שאלה - מפגשים באת"א

SomebodyElse

New member
שאלה - מפגשים באת"א

היי, אני רשומה ללימודים באת"א שנה הבאה. אתמול קיבלתי מכתב לגבי 2 מפגשים בחודש אוקטובר - אחד מפגש רשות, שמיועד לרישום לקורסים [אפשר להירשם גם מהמחשב בבית אבל אם מגיעים לאוניברסיטה יש חונכים שעוזרים או משהו כזה], ועוד מפגש היכרות שהוא חובה. בגלל ששני המפגשים האלה נופלים לי בשבוע שיהיה לי די קשה לצאת בו מהעבודה - אפשר להירשם לבד לקורסים, או שאני באמת אצטרך את העזרה שהחונכים יציעו? הבנתי שהמערכת פחות או יותר מובנית בשנה א', אז מה אני בוחרת שם? והמפגש חובה, עד כמה הוא באמת חובה? אם זה משהו חשוב אני לא רוצה לפספס אותו, אבל בגלל שיוצא לי די בעייתי להגיע לאוניברסיטה ביום הזה, אני לא רוצה להשקיע את כל המאמצים ולגלות שהגעתי למשהו סטייל יום פתוח. עזרה?

הייבי

New member
לגבי הרישום-

אפשר להירשם לבד זה גם לא כל כך מסובך. בסה"כ מדרגים את המערכות ושמים עליהן 5 נקודות. בוחרים קורס מטא משפטי ושמים עליו 5 נקודות (חשוב לדרג אחריו עוד כמה למקרה שהוא יתמלא). לגבי המפגש חובה- יש שנים שיותר מקפידים, יש שנים שפחות. נראה לי כדאי שתחכי לתשובה מבוגרי שנה א' הטריים שיודעים מה הסנקציות היום..

יפתח00

New member
ואם כבר מדברים על המפגש הזה

יש לי תחושה מאוד רעה מהמכתב שקיבלתי שאני עוד עשוי להתבקש להציג את עצמי (מאותן סיטואציות של "שלום אני יפתח ובלה בלה"), זה באמת קורה? קיוויתי שבאוניברסיטה הדבר הזה ייחסך ממני.... (הכוונה למפגש עם החונכים.)

silverhawk

New member
רוצה לדעת עוד משהו?

אפילו יהיו משחקי חברה. אבל לא נורא, שאלו יהיו הצרות הכי גדולה שלך השנה.

יפתח00

New member
../images/Emo2.gif

אני כ"כ שונא את זה שאין לכם מושג, זה מוציא לי את כל האוויר, המשחקונים האלה. מזכיר קצת את כל ימי ההערכה בקבלה לעבודה סטודנטיאלית ממוצעת, אלא החיים...

תראה

אתה יכול להסתכל על אוניברסיטה כמפעל לציונים שאתה רק בא (בהנחה שאתה בא) שומע את המרצה, כותב קצת וחוזר הביתה. או מקום שאתה הולך להעביר בו את ה3.5 שנים הבאות ושבא לך להנות, ולהגדיל את מעגל החברים שלך, להכיר אנשים חדשים וכו'. העובדה שנכנסים לשיעור של 120 איש +- די גורמת לשוק ותחושה המונית ומנוכרת. דווקא היתרון הגדול בחונכות הוא שעוד לפני הלימודים אתה מתחיל להכיר קבוצה של 15-20 איש, וכשמתחילים השיעורים עצמם זה קצת פחות נורא כשמכירים מעט מהפרצופים ויש ליד מי לשבת, לדבר בהפסקות וכו'. בקיצור לדעתי החונכות זה ממש כיף, זה קצת תחושה של שיעור בתיכון כי זו קבוצה שהיא לא גדולה, וכולם צעירים ולא יודעים מהחיים
ויש אווירה ממש טובה כי החונך בסה"כ בשנה ה3.. זה לא מרכז הערכה שבאים לנפות אותך ולנתח אותך, אתה רק תגיד על עצמך משהו כמו- משה, בן 22 מלצר מחולון ואולי למרות שזה נורא חושפני- חיה שמתחילה בשם שלך או שטות אחרת. כך שלא תצטרך לגלות סיפורים מביכים, כשלונות, תכונות חיוביות ושליליות וכו'. בקיצור, אני לא חושבת שזה כזה נורא

יפתח00

New member
נהפוך הוא,

אחרי שלוש שנים מגעילות בחוג לכלכלה אין ספק שניסיון של האוניברסיטה להפוך למשהו שהוא לא ברמת הציון זה תמיד מבורך, אבל משחקי החברה מלחיצים אותי (כזה אני...), אבל אני מאמין שאתמודד.

silverhawk

New member
אל תיקח את זה קשה

בסופו של דבר כולם נמצאים באותה סירה כמוך, ואני בהחלט מסכים עם דברי הסושי כאן - החונכות נחמדה ויעילה ביותר.

שלום!

