית: כפי שאמרתי גם קודם, יתכן שהתפתחותו הואטה מאז, ואז ציונו ירד, שנשארה בערך אותו קצב, ואז הציון ישאר דומה או שקצב התפתחותו הואץ ואז הציון יעלה. אני מצטער שאין לי תשובה מדוייקת, אבל בלי לראות ולהכיר את ילד אף אחד לא יוכל להגיד לך יותר. הערה כללית בנושא תוכניות מחוננים (הבנתי שברצונך שיבחן שוב כדי להכנס לתוכנית כזאת) - אם לילד משעמם בבית הספר, אם את והמורים רואים שהוא צריך יותר אתגרים, אז תוכנית כזאת יכולה להועיל. אבל אם הוא מאושר, יש לו חברים, חוגים, הציונים טובים, הוא מכין שיעורי בית די ברצון, לא הייתי משנה לו את המסגרת

אורנה9991

New member
ל gadget

הוא התקבל כבר לתוכנית מחוננים ומשתתף בה זו השנה השניה. בנוסף לכך לא מוותר על חוגי העשרה אחה"צ ומלמד את עצמו דברים רבים ע"י קריאה. הוא מאוד משתעמם בבית הספר אך יש לו את האחריות להכין ש"ב והתעודה שלו מעולה. אני לא דואגת לגביו סתם עניין אותי לדעת אם מנת משכל נתונה לשינוי או שזה דבר קבוע.

למעלה