שאלה מראיון

טשרםמ1

New member
שאלה מראיון

הייתי שבוע שעבר במבחן ב RADCOM (היה קשה חבל על הזמן), הייתה שם שאלה/חידה כזאת: בין אדם תקוע בתוך מערה, שהיציאה היחידה ממנה היא למטה. בקיצור הוא צריך לרדת 140 מטר, כאשר יש לו שתי חבלים באורך 100 מטר תלויים על התקרה. מותר לו 1) לחתוך ולקשור חבלים. 2) לקפוץ מגובה 20 מטר. החבלים נמצאים במרחק של יותר מ 100 מטר אחד מהשני (מצורפת תמונה להסבר). עם החבלים שיש לו הוא צריך לקשור חבל לוו, ולהגיע ליציאה (במרחק 140 מטר למטה). מישהו מכיר את התשובה?

D121212

New member
סתם רעיון שעלה לי בראש..

הוא יכול לתפס על אחד החבלים לגובה 20 מטר ולחתוך אותו. את החתיכה שהוא חתך הוא יכול לחבר לחבל השני ואז כבר יש לו חבל של 120 מטר. על החבל הזה הוא יכול להתחיל להתנדנד עד שהוא מגיע לנקודה יותר גבוה מהנקודה שבה הוא חתך את את החבל בפעם הראשונה, אז הוא חותך עוד חתיכה מהחבל וככה הוא בונה לעצמו חבל עד שהוא מספיק ארוך כדי לצאת מהמערה.. נשמע בסדר ?

טשרםמ1

New member
לא נראה לי

היה כתוב שהמרחק בין החבלים יותר מ 100 מטר, לא היה כתוב כמה בדיוק, וגם לא היה את מי לשאול. אבל תכלס אנל'א יודע.

TheReverend

New member
פתרון חלקי

חלקי כי הוא עובד עם הנחה שהמרחק בין 2 החבלים התלויים לא גדול מ280 מטר (פלוס מינוס כמה מטרים). קושרים את הקצוות התחתונים של שני החבלים ביחד (יוצר משולש שווה שוקיים עם בסיס של 280 מטר בערך תוך הנחה שהמפגש בינהם יקרה בגובה מטר מעל האדמה) כל מה שנשאר זה לזוז ימינה עד שמגיעים לגובה 20 מטר לחתוך ולקפוץ, ולחזור על התהליך עד שאחד הקצוות מאונך לקרקע (בתצורה המקסימלית של מרחק 280 מטר בינהם זה יתן משולש ישר זוית עם בסיס 280 (התקרה), ניצב של 80 מטר ויתר של 291 מטר.חותכים בפעם האחרונה וקופצים. הולכים לקצה הארוך, מטפסים 20 מטר וחותכים (לא לשכוח לקפוץ). נשארנו ביד עם חבל באורך 211 מטר, מספיקים בשביל לרדת בקלות

טשרםמ1

New member
איך קושרים את החבלים?

יש רק בן אדם אחד, הוא יכול כל פעם להזיז רק חבל אחד. איך הבסיס בגודל 280 מטר? משולש עם שתי צלעות בגודל 100- גודל הצלע השלישית צריך להיות קטן מ 200 (סכום שתי הצלעות האחרות). לא נראה לי שזה הפתרון, אבל עוד הפעם - אין לי מושג. נראה לי שרק מי שכבר מכיר את הפתרון יוכל לפתור אותה. התשובות לשאלות שם היו ממש קשות.

TheReverend

New member
ואללה ../images/Emo163.gif עשיתי 2 משולשים ישרי

זוית רק שחיברתי אותם בלי לקחת בחשבון שזה לא בהכרח נכון
קורה
תכל'ס, חשבתי על זה והפיתרון הרבה יותר פשוט. מטפסים על החבל הראשון, חותכים אותו בקצה, הולכים על התיקרה עד החבל השני יורדים לגובה 20 מעל הקרקע חותכים וקופצים. עם חוט באורך 120 מטר וקפיצה של 20 מטר אפשר להגיע למטה. איך אני סופרמן והולך על התקרה? אף אחד לא הגדיר שאסור.
לדעתי מטרת התרגיל הזה היא לראות אם אתה מקובע לכללים(כמו למשל חוקי הפיזיקה) או מסוגל "לחשוב מחוץ למסגרת".

tamirshai

New member
לסיכום השאלה

בחיי שאני מנסה לא להיות טרחן אבל - ברור שאם אין אפשרות להגיע מחבל אחד לשני אז אין פיתרון (חבל אחד לא מספיק) נכון? אי אפשר להתנדנד מאחד לשני בגלל שהם מרוחקים מדי. עד כאן? אי אפשר ליצור משולש כי אתה שולט רק על צד אחד. מתאים? לא נאמר בשום מקום שאפשר לתלות חבלים נוספים על התקרה (אם כן, אז גם זה פתרון). מכאן אני מסיק שאפשר ללכת על משטח כלשהו בין שני החבלים. או זה או שאין פיתרון. זה לפחות ההגיון שלי.