לגבי המפגש הדרכה- הוא בעיניי ממש מיותר. הבידינג של שנה א' הוא ממממש פשוט וחבל על הטרחה.. (אני היתי ולא הרגשתי שהוא ממש תרם לי) לגבי המפגש חובה- יעזור אם תגידי מה כתוב לכם בלו"ז. עקרונית אם יש מפגש חונכות- אז כן זה חובה, וכן יש קצת משחקי הכרות (לפחות אצלי הקבוצה היה) והחונך רושם נוכחות (זה הקורס היחיד השנה שבאמת קריטי להיות כל שיעור). אם יש כזה הרצאה וקטעי נגינה וכו'- אף אחד לא ישים לב אם תתחפפי כי זה באולם גדול ולא בודקים מי ממש שם. אם את רוצה שבאופן יותר מדויק נגיד מה חובה ומה לא יעזור שתכתבי מה אמור להיות
בהצלחה!

limorlim

New member
א בהכרח חייבים לנכוח בכל שיעור...

אם החונך הוא בנאדם לעניין אפשר להבריז משיעורים באמתלות שונות (מניסיון). אל תשכחו שהחונך הוא בסופו של דבר גם סטודנט, כך שהוא מבין את מה שאתם עוברים (אם כי יש לקוות לא ליפול על אחד פלצן
). ולשאלה הראשית - לדעתי האישית כל החונכות מיותרת לחלוטין, אבל לא הייתי מבריזה מהמפגש הראשון כי כפי שנאמר - זו יכולה להיות התחלה חברתית טובה.

sacrament

New member
../images/Emo45.gif

לגבי ההתחלה החברתית- אני מסכימה לחלוטין... האמת שזה ממש מצחיק, שרוב החברות/ים הכי טובים שלי בפקולטה הם איפשהו באיזור של האותיות של שם המשפחה שלי
והכל הודות לחונכות.

סליחה על הבורות (ועל חוסר הקשר), אבל-

מה זה בידינג? אני שומעת את המילה הזו די הרבה, ואין לי מושג מה פירושה. לא הפריע לי כל כך, עד שחלמתי אתמול בלילה שאני צריכה לעשות בידינג, ולא היה לי מושג לאן ללכת ומה לעשות עם זה. זה היה חלום זוועה! (אני מאשימה את תקופת המבחנים, היא גורמת לי לחלום חלומות שבחיים לא ידעתי שאני יכולה. אפילו חלמתי פעם על אחד המרצים שלי בנעלי בלרינה אדומות! בחיים לא חלמתי על אף אחד מהמרצים/מורים שלי. אוףףףףףףףףף! ועוד בנעלי בלרינה!!! אדומות!!!)

הייבי

New member
רישום בשיטת המכרז

בת"א כל אחד מקבל נקודות ובחלון זמן נתון אפשר להיכנס, לבחור קורסים, לשים עליהם נקודות ולהמתין. כשמפורסמות התוצאות- מקבלים מקום בקורס מי ששם את מספר הנקודות הגבוה ביותר עד שנגמרים המקומות בקורס.

sacrament

New member
מפגש הבידינג הוא לטעמי חובה ללחוצים בלבד

הבידינג של שנה א' זה הדבר הכי פשוט שיש 5 נקודות על מסלול (ויש רק שניים, אז קשה לפספס את זה) 5 נקודות על קורס בחירה (מטא משפטי) ושלום על ישראל (-: אני אישית התחרטתי שבאתי בשביל עצמי. הדבר היחיד ששיעשע אותי היה רגעי בידור מהאנשים הלחוצים ועוד יותר בידור מהמאותגרים טכנולוגית, ובידור מקסימלי מאלה ששילבו בין לחץ והיעדר יכולת טכנולוגית. נשמח לסייע לכל תלמידי שנה א' לעבור את הרגעים הקשים הללו
בקרוב נפתח שירשור המלצות קורסים (שייכנס לארכיון הפורום, למאמרים או משהו כזה) כשיתפרסם ידיעון את"א בעוד בערך שבועיים שלושה אז נעשה שירשורי התייעצות וייאוש, ככל שהדבר יתבקש (-:

silverhawk

New member
נו, כבר אמרו הכל לפני,

אבל בכל זאת: מפגש הרשמה - מיותר לחלוטין. אין שום בעיה להרשם לבד (ותאכלס? חבל על הכמה שעות חופשה אחרונות האלה שנותרו לך...). מפגש היכרות - כמו שאמרו, הגדרת ה'חובה' היא יותר פורמלית מפרקטית בד"כ, אבל אכן מומלץ להגיע. זו ההכרות הראשונה שלך עם האנשים שילוו אותך למשך השנה (ובסביבה הקרובה ביותר, זו של החונכות), ולמיטב זכרוני, כבר במפגש הראשון מתחילים ללמוד את הבסיס. אמנם לא יהיה בלתי אפשרי להשלים, אבל עדיף לעשות זאת באופן רגוע ומסודר. שיהיה לך המון בהצלחה!

למעלה