שאלה מראיון

טיקטי1

New member
ניסיון

הוא יטפס על החבל הראשון עד לגובה של 40 מטר הוא יחתוך את החבל בנקודה הזאת ויעשה לולאה קטנה קצת מעל נקודת ה-40 (כלומר בחבל שהוא לא חתך) עכשיו הוא יעביר את החבל שהוא חתך (אורך 40 מטר) בלולאהכך שמצד אחד של הלולאה האורך יהיה 40 מטר ובצד השני 0 מטר, הוא יתפוס את קצההחבל בצד של ה-0 מטר ותוך כדי שהוא מחזיק בחבל שבצד השני של הלולאה הוא יתחיל לרדתכך שכשהוא יגיע לגובה של 20 מטר מעל הרצפה האורך מכל צד בלולאה יהיה שווה עכשיו הוא יעזוב את אחד הצדדים ויפול לרצפה עם חבל באורך 40 מטר. עכשיו הוא יעבור לחבל השני יקשור את ה-40 מטר יטפס עד ל-20 מטר מהתקרה יחתוך יעשה לולאה כך שאורך החבל שקשור לתקרה יהיה 20 מטר והשאר 120 מטר ההמשך הוא כמו בחבל הקודם וכך יש לו חבל באורך 120 מטר הוא הולך וקושר אותו לוו ומשתלשל למטה עד לגובה של 20 מטר מהיציאה קוףץ ויוצא החוצה

gip12

New member
אם הוא יכול ללכת על התקרה אז פשוט..

אם הוא יכול ללכת על התקרה אז פשוט הוא מטפס 100 מטר עולה לתקרה וחותך את החבל. יורד בחבל השני 80 מטר. חותך וקופץ. על הרצפה יש 120 מטר חבל שאותם הוא קושר לוו ויורד אותם וקופץ שוב 20 מטר.

טשרםמ1

New member
בגדול לא היה זמן מוגבל

כתוב שהמבחן תוכנן לשעתיים, אבל לי זה לקח ארבע שעות ועל השאלה הזאת בכל לא עניתי.

טיקטי1

New member
ד"א ה-20 דקות היו עם הפסקות

ככה שאפשר להגיד ש"ישנתי" על זה ואז אולי להחשיב את זה כיותר זמן

EyalPolo16V

New member
תודה על השאלה המאתגרת

אני אשמח מאוד לראות עוד שאלות כאלו. דרך אגב, אם הולכים בגישת : "כל מה שלא אסור מותר" , אז אפשר למצוא עוד 500 פתרונות....

pizpon

New member
אני אנסה לפתור...

הוא עולה לחבל אחד לגובה 40 מטר וחותך ממנו 40 מטר בעודו למעלה. הוא מקפל את החבל לשניים ועושה לולאה ב-60 מטר שנותרו כך שהוא מצליח לגלוש למטה ובידיו 40 מטר חבל. לאחר מכן הוא עולה לחבל השני עד לגובה 80 מטר ועושה בדיוק אותו הדבר, כאשר כרגע ברשותו 120 מטר חבל (40 מטר מהחבל הקודם + 80 מטר מהחבל הנוכחי שהם בדיוק מספיקים בשביל לבצע אותו דבר כאשר קושרים אותם ביחד). כעת יש בידיו בדיוק 120 מטר חבל שמספיקים לו בשביל לרדת למטה. האם זה נראה לכם הפתרון ?

pizpon

New member
אגב, אני שונא ששואלים שאלות כאלה

בראיון עבודה. זה מראה שמי ששואל לא שולט מספיק בחומר שאליו מחפשים עובד. גם בבית השאלות האלו מספיק קשות. אוי, זה גם מזכיר לי שאלה ששאלו אותי פעם בראיון עבודה: ברשותך שני מקלות אשר משך הזמן שלוקח לשרוף אותם הוא בדיוק שעה. כיצד תמדוד באמצעותם 3/4 שעה.

למעלה