רעיון לפתרון

הגדרות והנחות יסוד : 1. בוא נקרא למרחק האופקי בין 2 החבלים - x. 2. ניתן לקשור חלקים מן החבלים לתקרה. 3. נגדיר a כגובה המקסימלי שאפשר לרדת בחבל, להתנדנד ימינה ושמאלה ולהגיע לתקרה עם הידיים. יש כאלו שבשבילם a=1 m. יש כאלו שבשבילם a=0.3 m. זה שרירותי לחלוטין משום שהתהליך שיתבצע הוא כמו לולאת while ולא כמו לולאת for. איטרציה : 1. לרדת a מ' בחבל המרוחק 2. להתנדנד כך שהוא יתפוש את התקרה 3. יקשור את החבל a מ' לכיוון החבל השני וכל האיטרציות חוזרות ונשנות, עד שנגמר החבל. כעת כאשר הקצה השני של החוט קשור לתקרה, המרחק הפוטנציאלי בין שתי החבלים הינו x - 100. עכשיו עליו ללכת אחורנית בחבל ולשחרר אותו שלב שלב מן התקרה, עד שהוא יהיה תלוי על החבל 100 מ' מתחת לתקרה ובמרחק אופקי של x - 100 מ' מן החבל השני. את כל התהליך שתואר פה, הוא יכול לעשות עוד מס' פעמים עד ש המרחק בין 2 החבלים יהיה 0. מפה הבעיה היא כבר פשוטה. בהצלחה !!!

tamirshai

New member
פתרון פשוט יותר?

1. חותכים 20 מטר מאחד וקושרים לשני 2. מחברים את הקצה של החבל הארוך לוו (בהנחה שהוא מגיע) 3. מטפסים על החבל הארוך עד התקרה, נותנים צעקה, וחותכים את החבל 4. עכשיו אתה אמור להיות תלוי בגובה 20 מטר מהיציאה 5. קפוץ ולך לעשות הסבה מקצועית (שמעתי שמורים הולכים לעשות בוחטות)

פשוט בעולם של הנחות פרועות

הבעיה הבסיסית שלך היא שאתה מתעלם מכך שלא אמרו שום דבר על, האם אפשר ללכת על התקרה ולעבור עם 20 מ' חבל לחבל השני. בפתרון שלי, כמה מסובך שלא יהיה, יש לפחות איטרציות ואיזשהו הגיון פיסיקלי נוסף. אם לא אמרו כלום על ללכת על התקרה, אז כנראה שאי אפשר, אז מבחינה פיסיקלית, חוק הכבידה מאפשר לך אך ורק להתנדנד ולתפוש חלקים מן התקרה, וכך להתקדם. תחשוב על זה !!!

tamirshai

New member
ממממ

איפה בפתרון שלי נאמר שצריך ללכת על התקרה? אפרט שוב פעם : 1. הולכים לחבל 1 מטפסים 20 מטר, חותכים וקופצים חזרה 2. עכשיו יש לי ביד חתיבת חבל באורך 20 מטר 3. קושרים את החתיכה לחבל 2 שעתה אורכו 120 מטר 4. קושרים את הקצה של חבל 2 לוו 5. מטפסים על חבל 2 עד התקרה 6. חותכים את חבל 2 בצמוד לתקרה 7. אחרי הנפילה אני בקצה של חבל בגובה 120 8. אני קופץ עוד 20 מטר ויוצא ד"א לא היתה לי שום כוונה מזלזלת. סתם חוש הומור קלוקל.

אחי הכל סבבה

אבל הבעיה עדיין קיימת בזה שאתה אומר שהולכים מחבל אחד לשני. השאלה איך הולכים? לא מצויין שום דבר בנוגע לאפשרות ללכת על החלק העליון רק נאמר שזאת תקרה. יכול להיות שלא הבנתי את החידה אז אני מתנצל מראש.

CoolerMaster

New member
לא כל כך מבין...

יש בעיה עם הבעיות האלה, אם אתה יודע את התשובה, תוך שנייה פתרת את הבעיה, אם אתה לא יודע את התשובה, אתה יכול לשבת לפעמים ימים שלמים ולהישאר מתוסכל. אני לא מבין כל כך את ההגיון בראיונות הללו.

tamirshai

New member
בלי בעיה

הולכים על הרצפה צעד אחרי צעד. לא רואה שום דבר שמפריע לי לעשות זאת. לגבי השאלה האם זאת שיטה הוגנת. ובכן, החברות צריכות לעשות סינון מסיבי בשיטה כלשהי. חלק דורשות ניסיון שיש לתשעה אנשים בארץ, חלק שולחות אותך ליום הרפתקאות משעשע במכונים כמו פילת, חלק מראיינים אותך על הרגלי העבודה שלך... בנוגע לשיטת החידות - צריך רק לזכור שגם אם לא הגעת לפיתרון מושלם, נסה להראות שאתה עובד בצורה מסודרת\שיטתית\יצירתית ואולי הם מסתכלים גם על הדברים האלה.

ניסית פעם ליפול 120 מטר..

כשאתה תלוי על חבל?! לא מומלץ... ומי אמר שהחבלים קרובים לחבל?

tamirshai

New member
ניסית באנג'י?

ואני לא הייתי נכנס לאף מערה בכל אופן. זה באמת לא לעניין לבקש מעכברי מחשבים לחתוך ולטפס ולקפוץ. באשר להערה שלך - אני אכן מניח שהוו מספיק קרוב לחבל (ואולי זו טעות)

למעלה